Venemaa majandus ja sanktsioonid I
Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid
Kuid Venemaa võib pisut kergendada Kreeka olukorda lubades selle põllumajandustoodangu oma turule. See ei maksa Kremlile midagi, see ilmselt meeldib Vene tarbijale, kel on juba kõrini toiduainete kõrgetest hindadest ja kesisest valikust, see on n.ö win-win situation.
Samas see on signaal ka teistele Euroopa maadele, näiteks Poolale , Bulgaariale või Soomele, kes on alati palju toiduaineid importinud just Vene turule."Olge pisut vagasemad,tõmmake tagasi oma kriitikaga, ja me premeerime seda."
Rahvusvahelises vägikaikaveos toimib präänik mõnikord palju paremini kui piits.
Samas see on signaal ka teistele Euroopa maadele, näiteks Poolale , Bulgaariale või Soomele, kes on alati palju toiduaineid importinud just Vene turule."Olge pisut vagasemad,tõmmake tagasi oma kriitikaga, ja me premeerime seda."
Niisama lihtsalt nad seda teha ei saa. Kuna EL on ühisturg hakkaks Kreeka kaudu asi käima veel lihtsamalt kui Valgevene puhul praegu käib. Õige pea hakkaks nägema analoogilisi tooteid, a la"Kreeka põhjapõdrakonservid".tympsa kirjutas:Kuid Venemaa võib pisut kergendada Kreeka olukorda lubades selle põllumajandustoodangu oma turule.
Samas Venemaal on Kreekast kasu ainult siis, kui Kreeka säilitab oma positsiooni EL-is. Tõsi, see ei käi rahaliidu, vaid poliitilise liidu kohta, aga kui Kreeka jätab kõigile doonoritele maksmata, kuulutab välja maksejõuetuse ja pakub ainsa lahendusena välja II ms kahjude heastamise Saksamaa poolt
, siis muutub selle riigi mõju ka poliitilises liidus olematuks.

Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Putin ütles mõned päevad tagasi, et me ei tee Kreekale toiduainete osas erandeid.tympsa kirjutas:Kuid Venemaa võib pisut kergendada Kreeka olukorda lubades selle põllumajandustoodangu oma turule. See ei maksa Kremlile midagi, see ilmselt meeldib Vene tarbijale, kel on juba kõrini toiduainete kõrgetest hindadest ja kesisest valikust, see on n.ö win-win situation.
Homme on "otseliin Putiniga" Kas olete oma küsimused juba teele saatnud?

Üks soovitus ka...
Просим завтра все вопросы Президенту начинать с фразы: "Спасибо за Крым"
Juudid ei ole paraku nii lambad, et hakkaks mingite põhimõtete nimel endi huvisid Ukraina või ükskõik kelle teise relvastamise nimel ohverdama. Oli neil Eestist, Gruusiast, Krimmist savi on Ukrainast niisamuti. Iisraelil oleks vastasel juhul palju rohkem kaotada. Pigem lähevad Iisrael ja Venemaa siin välja mõlemi jaoks kasulikule tehingule kolmandate riikide arvelt. Kuulda on, et Iisrael soovib Ukrainale jälle droone müüa, milliste müügist Venemaa vastuseisu tõttu äsja keelduti aga nende droonide koodid võib ju Moskvale kinkida? Vastutasuks kingib Moskva Teheranile müüdavate S-300 õhutõrjesüsteemide koodid Tel-Avivile ja ongi mõlemi jaoks kasulik kompromiss kolmandate riikide arvelt sündinud. Hundid söönud ja lambad terved.Kurjam kirjutas:Iisrael kaalubki juba Ukrainale relvaabi. http://glavnoe.ua/news/n221885
http://i-hls.com/2015/04/will-israel-se ... MOhpA.dpbs
Siber ja Kaug-Ida surevad:
Мертвый восток России
http://rusjev.net/2015/04/06/mertvyiy-vostok-rossii/
Piirkond , kus on kolm neljandikku venemaa ressurssidest, milledega keegi majandada ei viitsi, on probleem föderatsiooni tasemel.
Jaa nii edasi.
Мертвый восток России
http://rusjev.net/2015/04/06/mertvyiy-vostok-rossii/
40% Siberi ka kaug-Ida elanikest tahaks sealt minema.Сорок процентов жителей Сибири и Дальнего Востока хотят уехать жить в другое место. Стремительно пустеющий восток России, с таким трудом освоенный, «кладовая страны», хранящая три четверти всех ее ресурсов, которую никто не хочет разрабатывать, — это проблема уже федерального уровня.
Свежесозданное Министерство по развитию Дальнего Востока пока не представило никакой внятной стратегии того, как вдохнуть жизнь в этот регион, все заявления сводятся к отдельным масштабным затеям вроде строительства БАМ-2 или моста на Сахалин. Но строители БАМ-1, которые остались жить вдоль магистрали, могли бы многое рассказать о том, почему такие проекты в конечном итоге ведут в никуда и почему регион должен быть освоен системно и осмысленно. Крупными, но отдельными сырьевыми производствами (территориально-промышленными комплексами, как их называли в СССР) тут не обойдешься — придется развивать нормальную, полноценную экономику.
Piirkond , kus on kolm neljandikku venemaa ressurssidest, milledega keegi majandada ei viitsi, on probleem föderatsiooni tasemel.
Jaa nii edasi.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Väike teemaliug (offtopic) ka vahelduseks.
Krimmis võeti kinni keegi Sergei Gilev, kes 2013.a. pani pihta meie omaaegse uksepilu läände, laeva "Georg Ots", ning lasi selle Hiinas vanarauaks lõigata.
Endalgi õnnestus omal ajal kord selle laeva pardal viibida.
Следы «Георгия Отса» привели в Крым.
http://kommersant.ru/doc/2709533
Krimmis võeti kinni keegi Sergei Gilev, kes 2013.a. pani pihta meie omaaegse uksepilu läände, laeva "Georg Ots", ning lasi selle Hiinas vanarauaks lõigata.
Endalgi õnnestus omal ajal kord selle laeva pardal viibida.
Следы «Георгия Отса» привели в Крым.
http://kommersant.ru/doc/2709533
-
- Liige
- Kontakt:
Sain siis vaadatud BBC päevakokkuvõtte ja sealgi tehti juttu Putja pressikast.
Olulisem sõnum,mis kohale toodi oli see,et suur pravuurikus olla herra suust kadunud.
Putja tunnistas,et halvimal juhul peavad venemaalased kannatama majanduslangust vähemalt kaks aastat aga loodab ise paremat.
Mis viib mind mõttele selle Vene riigireservi kohta,1/3 tuuri juba pandud,jääb järgi 2/3.
Putja mängib siis EL riikide kannatusele ja sanktsioonide lõpetamisele ning võimalikule pingele Iraan-Israel-USA-Saudi liinis,et nafta hind korrikeeruks ülesse.
Olulisem sõnum,mis kohale toodi oli see,et suur pravuurikus olla herra suust kadunud.
Putja tunnistas,et halvimal juhul peavad venemaalased kannatama majanduslangust vähemalt kaks aastat aga loodab ise paremat.
Mis viib mind mõttele selle Vene riigireservi kohta,1/3 tuuri juba pandud,jääb järgi 2/3.
Putja mängib siis EL riikide kannatusele ja sanktsioonide lõpetamisele ning võimalikule pingele Iraan-Israel-USA-Saudi liinis,et nafta hind korrikeeruks ülesse.
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Täpselt nii. Euroalast väljaviskamine on ju vaid eu ühisrahast loobumine. Eu-s on nad ikka edasi.Gideonic kirjutas:Niisama lihtsalt nad seda teha ei saa. Kuna EL on ühisturg hakkaks Kreeka kaudu asi käima veel lihtsamalt kui Valgevene puhul praegu käib. Õige pea hakkaks nägema analoogilisi tooteid, a la"Kreeka põhjapõdrakonservid".tympsa kirjutas:Kuid Venemaa võib pisut kergendada Kreeka olukorda lubades selle põllumajandustoodangu oma turule.
Mitte küll otse teemasse, aga minu jaoks oli kõige põhjapanevam Putini poolt esmakordselt avalikult välja öeldud tõdemus, et Ida-Euroopa liideti NSVL ga sõjajärgselt jõu abil ja "...neil pole vähomalgi määral põhjust meid armastada...". Või kuidagi nii see tsitaat seal oli.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Taga-Baikalis otsustati metsatulekahjudega võidelda ja alkoholimüük ärakeelata (artiklisse süvenemata pakun süütevedelikku...)
Võimud lähevad meetmetes äärmuseni välja
В Забайкалье решили бороться с пожарами запретом на продажу алкоголя
Власти края идут на крайние меры
http://nr2.com.ua/News/world_and_russia ... 94863.html
Võimud lähevad meetmetes äärmuseni välja
В Забайкалье решили бороться с пожарами запретом на продажу алкоголя
Власти края идут на крайние меры
http://nr2.com.ua/News/world_and_russia ... 94863.html
Запрет введен в целях недопущения дополнительных возгораний по причине неаккуратного обращения с огнем», — поясняют в забайкальской администрации. Исключение составляет розничная продажа пива и пивных напитков, сидра, пуаре, медовухи при оказании услуг общественного питания, а также розничная продажа алкогольной продукции организациями и магазинами беспошлинной торговли. Ранее такую же меру приняли в Хакасии
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
CIA Factbook'i andmetel on Venemaa majandus 2014. aastal siiski edenenud ja SKP arvestuses elaniku kohta on möödunud muuhulgas Poolast, Ungarist ning Lätist. Veidi küll OT, aga Eesti edestab esmakordselt "vanaeurooplasi" Portugali ning Kreekat.
62 Lithuania $26,700 2014 est.
63 Estonia $26,600 2014 est.
64 Portugal $26,300 2014 est.
65 French Polynesia $26,100 2012 est.
66 Greece $25,800 2014 est.
67 Aruba $25,300 2011 est.
68 Bahamas, The $25,100 2014 est.
69 Russia $24,800 2014
https://www.cia.gov/library/publication ... 4rank.html
62 Lithuania $26,700 2014 est.
63 Estonia $26,600 2014 est.
64 Portugal $26,300 2014 est.
65 French Polynesia $26,100 2012 est.
66 Greece $25,800 2014 est.
67 Aruba $25,300 2011 est.
68 Bahamas, The $25,100 2014 est.
69 Russia $24,800 2014
https://www.cia.gov/library/publication ... 4rank.html
Peaaegu pool venemaalasi nimetas presidendi "otseliini" pakazuuhhaks:
Почти половина россиян назвала прямую линию с Путиным показухой
http://rusjev.net/2015/04/17/pochti-pol ... pokazuhoy/
Почти половина россиян назвала прямую линию с Путиным показухой
http://rusjev.net/2015/04/17/pochti-pol ... pokazuhoy/
Artiklis vihjab, et venemaalased on sellest jamast väsinud, formaat on ennast 15 aasta jooksul ammendanud46% россиян, опрошенных фондом «Общественное мнение», заявили, что им не о чем спросить президента РФ Владимира Путина, а прямую линию с ним назвали «показухой».
Как передает «Коммерсантъ» со ссылкой на результаты опроса ФОМ, почти половина россиян считает, что «ничего в лучшую сторону не изменится».
Президент фонда Александр Ослон в комментарии изданию отметил, что 46% респондентов — это «четкая группа населения, которая негативно относится к Владимиру Путину», а также те, «кто понимают, что их проблемы — уровень начальника ЖЭКа, а не президента».
Согласно данным опроса, спросить Путина о благосостоянии граждан хотели бы 15% опрошенных — это вопросы о «борьбе с ростом цен», о «повышении зарплат», о «возможности улучшения жизни людей в целом». 10% — задали бы президенту вопрос о льготах и социальных выплатах. Меньше 5% интересовали вопросы, связанные с экономическими проблемами, а также о борьбе с коррупцией и безработицей, о жилищных проблемах, проблемах ЖКХ и здравоохранении.
Лишь 1%, сообщает «Коммерсантъ», были готовы высказать президенту «слова поддержки и одобрения его работы».
Политологи предполагают, что формат прямой линии себя исчерпал, и за 15 лет россияне устали от нее. По мнению политологов, в общении Путина с гражданами РФ ежегодно принимают участие «ритуальные персонажи» — экс-министр финансов Алексей Кудрин, главред «Эха Москвы» Алексей Венедиктов, и россияне относятся к прямой линии без энтузиазма.
Raha veel on ja Kreeka saab Venemaalt 3-5 miljardit eurot. Pidu läheb edasi.
http://inforesist.org/rossiya-vydelit-g ... mlrd-evro/В следующий вторник между Россией и Грецией планируется подписание соглашение, которое позволит Афинам получить от 3 до 5 млрд евро.
Деньги станут авансом за прокладку газопровода «Турецкий поток» по греческой территории, пишет немецкое издание Spiegel со ссылкой на высокопоставленный источник в греческой правящей партии «Сириза», передает «Левый берег«.
Договоренность о выделении денег якобы была достигнута во время визита премьера Греции Алексис Ципраса и министра энергетики Панагиотиса Лафазаниса в Москву.
Reuters, в свою очередь, сообщает со ссылкой на свои источники, что денег у правительства Греции хватит только до конца месяца.
Напомним, что общая сумма госдолга Греции превышает €300 млрд — почти вдвое больше ВВП страны. Греция настаивает на списании или реструктуризации большей части долга до проведения реформ, с которыми по договоренностям увязаны последующие займы, а аналитики периодически высказывают сомнения в способности Греции обслуживать свои обязательства.
Только в этом году Греция должна выплатить больше 9 млрд евро долга.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Dmitrievi juhitud teadlaste grupp on välja lasknud uue ettekande venemaalaste hoiakute kohta. See mees ennustas ka Bolotnaja sündmused ette.
http://komitetgi.ru/analytics/2147/1. Возможные сценарии дальнейшего изменения социальных установок и политических настроений
По сравнению с состоянием общественных установок, достигнутым в 2011-2012 годах на пике запроса на модернизацию, текущие социальные установки выглядят более архаичными и обозначают частичный возврат к традиционным приоритетам, господствовавшим в начале 2000-х годов. Но в целом массовое сознание по-прежнему находится в пограничном состоянии, что делает его весьма подвижным и сохраняет потенциал для дальнейших изменений в любом направлении.
Два фундаментальных фактора которые предопределили текущее состояние социальных приоритетов и политических предпочтений российского населения - международный конфликт на Украине и экономический кризис. Что касается возможности устойчивого урегулирования вооруженного конфликта на Украине, то вероятность этого представляется весьма значительной. Напротив, быстрый выход из экономического кризиса представляется маловероятным, хотя его течение будет зависеть от хода украинского конфликта.
По этой причине среднесрочные сценарии эволюции массового сознания, на наш взгляд, могут формулироваться исходя из перспектив мирного урегулирования украинского конфликта.
Первый сценарий со временем повлечет возвращение к повестке развития. Он предполагает окончательное прекращение боевых действий на Украине, что ослабит актуальность факторов внешней угрозы и повысит вероятность постепенной отмены экономических санкций против России. В таком случае фактор защитного патриотизма перейдет в латентное состояние, а его поддерживающее влияние на политические рейтинги ослабеет. Ухудшившиеся экономические настроения начнут подталкивать политические рейтинги вниз и приведут к ослаблению влияния официальных СМИ. Вероятно переключение агрессии с внешних врагов на чиновников и мигрантов.
В дальнейшем, по мере выхода экономики из рецессии и восстановления уровня потребления возникнут предпосылки для нового усиления приоритетов человеческого развития. Через некоторое время это может привести к актуализации социальной и политической повестки, во многом сходной с периодом 2011-2012 годов ehk Bolotnaja protestide perioodi, mida Putin kardab nagu tuld. Развитие общественно-политической ситуации перед очередными президентскими выборами во многом будет зависеть от того, сумеет ли федеральная власть сформулировать политический и экономический курс, отвечающий растущим запросам населения на человеческое развитие и демократизацию политической системы. В частности, от этого будет зависеть, возрастет ли протестная активность в связи с неудовлетворенными запросами на развитие и демократизацию.
Второй сценарий ведет к консервации повестки выживания. Он предполагает продолжение вооруженного конфликта на Украине. Это приведет к консервации установок на минимизацию рисков и текущее потребление. Массовое сознание будет поддерживать курс на самоизоляцию страны. Сохранение внешней угрозы в сочетании с пониженным уровнем экономических настроений в условиях экономического кризиса будет поддерживать перенос агрессии на внешнего врага, установки на текущее потребление и на минимизацию рисков. Под влиянием фактора защитного патриотизма рейтинги президента и влияние официальных СМИ могут более длительное время поддерживаться на высоком уровне, несмотря на понижающее давление со стороны негативных экономических настроений. Но недовольство экономической ситуацией будет способствовать росту экономических протестов.
В дальнейшем усталость от внешнего конфликта и затяжного экономического кризиса может привести к постепенной эрозия поддержки власти и ослаблению влияния официальных СМИ. Агрессия населения начнет более равномерно распределяться между внешними врагами, на которых она сосредоточена сейчас, и внутренними объектами агрессии (чиновниками и мигрантами). Возможности для продолжения экономического роста будут ограничены как в связи с сохранением экономических санкций, так и в связи с сужением возможностей трансферта передовых технологий из развитых стран. Этот сценарий повышает риск того, что Россия надолго окажется в ловушке среднего уровня развития с низкими темпами экономического роста и социальной стагнацией.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline