Tänavune võidupüha paraad toimub Lätis

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Minu tagasiohidliku arvamuse läbi tegeleb meie riigijuhi institutsioon tegelikult juba mõnda aega riigi traditsiooni "modernse" lammutamisega. Ei saa aru, mis on selle ponit.

Integratsioon läbi tänaval veerevate kahurite on küll huvitav idee, aga riiklikud traditsioonid peaksid olema hetkeideedest tugevamad. Narvas on juba KL paraadi peetud, kuid pole otseselt tõestust leidnud, et sealsed üdini sovinistid Eestimaa patriootideks oleks hakanud. T**lad armastavad pigem seltskonnas avalikult naerda meie tankide ja lennukiteta "armee" üle, kui asjast juttu tuleb.

Lisaks ei saa mainimata jätta, et selles punasovinismipesas "fasistliku" paraadi pidamine on omaette provokatsioonimagnet. Siseministeeriumi teatud struktuuridele on selle pidupäeva ettevalmistamine ilmselt veel mahukam murelaps, kui kaitseväelastele.

Ok, teeme KL Võidupüha paraade siin-seal. KL ongi regionaalne organisatsioon. Aga EV aastapäeva paraadi võiks ikka riigi pealinnas pidada. Ehk peaks narvas tegema kord mingit Narva vabastamise aastapäeva.
Samuti see iga kord erinevas linnas orgunn juba paari aastaga ära tüüdanud. Iga kord leiutatakse midagi täiesti uut ja sebimist kui palju. Nagunii on kaitseväe viimaste aastate trend juba kassi ajast, et igasugused planeerimiseks ja ettevalmistamiseks või isegi täideviimiseks vajalikud lähtedokumendid kipuvad alla jõudma alles viimasel hetkel, täideviimise hetkel või sootuks hilinema. Ei tea, kas selle aasta kv õppeplaan ja palgajuhend juba tulnud?

Aga noh, kui Läti, siis Läti.
Seal võime end vähemalt rahulikult tunda. Ei tea, kas sinna siis kaitseväe igakordne relvanäitus ka tuleb lohistada?
Transpordi kohapealt on mul KL logistikutele selline viljastav idee, et kuna tehnikat ega midagi praktiliselt pole vaja, võiks minek näiteks rongiga olla. Paar-kolm platvormi tehnikale, plats-kaart vagunid tavakaitseliitlastele (vagun per malev), kupeekad naistele-lastele, imperaatori salong suurtele isadele ja nii on majutuskulud kah kohe kokku hoitud ja muidu uuenduslik fun sündmus. :P

Ja siis Lode jaama juures..... :twisted:
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

hummel kirjutas:Transpordi kohapealt on mul KL logistikutele selline viljastav idee, et kuna tehnikat ega midagi praktiliselt pole vaja, võiks minek näiteks rongiga olla. Paar-kolm platvormi tehnikale, plats-kaart vagunid tavakaitseliitlastele (vagun per malev), kupeekad naistele-lastele, imperaatori salong suurtele isadele ja nii on majutuskulud kah kohe kokku hoitud ja muidu uuenduslik fun sündmus. :P
tea millist raudteed mööda?
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
kapral
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kapral »

huvitav kas lätis ka lastakse meid kividega aiatagant loopida ja vastikus keeles roppusi röökida?
Forman
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Forman »

gnadenlose kirjutas:
Forman kirjutas:
ooblää kirjutas:Olen andnud vande sõltumatule ja iseseisvale Eesti vabariigile ja tema valitsusele.Ja järgin vannet.Lätti ei lähe,kuna ma ei ole isamaa reetur. Euroliidu perssepugejad võivad sinna minna.Jõudu ,orjad ja perssepugejad.Aga minule jääb õigus,mölisege mida tahate ,orjad olete,orjadeks jääte.
Ühe asjaga ma olen nõus - euroliidu perssepugejad. Selles mõttes, et pole vaja eurokatele perse pugeda. Orjad me siiski pole, kui lähme Lätti näitama, kui palju kõvemad me oleme :D
Loodan, et see kommentaar on ka rohkem naljana mõeldud :roll: Sest minu parima arusaamise järgi ei minda näiteks sõbra sünnipäevapeole selleks, et sõpra alandada. Või?
Teine pool oli tõesti naljana. Siiski olen arvamusel, et paraad tuleks pidada Eestis.
Si vis pacem, para bellum.
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Ei poolda seda ideed väga, tundub, et pole lõpuni läbi mõeldud. Ise ilmselt ei lähe.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Asetage sündmus äsja lõppenud EV 90 konteksti ja ei tundugi võibolla nii imelik. Ega seda üle aasta Lätis pidama hakata. Kannatab ära ühe korra sajandis vast. Pealegi - Läti majandus vajab hädasti naabrite abi mõne militaarturismi krooni või lati näol.
Kasutaja avatar
Arf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arf »

Ma torkaks siia vahele väikese meeldetuletuse neile, kes imestavad Vabariigi aastapäeva paraadi Narvas läbiviimise üle.

