Miks on Militaar.net täis kadakasakslaseid?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Coger »

see "kadakasakslaste" hulk siin foorumis on enam-vähem võrdeline sellega, mida keegi korjab. Enamus ikka saksa nänni, ma pakun, vähem vene, EW-aegset vms kraami. Ja miks keegi midagi kindlat korjab- selleks üks teine teema ilmselt ja kuskil mujal:)
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Kõige parem on kasutada kõigis foorumites ühte avatari - siis tuntakse kohe ära ka teistes foorumites. Avatar ei pea ilmtingimata olema militaarse sisuga.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Tölge Ovele: Mis lärm see selline on? Ei mingit perversset armastust sakslaste suhtes! Aga kas kadakaprantslane ikka olla lubatakse?

Sinu poolt tsiteeritud raamatus pobises antud tegelane vist ladina keeli? Kui ma õieti mäletan, kole ammu sai seda raamatut loetud. Kas nüüd selle pärast kohe kere kallale kippuda, on iseküsimus. Elu ja amet sellised, et palju keeli läheb vaja. Kui keegi on minu väikesi frankofiiliaharrastusi poosetamisena võtnud siis....Ich tue es nicht mehr! Lihtsalt väikesed vallatused.

Mis avatai puutub, siis oli kord minulgi avatar.Kadus kuhugile ja uuendada pole viitsinud. Ilus pooliku kulli ja kuninglike vapiliiliatega diviisisümbol. Miks just see? Aga see on juba pikem lugu, ütlen vaid seda, et mitte ilmaasjata. Maailm on imesid täis :wink:
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Kasutaja avatar
ottojama
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ottojama »

Soobel kirjutas:Kõige parem on kasutada kõigis foorumites ühte avatari - siis tuntakse kohe ära ka teistes foorumites. Avatar ei pea ilmtingimata olema militaarse sisuga.
Seda minagi.
------------8<--------------
Kasutaja avatar
Tarts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarts »

Hää mõte !
Tehtud.
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Ahsoo, üks asi läks meelest ...nimelt see "kam(e)raad". Vaanemas eesti keeles oli see täitsa sõna omal kohal ja kasutusel , tegu ei ole saksa laenuga.
Hoopis Itaaliamaalt see sõnakene pärit.Prantsuse keeles:camarade, inglise comrade, itaalia camerata, portugali camarada, isegi vene keeles "kamrad" täitsa tarvitusel.

Was ist Kamerad? Definition:
Kameradschaft (aus ital. camerata = Kammergemeinschaft) bezeichnet eine zwischenmenschliche Beziehung ohne sexuelle Ansprüche im Sinne einer Freundschaft innerhalb einer Gruppe, vorwiegend unter männlichen Personen.

Synonyme für Kamerad
Freund : Genosse, Getreuer, Intimus, Kollege, Kumpan, Kumpel, Schulgefährte, Spezi, Spielgefährte, Verbündeter, Vertrauter, Anhänger, Bekannter, Gefährte

Englisch

* associate
* bud
* buddy
* chum
* co-worker
* colleague
* companion
* comrade
* crony
* fellow
* fellow worker
* friend
* mate
* pal
* partner

Französisch

* ami
* camarade
* camarade de
travail
* collègue
* compagnon
* compagnon de
travail
* copain
* copain de travail
* partenaire
* pote

Italienisch

* amico
* collega
* compagno
* compagno di lavoro

Spanisch

* amigo
* camarada
* colega
* compadre
* compañero
* compañero de
trabajo

Niederländisch

* collega
* kameraad
* maat
* makker
* medearbeider
* medewerker
* metgezel
* vriend

Portugiesisch

* amigo
* camarada
* chapa
* colega
* colega de trabalho
* companheiro
* companheiro de
trabalho
* irmão

Schwedisch

* arbetskamrat
* kamrat
* kollega
* kompis
* partner
* vän
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Aga compagnon Charlemagne! Selle "pikalikukkunud ristilipu" võiksid kadunud liiliate koha pealt maha võtta! Muidu jääb selline permanentne õnnetuse tunne.
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Charlemagne kirjutas:Tölge Ovele: Mis lärm see selline on? Ei mingit perversset armastust sakslaste suhtes! Aga kas kadakaprantslane ikka olla lubatakse?

Sinu poolt tsiteeritud raamatus pobises antud tegelane vist ladina keeli? Kui ma õieti mäletan, kole ammu sai seda raamatut loetud. Kas nüüd selle pärast kohe kere kallale kippuda, on iseküsimus. Elu ja amet sellised, et palju keeli läheb vaja. Kui keegi on minu väikesi frankofiiliaharrastusi poosetamisena võtnud siis....Ich tue es nicht mehr! Lihtsalt väikesed vallatused.

Tõlke eest tänan!
Oma asjad saan frankidega masina abil räägitud, aga keerulisema sõnakasutusega jääb masin hätta.
Keelteoskust pean üheks suuremaks väärtuseks, aga vallatused- noh eks igal ole omad :)
Filmis oli jah ladina keel. Nagu nõukogude armeestki teada, on võõras keel teatud keskkonnas ikka trotsi tekitanud. :wink:
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Camarade Arnold?Je ne peux pas comprendre....? Ehk kodukeeli: saa'ei teps aro? Mul ei ole ju ristilippu avataris olnud? Ei pikali ega püsti? Kus sa seda nägid?
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Mina näen praegu pisitillukest valget lippu punase ristiga.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Soobel kirjutas:Mina näen praegu pisitillukest valget lippu punase ristiga.
Mina jälle ei näe. See vast isemötlemisemassinates kinni?
Гив Ми Мани
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Muideks,sellest ladina keeles pobisemisest-mingil ajal ilmus "Loomingu Raamatukogus" selline lugemine nagu "Terastorm Karjala kannasel".Kuskil 70-ndate teisel poolel.Hiljem pole seda lugenud,aga mäletan,et tollal jättis päris mulje.Niisiis, ka seal oli soomlastel samalaadne seltsimees kahurimeeskonnas,peksa anda väga ei ähvardatud,aga kummalisi pilke teenis küll.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Kuskohal sa Soobel seda lippu näed? Minu avataris? Haben Sie ein alkoholisches Delirium?:D Või olen mina deliiriumis ega saa millestki aru? :cry: No ei ole mul seal mingisugust lippu. Kuidas ma teda siis ise ei seleta?

Crede quod habes, et habes! /usu, et nii on ja see ongi nii!/
Kasutaja avatar
Tarts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarts »

Hmmmm. Kuhu me selle teemaga nyyd jõudnud oleme ? :?
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Pilt
Hmmmm. Kuhu me selle teemaga nyyd jõudnud oleme ?
Kas pidime kuhugi jõudma? :lol:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline