Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
mx77
Liige

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas mx77 »

mutionu kirjutas:
mx77 kirjutas: Ma võin oma raha eest tarbida kus ma tahan. Ja hetkel tarbingi kestvuskaupadest umbes 80% välisriikidest. Kuidas mu raha nüüd peaks ikka riiki jääma?
Ütle, palun, kas sa tõesti arvad, et riiki kui sellist huvitab, kus ja kuidas üks, selle riigi kodanik, oma raha kulutab? See ei koti küll kedagi.
Riiki huvitab, või noh, võiks huvitada, ikkagi enamus. Ja enamus, ma kahtlustan, ei kuluta oma raha nii nagu sina seda teed. Eelduseks on küll see, et ma sain õigesti aru("Ja hetkel tarbingi kestvuskaupadest umbes 80% välisriikidest" mõistan mina ostmist välisriikidest, kas otse või üle veebi).

Nüüd pean vabandama ja lahkuma.
Ma ei tea, ENAMUS mu tuttavatest käitub nii nagu mina. Seega peaks defineerima sõnastuse "enamus" enne.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

Tõenäoliselt pole ta ainuke, kes väga palju asju ostab välismaalt. Näiteks minu viimased koduelektroonika tooted on tulnud välismaalt. Riided 95% ulatuses tulevad välismaalt. Ma siiski jään selle arvamuse juurde, et selliseid inimesi on rohkem kui kaks.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ütle, palun, kas sa tõesti arvad, et riiki kui sellist huvitab, kus ja kuidas üks, selle riigi kodanik, oma raha kulutab? See ei koti küll kedagi.
Riiki huvitab, või noh, võiks huvitada, ikkagi enamus
Arvan, et võiks ja peaks huvitama.
Vähemalt niipalju, kui on vajalik jätkusuutlikkuse ja pikaajalise arengu tagamiseks. Või seaduslikkuse tagamiseks.
Eelmises postis kirjeldatu on üks näide elust, mis juhtus asju isevoolu lastes.
See ei tähenda, et mingi ametnikujunn peaks minu raha kasutamist dikteerima, vaid kui ilmnevad ebasoovitavad trendid, siis ei ole patt laiemalt reageerida (nt maksu- või eelarvepoliitikaga).
Nägin 90ndate alguses tööalaselt palju tollast autokaubandust - siia veeti sisse tont teab mis saasta - USA-st, parempoolse rooliga, Brasiiliast jne jne
Mõni mees ajab nüüd lõuad püsti - mis sinu asi on, kas autol on rool vasakul, paremal või katusel - MINU raha ja MINU auto, teen mis pähe tuleb.
See, et täna on ses vallas kord enamvähem majas, on vaid ja ainult administratiivsete meetmete teene, ilma selleta oleks lisaks ostja petmisele samasuur probleem ka sobimatu või lausa ohtliku tehnika massiline levimine.

Ka siis käis piirangute kaasas samasugune asjasthuvitatute odav isikuvabaduse võltsretoorika - MINA teen ja MINA tahan ning miks rikute MINU isikuvabadust ning ühiskond käigu p****.
Viimati muutis Kapten Trumm, 08 Nov, 2013 11:16, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Trumm, lõpeta oma põhja korea propageerimine, varsti see eesti riik sul reguleerib nii, et kõik normaalsed kolivad siit ära. Või teed siis ettepaneku okastraataed ümber ehitada?
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Sa võiksidki seda teha ja oma kestvuskaupadele järgi kolida.
Saaks siin eetri kah puhtamaks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:Sa võiksidki seda teha ja oma kestvuskaupadele järgi kolida.
Saaks siin eetri kah puhtamaks.
tead, ma veedan niikuinii ligi 3 kuud aastast välismaal ja ülla-ülla, seal on ka internet olemas, sa pisike õnnetusehunnik
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Nõustun mx77'ga. Kõike ei saa ära reguleerida. Samuti nagu ei tohi vigu karta. Vigu tehakse ja vigadest õpitakse. Tänu tehtud vigadele on meil täna mõistlikumad arendused ja tasakaalukam laenuturg.
Kortermaja tellijal täna on olulised veidi teised asjad, kui kortermaja tellijal aastal 2006.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

vaoinas kirjutas:Väga palju tööd jääks tegemata. Väga suur maksutulu jääks tulemata.
Iseenesest oli see väga lühinägelik ja perspektiivitu maksutulu. Arutu miljardite betooni valamine ei panustanud Eesti SKP-sse praktiliselt mitte kui midagi. 2009. aastal langes SKP sisuliselt 2006. aasta tasemele. Vahepealne mõtetu rabelemine ja raha läks sisuliselt suuresti tühja.
mx77 kirjutas:Ma võin oma raha eest tarbida kus ma tahan. Ja hetkel tarbingi kestvuskaupadest umbes 80% välisriikidest. Kuidas mu raha nüüd peaks ikka riiki jääma?
Normaalses riigis tuleks see välisriikidest tarbimine kallimate luksuskaupade osas nii ära maksustada, et sa ei soovikski enam sealt midagi eriti tarbida. Kuna meil midagi sellist aga ei tehta siis jäämegi vaeseks neokolonialistlikuks arengumaaks. Rumalus, lollus, ahnus, edevus ehk enesehävituslikud pahed üleüldse, tuleks lihtsalt ära maksustada, meil aga vastupidiselt makstakse sellisele käitumisele riiklikul tasandil peale ja igati soodustatakse.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Nõustun mx77'ga. Kõike ei saa ära reguleerida
Ei saagi ja Põhja-Korea tekitamine on vaid mx77 haige fantaasia vili.
Haige just seepärast, et on täitsa imelik omada sellist kahepolaarset ilmavaadet, kus ühes otsas istub EV ja teises otsas Põhja-Korea.
Oluline on nüüd, et "kinnisvarabuum" mingis muus valdkonnas ei tekiks ja asjad samamoodi isevoolu ei lohiseks.
Lugedes aga Riigikontrolli aruandeid (samad märkused aastast aastasse), siis näib et järgmiste probleemidega läheb meil samamoodi.
On pauk käes, siis laiutatakse käsi, räägitakse turu kõikvõimsusest ja mis kõige hullem - keegi reaalselt ei vastuta (kasvõi tasemel, et valdkonna minister astub tagasi ja tunnistab avalikult, et ma eksisin või ma ei saanud hakkama).
Selle asemel, et käärida käiseid, toimub lühiajalise edu säras eneseimetlus, samas on selle edu lõpu märgid juba paista.
Tööjõu kiirenev väljavool, majanduskasvu pidurdumine, aeglane uppumine hoolekanderiigi kulude all, tööjõupuudus Eestis ja kirkamate ideede nappus Toompea-Stenbocki tasandil on tänane realiteet Eestis.
Viimati muutis Kapten Trumm, 08 Nov, 2013 11:45, muudetud 1 kord kokku.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

rbl kirjutas: Normaalses riigis tuleks see välisriikidest tarbimine kallimate luksuskaupade osas nii ära maksustada, et sa ei soovikski enam sealt midagi eriti tarbida. Kuna meil midagi sellist aga ei tehta siis jäämegi vaeseks neokolonialistlikuks arengumaaks. Rumalus, lollus, ahnus, edevus ehk enesehävituslikud pahed üleüldse, tuleks lihtsalt ära maksustada, meil aga vastupidiselt makstakse sellisele käitumisele riiklikul tasandil peale ja igati soodustatakse.
defineeri luksuskaup?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Näiteks autod müügihinnaga üle 30 000 euro.
Vaadake ringi Helsinkis ja vaadake ringi Tallinnas, kummas taolist 30 000+ eur (lähtuge Eesti hindadest auto määramisel) kraami rohkem näete?
S-klassi mersu või "länkar" pole mingi hädavajadus, 30 000 euro eest on võimalik osta kõikide vajalike mugavuslisadega Skoda Suberb või Subaru Outback.
Üle selle kuulub prassimise valdkonda nii Soomes kui mujal.

Euroopa osades riikides oli vanasti luksusauto piir defineeritud töömahuga 2 liitrit.
Endal seisukoht ausalt öelda puudub, 2.4 liitrise mootoriga UAZ pole küll luksusauto.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:
Nõustun mx77'ga. Kõike ei saa ära reguleerida
Ei saagi ja Põhja-Korea tekitamine on vaid mx77 haige fantaasia vili.
Haige just seepärast, et on täitsa imelik omada sellist kahepolaarset ilmavaadet, kus ühes otsas istub EV ja teises otsas Põhja-Korea.
Oluline on nüüd, et "kinnisvarabuum" mingis muus valdkonnas ei tekiks ja asjad samamoodi isevoolu ei lohiseks.
Lugedes aga Riigikontrolli aruandeid (samad märkused aastast aastasse), siis näib et järgmiste probleemidega läheb meil samamoodi.
On pauk käes, siis laiutatakse käsi, räägitakse turu kõikvõimsusest ja mis kõige hullem - keegi reaalselt ei vastuta (kasvõi tasemel, et valdkonna minister astub tagasi ja tunnistab avalikult, et ma eksisin või ma ei saanud hakkama).
Selle asemel, et käärida käiseid, toimub lühiajalise edu säras eneseimetlus, samas on selle edu lõpu märgid juba paista.
Tööjõu kiirenev väljavool, majanduskasvu pidurdumine, aeglane uppumine hoolekanderiigi kulude all, tööjõupuudus Eestis ja kirkamate ideede nappus Toompea-Stenbocki tasandil on tänane realiteet Eestis.
Tsiteerime siis sind ennast:
Arvan, et võiks ja peaks huvitama.
Vähemalt niipalju, kui on vajalik jätkusuutlikkuse ja pikaajalise arengu tagamiseks. Või seaduslikkuse tagamiseks.
Eelmises postis kirjeldatu on üks näide elust, mis juhtus asju isevoolu lastes.
See ei tähenda, et mingi ametnikujunn peaks minu raha kasutamist dikteerima, vaid kui ilmnevad ebasoovitavad trendid, siis ei ole patt laiemalt reageerida (nt maksu- või eelarvepoliitikaga).
Üldiselt kogemus näitab, et kui sa lased ametnikuroju midagi reguleerima siis see on nii ära reguleeritud, et siga ka ei söö.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

mx77 kirjutas:defineeri luksuskaup?
Rumalus, lollus, ahnus, edevus...kõik ebaratsionaalne ja mittepraktiline nt. need sport valuvelgedega linnamaasturid, puhas pederastia! Loomulikult see viimane tuleks ka ära maksustada reaalse mõneaastase vanglakaristusega. Ühesõnaga jobud tuleks igal tasandil kas rahaliselt või reaalse vanglakaristusega ära maksustada nii, et nad oma edasise eksistentsi huvides oleksid sunnitud oma isiklikest pahedest ühiskonna hüvanguks loobuma. Praegu me oma idiootsuste propageerimisega aga ehitame üles lollidemaad kus lihtne normaalne tavakodanik kannatab.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Üldiselt kogemus näitab, et kui sa lased ametnikuroju midagi reguleerima siis see on nii ära reguleeritud, et siga ka ei söö.
See on kahjuks õige. See veider firmaautode tants on just selline päevakajaline näide (ma ise ei kuulu vist "sihtgruppi" oma 18 000 eurot uuena maksva tööautoga :dont_know: )
Samas on minu silmis pehmelt öelda nõme lugeda firmaautoks Porsche 911 ja käia siis rusikaga vastu rindu tagumas, et see on hädavajalik ettevõtluse kulu.
Samas pole nii kindel, kumb parem on, kas sitt reguleerimine või hea isevoolu minek.
Tavaliselt kipub isevoolu minek olema kasulik neile, kellel pappi rohkem ja kahjulik neile, kellel pole.
Võibolla leevendab see ka lihttööliste Soome mineku kihku see, kui nad tajuvad, et nende eest ka ühiskond seisab :dont_know:

Samas, kas peab see reguleerimise taga alati ametnik seisma?
Meil on erialaspetse piisavalt ning kurdavad teised, et justkui ansipid neile mikrofoni anda ei taha.
Et meil ametnikud ja poliitikud seisavad, on lihtsalt kohalik "kultuur".
Mitu energeetika haridusega inimest on Eesti Energia nõukogus ja milline on/oli Kalle Pallingu antav lisaväärtus seal? :dont_know:
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

"Persses riigi" kontseptsiooni pooldajatele siin üks täpsustav artikkel asjade TEGELIKU seisu kohta:

http://www.eestipank.ee/press/ettevotet ... t-17102013
Tänu majapidamiste jaoks positiivsele tööturuarengule paranes teises kvartalis jätkuvalt ka majapidamiste finantspositsioon ja puhvrid suurenesid. Kui aastases võrdluses majapidamiste võlakohustused veel natuke vähenesid, siis eelmise kvartaliga võrreldes need suurenesid 22 miljoni euro võrra. Majapidamiste rahaliste säästude (st hoiuste ja majapidamiste käes oleva sularaha) aastakasv ulatus teise kvartali lõpus ligikaudu 7%ni.

Eesti majandus tervikuna oli teises kvartalis netolaenuandja. See tähendab, et välismaalt kaasati vahendeid vähem, kui neid sinna paigutati või tagastati.
Ja siit: http://www.eestipank.ee/press/laenuport ... e-24092013
Majapidamiste ja ettevõtete hoiuste kogumaht on olnud alates käesoleva aasta kevadest küllaltki stabiilne, jäädes ka augusti lõpus 8,7 miljardi euro tasemele.
Kuna majapidamiste hoiuste maht on tsipa suurem kui võla maht, siis jääb põhiosa võlast ettevõtetele, mis on ka loogiline, kuna ettevõtted vajavad oma tegevuse finantseerimiseks finantsvahendite kaasamist. Mida suuremamahulisem see tegevus on, seda rohkem raha on vaja kaasata.
Viimati muutis Kilo Tango, 08 Nov, 2013 12:15, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Smith ja 2 külalist