mudelipoisi tegemised
- mudelipoiss
- Liige
- Kontakt:
Re: mudelipoisi tegemised
kas keegi teist käis täna rocca al mare hobimaailma poes?
Sd.Kfz. 251/1 Ausf. A
- mudelipoiss
- Liige
- Kontakt:
Ja veel üks küsimus,tahaks teada kuidas neid vesipilte ehk kleepse peaks panema? 

Sd.Kfz. 251/1 Ausf. A
- mudelipoiss
- Liige
- Kontakt:
kavatsen nädala jooksul osta paar potsikut värvi ja siis enda Revelli jagdpanther ära tuunida 

Sd.Kfz. 251/1 Ausf. A
- mudelipoiss
- Liige
- Kontakt:
mis mõõtkava teie soovitaksite mulle kui algajale? kas siis 1:72? 1:35?
Sd.Kfz. 251/1 Ausf. A
Proovi 1:144..
Ei võta palju ruumi ja on ainult tõsistele meestele..
Ei võta palju ruumi ja on ainult tõsistele meestele..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
-
- Liige
- Kontakt:
Ja kui õhtal silm enam hästi ei seleta 1:144, võta 1:48 ette .....
Tegelikult oleneb mis sa teha tahad. Kui tahad, et tank seisaks lennuki kõrval ja oleks samas mõõtkavas, siis 1:48. Kui aga nende kõrval peab veel samas mõõdus allveelaev seisma siis 1:72 või 1:144. Nii lihtne see ongi
Tegelikult oleneb mis sa teha tahad. Kui tahad, et tank seisaks lennuki kõrval ja oleks samas mõõtkavas, siis 1:48. Kui aga nende kõrval peab veel samas mõõdus allveelaev seisma siis 1:72 või 1:144. Nii lihtne see ongi

Aga kui kodanik tahab kõrvuti panna suuri lennukeid?;) Muidugi kui on ruumi panna, aga muidu ikka 1/72Joss Metsast kirjutas:Tegelikult oleneb mis sa teha tahad. Kui tahad, et tank seisaks lennuki kõrval ja oleks samas mõõtkavas, siis 1:48. :

Aga tegelt on nii, et ükski mõõtkava pole parem, kui teine. Mulle nt lihtsalt meeldib 72 kahel põhjusel. 72 on MINU silma jaoks kõige parem suurus vaadelda. Jah 48 on mõne lennuki juures parem, aga kuna mulle meldib asju kõrvutada, siis suuremad asjad lihtsalt ei õnnestuks. Aga nt 1/32 ja üles lennukite juures on kuidagi halvemini vaadatavas suuruses. Jah detailsust võimaldab rohkem, aga üldpilt on väiksemana ilusam. Siis minu hinnangul. Ja kuna 72 võimaldab teha palju erinevaid asju, siis seetõttu seda harrastangi. Ja lihtsalt ilus mõõtkava. Lisaks tekitab suur mõõtkava pidurdamatut vajadust igasugu detaile lisada. Seega aja ja raha kulu võib sootuks käest minna. Seega minu jaoks on 72 suuremaid võimalusi pakkuv kompromiss.
Kk
Viimati muutis kalle, 16 Apr, 2012 9:47, muudetud 2 korda kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
See on õige küll, kui tahad teha suuri lennukeid siis 1:48 puhul on valik lahja ja ruumi peab kõvaste käes olema. Sel juhul on 1:72 parim, tegelikult on 1:72 valik ka ilmselt kõige suurem ja hind on taskukohasem. Aga minu jaoks on suur puudus see et pisemaid hävitajaid ei oska mina 1:72-s kuidagi ilusasti teha, liiga kribud jäävad.
Eks siin jah igaüks kiidab nüüd oma.
Tuleks arvestada asjaoludega, mis siin teisedki välja tõid: Kui lennukeid ja tanke mõlemaid kokku panna ja samas mõõtkavas riiulile asetada, siis 1:48, või 1:72. Kui ainult maismaatehnikat, siis tuleb mängu ka 1:35, lennukite juures vastavalt 1:32.
Arvestada võiks ka sellega, et mida suurem on mõõtkava, seda kallimaks üldjoontes hobi kujuneb. Suurt asja on ka tülikam värvida, kui väikest.
Samas mõnele ei lähe üldse korda, et mudelid ühes mõõtkavas peavad olema - sellisel juhul haara poelettidelt selliseid mõõtkavasid ja mudeleid, mis parasjagu meelehead pakuvad.
Kristjan
Tuleks arvestada asjaoludega, mis siin teisedki välja tõid: Kui lennukeid ja tanke mõlemaid kokku panna ja samas mõõtkavas riiulile asetada, siis 1:48, või 1:72. Kui ainult maismaatehnikat, siis tuleb mängu ka 1:35, lennukite juures vastavalt 1:32.
Arvestada võiks ka sellega, et mida suurem on mõõtkava, seda kallimaks üldjoontes hobi kujuneb. Suurt asja on ka tülikam värvida, kui väikest.
Samas mõnele ei lähe üldse korda, et mudelid ühes mõõtkavas peavad olema - sellisel juhul haara poelettidelt selliseid mõõtkavasid ja mudeleid, mis parasjagu meelehead pakuvad.
Kristjan
Arvestada tuleb ka sellega, et mida nende mudelitega pärast peale hakata?
Kui kappi tolmuma, siis mida suurem - seda uhkem.. kui pidevalt kasutama ehk sõjamängudeks, siis mida väiksem - seda praktilisem.
Isegi 1:350 on paras.. selles mõõtkavas on saada nii lennukeid, tanke kui laevu.
Siin 1:72 lennuki kõrval üks 1:350 tank.

Kui kappi tolmuma, siis mida suurem - seda uhkem.. kui pidevalt kasutama ehk sõjamängudeks, siis mida väiksem - seda praktilisem.
Isegi 1:350 on paras.. selles mõõtkavas on saada nii lennukeid, tanke kui laevu.
Siin 1:72 lennuki kõrval üks 1:350 tank.

Võtke teed ja tulge homme jälle..
- mudelipoiss
- Liige
- Kontakt:
Sho ma arvan et see 1:350 tank mulle väheke raske pole? Vaatage kui väikesesd juppid sellel on seda on mul raske kokku panna! aga 1:72 ikka kergem suuremad jupid rohkem vaeva selle viimase puhul eriti hea see mul ei ole ka kvaliteet siiamaani ka suht nii ja naa 

Sd.Kfz. 251/1 Ausf. A
Minu kogus on autod. 1:120; 1:87; 1:76 .....kuni 1:18. Mõni üksik tank on ka ära eksinud aga enamuse moodustavad siiski autod. Seega kriteeriumiks ei ole siin üldsegi mitte mõõtkava, vaid teema.
Toomas
Toomas
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
- mudelipoiss
- Liige
- Kontakt:
Algas kõik kunagi väga ammu (1978) 1:43 vene metallmudelitest. Nüüdseks on põhihuvi veoautodele liikunud. Siiski olen erinevate tootjate põnevamad 1:43 vene (loe NL) sõiduautod ka kogusse soetanud.
Toomas
Toomas
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
- mudelipoiss
- Liige
- Kontakt:
Selge pilt, minu arvates oleks jummala ähe selline masin nagu ZIL
Kas selline mudel on ka sinu kogus?

Sd.Kfz. 251/1 Ausf. A
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline