Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
mart2
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevi

Postitus Postitas mart2 »

Tuletan kaasfoorumlastele meelde, et "vene kindral" ei ole võrdne "riigi juhtkonnaga".
Alati on keegi, kes kas ise või kellegi kõrgema "soovitusel" käib välja mingi mõtte, mida saab õnnestumisel kinnitada, kuid äpardumise korral nimetada "tema isiklikuks uitmõtteks".
Pinnase loomine.

Neid persoone on alates 2014 olnud kümneid ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Financial Times: Putin pole enam rahukõnelustest huvitatud

Financial Timesi andmeil on Venemaa president Vladimir Putin kaotanud igasuguse huvi diplomaatiliste jõupingutuste vastu Ukraina sõja lõpetamiseks. Nüüd on ta keskendunud Ukrainas võimalikult suure territooriumi vallutamisele, väitsid FT-le kolm inimest, kes on kursis Venemaa presidendi ja lääne vahel peetud vestlustega.

Putin, kes väidetavalt kaalus tõsiselt rahulepingu sõlmimist pärast seda, kui Venemaa sai eelmisel kuul lahingutes tagasilööke, on nüüd öelnud konflikti lõpetada soovivatele inimestele, et ta ei näe väljavaateid lahenduse leidmiseks.

Kuigi Moskva ja Kiiev leppisid märtsi lõpus Istanbulis toimunud kohtumisel kokku rahukõneluste esialgses mustandis, takerdusid läbirääkimised pärast seda, kui Ukraina president Volodõmõr Zelenski süüdistas Venemaad sõjakuritegudes tsiviilelanike vastu Butšas, Mariupolis ja mujalgi.

Financial Timesi andmeil ütles Putin hiljuti, et rahupüüdlused on "ummikseisus" ja oli kahe inimese sõnul eriti vihane pärast seda, kui Ukraina uputas Venemaa Musta mere laevastiku lipulaeva Moskva.

"Oli lootust kokkuleppele jõuda. Putin käis edasi-tagasi. Ta pidi leidma viisi, kuidas sellest võitjana välja tulla," ütles üks inimestest.

Pärast Moskva uppumist "oli Putin aga igasuguse allkirjastamise vastu [ . . . ] pärast Moskvat ei näe ta välja nagu võitja, see oli alandav," lisas isik.

Allikad lisasid FT-ga rääkides, et vaatamata kõigile vastupidistele tõenditele rõhutab Putin, et tema väed ei ole rünnakute käigus, näiteks Azovstali terasetehase piiramisel, mis on Ukraina vägede viimane tugipunkt suures osas hävitatud Mariupoli linnas, võtnud sihikule tsiviilisikuid.
https://www.delfi.ee/artikkel/96467477/ ... 9619168354
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Putin on end selles osas nagunii nurka mänginud, sest pärast praeguseid kaotusi pole tal võimalik enam mõistliku rahulepingut alla kirjutada (sellist rahulepingut, mis oleks ka Ukrainale vastuvõetavad) sest seda nähtaks kaotusena.

Seega nüüd on tal pmt valida kas rahu või võimust loobumise vahel. Võimust aga pole ta valmis loobuma, seega saab sõda ainult edasi kesta.

Sealjuures jääb muidugi arusaamatuks, kuidas ta kavatseb Ukrainaga ja poole maailmaga broxy sõjas olla veidi pikemas plaanis. Tuumakaga vehkima asuda reaalselt?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ma allikat praegu ei tea peast öelda, aga keiser Wilhelm olevat ka olnud siiralt üllatunud, kui tema juurde tuldi ja hakati rääkima, et aeg oleks alla anda - et kuidas nüüd siis nii, senised raportid olid ju kõik rääkinud edust...?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

20:53
Poola on valmis liituma tulevase Ukraina julgeoleku tagajate nimekirjaga, kuid ei toeta rahulepingut, mis rikuks Ukraina territoriaalset terviklikkust ja iseseisvust. Seda ütles Poola presidendi Andrzej Duda rahvusvahelise poliitika büroo juht Jakub Kumok.

Samas rõhutas ta, et see on vaid üks võimalus konflikti lõpetamiseks. Ametnik ei täpsustanud, milliseid käendajaid on Poola valmis võtma – näiteks NATO viies artikkel või vähem. Kumoh tuletas ka meelde, et tema riik toetab endiselt Ukraina liitumist NATOga.
https://hromadske-ua.translate.goog/pos ... x_tr_hl=et
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Pärast tänaseid teateid võib selle teema kinni panna.

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Bideni sõnul pole Putinil Ukraina sõjast väljapääsu https://www.dw.com/en/ukraine-us-says-c ... a-61741763
USA president Joe Biden ütles esmaspäeval, et on mures, et Putinil pole Ukraina sõjast väljapääsu.
Ta ütles, et Putinil "ei ole praegu väljapääsu ja ma üritan välja mõelda, mida me sellega ette võtame".

Jama. Sõda oleks kohe läbi kui vene oma koli kokku korjaks ja lahkuks Ukrainast, k.a Krimmist, Donbassist.
Ja seejärel keskenduks Ukraina ülesehitamise finantseerimisele ja oodates kohtukutseid, teeks (enda tehtud) kuritegude uurijatega koostööd.
gooligan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gooligan »

Eile hakkasid nagu kordineeritult rahu eest sõna võtma Macron (kes välistaks Ukraina EU püüdlused aastakümneteks - ühelt küljelt mõistetav, teistpidi keset sõda motti alla tõmmata kõlab nagu kuritegu)
https://www.thetimes.co.uk/article/dont-humiliate-putin-macron-tells-the-eu-ltgtbf9ch?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1652116952

Scholtz
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-05-09/scholz-macron-vow-more-ukraine-aid-closer-defense-cooperation?fbclid=IwAR3Oi1OOXRymOtsx_O9H5WNDRYk3q5viRHt83fL0yXjlqNA89FOX8UUGa34
Herbert Dsiss (VW grupi esimees - väga kriitiline artikkel ilmus tema soovist majandussidemeid Venemaaga Financial Times'i esikaanel. Järgmine kord kaaluge, millise automargi endale soetada kavatsete).
https://twitter.com/AllieHBNews/status/1523899609323610114/photo/1

On ikka uskumatu, kui kiiresti lääne liidrid unustavad ära sõjakuriteod jms.

Lisaks hakkas Biden rääkima vajadusest jätta Putinile tagurdamiseks tee avatuks.
https://www.reuters.com/world/europe/biden-says-he-is-worried-putin-does-not-have-way-out-ukraine-war-2022-05-10/

Lisame sinna juurde veel Putini suhteliselt vähebravuurika 09.mai kõne, siis kas mingeid järeldusi võiks siit tegema hakata? Kas Venemaa on lääne leplikematele juhtidele indikeerinud, et on valmis tõsisemaid rahuläbirääkimisi pidama? Tõlgituna tähendab see seda, et venelaste rünnakupotensiaal on ammendumas ja vajavad hingetõmbeaega.
Kui jah, siis Ukrainale see head ei tähenda - paralleelselt rahuläbirääkimistega üritab Venemaa kindlasti veel Odessas midagi ette võtta ja siit ka suurenenud aktiivsus sellel suunal. Ja koos Odesssaga saaks venelased väikese võidu välja kuulutada küll - Must meri denatsifitseeritud, Donbass vabastatud ning Ukraina lukku keeratud.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

gooligan kirjutas:...
Lisaks hakkas Biden rääkima vajadusest jätta Putinile tagurdamiseks tee avatuks.
https://www.reuters.com/world/europe/biden-says-he-is-worried-putin-does-not-have-way-out-ukraine-war-2022-05-10/
...

Puudulik inglise keele oskus või meelega valesti tõlgendamine. Biden ütles, et "teda paneb muretsema, et Putinil EI OLE head väljapääsu". No see peaks iga mõtlevat inimest muretsema panema. Ja, et "peab välja mõtlema, mis me sellel teemal peale hakkame".

Mitte kusagil pole öeldud, et Putinile kavatsetakse seda "head väljapääsu" pakkuda.

Ja ma ei tea, miks sa selle Scholtzi siia pilti tõid. Ma saan aru, et popp on Scholtzi tümitada, aga too kutsus lihtsalt lääneriike tihedamale koostööle UKR relvastamise vallas.

Macroni puhul on tegu temale omaste äkksoolodega. Pole veel näinud, et ükski neist tegelikult materialiseerunud oleks. Lääne suurriikide juhtide hulgas on raske leida suuremat Ukraina sõpra, kui Macron, kes äärepealt oleks oma tagasivalimised Ukrainale ohvriks toonud.
gooligan
Liige
Kontakt:

Kilo Tango kirjutas:
...

Puudulik inglise keele oskus või meelega valesti tõlgendamine. Biden ütles, et "teda paneb muretsema, et Putinil EI OLE head väljapääsu". No see peaks iga mõtlevat inimest muretsema panema. Ja, et "peab välja mõtlema, mis me sellel teemal peale hakkame".

Mitte kusagil pole öeldud, et Putinile kavatsetakse seda "head väljapääsu" pakkuda.

Ja ma ei tea, miks sa selle Scholtzi siia pilti tõid. Ma saan aru, et popp on Scholtzi tümitada, aga too kutsus lihtsalt lääneriike tihedamale koostööle UKR relvastamise vallas.

Macroni puhul on tegu temale omaste äkksoolodega. Pole veel näinud, et ükski neist tegelikult materialiseerunud oleks. Lääne suurriikide juhtide hulgas on raske leida suuremat Ukraina sõpra, kui Macron, kes äärepealt oleks oma tagasivalimised Ukrainale ohvriks toonud.

Ühtpidi on Macron sõnades küll suur Ukraina sõber, kuid teistpidi Scholziga samas klubis, kes ei näe vajadust Kiievit külastada ja abi piirdub peamiselt soojade sõnadega. Küll aga on mõlemad üleöö suures mures Putini heaolu pärast.

Tänaseks on Prantsuse sõjaline abi piirdunud ca 100m EURiga. Ainuüksi UK üksi räägib mitme-miljardilises mõõtkavas.
Taustal on tundub, et prantslased on taas käivitanud vana hea UK/USA rivaliteedi-plaadi ning näevad Ukrainas ka strateegilise mõjuvõimu kaotamise ohtu.

Ukraina sõja lõppedes mängitakse jõuvahekorrad ümber - USA; UK; Poola; Ukraina; Baltikum moodustavad uue "jõuõla", kus sakslastel ja prantslastel statisti roll mängida. Kindlasti ei kavatse viimased seda käed rüpes pealt vaadata ja strateegilises plaanis ei teeks neile Ukraina feilimine või vähemalt mitte suur võit ka midagi halba (sest koos nendega feiliks ka rivaalid USA ja UK).
Prantsusmaa Ukraina liitumisel EUga suurt ohtu samadel põhjustel - traditsiooniline Saksa-Prantsuse telg oleks nõrgestatud Kesk- ja Ida-Euroopa teljega (millel lisaks veel suur UK/USA tugi). See lööks praeguse kaardipaki põhjalikult sassi.
----
Mulle isiklikult tundub, kui üleöö Euroopa juhtriikide juhid ja tippjuhid nagu tellitult ühes koos ja ühel häälel plaati vahetavad, on see selge märk et Ukraina rahule sundimise protsess on alanud ning Venemaa on mõista andnud diili võimalikkusest. Mina väga loodan, et eksin ja tegu vaid kokkusattumustega, kuid (lähi)ajalugu Ukraina näitelgi on tõestanud korduvalt vastupidist.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

gooligan kirjutas:Ukraina sõja lõppedes mängitakse jõuvahekorrad ümber - USA; UK; Poola; Ukraina; Baltikum moodustavad uue "jõuõla", kus sakslastel ja prantslastel statisti roll mängida. Kindlasti ei kavatse viimased seda käed rüpes pealt vaadata
Sellest ma ei saanud aru - Lääne-Euroopa jaoks peaks selline korraldus, kus Ida-Euroopa nende eest nende piire kaitseb, suurepäraselt sobima.

gooligan kirjutas:Mulle isiklikult tundub, kui üleöö Euroopa juhtriikide juhid ja tippjuhid nagu tellitult ühes koos ja ühel häälel plaati vahetavad, on see selge märk et Ukraina rahule sundimise protsess on alanud ning Venemaa on mõista andnud diili võimalikkusest. Mina väga loodan, et eksin ja tegu vaid kokkusattumustega, kuid (lähi)ajalugu Ukraina näitelgi on tõestanud korduvalt vastupidist.
Kui millegipärast tahetaks Ukraina alistmist, siis selleks oleks väga lihtne moodus - relvade ja laskemoona tarnete lõpetamine :dont_know:
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Mulle isiklikult tundub, kui üleöö Euroopa juhtriikide juhid ja tippjuhid nagu tellitult ühes koos ja ühel häälel plaati vahetavad, on see selge märk et Ukraina rahule sundimise protsess on alanud ning Venemaa on mõista andnud diili võimalikkusest. Mina väga loodan, et eksin ja tegu vaid kokkusattumustega, kuid (lähi)ajalugu Ukraina näitelgi on tõestanud korduvalt vastupidist.

Minu point on selles, et sinu toodud artiklite põhjal sellise järelduse tegemine on PEHMELT öeldes MEELEVALDNE. Kuna järeldus ei pea paika, on kõik ülejäänud jutt udumõttetu. VW juht on lihtsalt üks palgatöötaja ja tema sõnavõtule omistad sa liigsuurt kaalu.
Ma saan pmst. sellest "jälle nad müüvad neid maha" murest aru, aga see selgelt ei ole praegu põhjendatud.
gooligan
Liige
Kontakt:

Kilo Tango kirjutas:

Minu point on selles, et sinu toodud artiklite põhjal sellise järelduse tegemine on PEHMELT öeldes MEELEVALDNE. Kuna järeldus ei pea paika, on kõik ülejäänud jutt udumõttetu. VW juht on lihtsalt üks palgatöötaja ja tema sõnavõtule omistad sa liigsuurt kaalu.
Ma saan pmst. sellest "jälle nad müüvad neid maha" murest aru, aga see selgelt ei ole praegu põhjendatud.

et just sellest ma proovisingi rääkida - rahu saavutamine Ukraina järeleandmiste hinnaga. Jah ühtpidi iga pragmaatiliselt mõtlev inimene peaks ju mõistma, et Ukrainal ei ole ühtegi shanssi oma maid tagasi vallutada. Nii nagu kõik eeldasid ka Kiievi kukkumist 3-5 päeva jooksul.
Aga las neid otsuseid teeb pigem Kiiev ise, kui et järjekordsed Macronid siin vahele sudivad.

Tundub, et Euroopa "liider" täpselt nii käituski, nagu minu meelevaldne järeldus eeldas - prantslastel on tekkinud kange iha Putini nägu päästa, kasvõi ukrainlaste suveräniteedi hinnaga (copy-paste Minsk2).
Teistpidi anda veel vastu vahtimist ukrainlastele teatega, et lähikümnenditel pole neil EUsse asja ning üleüldse võiks nad kuskile teisejärguliste kampa panna (loe jätta järjekordselt räästa alla uut venelaste rünnakut ootama).

Kõik on raisakullidena Saksamaa kallal, siis praegu tundub suurtest kõige nõrgem lüli olema hoopis Prantsusmaa. Macronile anti palju andeks, kui valimised pooleli.
Täna värske ja väga tugev mandaat käes, kuid toimetab nagu aatomik selge sihita.

https://en.interfax.com.ua/news/general/831979.html

Ma ei oska sellele tõesti muud seletust leida, kui geopoliitilistest huvidest lähtudes soovib Prantsusmaa iga hinna eest Poola-Ukraina-Baltikumi-UK+USA telge nõrgendada. Selleks sobib hästi Ukraina blokivälisus ja poov "rahuleping".
Kui huvi oleks Ukrainalt siiralt aidata, siis kahtlemata peaks kontinentaaleuroopa tugevaim armee suutma 3 kuuga rohkemat, kui 100m EURist relvaabi.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

ühtpidi iga pragmaatiliselt mõtlev inimene peaks ju mõistma, et Ukrainal ei ole ühtegi shanssi oma maid tagasi vallutada

:shock:
Mis mõttes?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline