Sõda ja inimesed
starkatter
Mina arvan ka, et see võrdlus ei ole õige.
Eesti oli okupeeritud N-Liidu poolt, punaarmee üks põhjus siin oli, et N-Liidu võimu kindlustada.
Eestis näiteks ei olnud sel ajal rahva poolt valitud demokraatliku valitsust.
Lääne Saksamaal oli lugu hoopis teine, demokraatlik valitsus, USA baasid olid seal eelkõige külma sõja pärast. USA aitas kõvasti sel ajal Saksamaad majanduse ja riigi ülesse ehitamisel.
Saksamaa ja sakslased vajasid neid baase, kui neid poleks seal olnud, siis väga võimalik, et N-Liit oleks ka lääne Saksamaa okupeerinud.
Küsimus oli Lääne Euroopa julgeolekus.
Arvan, et N-Liidu baasid ja USA baasid Euroopas külma sõja ajal on täiesti erinevad asjad.
Eesti oli okupeeritud N-Liidu poolt, punaarmee üks põhjus siin oli, et N-Liidu võimu kindlustada.
Lääne Saksamaal oli lugu hoopis teine, demokraatlik valitsus, USA baasid olid seal eelkõige külma sõja pärast. USA aitas kõvasti sel ajal Saksamaad majanduse ja riigi ülesse ehitamisel.
Saksamaa ja sakslased vajasid neid baase, kui neid poleks seal olnud, siis väga võimalik, et N-Liit oleks ka lääne Saksamaa okupeerinud.
Arvan, et N-Liidu baasid ja USA baasid Euroopas külma sõja ajal on täiesti erinevad asjad.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
- starkatter
- Liige
- Kontakt:
Igasugune euroopa okupeerimine venemaa poolt toimus lääne-liitlaste nôusolekul.Kas mitte Austriagi neile ei antud?Külm sôda on juba ammu läbi aga baasid ikka sees,ja salavanglad teistes riikides.hugo1 kirjutas:starkatter
starkatter
Baasid ikka veel sees, kas Sind need USA baasid häirivad Euroopas
Või arvad Sa, et Saksamaa on praegu USA poolt okupeeritud
Niipalju, kui mina tean, siis Euroopa ise tahab, et USA neid baase siin sees hoiaks.
Salavanglad, niipalju kui mina tean ei ole mingit tõestust, et need Euroopas asuksid, USA välisminister ütles selge EI, pole euroopas mingeid salavanglaid. Ajakirjanduse mull.
Nujah, kuid kui veast aru saadi oli juba hilja. Mis hundi käes see hundi pees. Sellepärast see külm sõda ju algas.Igasugune euroopa okupeerimine venemaa poolt toimus lääne-liitlaste nôusolekul.Kas mitte Austriagi neile ei antud?Külm sôda on juba ammu läbi aga baasid ikka sees,ja salavanglad teistes riikides.
Baasid ikka veel sees, kas Sind need USA baasid häirivad Euroopas

Või arvad Sa, et Saksamaa on praegu USA poolt okupeeritud

Niipalju, kui mina tean, siis Euroopa ise tahab, et USA neid baase siin sees hoiaks.
Salavanglad, niipalju kui mina tean ei ole mingit tõestust, et need Euroopas asuksid, USA välisminister ütles selge EI, pole euroopas mingeid salavanglaid. Ajakirjanduse mull.
Millega siis N-Liidu baas Porkkalanniemis (1944-1956) erines USA baasidest Euroopas?hugo1 kirjutas: Arvan, et N-Liidu baasid ja USA baasid Euroopas külma sõja ajal on täiesti erinevad asjad.

Eesti oli osa N-Liidust, ja siin paigaldati sõjaväelasi nagu peaks see olema omal maal. Imelik see võrrelda teiste riikidega: Ida-Saksamaal, Ungaris ja Poolas relvajõud oli baasidel, suhteliselt kinniselt ja eraldi kohalikust elust. Eraldi teema olid baasid Kuubas või Vietnamis. Aga põhimõte oli absoluutselt sama nagu jänkidel.
Loomulikult, USA välisminister ei saa ju valetada...USA välisminister ütles selge EI, pole euroopas mingeid salavanglaid.

- starkatter
- Liige
- Kontakt:
Vôid selles kindel olla et USA-l on Saksamaa munad pihus,selleks ka baasid.Vôi arvad et USA hoiab baase seal lihtsalt selleks et see on mingile kohalikule kaupmehele kasulik?hugo1 kirjutas:starkatter
Nujah, kuid kui veast aru saadi oli juba hilja. Mis hundi käes see hundi pees. Sellepärast see külm sõda ju algas.Igasugune euroopa okupeerimine venemaa poolt toimus lääne-liitlaste nôusolekul.Kas mitte Austriagi neile ei antud?Külm sôda on juba ammu läbi aga baasid ikka sees,ja salavanglad teistes riikides.
Baasid ikka veel sees, kas Sind need USA baasid häirivad Euroopas![]()
Või arvad Sa, et Saksamaa on praegu USA poolt okupeeritud![]()
Mis USA välisministrisse puutub,siis mina suhtuksin sellistesse avaldustesse skepsisega.Iraagis olid ka ju massihävitusrelvad jne ,see jutt nende valitsuse valedest läheks siinkohal liiga pikaks.USA on riik mille president vande all kogu rahvale valetas...
Sa tahad öelda, et USA hoiab Saksamaad sõjaliselt surve allVôid selles kindel olla et USA-l on Saksamaa munad pihus,selleks ka baasid.Vôi arvad et USA hoiab baase seal lihtsalt selleks et see on mingile kohalikule kaupmehele kasulik?

Mis salavanglatesse puutub, siis kus on faktid?
Siiamaani loen lehtedest vaid tühja möla
- starkatter
- Liige
- Kontakt:
Ma ütlen seda et külm-sôda on läbi,aga baasid on ikka veel Saksamaal ,järeldused vôid ise teha.hugo1 kirjutas:Sa tahad öelda, et USA hoiab Saksamaad sõjaliselt surve allVôid selles kindel olla et USA-l on Saksamaa munad pihus,selleks ka baasid.Vôi arvad et USA hoiab baase seal lihtsalt selleks et see on mingile kohalikule kaupmehele kasulik?![]()
![]()
![]()
![]()
Mis salavanglatesse puutub, siis kus on faktid?
Siiamaani loen lehtedest vaid tühja möla
http://www.delfi.ee/archive/article.php ... 1134132554
http://www.delfi.ee/archive/article.php ... 1133258686
http://www.delfi.ee/archive/article.php ... 1133180067
http://www.delfi.ee/archive/article.php ... 1133647200
-
- Liige
- Kontakt:
- starkatter
- Liige
- Kontakt:
starkatter
Ma küsin otse, kas Sa tõesti usud ja arvad, et külma sõjaaegsed ja praegused USA baasid Saksamaal on võrreldav N-Liidu okupatsiooniga Baltikumis
Kas Sinu arvates on Saksamaa praegu USA poolt okupeeritud
Ja mida tähendab see munepidi peos hoidmine, kui Saksamaa ei allu USA nõudmistele, siis kuulutab USA Saksamaale sõja või
Mitte ei saa aru mida Sa väita tahad
Ma küsin otse, kas Sa tõesti usud ja arvad, et külma sõjaaegsed ja praegused USA baasid Saksamaal on võrreldav N-Liidu okupatsiooniga Baltikumis

Ja mida tähendab see munepidi peos hoidmine, kui Saksamaa ei allu USA nõudmistele, siis kuulutab USA Saksamaale sõja või

Mitte ei saa aru mida Sa väita tahad

- starkatter
- Liige
- Kontakt:
Mina väidan et midagi on valesti kui ühes suurriigis on teise suurriigi sôjaväebaasid.Pealegi kui üks suuriik on sôja vôitja ja teine kaotaja.Kas Hugo väidab et Saksamaa ei oleks vôimeline ennast kaitsma et USA baasid seal peavad olema?
Kôikk oleneb sellest,millised need nôudmised on ja kes neid esitavad.
Kôikk oleneb sellest,millised need nôudmised on ja kes neid esitavad.
Odavam sakslastele, kui USA nende eest musta töö ära teeb. Ära unusta, et praegu käib juba uus sõda terrorismi vastu.Kas Hugo väidab et Saksamaa ei oleks vôimeline ennast kaitsma et USA baasid seal peavad olema?
Millise sõja, kas II maailmasõja mis 1945a. otsa saiPealegi kui üks suuriik on sôja vôitja ja teine kaotaja

Praegult on aasta 2005, kohe 06. Aeg on edasi läinud, Berliini müür langenud, Saksamaa vaba ja demokraatlik riik.
- starkatter
- Liige
- Kontakt:
Odavam sakslastele???See on nii imelik pôhjendus,et ma vôtan seda sinu poolse huumorina.hugo1 kirjutas:Odavam sakslastele, kui USA nende eest musta töö ära teeb. Ära unusta, et praegu käib juba uus sõda terrorismi vastu.Kas Hugo väidab et Saksamaa ei oleks vôimeline ennast kaitsma et USA baasid seal peavad olema?
Millise sõja, kas II maailmasõja mis 1945a. otsa saiPealegi kui üks suuriik on sôja vôitja ja teine kaotaja![]()
![]()
Praegult on aasta 2005, kohe 06. Aeg on edasi läinud, Berliini müür langenud, Saksamaa vaba ja demokraatlik riik.
Just nimelt II maailmasôja,kuna sellest ajast on seal baasid.Sinu selgitusel külma-sôja ohust oli point,kuid külm sôda on läbi ja nagu sa ütlesid müür on langenud jne...aga miks siis ikkagi väed sees?Kas venemaa ikka veel ründab?Selle vabaduse ja demokraatia üle otsustamise vôime aga teiseks korraks jätta kuna need môlemad Saksamaal puuduvad.
[/b]
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], parkija ja 2 külalist