Kas see ka tõele vastab või on järjekordne "kuum" valeinfo...

7.62 x39, 7.62 x 54R võidi vabalt välja tulistada ka adapteriga sileraudsest või jahikarabiinist.Leo kirjutas: Selliste aukude tekitamiseks peab laskma automaadist AKM, SVDst või vastava kaliibri ja laskemoonaga relvadest.
http://www.dw.de/сми-генпрокуратура-укр ... a-17505997Украинская Генпрокуратура установила личности снайперов, стрелявших в людей на улице Институтской в Киеве, сообщает 18 марта телеканал ТСН.
Первый заместитель генерального прокурора Украины Николай Голомша заявил, что на причастность к расстрелу людей в центре украинской столицы проверяют в том числе и иностранных граждан. Факты причастности к найму снайперов тогдашней оппозиции не подтвердились, говорится в заявлении.
Как сообщают украинские СМИ, у представителей правоохранительных органов уже имеется список лиц, которые принимали участие в расстреле людей вблизи Майдана и адреса мест размещения снайперов. Органы следствия также проверяют их оружие, изъятое ранее.
http://www.unian.net/politics/903502-za ... ydane.htmlЗадержаны 9 подозреваемых спецназовцев киевского "Беркута", которых обвиняют в причастности к убийствам евромайдановцев 20 февраля.
По его словам, именно этим спецназовцам выдали боевое оружие, в частности, и снайперские винтовки, чтобы они прикрывали отход безоружного "Беркута".
Руководитель Генпрокуратуры говорит - количество задержанных неокончательное, оно может еще вырасти, должны задержать еще 4-х подозреваемых.
"Задержан ряд сотрудников спецподразделения Беркут. Это спецрота Беркута, так называемая черная рота. Которая была предназначена для спецопераций. И уже на это время установлен ряд лиц и осуществляются мероприятия по их задержанию, также проводятся мероприятия и следственные действия по установлению других лиц. Этой роте выдавалось оружие, в том числе и снайперское", - рассказал Махницкий.
"Только получила специальная рота. Их задача была, как они на сегодняшний день поясняют, хотя мы им до конца не верим. Их задача была отстреливаться от наступающих митингующих и дать возможность основным силам Беркута, которые были безоружны, а имели только специальные средства, отступить от улицы Институтской и отступить в район Банковой к отелю Националь".
EOD kirjutas:
rbl kirjutas:
"Peaprokuratuur teatas, et juurdluse käigus on välja selgitatud, et sihikulist tuld snaipripüssist SKS (самозарядный карабин Симонова – toim.) anti hotelli Ukrajina hoonest".
Poolautomaatse karabiini SKS baasil ei ole loodud snaipripüssi. On küll optilise sihikuga jahiversioon OP-SKS. Jahirelvad peaks ka Ukrainas olema registreeritud ja kui mõnda neist tapmiseks kasutati, on ballistikaekspertiisiga võimalik konkreetne relv ja selle omanik kiirelt tuvastada.
Mulle torkas ka see (imelik) SKS-jutt silma.
SKS (mida on tootnud mitu maad) on tõesti vaid suht lühiraudne karabiin ja mingitest kusagil ametlikult relvastuses olevatest SKS-snaipriversioonidest ei ole midagi kuulda olnud![]()
Samas on terve Eesti täis SKS-karabiini hiina versioone, millele tublid omanikud on ise erinevat optikat peale aretanud ja mida nad (registreeritud) jahirelvadena kasutavad...
Lisaks on siin teemas jälle ohtralt linke, kus mingid maskides tegelased seal Kiievis hoopis klassikaliste SVD-snaipripüssidega ringi tolgendasid![]()
Samas mäletan väga hästi kaadreid (siitsamast teemast), kus maidaanlased olid ilmselgelt terve snaiprite allüksuse turmtule all - mis jälle ei klapi kuidagi mitte segase SKS-karabiini jutugaMidagi on siin tõlkes kaduma läinud, ühesõnaga... Kahtlustan, et (a) ajakirjandus paneb osaliselt paska ja (b) Kiiev varjab ka midagi - s.t midagi hoitakse veel varuks
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist