Juhani Putkinen kirjutas:Kahjuks need "partisanid" kes mõrvasid Soome kaitsetuid tsiviliste ja valetasid, et ründasid sõjalisi objekte on ikka "au sees" Venemaal ja Venemaa keeldub andmast info nendest kurjategijatest Soome politseile.
Ei tea ma nüüd, kuidas, lohutavalt või tagakiitvalt härra JP-le seda öelda, aga on fakt - partisanid, sissid, geriljad jms on alati ja igal pool korda saatnud asju, mida tsiviilühiskonnas ja rahu ajal loetakse kuritegudeks. Alati ja igal pool! Siin ma sisside all ei mõtle muidugi Soome kaugluurepatrulle, kes ei olnud mitte partisanid, vaid luure ja/või diversiooniüksused. Kuidas neid mehi ametlikult hinnatakse, sõltub otseselt ja ainsalt ühest - kas nad võitsid või kaotasid, esimesel juhul on nad kangelased, teisel juhul kurjategijad. Näide Eestist - mitukümmend aastat olid metsavennad bandiidid, aga nüüd võitsime meie ja metsavennad on kangelased (st! ametlikult, eks nad kangelased olid MEIE jaoks ikka). Nii-et ma ei saa aru JP hingevaevast, Venemaal ei hakata ametlikult partisane hukka mõistma mitte kuidagi - aga kirjutada-avaldada neist kui kurjategijatest jälle võib, mille kohta on ka raamatuid-artikleid küll.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.