Sundajateenistuse vastased

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Kaitseväel ja kaitseväeteenistusel puudub korralik PR, propaganda ja positiivne väljund Eesti avalikkusele.
Kui rahval (st mitte militaarhuvilistel) ei ole korralikku infot Kaitseväe tegemistest, siis võibki neile tunduda see mittevajaliku, maksumaksja raha neelava monstrumina.
Just seda tahtsin öelda
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

hugo1 kirjutas: Eesti noored tuleb uskuma panna oma riiki ja isamaasse.
Ajateenistus peab olema auasi, mitte tüütu kohustus mis kiiresti ära kannatada tuleb, või veel parem kõrvale hiilida.
Mina tõesti usun, et Eesti on võimeline looma endale tugeva armee, mis peaks vastu sõjas Venemaaga vähemalt aasta ja sissisõda võiks hiljem kesta veel aastaid.

Kuldsed sõnad kulla kamraad :!: :!: :!:

Aga mind ei häirigi niivõrd noorte ebateadlikkus - seda asja saab parandada.
Häirib nn "eliidi" suhtumine kodumaa kaitsmisesse.
näiteks nii:

a. Üliõpilane, kõrgharidusega isik ei pea kaitseväes teenima.
Rahva parimad pojad leiavad, et nad on liiga haritud ja siidised sellise töö tarvis!
Oleks Muistses Ateenas või Roomas vaba mees sihukese jutuga üldse julgenud lagedale tulla :!:

b. Ühiskonnas "positsiooni" omav isik peaks sellist positsiooni omama ka sõjaväes.
Taandub punktile a. st isik ei soovi vaenlasega lahinguväljal kohtuda - ohvitserimunder on hea vaid banketil või äärmisel juhul kuskil staabis.

Aga edasi?
Edasi võib juhtuda nii, et proletaarlasest sõdurile sobib oma rasvamaost ohvitser hoopis rohkem sihtmärgiks täpsust lasta, kui vaenlane.

Arge alahinnake sotsiaalset aspekti ja motiveeritust riigi kaitsmisel :!:
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

Inimesed kellel suht midagi viga ei ole peaks kõigik kratist kinni võtma ja teenistusse tirima. Endalgi kahju, rinnaga pole kõik korras. Nii et mul jääb se nali ära. Endal muidugi väga kahju. Tean ise ka üht venda, kes maksis, et ei peaks sõjaväkke minema. :roll:
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

Mazz kirjutas:Inimesed kellel suht midagi viga ei ole peaks kõigik kratist kinni võtma ja teenistusse tirima. Endalgi kahju, rinnaga pole kõik korras. Nii et mul jääb se nali ära. Endal muidugi väga kahju. Tean ise ka üht venda, kes maksis, et ei peaks sõjaväkke minema. :roll:
Kui väga tahta siis saab ikka :wink:
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Mina ka enam ei taha minna ,kuna p88stekompaniisid enam pole.Sellega astus Eesti vabariik t9iega 7mbrisse!
Hjalmar Nelk
Liige
Kontakt:

Karukesele

Postitus Postitas Hjalmar Nelk »

Pöörduksin tagasi eilse teema juurde: minu väide oli, et tsiviilpool ja sõjaväeline pool peaksid olema seotud, et areng ühelpool tooks kaasa arengu teisel pool. Leian, et Sa oled minu sõnu äärmiselt valesti tõlgendanud. Kuskil ei ole ma väitnud, et tsiviilis "tähtis nina" peaks saama automaatselt kindraliks. Kõrvalepõikena võib muidugi öelda, et USAs see on täiesti võimalik aga seal on suur riik ja meil on nende kogemus vähe rakendatav. Teise kõrvalepõikena võib öelda, et ka meil praegu kaitseväes on enamusel head sõjaväelist ettevalmistust nõudvatel ametikohtadel ilma igasuguse ettevalmistuseta inimesed. See selleks. Minu ettepanek ei olnud, et ülendamine sõjaväes peaks toimuma pärast head karjääri tsiviilis vaid ikka hoopis, et ülendamine sõjaväes peaks toimuma käsikäes, ehk samaaegselt karjääriga tsiviilis. Mitte nii, et järsku ärkame - kurat, see vend juhib tsiviilis 1000 inimesega ettevõtet aga sõjaväeline elukutse on autojuht. Selliseid näiteid on elus olnud küll. Pigem peaks asi olema selline, et samaaegselt tsiviilkarjääriga pakub sõjaväeline pool rohkem väljaõpet ja väljakutseid ning selleks hetkeks, kui mees juhib 1000 inimesega ettevõtet on tal ka sõjaväeline ametikoht vastav. Kirjutan kohe edasi...
Hjalmar Nelk
Liige
Kontakt:

Karukesele

Jätkan juttu... Samuti veelkord leian, et on mõtetu kutsuda inimesi ajateenistusse 18-aastaselt ja teisalt kutsuda korraga 11 kuuks. Minu arust on palju parem Šveitsi süsteem - ajateenistus 3 kuud ja siis (reamehel) 6 aasta jooksul iga aasta 3 nädalat väljaõpet. Teisalt saan muidugi aru, et selline süsteem ei vasta päris kõikidele nõudmistele ning tean ka seda, et sellise süsteemi ülesehitamine võtab aega aastaid või aastakümneid jne. Nii, et sitt ettepanek minu poolt. Teisalt tahan ütelda, et minu arust on meie ajateenistuses pakutav väljaõpe jäänud paljuski ajale jalgu. Riviõpe ja määrustikud? Palju muud igatsugu lollust. Õppemeetodid, mis pärinevad eelmisest sajandist? Pullisitt. Ajateenistust on täiesti võimalik lühendada ja tunduvalt. Kuskil kunagi mingis teemas pakkus selline tegelane kui kaur3 välja mõtte, et nädalane üleelamislaager annab rohkem ühtekuuluvust kui kuuajane riviõpe. Olen sellega täiesti nõus. 100%. Sinnapoole tuleks ajateenistust muuta. Elagem metsas! Teine asi veel Karukesele - olid millegipärast pahane, et ettevalmistuseta meestele antakse sõjaväelisi auastmeid ning seetõttu hukutavad nad lahingus inimesi. Miks Sa siis ei pahanda meie kaitseväe praeguse ohvitserkoosseisu peale? Väidan, et lõviosa praegustest ohvitseridest omab kehva sõjaväelist ettevalmistust üheltpoolt ja teisalt ei harjuta nad sõjaväelist tegevust. See, et vormis tööl käid ei tee veel sust sõjaväelast. Tavalised bürokraadid-administraatorid.
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

soadf kirjutas:Mina ka enam ei taha minna ,kuna p88stekompaniisid enam pole.Sellega astus Eesti vabariik t9iega 7mbrisse!
Huvipärast võiksid selgemalt seletada.
Karuke
Liige
Kontakt:

Re: Karukesele

Postitus Postitas Karuke »

Hjalmar Nelk kirjutas: Miks Sa siis ei pahanda meie kaitseväe praeguse ohvitserkoosseisu peale? Väidan, et lõviosa praegustest ohvitseridest omab kehva sõjaväelist ettevalmistust üheltpoolt ja teisalt ei harjuta nad sõjaväelist tegevust. See, et vormis tööl käid ei tee veel sust sõjaväelast. Tavalised bürokraadid-administraatorid.

Mis mul ikka pahandada, kui paremaid pole... :(
Kuid siiski loodan väga, et neil tänastel ei tuleks kunagi lahingutegevust juhtida.
Ja seda igas mõttes.
On õelust koguni pakkuda, et need mehed võiksid oma aukraadi sõjakoolis eksamitega kaitsta. :evil:
Kui ei siis adjöö...
Tsiviil ja sõjaline kariäär käsikäes?
Miks mitte - aga auastme samiseks olgu vastav koolitus + atesteerimine läbitud.
Ei pea ikka nii olema, et suurfirma raamatupidaja oleks nagu kohe loomulikust intelegentsist võimeline pataljoni juhtima.
Ja kui kooli ei taha - olgu see meie raamatupidaja rahumeeli autojuht edasi.
Ja milles küssa?
Kodumaa kaitsmine on auasi ja lahinguväljal on tõeline kangelane just reamees.

Eks võtke eeskuju Vana-Rooma patriitsivõsukestest.

Mis puutub väljaõpet siis olen nõus - süsteemi annaks tublisti sihipärasemaks muuta.
Selles mõttes toetan samuti Šveitsi süsteemi.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
ottojama
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ottojama »

marksman kirjutas:
ottojama kirjutas:Reaalse sõja puhul jääb ükskõik mis tüüpi Eesti-suuruse riigi kaitseväe osaks aupaukude laskmine. Eks asi muidugi seegi.
tead, mine sa õige.....
...
Käidud. Ammu juba.

Kui minu seisukoht ajateenistuse küsimuse juures on oluline, siis minu meelest peaksid selle läbima kõik, kes omal jalal liiguvad ja on notariaalses mõttes adekvaatsed. Kas ka tütarlapsed, selles osas ei ole mul kindlat seisukohta - ilmselt peaks see siiski jääma vabatahtlikuks.

Ja endiselt jäään oma aupaukude-seisukoha juurde. Reaalse sõja puhul. Küll annab ajateenistuse läbinud meestemass juurde ühe argumendi selle sõja tuleku vastastele - võib-olla.
------------8<--------------
Hjalmar Nelk
Liige
Kontakt:

Karukesele

vastav koolitus ja atesteerimine... täpselt minu mõte. Aga point on ju selles, et seda ei eksisteeri praegu. Ma mõtlen siin reservväelasi. Selliseid koolitusvõimalusi lihtsalt ei ole. Ning keegi selles suunas vist ka ei mõtle. Pea meeles, et see ei saa olla ainult inimeste eralõbu vaid seda peab toetama ka seadusandlus!!![/quote]
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... 3613&com=1

vähesed artiklid, kus Eesti sõjameest kiidetakse - lugege kommentaare-seletab nii paljugi...
stilett
Liige
Kontakt:

???

Postitus Postitas stilett »

Kes on välja mõelnud, et reservõppekogunemisele ei kutsuta neid kelle palk on suurem kui 10 000??? Jama.Kutsutakse ja kuidas veel kutsutakse.
Kasutaja avatar
de Armani
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas de Armani »

Noh see oleks tore ju, kuid minu tutvusringkonnas on asi ikkagi välja kukkunud nii, et kellel on palk alla 10 000 siis need käivad juba 2 korda aga kellel üle, siis need pole kordagi käinud, loodame, et see on kõigest juhus :) ja kokkusattumus.
Välja, välja Wabariigi seest, kes söövad meie leiba ja ei räägi eesti keelt!!!
stilett
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas stilett »

Ju need vennikesed end arsti juures väga haigeteks teevad.Mul on mehed tulnud Norrast ja mujaltki 50 000-se palgaga kohale.Tahtmise asi.Seadus paneb täpselt pika vabastamise alused.Palgast seal juttu pole. Tean seda kõike, kuna olen ise otseselt asja sees.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Madis Reivik ja 4 külalist