Tallinna Vabaduse väljakut olete näinud? Jah? Seal ei saa ju hetkel ükski karvajalg marssida. Võiks ju Narva maanteel või Pirita teel teha. Iseenesest õige, aga eks selle korra kannatab ju Narvas ära, või mis?

Pealegi, ei ole see VA paraad miski rändüritus. Eelmine aasta Pärnus oli tegu 90. aastapäeva tähistamisega. Pealegi, Narva jääbki selliseks mitte - eesti linnaks, kui me ise selle enda jaoks maha kanname.

Lätis aset leidva Võidupüha tähsitamise kohta olen juba arvamust avaldanud. Ütlen veel, et õige idee, mis ei peaks lõunamalevlastele logistiliselt eriline peavalu olema.

Kogu seakisa juures on siiski kõige kurvem see, et paljude inimeste imestus kohavaliku üle on tõesti siiras. Vähe, väga vähe teatakse meie riigi sünnist ja selle ajaloost.
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Põhimõtteliselt muidugi võib Arf-i mõttearendusega päri olla, kuid kas just Narva see kõikse õigem koht on, on iseasi ja kas kas-või poole sõnagagi on keegi poliitikutest või muudest asjameestest maininud, et perifeerias peetakse paraadi tänu põhiplatsi remondile...
Ikka vaja midagi uut ja vinget ära teha. Riiklikud traditsioonid põrgusse! Popp ja noortepärane, kosmopolitismus vms.

Ja mul oleks lisaküsimus, et kuidas see kahtlaste ärimeeste parkla üldse ehitatud on? Kas sinna rasketehnikaga (40-50 t) enam üldse saabki paraadi ajal peale sõita?

Muidu Narva praazniku kohta võib öelda, et sellist hulka tehnikat pole veel ühelgi kaitseväe paraadil nähtud, kui seekord tulemas on. Isegi 1930. aastate paraadidel ei paistnud niipalju. Soomukeid oli eemal kahekaupa rivis nii palju, et mul läks esmalt lugemine sassi. Irvitasime, et toodi vist kohale kõik, mis hommiku käima läksivad. Näis, kuidas see kõik Narva ära mahub.
Kasutaja avatar
Arf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arf »

hummel kirjutas: Riiklikud traditsioonid põrgusse! Popp ja noortepärane, kosmopolitismus vms.
Loodame, et asi siiski nii hull pole.

Mis puudutab Vabaduse platsi, siis olen ise ka mõelnud selle peale. Väidetavalt polnud kunagi 90ndatel ka punasel väljakul rasketehnikat seetõttu, et platsi alla olid end sebinud miskid kaubanduskohad. Ei tea, võibolla oli asi ka rahas.

Kuid äkki oli see miskises tänases zeitungis, kus näidati pilti tulevasest platsist. Mind hämmastasid siiski platsile planeeritud puud-põõsad :shock: .

Mis puudutab meeste ja tehnika hulka, siis juba Pärnus oli terve kompaniitäis soomukeid ja elavjõudu kokku üle tuhande.
Rebasepoeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebasepoeg »

Hummel, äkki räägid lähemalt tehnika kohta, kui juba rääkima hakkasid??
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Arf kirjutas: Mind hämmastasid siiski platsile planeeritud puud-põõsad :shock: .
Need peaksid olema teisaldatavad.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kasutaja avatar
kala
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kala »

Postimees kirjutas:Võidupüha paraad Lätis jääb ära
http://www.postimees.ee/?id=83585
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Säästuparaadi võiks siis Võnnus teha - ikkagi kihelkonna keskus! :wink:
Nüüd võeti kohe teise äärde - mingi teivasjaam Tartumaal.
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Ei tea, mis on järgmine käik :roll: Kas saadetaksde Kaitsevägi ja Kaitseliit laiali, et valitsejad edasi pralletada saaks :shock:

Kui aus olla, siis minu jaoks see üllatus ei olnud. On enne ju ka paraad ära jäetud talveilmade tõttu. Samuti võiks 50% riigikogust lahti lasta, nendest pole nagunii tolku, tähendavad ainult rahvale(maksumaksjale) liigseid kulusid. Huvitav, mitme kuu presidendi Ärma häärberi ülalpidamise see paraad oleks maksnud :roll:
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Samuti võiks 50% riigikogust lahti lasta,
Vaata, kui oled Riigikogu oma palgale võtnud, siis lase lahti või eduta! Senimaani ei maksa kõiki asju ühte potti kallata!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline