denis23 kirjutas:Jah, Reigo sinul on õigus.
Kuid selle Zhukovi väidega on tegemist tüüpilise võltsimisega.
Esitleks, Zhukov pole kunagi seda avalikult öelnud. Ka ühtegi konkreetse juhtumi seal ei olnud. Nii palju kui ma mäletan, see oli tema ja vist Eisenhoweri vestlus, millest pärast Aik meenutas.
Tema küsis Zhukovi miks Berliini lahingu ühe pealetungi marsruudiks oli valitud lläbi miiniväli.
Vastuseks oli see et kaotused äkilises torimijooksus mis toimus otse vaenlase tagalasse läbi miiniväli kuid mille taga ei olnud muid takistusi, olid väiksemad kui siis et teha tormijooksu teises kohas, kuulipildujate tule vastu.
Minu meelest, on täiesti normaalne seletus, mis on täiesti loogiline.
Veelkord meenutan, et Berliini operatsioonis NLiit on kaotanud 3.5% operatsioonis võtnud jõudude koosseisust mis kuidagi halvasti klapib jutudega sellest k
uidas punamaniakk Zhukov naudis oma sõdurite surmale saatmist
Tulemuseks on aga järjekordne tõend alaminimeste ja neid juhtivate juudi-bolsevikke metsikust iseloomust

Muidugi on kaunis provokatsiooniline väide, et "Žukov nautis oma sõdurite surmale saatmist". Aga tegelikult on see täiesti tobe. See mees oli sõdur, kes tegutses vastavalt olukorrale, täitis käsku ja ei lasknud end kõigutada emotsionaalsest ebastabiilsusest.
Asjast on täiesti valesti aru saadud, kui mõistetakse minu eelnevaid väiteid, kui järjekordseid katseid tõestada nn. idakaarest saabuvate mõrvarlike asiaadihordide loomupärast verejanu. Ei, see pole põrmugi nii! Žukov oli mees õigel ajal õiges kohas (lääneliku liberalismiga poleks sellel ajal ja selles kohas midagi peale hakata olnud - s.t nn.Suures Isamaasõjas) ja ta kasutas temale antud vahendeid (nii elavjõudu, kui tehnikat) maksimaalselt otstarbekalt, et täita käsk võimalikult lühema aja jooksul, ja tegelikult ka kokkuvõttes kõige vähemate kaotustega.
Mis puudutab aga konkreetset Berliini operatsiooni, siis ärge unustage, et enne kui jalavägi saadeti tankidele teed tegema oli paar rünnakut tankidega esirinnas juba tühja jooksnud
Tuletan meelde Napoleon I ütlust, et lahingu võidab mitte see, kes annab head nõu, vaid see, kes võtab vastu otsuse. (Meie siin foorumis oleme praegu need tagantjärele targad, nõuandjad ja suured humanistid.)
Mis puudutab aga tankimiinide reaalset võimalust detoneerumiseks inimkeha raskuse all, siis kahjuks puudub mul sellekohane isiklik kogemus, s.t pole ise proovinud ja, muide, ei kavatse kah. Igatahes viitavad lõhkemise võimalusele
väga paljud, nii vene, kui saksa poole sõjas osalenute ning nende kaasaegsete, mälestused. Nii, et võime ju selle küsimuse üle filosofeerida, et inimese kehakaalu survest justkui ei piisa tankimiini käivitamiseks jne., jne. aga reaalsus oli selline (ei oma alust kahelda nii paljude erinevate vanade sõdurite väljaütlemistes).
Jah, võib ironiseerida, kuid nii see on. Olen, muide, ka ise seda ala õppinud, ja võiksin justkui raudse kindlusega samu küsimusi esitada (vastavalt tehnilisele dokumentatsioonile on survetugevus selline ja selline jne.), aga, nagu ma juba eelnevalt mainisin, liiga palju viitab vastupidisele.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!