Täägid

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
evla
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas evla »

siin siis mõningad väljavõtted käesoleval ajal Eestis kehtivast relvaseadusest:

(1) Piiramata tsiviilkäibega relvad on:
1) gaasipihusti;
2) kuni 4,5-millimeetrise kaliibriga (kaasa arvatud) pneumorelv;
3) jahinuga ja -puss;
4) allveenuga;
5) spordiotstarbeline vehklemisrelv (epee, espadron, florett jt);
6) ajaloolise kultuuri-, võitlus- või sporditraditsiooniga seonduv külmrelv (mõõk, pistoda, rapiir jt) või selle koopia;
7) amb tõmbejõuga kuni 75 kg (kaasa arvatud);
8) sportvibu tõmbejõuga kuni 45 kg (kaasa arvatud);
9) allveerelv.

(2) Tsiviilkäibes keelatud külmrelvad on:
1) kasteet, kasteetnuga, torketääk, teraspiits, samuti muu spetsiaalselt kehavigastuse tekitamiseks valmistatud ese;
2) lõike-, torke- või löögirelv, mis imiteerib mõne muu eseme kuju või on peidetud selle sisse;
3) vedru- või raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm või mille tera on kahelt poolt teritatud.

mina kohe mitte siit välja ei loe, et ajaloolise väärtusega tääknuga, käiks piiratud tsiviilkäibega relvade alla. riiki sisse ja väljaveo kohta kahjuks ei oska ma midagi ütelda.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Mis on piiramata tsiviilkäibega relv? Kas selline, millega võib minna tänavale laiama ilma et keegi kotiks?

75-kilose ammuga laseb ju inimese seina külge kinni!
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
stilett
Liige
Kontakt:

täägid ja muu

Postitus Postitas stilett »

Kolleg Evla-sa ei loe välja, et ajalooline tääk ei lange selle kategooria alla. Aga kes annab sulle selle kohta paberi , et see või teine tääk on ajalooline??? Loe palun seda, kes ja kuidas tunnistab asja ajaloolist väärtust omavaks!!! Ja kohe kindlasti ei ole selleks ei K98 ega Arisaka...Ja sellest politsei ka lähtub.Ja kordan, kui vaja, korjatakse ära ,ja seinapealt ka.Ja politseil on sügavalt ükskõik-kas see on vanaisa või vanavanaisa mõõk.Olen sellest kõnelenud nii prokuröri kui advokaadiga, politseinikest rääkimata.Seadus on kirjutatud selliste "spetsialistide" poolt, et reapolitseinik ei tea mida täpselt teha.Seda ei tea isegi prokurörid.Küsisin ühest prefektuurist, kuidas luua külmrelvakogu.Mind vaadati kui idiooti, ja vastati-"kes sul keelab niisama hoida?".kui tõin näiteis oma maakonnast ja sellest, et korjatakse ära, siis keegi ei uskunud mind ja vastati "et selle prefektuuri territooriumil mõõku küll ei korjata ära".Kui küsisin, miks on näiteks AK täägid vabamüügis, siis küsiti, kus nad müügis on, pidi olema võimatu???!!!! Loodame, et uues relvaseaduses tuleb midagi konkreetsemat ja üheselt mõistetavat, kui on seda praegu.Ja politsei pole süüdi, et selline imaseadus vastu võeti.Muidugi pean siin silmas just teravaid ja lõikavaid asju.Tulirelvadega asi selge.Aga siin peab jälgima erinevaid kohtupretsedente.Lõppude lõpuks kerkivad probleemid üles ja seaduseandjad peavad asju hakkama parandama, täiendama, muutma. Senikaua aga parem selliseid vigureid endale mitte soetada ja kodus mitte hoida.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

75-kilose ammuga laseb ju inimese seina külge kinni!
150-sega laseb kaks. :D

Ah, et seepärast ongi keelatud. :idea:
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

mina kohe mitte siit välja ei loe, et ajaloolise väärtusega tääknuga, käiks piiratud tsiviilkäibega relvade alla. riiki sisse ja väljaveo kohta kahjuks ei oska ma midagi ütelda.
Ma tahaksin ka teada, mis asi on ajaloolise väärtusega tääknuga :?:
Üks siin väitis, et K-98 või arisaka tääk ei ole, aga mis siis, kui seda näiteks A.Rebane isiklikult kasutas :roll: :?: :?: :?:
Mille järgi üldse liigitatakse, et see tääk on ajalooline ja see ei ole :?:
Mis sissetoomisse puutub, siis on asi selge. Lätlane on elav tõestus, et ei tohi :!:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
stilett
Liige
Kontakt:

Paber, paber, paber.Ja mis määrav asi see on, et sellega on keegi lõiganud vorsti või kandnud paraadi ajal oma vööl???
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Paber, paber, paber.Ja mis määrav asi see on, et sellega on keegi lõiganud vorsti või kandnud paraadi ajal oma vööl???
Ajaloo suurkujudele kuulunud esemed leiavad tavaliselt koha muuseumis.
K-98 täägil on hoopis teine väärtus, kui on teada, et Hitler sellega I maailmasõja ajal vorsti lõikas.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
stilett
Liige
Kontakt:

???

Vaieldamatult on sul õigus, Hugo1.Kuid teema oli teine.
grahv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas grahv »

Käisin just täna politseis uurimas seda tääkide teemat ja lausekohta et piiramata käibega külmrelvad on ajaloolis kultuurilise jne väärtusega ... ( mõõgad jne) öeldi et vaata kus koma asub. Et siis ajaloolise kultuuri, mitte ajaloolis-, kultuurilis-, jne. Ühesõnaga piiramata käibega külmrelvaks on näiteks need möögad ja pistodad mida grusiinid kasutavad oma rahvatantsudes :) Loodan et ei olnud väga segane jutt minupoolt.
stilett
Liige
Kontakt:

Just nii, Grahv.väga õige.Just sedasi politsei tõlgendabki seadust.
Blitz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitz »

Ei olnud segane. Et täägid (olgugi ajaloolised) on keelatud aga kui rahvatantsu juurde käib kinžalli või matšeetega vehkimine on kõik OK. Kuigi ma sügavalt kahtlen, et politseinikud eriti laialdasi teadmisi näiteks võsaneegrite kultuurist omavad. Seega korjatakse ikkagi ära kõik terariistad, mis korravalvuri jaoks liiga pikad või hirmuäratavad tunduvad :)
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Niiet jaanipäeval võime kõik tuljakut vihtuda, pussnuga uljalt vööl kõlkumas.
Blitz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitz »

oliver kirjutas:Niiet jaanipäeval võime kõik tuljakut vihtuda, pussnuga uljalt vööl kõlkumas.
Külapidude mentaliteeti arvestades kõlguks pussnuga siis peagi mõnel vennal mitte enam vööl vaid kõhus... :wink:
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Villanuga on kenasti pikkem kui k98 tääk ja on teravam ka ja peenem, sellega parem tappa aga vöib kasutada!
eerik22
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas eerik22 »

Käin ise kohut praegu sellel teemal. Mul mõned 1907 a inglise täägid võeti ära. Rõhun ajaloolis-kultuurilisele väärtusele ehk siis piiramata tsiviilkäibega relvad ja külmrelvad. Mingi paragr. 20 vist oli; lõige 6 ka vist :roll: .
Vot nad ise ka seal ei tea.....osa sarnaseid kohtulahendeid on hageja kasuks lahenenud ja osa vastupidi.... Mulle tõmmati ka vesi peale Harju Maakohtus. Nüüd kaeban riigikohtusse, see peaks sõltumatu kohus olema. Loodan, et seal läheb paremini.
Nii, et ärge enne katsetage kui ma teada saan....muidu saate trahvi :wink:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline