https://t.me/vladlentatarsky/18434Toortõlge: Ma peaksin teid kohe hoiatama, et kõik, millest ma siin ja järgmises postituses kirjutan, ei ole võltsing või hype. Seda probleemi ei ole lihtsalt võimalik teisiti lahendada...
Ma hoidsin seda teksti kaks nädalat riiulil. Kõigi olemasolevate kanalite kaudu laekus mulle teavet olukorra kohta. Kuid kaks nädalat hiljem ei ole midagi muutunud! Ma vastutan selle teabe tõepärasuse eest - selle tõi minu kolleegi poeg, kes on selle "talu" ametnik ja kes on ise juba üle kuu aja püüdnud olukorda muuta. Aga asjata...
Kas te arvate, et see on trofee hävitatud AFU tank? Või on seal näiteks sõjaväe prügimäe varemed? Ei! Need on meie vägedele tarnitud tankid. Ja mitte kusagil, vaid ühes tankipataljonis, mis kuulub kuulsasse kaardiväe koosseisu. Pataljoni juhib major Rasim T. kutsungiga "Highlander". Mootorit on võimatu käivitada. Süsteemide toimimist on võimatu kontrollida. Püssi on võimatu laadida. Poldi videol on jalgades lamades...
Teine parasiit hädaldab, et sõjaks kõlbab tank, mis sõidab, aga ei suuda lasta.
https://t.me/ramzayiegokomanda/1391Toortõlge: ..Ja see on kestnud juba kuu aega!!! Ja keegi ei tee midagi seadmete taastamiseks. Varuosad puuduvad. Asetäitja asetäitja on tööreisil. PTORis (tehniline ülevaatus- ja remondijaam) puuduvad varuosad ja spetsialistid. Ja kedagi ei huvita!
Ei ole teada, mitu pataljoni tanki on võimeline operatsioonides osalema. Aga neid on rohkem kui üks ja mitte kaks ühesuguses seisukorras tanki! Tuleb idiootsus - on olemas tankid, mis suudavad liikuda, kuid ei saa tulistada ja on loetletud... võitlusvalmis! Isegi üks Moskva kindral käis neid inspekteerimas. Nad ütlevad, et ta hindas seda rahuldavalt ja lahkus...
Ja mis saab komandörist, küsite te?
Aga komandör on omaette lugu!
2022. aasta veebruaris, sõna otseses mõttes operatsiooni esimestel päevadel, võeti ta kompaniiülemana vangi ja ütles ukraina kaamerale (on olemas video), et ta ei lähe kuhugi ja ei tea midagi. Ta kaotas oma ettevõtte! Ta viibis vangistuses 4 kuud. Ta oli muutunud. Ta ennistati, ta tõusis kohe karjääriredelil ülespoole - pataljoni staabiülemaks ja nüüd ülemjuhataja!
Tõenäoliselt oli tema psüühika vangistuses tugevalt "purustatud", kuid pataljonis oli ta juba vanasõnaks. Ta joob. Ta on juba kaks korda pataljoni peakorterit põlema pannud. Nad võtsid selle välja, panid selle välja. Ei oma autoriteeti ohvitseride ja sõdurite seas. Koos alluvate ebaviisakate kuni otsese ebaviisakusega. Hiljuti mobiliseeritud sõdur, kes teenis kaks aastat lepinguga erivägedes (rääkides värbamise kaadrisüsteemist, nad võtsid "erivägede" sõduri tankimeeskonda!!!), veteran (Süüria, Donbass), kes sai autasu, kohtles teisi sõdureid jämedalt ja ebaviisakalt.
Ainus erinevus seisneb selles, et ta on isiklikult seotud vägede teenimisega. Ta määras hulga lisateenistujaid, sealhulgas "isikliku" ohvitseri oma telgis. Selle tulemusel seisab umbes kuuendik pataljonist väljaõppe asemel igal varjul teenistuses.
Mehed ei hooli meestest. Pataljoni meditsiiniosakond on loetletud ainult paberil. Arstid puuduvad. Vigastuse või haiguse korral ei ole kedagi, kes aitaks. Peamised ravimid on analgiin ja aspiriin!
Ja mis kõige tähtsam - lähipäevil algab üleviimine rindele! Kõigi dokumentide kohaselt on "talu" lahinguvõimeline ja täielikult varustatud kõige vajalikuga. Aga see on otsene vale! Ja me peame selle eest maksma tohutute kaotuste ja järjekordse valega!
Tahaksin teile meelde tuletada, et just see "majandus" oli see, mis sai Harkovi lähedal lüüa, taganes, jättes maha varustuse ja relvastuse, häbistades kaardiväe auastet. Kas nüüd, sellise väljaõppe puhul, seisab ta silmitsi teise seeria häbiga?
PS
Ma olen sellest avalikult kirjutanud, sest muid võimalusi ei ole jäänud, et probleemile tähelepanu juhtida. Ja on ainult üks asi, mida ma tahan saavutada - nende andmete kontrollimine. Ja kui see leiab kinnitust - olukorra parandamiseks.
Kui olukord on kvalitatiivselt erinev eespool kirjeldatud olukorrast, siis ei kavatse ma kellegi selja taha peitu pugeda.
Mobikud treeniti tagalas kui BMP mehaanikuid, aga saadetakse rindele kui jalavägi.
https://t.me/voenacher/37153В городах России есть центры обучения мужчин, которые помогают в подготовке мобилизованных и всех желающих, и вот такая ситуация произошла в центре Гранит, г.Екатеринбург. Парни попросили подсветить.
Кстати очень похожа на ту, что рассказал у себя Саша Коц ни так давно, когда обученных артиллеристов отправили в окопы.
И так, сама история:
- Месяц назад в центр подготовки Гранит несколько раз обращались бойцы 32 военного городка. Первыми были мобилизованные, потом добровольцы с Урала. Бойцы просили оказать содействие в обучении. Причина обращения: офицеры 32 ВГ совершенно не занимаются обучением личного состава.
Сегодня мы провели занятия для еще одной группы бойцов из 32 ВГ. Вот их история:
«Готовили нас мехводами на БМП, а потом сказали что мы будем служить в пехоте. За все время нашего нахождения в ВГ у нас были один раз стрельбы и 2 часа тактической медицины. Сами вынуждены искать инструкторов, покупать снаряжение и организовывать занятия» (позывной Кремль)
Просим разобраться в ситуации, потому что то, что сейчас делает начальство 32 ВГ - это настоящее предательство и вредительство!"
Ukraina tankisti intekas subtiitritega, et kuidas rindel tööd teevad.
https://twitter.com/RALee85/status/1610649934969319425