See joodikautode teemaline eelnõu kuskil liigub. Soomes muide sama probleem. Ise probleem on veel nende toruraamil klaasplastist autode avariiturvalisus. Soomlased plaanivad (lisaks muule) teha selle liigutuse, et kui täiesti tavalisele autole on paigaldatud sertifitseeritud vidin, mis piirab kiiruse 50 kmh, siis võib sellega sõita samadel alustel mopeediga. Auto võib seejuures olla kasvõi Mercedes S600.
Ja olid, olid need rollerigängid. Täna enam pole, legaalse asjaga pole vist piisavalt rebel tegeleda. Sõita kiivriga jne. Vähesed sõidavad. Vähemalt linnades. Maakohtades on teised jutud, seal sõidetakse veel sääreväristajaga ka. Kui pole muud taskukohast transporti ja vahemaad on suured.
Joodikautosid ma niiväga ei vaenaks, neid on hetkel vähe ja tundub, et omanikud ei soovi ka politsei huviorbiiti sattuda. Ainus probleem, millega nad on silma jäänud, on maanteel sõit, selle 45 kmh töristamisega koguneb sinna taha suur saba ja läheb ohtlikeks möödasõitudeks. Pigem häirib mind linnas see tõukside ja asjadega kihutamine, seejuures iga hetk võib selline geenius sulle ülekäigurajale ette tuhiseda, üks käsi hoiab lenksu ja teine skrollib telefoni
Vähemalt need teles näidatud videod paistavad nii, et tegelastel pole kas nägemist ei ei vaadatagi ette. Kui tähele paned, need ülekäigurajale välja sõitjad ei vaata kordagi, kas teepeal keegi tuleb. Jalgratturitel tundub küll olevat (nii kolmandikul kuni pooltel) kindel arvamus, et sõites sadulas ülekäigurajale, peab autojuht talle teed andma. Mulle nt on keskmist sõrme ka näidatud, kui ma pole peatunud. Sõidan iga päev kaks korda üle kahest kergliiklusteest Õismäel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.