hiljutise natsi-teemaga seoses...

Reeglid, arvamused, ettepanekud
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Kuni siin kõrtsikohta ei ole,
Aga see propatria, mis Sa sellest arvad.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

Ega vist küsimus pole vaid selles, kõrtsikoha tegemine on lihtne (Site Admin'i jaoks). Häda on selles, et mõne alafoorumi mõni teema kipub rohkem kõrtsiks minema kui teised ning temaatilise kompaktsuse huvides peaksid needki teemad ikka samasse alafoorumisse jääma.

Võib-olla saaks mingi linnukese teemale juurde teha, et oleks juba pealkirja lugedes teada, et seal võib millegi terava otsa komistada? Umbes nagu ühe multika nimega "South Park" algustiitreis kirjas oli: "See saade on väljamõeldis, sisaldab roppusi ja me ei soovita seda vaadata!" :lol:

Kõrts võiks muidugi ka olla, puhtalt kõrtsijuttude jaoks. Ainult et minu meelest peaks ka kõrts olema soliidne koht (nagu muidex ka peldik) -- vähemalt mina eelistaksin võimaluse korral sellist.

Moderaatoreil on selle alafoorumi loomise korral õigus "kõrtsiks" läinud teemad kõrtsirubriiki liigutada. Ent kui teema ka vastava alafoorumiga haakuvat asjalikku juttu sisaldab, ei tahaks seda hästi teha. Pigem kutsuksin mina üles suuremale tolerantsusele ja enesevalitsuse säilitamisele: kui keegi laskub isiklike solvanguteni, ei maksa talle samaga vastata, sest see valab vaid õli tulle. Õppigem Jeesus Kristuselt: "pöörake ette teine põsk" ja need teised kuldsed sõnad... :wink: Virtuaalselt peaks seda olema ju lihtsam teha kui tegelikkuses 8) .
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Tegelikult ei meeldi teemade lukku panemine mulle üldse, aga nagu selle "Untergangi" puhul juhtus, ei jäänud enam muud üle. Kui saaks kuidagi säilitada sellised huvitavad diskussioonid ilma solvanguteta, oleks see parim lahendus, säilitaks foorumis paraja pinge ja huvi. Reigo lahkumisest on minul tegelikult väga kahju, alati on hea, kui küsimusi arutatakse mitmest vaatepunktist. Samas polnud tema nõue "kas mina või Wiking, haterider jne" üldsegi vastuvõetav, ükski endast lugupidav foorumijuhatus ei lase endale selliselt survet avaldada.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Kuna siin Moderaatoreid rohkem koos, siis küsiks- miks üldse peab teemasid lukustama? Las kaklevad, kes tahavad ja lepivad, kui tahavad. Loevad need kes tahavad, ei loe need kes ei taha. Teema lukustamine ei kaota erimeelsusi, vaid ei lase neid väljendada. Võib-olla siin virtuaalkeskkonnas leitaks nii mõneski asjas lõpuks üksmeel või siis vähemalt mõistetakse, et on ka teisi arvamusi.
Kui keegi ei suuda ilma sõimuta hakkama saada, siis mis seal ikka- elu ongi selline. Vaevalt te saate oma elutee läbida nii, et ei kuule ühtegi roppu sõna või ei osale mõnes nügimises :D
Laskem ka foorumil elada oma elu koos kõigega ja kõigiga, mis/kes sellesse kuulub.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

Olen täiesti nõus Raudristi arvamusega! Ei näe mingit vajadust mingeid teemasid sulgeda, ega samuti kellegi postitusi kustutada või kedagi siit välja bännida. Eesti iseseisvust (niipaljukest kui seda veel järel on...) need ju ei ohusta! :wink:

Trollile: Kui keegi viitsib jännata, võib siia teha ka alafoorumi "Entsüklopeedia" vms, kuhu siis koguneks ainult asjalik ja argumenteeritud jutt ilma kõikvõimaliku "liiglihata". Foorumi mahu tõttu eeldaks see aga siiski palgalise kvalifitseeritud töötaja olemasolu. Vaevalt leidub kedagi, kes seda oma vabast ajast ja tasuta suudaks või tahaks teha.

Muidugi saab moderaator ka kõik solvangud kustutada (kui viitsib või selleks aega leiab, sest see on tubli tükk nokitsemist). Lukustamine on muidugi lihtsam, ent ega see asja paranda.

Naljaga pooleks esitasin siin kusagil küsimuse, millele vastust pole saanud. Nimelt väitis keegi anonüümne kommenteerija Delfis, et siinne foorum olla loodud ühe Eesti eriteenistuse poolt. Minu küsimus sellest ajendatuna kõlas: Millisele eriteenistusele võlgneme tänu selle foorumi eest?

Foorumi loomisega saab tänapäeval hakkama iga tõsisem asjahuviline, ka serveriruumi on võimalik leida täitsa tasuta või üsna väikese raha eest. Eriteenistustel on muidugi suuremad võimalused! :lol: Näiteks ei maksaks neile midagi eraldada selleks eraldi server, kuhu saaks mahutada ka pildid, et postitajad ei peaks jamama mingite väliste veebilehtedega, pilt.ee-dega vms-ga. :evil:

Sellist altruismi neilt oodata on vast siiski liiast, kuigi vähemalt sõjaväeluurele võiks sellise foorumi arendamisest ja sellel aktiivselt ja kompetentselt osalemisest palju kasu olla.

Miks aga ma siin selle veel kord jutuks võtsin -- ma nimelt ei näe ühtki muud mõjuvat põhjust siin teemade sulgemisele, kustutamisele ja liikmete bännimisele kui mingi "vanema venna" manitsused, et "mis pordumaja te seal peate", "kui te ei taha, et me kraanid kinni keerame, siis..." jne. :wink: Et siis mingi (eri?)teenistus saab meie "murelaste" pärast pähe oma kõrgemalseisvalt ametkonnalt? :?: :idea:
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Naljaga pooleks esitasin siin kusagil küsimuse, millele vastust pole saanud. Nimelt väitis keegi anonüümne kommenteerija Delfis, et siinne foorum olla loodud ühe Eesti eriteenistuse poolt. Minu küsimus sellest ajendatuna kõlas: Millisele eriteenistusele võlgneme tänu selle foorumi eest?
Seda võib ju Toomaselt otse küsida, kas see on tõsi :?: :?: :?:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

kui selliseid teemasid kus on ropp ja söim ära ei kustutata siis juhtub nii et läheb igas teemas löppuks läbuks kätte ära inimesed lihtsalt muutuvad siis üks köikseks kui ei bännita ega panda teemasid lukku.
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

soadf'iga nõus, ei saa foorumit päris Delfiks lasta, maailmavaatelistest kähmlustest saan aru, aga ropendamine ei käi hea tooni juurde või teise foorumlase mõnitamine a la Delfi. Aga ega seda mode välja ravida saa, see rohkem sisemise tunde küsimus. Raske on muidugi ka ennast vaos hoida, kui oponent lihtsalt lahmib ja sinu haavadele soola riputab(mõtlen siin kommunismi kiitmist ja kommunistlike kuritegude õigustamist või "ilustamist")
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

soadf kirjutas:kui selliseid teemasid kus on ropp ja söim ära ei kustutata siis juhtub nii et läheb igas teemas löppuks läbuks kätte ära inimesed lihtsalt muutuvad siis üks köikseks kui ei bännita ega panda teemasid lukku.
Kallis kaasfoorumlane!

Minu kõrvadevahelisele piirkonnale on hoopis vastuvõetamatum taoline sõnade reastamine (eestikeelseks lauseks ei saa seda kuidagi nimetada) millega sa siin hakkama oled saanud, kui üks maakeelne "persse!".
Vaat taolisi jorusid võiks küll modereerida.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Raudrist, üks hea eestikeelne "persse!" pole sugugi paha. Või üks mehine sarviline, kui hing väga täis. Küll aga sildikleepimine ja kadakaks või saksa sabarakuks sõimamine neile, kelle sümpaatia ei kuulu võitmatule Punaarmeele. Omad koerad kisuvad, omad koerad lepivad. Aga vihkamine ja vihapidamine omade vahel ei mahu mulle hinge.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Ah et keerad korra selja ning kohe läheb käima kõva modereerimise poliitika arutelu :evil: :evil: :evil:
Isemodereerimine (teiste foorumi liikmete postituste sobilikkuse üle arutelu avamine) ning moderaatorite tegevuse avalik arutelu on keelatud. Kui leiate postituse mis teie arust ei sobi teemasse või foorumile, siis tuleb sellest teada anda privaatsõnumiga moderaatorile või administraatorile. Rahulolematuse korral moderaatorite tegevusega – samuti sellest teada anda privaatsõnumiga kas moderaatorile või administraatorile.
Ok,ok, see oli nali ning ei hakka siit mingid karistused lendama. Et aga asi kõigile selge oleks, siis veelkord ja puust ning punaselt.

Sai just mõnusalt puhkuselt välja ronitud, millest suurema osa veetsin metsas. Seekord mitte väga sügaval ning üsna tihti kippus tee ristuma enne mind seal liikunud inimeste teedega. Mida enamasti ei tähistanud mitte jalajäljed, vaid erinevat sorti prügi. Ja kahjuks ka mitte minu huvidele vastav militaarprügi vaid tavaline olmesaast. Rikkus tuju küll sellest mööda tatsamine. Seekord ma seda kokku korjama ei hakanud, aga varasematel aegadel (kui kuskil kaugemates ning haruldasemates kohtades on käidud) on ka seda tehtud...

Ja sugugi mitte selle pärast, et mulle teiste järelt koristamine meeldib. Kaugel sellest. Aga minu arust on selline reostamine lihtsalt rõve.

Samuti ei meeldi mulle siin foorumil käia teiste inimeste poste kustutamas, teemasid nihutamas ning neid lukku panemas. Ja vaevalt see kellelegi moderaatoreistki meeldib. Kui seda aga keegi meist ei teeks, siis oleks see foorum varsti nagu mõni linnalähedane mets - algul sigineb vähehaaval, kui inimestel tekib tunne - nii võibki - siis autokoormatega. Tänan, ei!

Poliitikast - veelkord foorumi reeglitest.
Militaar.net foorum ei ole poliitika tegemise ega ideoloogiate üle arutlemise koht.
Postitused poliitikast on lubatud ainult militaar(ajaloo) kontekstis. Üldised arutelud ideoloogiatest, totalitaarsetest režiimidest ning nende kuritegudest ei ole siin sobivad.
Seega - tahate arutada mingit militaariaga seotud poliitilist aspekti - palun. Selliseid teemasid, kus asi otsapidi poliitikas on, on siin küll ning pole neid keegi lukku pannud. Mingit üldist targutamist heast ning õilsast Hitlerist ning kurjast Joosepist (või ka vastupidi) aga siin näha ei taha. Selleks leiab küllalt muid sobivaid kohti Internetiavarustes. Kasvõi paljukiidetud Delfis või Kesknädala artikleid kommenteerides...

Eraldi teema on muidugi holocaust ning kõik muu sõja- ning inimsuse vastastesse kuritegudesse puutuv. Olles lugejaks ka mitmetel muudel sõjaajaloo foorumitel võis ette näha, et sellest tuleb "teema" ning sestap ka see üldiste arutelude keeld. Pole mingit huvi hakata jälle kord ümber lükkama igasugu netiavarustes rändavaid muinasjutte. Kuid ka asjalikke postitusi selles teemas, kus vähegi on viitsitud allikatele viidata, pole keegi ära kustutanud.

Kuna aga teiste järel koristamine ei käi minu hobide hulka (ning prügihunnikus ka elada ei taha), sai tehtud veel üks teema siia alamfoorumisse. Nimega Häbipost kuhu saavad siis rakendatud (ning loodetavasti alati õigustatud) repressioonid kirja pandud. Nagu juba varem lubatud- isiklike solvangute eest 1 päev read-only. Kross ning kükid tuleb omal organiseerida.

Ning esimene mees on oma 2 päeva juba välja ka teeninud :twisted:

Ning oma prügi koristagu eelkõige igaüks ise :twisted: :twisted: :twisted:
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

toomas tyrk kirjutas: ... Mida enamasti ei tähistanud mitte jalajäljed, vaid erinevat sorti prügi. Ja kahjuks ka mitte minu huvidele vastav militaarprügi vaid tavaline olmesaast. Rikkus tuju küll sellest mööda tatsamine. Seekord ma seda kokku korjama ei hakanud, aga varasematel aegadel (kui kuskil kaugemates ning haruldasemates kohtades on käidud) on ka seda tehtud...

Ja sugugi mitte selle pärast, et mulle teiste järelt koristamine meeldib. Kaugel sellest. Aga minu arust on selline reostamine lihtsalt rõve.
Kõrvalteema jätkuks: sama siin. Linnalähedased metsad on kohati lauskatastroof. Vanasti, jooksmas käies ja metsas lõuga tõmmates, sai alati kummikindad kaasa võtta ja vaikselt metsaalust puhastet kuna muidu ei kannatanud väikest hetkegi ühe koha peal viibida.
Enam ei jaksa, ja ei taha... :evil:
Viimati muutis Sollmann, 12 Aug, 2005 11:29, muudetud 1 kord kokku.
TÕDEONAJATÜTAR
Charlemagne
Liige
Kontakt:

:twisted: ...Wiking EI ALUSTANUD! Ilma igasuguse jonni ja kibestumiseta või tahtmata midagi välja pressida :evil: võtku see ja teine väljapresijaid - olen solidaarsusest Wikingiga alates tänasest keskpäevast kuni pühapäeva keskpäevani read only.
Kunnar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kunnar »

Charlemagne'l on õigus, et Wiking oli ainult üks osapool ja ei alustanud.
Praegusel hetkel jääb mulje, et ultimaatum mõjus ja Reigol puudub põhjus foorumist eemale jääda.
Loodan, et me nüüd admini otsuse arvustuse eest jooksma ei pea minema :wink:
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Keskpäevast veel mõni minut puudu.... :lol: Arvan ka, et äkki jooksma ei pea, aga kui vaja, mis siis ikka, teeme ära,äkki minu vanuses lubatakse asendada kepikõnniga :wink: Ma ei kritiseerigi otsuseid, militaarfoorumis peabki vast järsk olema teatud puhkudel ja olen ka ise olnud seda meelt,et roppused ja labasused peaks taunimist leidma. Lihtsalt palun luba jagada kamraadiga karistust ....kasvatuslikud jänku-hopid omavahel ära jagada. Selleks ei pea ma isegi alati 100% kellegagi ühte meelt olema, et tema poolt seista. Ja üldse - 100% pure quality inimese ja ideoloogia mõtlesid välja kommunistid ja veel mõned totalitaarid. Erinevustes on rikkus, vaidlustes selgub tõde ja olgu foorumil ikka hea käekäik. Kohtumiseni 14.VIII ,seniks read only.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline