Miks on Militaar.net täis kadakasakslaseid?
see "kadakasakslaste" hulk siin foorumis on enam-vähem võrdeline sellega, mida keegi korjab. Enamus ikka saksa nänni, ma pakun, vähem vene, EW-aegset vms kraami. Ja miks keegi midagi kindlat korjab- selleks üks teine teema ilmselt ja kuskil mujal:)
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Kõige parem on kasutada kõigis foorumites ühte avatari - siis tuntakse kohe ära ka teistes foorumites. Avatar ei pea ilmtingimata olema militaarse sisuga.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
-
- Liige
- Kontakt:
Tölge Ovele: Mis lärm see selline on? Ei mingit perversset armastust sakslaste suhtes! Aga kas kadakaprantslane ikka olla lubatakse?
Sinu poolt tsiteeritud raamatus pobises antud tegelane vist ladina keeli? Kui ma õieti mäletan, kole ammu sai seda raamatut loetud. Kas nüüd selle pärast kohe kere kallale kippuda, on iseküsimus. Elu ja amet sellised, et palju keeli läheb vaja. Kui keegi on minu väikesi frankofiiliaharrastusi poosetamisena võtnud siis....Ich tue es nicht mehr! Lihtsalt väikesed vallatused.
Mis avatai puutub, siis oli kord minulgi avatar.Kadus kuhugile ja uuendada pole viitsinud. Ilus pooliku kulli ja kuninglike vapiliiliatega diviisisümbol. Miks just see? Aga see on juba pikem lugu, ütlen vaid seda, et mitte ilmaasjata. Maailm on imesid täis
Sinu poolt tsiteeritud raamatus pobises antud tegelane vist ladina keeli? Kui ma õieti mäletan, kole ammu sai seda raamatut loetud. Kas nüüd selle pärast kohe kere kallale kippuda, on iseküsimus. Elu ja amet sellised, et palju keeli läheb vaja. Kui keegi on minu väikesi frankofiiliaharrastusi poosetamisena võtnud siis....Ich tue es nicht mehr! Lihtsalt väikesed vallatused.
Mis avatai puutub, siis oli kord minulgi avatar.Kadus kuhugile ja uuendada pole viitsinud. Ilus pooliku kulli ja kuninglike vapiliiliatega diviisisümbol. Miks just see? Aga see on juba pikem lugu, ütlen vaid seda, et mitte ilmaasjata. Maailm on imesid täis

Et notre Parole s'appelle Fidélité !
-
- Liige
- Kontakt:
Ahsoo, üks asi läks meelest ...nimelt see "kam(e)raad". Vaanemas eesti keeles oli see täitsa sõna omal kohal ja kasutusel , tegu ei ole saksa laenuga.
Hoopis Itaaliamaalt see sõnakene pärit.Prantsuse keeles:camarade, inglise comrade, itaalia camerata, portugali camarada, isegi vene keeles "kamrad" täitsa tarvitusel.
Was ist Kamerad? Definition:
Kameradschaft (aus ital. camerata = Kammergemeinschaft) bezeichnet eine zwischenmenschliche Beziehung ohne sexuelle Ansprüche im Sinne einer Freundschaft innerhalb einer Gruppe, vorwiegend unter männlichen Personen.
Synonyme für Kamerad
Freund : Genosse, Getreuer, Intimus, Kollege, Kumpan, Kumpel, Schulgefährte, Spezi, Spielgefährte, Verbündeter, Vertrauter, Anhänger, Bekannter, Gefährte
Englisch
* associate
* bud
* buddy
* chum
* co-worker
* colleague
* companion
* comrade
* crony
* fellow
* fellow worker
* friend
* mate
* pal
* partner
Französisch
* ami
* camarade
* camarade de
travail
* collègue
* compagnon
* compagnon de
travail
* copain
* copain de travail
* partenaire
* pote
Italienisch
* amico
* collega
* compagno
* compagno di lavoro
Spanisch
* amigo
* camarada
* colega
* compadre
* compañero
* compañero de
trabajo
Niederländisch
* collega
* kameraad
* maat
* makker
* medearbeider
* medewerker
* metgezel
* vriend
Portugiesisch
* amigo
* camarada
* chapa
* colega
* colega de trabalho
* companheiro
* companheiro de
trabalho
* irmão
Schwedisch
* arbetskamrat
* kamrat
* kollega
* kompis
* partner
* vän
Hoopis Itaaliamaalt see sõnakene pärit.Prantsuse keeles:camarade, inglise comrade, itaalia camerata, portugali camarada, isegi vene keeles "kamrad" täitsa tarvitusel.
Was ist Kamerad? Definition:
Kameradschaft (aus ital. camerata = Kammergemeinschaft) bezeichnet eine zwischenmenschliche Beziehung ohne sexuelle Ansprüche im Sinne einer Freundschaft innerhalb einer Gruppe, vorwiegend unter männlichen Personen.
Synonyme für Kamerad
Freund : Genosse, Getreuer, Intimus, Kollege, Kumpan, Kumpel, Schulgefährte, Spezi, Spielgefährte, Verbündeter, Vertrauter, Anhänger, Bekannter, Gefährte
Englisch
* associate
* bud
* buddy
* chum
* co-worker
* colleague
* companion
* comrade
* crony
* fellow
* fellow worker
* friend
* mate
* pal
* partner
Französisch
* ami
* camarade
* camarade de
travail
* collègue
* compagnon
* compagnon de
travail
* copain
* copain de travail
* partenaire
* pote
Italienisch
* amico
* collega
* compagno
* compagno di lavoro
Spanisch
* amigo
* camarada
* colega
* compadre
* compañero
* compañero de
trabajo
Niederländisch
* collega
* kameraad
* maat
* makker
* medearbeider
* medewerker
* metgezel
* vriend
Portugiesisch
* amigo
* camarada
* chapa
* colega
* colega de trabalho
* companheiro
* companheiro de
trabalho
* irmão
Schwedisch
* arbetskamrat
* kamrat
* kollega
* kompis
* partner
* vän
Charlemagne kirjutas:Tölge Ovele: Mis lärm see selline on? Ei mingit perversset armastust sakslaste suhtes! Aga kas kadakaprantslane ikka olla lubatakse?
Tõlke eest tänan!
Oma asjad saan frankidega masina abil räägitud, aga keerulisema sõnakasutusega jääb masin hätta.
Keelteoskust pean üheks suuremaks väärtuseks, aga vallatused- noh eks igal ole omad

Filmis oli jah ladina keel. Nagu nõukogude armeestki teada, on võõras keel teatud keskkonnas ikka trotsi tekitanud.

Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
-
- Liige
- Kontakt:
Mina näen praegu pisitillukest valget lippu punase ristiga.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Muideks,sellest ladina keeles pobisemisest-mingil ajal ilmus "Loomingu Raamatukogus" selline lugemine nagu "Terastorm Karjala kannasel".Kuskil 70-ndate teisel poolel.Hiljem pole seda lugenud,aga mäletan,et tollal jättis päris mulje.Niisiis, ka seal oli soomlastel samalaadne seltsimees kahurimeeskonnas,peksa anda väga ei ähvardatud,aga kummalisi pilke teenis küll.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
-
- Liige
- Kontakt:
Kuskohal sa Soobel seda lippu näed? Minu avataris? Haben Sie ein alkoholisches Delirium?:D Või olen mina deliiriumis ega saa millestki aru?
No ei ole mul seal mingisugust lippu. Kuidas ma teda siis ise ei seleta?
Crede quod habes, et habes! /usu, et nii on ja see ongi nii!/

Crede quod habes, et habes! /usu, et nii on ja see ongi nii!/
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline