Kas N Liidus oli ka midagi head?
Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?
Oli's onu Ennul nõuka ajal palju kokkupuuteid maas vedelevate süstaldega? Mis tänasel päeval iga vähegi varjulisema koha juures maas vedelemas on. Haigla valveosakondi toona väga lukustama ei pidanud, uksed olid öö läbi avatud. Et mul perekondlikult selle kõigega üpris lähedalt pistmist oli, siis mäletan selgelt, kui suureks kõneaineks oli seitsmekümnendate algul toonase keskhaigla valvetoa uksele ilmunud kuju, kes, silmad pahempidi peas, süsti ihkas. Tänasel päeval- proovige öisel ajal näiteks valveapteegi uksest sisse saada. Kui tänasel päeval neid üleüldse veel on. Viimatine aastatetagune kogemus oli õues lõdisemine ja proviisoriga läbi 15x15 cm suuruse luugi suhtlemine. Arstiabist veel- polnud mingi ime, kui öösel sõideti näiteks Tartusse neurokirurgi järele, sest tõbine vajas erakorralist oppi. Või viidi Tallinnast südaöösel kirurg Narva. On kellelgi kogemust, kuidas tänasel päeval sellega on?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Nojah, aga kuidas sa võrdled objektiivselt kahte diametraalselt erinevat asja? Kapten Trumm siin tõi mingit statistikat mängu mõni lehekülg tagasi, aga kui suur väärtus on tolleaegsetel aruannetel, numbritel ja statistikal üldiselt täna? Me olime kõiges esirinnas, isegi maagiline USA dollar maksis ametlikult kopikaid... Aga kohe meenuvad enne ametlikku kinoseanssi näidatud ringvaatekaadrid Ameerika töötute raskest elust, kust minu kui 10-aastase lapse jaoks torkasid ennekõike silma hiigelsuur duubelmakk ja ennenägematult moodsad rõivad. Ja mida paremini meie riigil läks, seda kaugemale kogu see kuristiku äärel hinge vaakuv välismaa meist libises. Muidugi, nagu öeldakse kirjanudsteoses: Siber on hirmus, sealset kliimat ei kannata paljud venelasedki, rääkimata lõunamaalastest. Ometi elatakse Siberiski.ppp kirjutas:Vaidlus (mitte väitlus) läheb väga subjektiivseks!
Гив Ми Мани
Tsiteerin iseennast
Sind
Teatud nähtuste peaaegu täielik puudumine. Näiteks: Narkomaania.
Sind
No ma tõesti ei tea mida öelda. Kas peaaegu ei olegi sõna või.jah, sa kirjutasid, et et narkomaania kui nähtus puudus täielikult.
Mida paksem ajatolm, seda ilusamad tunduvad selle all olevad asjad.
Seda ma räägingi! Sa oled kange ortodoks, küsimus oligi selles, et kas oli mingi erand, mis muutis reeglit! Aga nagu paha põrsas, ajad oma süsteemi rida! Keegi ei vaidle ju sellele vastu. Aga eranditega kipud omale sobivat subjektiivi ajama.OnuEnn kirjutas:"Küsimus ongi selles, kuidas ksf! Metssea teemat tõlgendada, kas N. Liidus oli ka midagi head? (kas süsteemis oli midagi head, kas rakendustes oli midagi head, kas praktikas oli midagi head, kas ja kelle jaoks?)
Igasugused must-valge fotograafid, kogu oma erudeerituse ja tarkuse juures, minge p..."
valedel alustel püstipandud süsteem on läbini mäda. see, et mõni asi seal niiväga mäda polnud, on erand mis ei muuda reeglit.
Mainiti, et Doktorivorst pidavat olema täna täpselt sama mis vanasti, ei mingit vahet. Doktorivorst sisaldas Saaremaast Sahhalinini nõukaajal 100 g. vorstimassi kohta 60 g. väherasvast sealiha, 25 g. rasvast sealiha ja 15 g. kõrgema sordi veiseliha. Lisaks suhkrut, soola ja pisut kardemoni (vist ka veidi salpeetrit - J.) - allikas Raamat maitsvast ja tervislikust toidust, Tln. 1955.
Tuleb küll kokku üle 100 protsendi aineid tervikus, aga mitte palju rohkem. Ka kamajahu sisaldas 101 protsenti aineid, iga koti peale oli see ausalt trükitud ja kedagi ei häirinud (1 prots. oli soola). Kui keegi teab, mis firma Doktorivorst on täna sama koostisega, andke teada, tahaks osta... Sovett lendas kosmosesse, aga kuidas kanakontidelt masinaga liharaasud koos kondipuruga kätte saada ja üdi välja pressida (ja seda saadust vorstis kasutada), see jäi talle lahendamata mõistatuseks. Viimastel aastatel hakati vorste küll ratsionaliseerima ja tärklist ja sojajahu lisama, aga alles viimastel üleüldise defitsiidi aastatel ja ka siis vist mitte igale poole (Stepivorst?).
Tuleb küll kokku üle 100 protsendi aineid tervikus, aga mitte palju rohkem. Ka kamajahu sisaldas 101 protsenti aineid, iga koti peale oli see ausalt trükitud ja kedagi ei häirinud (1 prots. oli soola). Kui keegi teab, mis firma Doktorivorst on täna sama koostisega, andke teada, tahaks osta... Sovett lendas kosmosesse, aga kuidas kanakontidelt masinaga liharaasud koos kondipuruga kätte saada ja üdi välja pressida (ja seda saadust vorstis kasutada), see jäi talle lahendamata mõistatuseks. Viimastel aastatel hakati vorste küll ratsionaliseerima ja tärklist ja sojajahu lisama, aga alles viimastel üleüldise defitsiidi aastatel ja ka siis vist mitte igale poole (Stepivorst?).
Puudumine pole küll õige väide, aga tollal oli see ikkagi valitute nn "niššitoode", praegusega seda ei maksa võrrelda. Joodi siis aga praegu vähem ei jooda, vb isegi rohkem. Sellised argumendid midagi ei lahenda ega määra. Aidsi ka ei olnud, polnud lihtsalt veel "leiutatud". Kliima soojenemine samuti.gnadenlose kirjutas:No see väide küll vett ei pea.ghost kirjutas:
Teatud nähtuste peaaegu täielik puudumine. Näiteks: Narkomaania.
Härra Corvus.
Ei ole vaja hakata laiendama minu mõtet teiste kõrvaliste teemadega.
Räägin tasuta arstiabist. Rõhk sõnal tasuta. Tollase ja tänase sellekohase süsteemiga olen piisavalt kokku puutunud
Räägin konkreetselt karistustest.
Kas kirjutasin midagigi teenistuse suurusest. Ei. Tean väga hästi kui palju inimesed tol ajal erinevatel ametitel teenisid.
Eraomandist rääkisin ka, kui eraomandist, mitte piiritsoonist. Aga olles seal ise elanud, võin kindlalt väita et randa minna ei olnud küll keelatud ja püssiga mind keegi taga ajama ei tulnud.
Ühesõnaga ei ole vaja laiendana ja tõlgendada minu sõnu kui poliitik või advokaat.
Ei ole vaja hakata laiendama minu mõtet teiste kõrvaliste teemadega.
Räägin tasuta arstiabist. Rõhk sõnal tasuta. Tollase ja tänase sellekohase süsteemiga olen piisavalt kokku puutunud
Räägin konkreetselt karistustest.
Kas kirjutasin midagigi teenistuse suurusest. Ei. Tean väga hästi kui palju inimesed tol ajal erinevatel ametitel teenisid.
Eraomandist rääkisin ka, kui eraomandist, mitte piiritsoonist. Aga olles seal ise elanud, võin kindlalt väita et randa minna ei olnud küll keelatud ja püssiga mind keegi taga ajama ei tulnud.
Ühesõnaga ei ole vaja laiendana ja tõlgendada minu sõnu kui poliitik või advokaat.
Mida paksem ajatolm, seda ilusamad tunduvad selle all olevad asjad.
"oli see ikkagi valitute nn "niššitoode""
opiaadid ja kanep olid n-liidus miljonite "massitoode". eriti lõunaosariikides, kus islam keelas alkoholi tarvitamise. meil oli sellevõrra siis alkohoolikuid rohkem.
opiaadid ja kanep olid n-liidus miljonite "massitoode". eriti lõunaosariikides, kus islam keelas alkoholi tarvitamise. meil oli sellevõrra siis alkohoolikuid rohkem.
"Räägin tasuta arstiabist"
jajah. eriarsti juurde pääsemiseks tuli sokutada lauale assortiikarp, milles oli paar viiesajarublalist. kohalikus polikliinikus oli ehk tõesti suht "tasuta".
jajah. eriarsti juurde pääsemiseks tuli sokutada lauale assortiikarp, milles oli paar viiesajarublalist. kohalikus polikliinikus oli ehk tõesti suht "tasuta".
Täpselt nii. See on tausta küsimus. Mina vaatlen eesti asja. Kuidas ppraegu on Kesk-ja muidu Aasias, ei tea. Ja ka Sina ei tea. Aga kasutad iga võimalust, et edukalt "väidelda".OnuEnn kirjutas:"oli see ikkagi valitute nn "niššitoode""
Kui tollal olid "millionite masstoode", siis kuidas on nüüd, demokraatia või islamismi viljastavates tingimustes? Rohkem/vähem või "pole oluline", kuna "süsteem oli mäda"?
Kae nalja. Või kohe viiesajarublased...ons lugupeetav neid ka järsku näpu vahel hoidnud?jajah. eriarsti juurde pääsemiseks tuli sokutada lauale assortiikarp, milles oli paar viiesajarublalist.
algul sajarublased, hiljem suuremad rahad. puurublade ajastul ilmselt siis USD ja FIM.
või tahad sa väita, et see polnud nii?
või tahad sa väita, et see polnud nii?
Tahan küll. Meditsiinisüsteemis kaude 15 aastat töötamist annab alust. Mitte et tohmakaid, kes pakkusid, olnud poleks. Oli muidugi. Aga hädalisel(tõsisel) vajadust polnud. Tohtrid kitsamas ringis mõtisklesid inimliku mõtlematuse üle ja avaldasid arvamust, et mitte neile poleks pidanud pakkuma, vaid õdedele. Kellest tegelikuses vaata et rohkemgi olenes kui arstidest. Ja katsu nüüd meelde tuletada seda aastat, mil esmakordselt sajarublast käes hoidsid. Viiesajast sai lugupeetav tohtritele pakkuda alles 1991 aastast alates, enne polnud taolist rahatähte olemaski.
Viimati muutis Lemet, 15 Veebr, 2012 23:04, muudetud 1 kord kokku.
"Tahan küll"
mul on paraku vastu pakkuda kaheksakümnendate algusest isiklik kogemus, kus tuli pakkuda, kuna nii oli kombeks ja lahkelt võeti vastu ka.
"Ja katsu nüüd meelde tuletada seda aastat, mil esmakordselt sajarublast käes hoidsid."
saja- või viiesajarublane oli üldistus. jah, summad, millest on jutt, olid sadades rublades. kui see, et viiesajast kaheksakümnendatel polnud, on su ainus päästerõngas, siis kasuta seda muidugi.
mul on paraku vastu pakkuda kaheksakümnendate algusest isiklik kogemus, kus tuli pakkuda, kuna nii oli kombeks ja lahkelt võeti vastu ka.
"Ja katsu nüüd meelde tuletada seda aastat, mil esmakordselt sajarublast käes hoidsid."
saja- või viiesajarublane oli üldistus. jah, summad, millest on jutt, olid sadades rublades. kui see, et viiesajast kaheksakümnendatel polnud, on su ainus päästerõngas, siis kasuta seda muidugi.
"nii tore, et sa piiritsoonis ELADES võisid randa minna"
empaatilise inimesena ma muidugi mõistan inimesi, kes elavad mingi privileegi kaotamist üle. ma ei elanud piiritsoonis ja seetõttu pidin ma oma kodumaal liikumiseks hiiu- ja saaremaal elavate tuttavate käest miilitsas kutse vormistama, et piirivalvetolgused mind praamilt maha lubaks.
empaatilise inimesena ma muidugi mõistan inimesi, kes elavad mingi privileegi kaotamist üle. ma ei elanud piiritsoonis ja seetõttu pidin ma oma kodumaal liikumiseks hiiu- ja saaremaal elavate tuttavate käest miilitsas kutse vormistama, et piirivalvetolgused mind praamilt maha lubaks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist