Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas PaganHorde »

Zuslik kirjutas:
Selle tahaks kokku võtta vanasõnaga , et lapsesuu ei valeta (aga mõni teine küll) :shock:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=68140379 Nii ,et venekeelt rääkivad lapsed soovivad ise , et neid kiusatakse eesti keelega :D
See on väga viimase aja ilming.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Paistab, et kohalik viies kolonn on kõrvuti Savisaarega oma käsud saanud- nii massiivset hala pole veel kunagi olnud...suuresti eesti nimede alt paistab halastamatu selgusega välja vene emakeel.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=68139051
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rügaja »

Mehed, lugege tähelepanelikult ja mõelge järgi:
Ma ei kujuta ette, et Soome või Saksa president teeb oma twitteris sellised avaldused Vene juhtkonna suhtes, mis teeb meie President.

Kogu see epudrilla on välispoliitliselt nullväärtusega, aga sellel on üks eesmärk - kohalike valijate häälte püük.

Boonuseks on see, et Eestil ning selle eliidil on Venemaal jätkuv väikese vaenuliku nukukääbuste imago.

Teisi euroopa riike ning nende poliitikuid kelle idasuunaline poliitika on teistsugune peetakse meil sabarakkudeks, argpüksteks, äraostetuks jne. Eriti soomlasi.

Samas - praktika näitab, et põhimõttelistes küsimustes soomlased on võimelised väga tõsiselt oma huvid kaitsma Venemaal. Alles hiljuti käis Soome presidentproua Venemaal kaitstes oma metsa- ning pabertöösturite huvid. Ja väga edukalt kaitseski.
Saksa, Hollandi, Prantsusmaa, Itaalia kõrged poliitikud on jätkuvalt oma ettevõtjate huvid kaitsnud Venemaal. Ei kukkunud kroon peast maha.

Meje "julged" poliitikud ütlevad sellisel juhull, kui keegi eesti ärimeestest Venemaal hädas on - "ise olete lollid et ronisite sinna"

Suure tõenäolisusega poleks kedagit meie poliitikutest seal jutule võetud. Erandiks on ise teate kes, aga seda mehe nimi pole mõttet siin nimetada, eksole.

Aitäh, selliseid mõttearendusi on vaja. Ja kas just kõigis nüanssides, aga tähtsama osaga pean kahjuks nõustuma. Jah, Reinsalu on olnud ärplev poisike. Jah, Ilves on kõigest säutsuv kloun, mitte väärikas president.
Mere ja Rüütli ajal oli Moskva suunal mõttetut räuklemist vähem. Meri suutis siiski ühe olulise, ehkki kahtlase kõrvalmaiguga lepingu Jeltsiniga ära teha ja Rüütel suutis kahtlase maiguga üritusele minemata jätta, öeldes, et tahab sel päeval olla oma rahvaga. Ilves kirub ja säutsub, aga kui vähegi midagi toimub, on kõpsti laua taga kohal. Pärast jälle säutsub ja kirub...

Kui sellisel poliitikal oleks ka mingi tulemus, siis võiks seda aktsepteerida. Paraku on tulemuseks olnud vaid totaalne välispoliitiline kapituleerumine, Tartu rahu järgsete maade ja merede loovutamine.
Kui jõudu tegelikult ei ole, siis ei maksa seda vähest ka kisa peale kulutada.

Kardan samuti, et see stamplik hoiak on eeskätt sisepoliitilise profiidi lõikamiseks. Ja Reinsalu endiste kamraadide Raudse ja Stelmachi peale mõeldes tundub siis see hoiak iseäranis võlts ja kiledad klähvatused eriti kohatud. Ühelt poolt ajada Vene allilmategelastega dokumendiäri ja 5,2 % riigi pindalast kandikul kätte tuua, teiselt poolt teha kõva häält ja kiruda maa põhja... :?

Muidugi, eks kiruda on igati põhjust. :!: Aga ei saa kogu auru vile peale kulutada. Tehkem ka midagi tõsiseltvõetavat. Võib-olla kistud näide, aga kui Eesti hokikoondis võidaks venelasi olümpial nagu Soome koondis seda äsja tegi, küllap siis vaadataks meid ka pisut teise pilguga. Austus ja võrdne kohtlemine tuleb natuke ka välja teenida. Soome on seda Talvesõja sangaritegude, sportlike suursaavutuste ja muljetavaldava elatustasemega teinud. Küllap Eestil on selleks omad võimalused. Tegelgem siis nende arendamisega, mitte ärgem käitugem nagu tallipoiss, kellele mõisahärra on oma ülikonna kinkinud ja kes tuleb sellega kutsari ja aedniku ette laiama.
8)
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

Eelpostitajaga nõus. Eriti selles osas, et Reinsalu, Ilvese, Ojulandi ja teiste hoiak VF suhtes oli 100% sisepoliitlise profiidi lõikamiseks ning võlts. Kas siis kui see hoiak on tehtud kuskil välismaal ning inglese keeles - reeglina jäi see märkamatuks v.a. Eestis.

Propagandast.

Ma arvan et venelased vanuses 20-35 ei ole vene propaganda mõju all. Need ei vaata uudised teleris. Ok, minu ema ja isa vaatavad PBK-d, aga need on väga vanad inimesed. Minusugused ikka loevad blogid, igasugust online media, facebook, livejournal, foorumid.

Ma räägin - omal ajal olin üllatunud sellest, kui piiratud on infovaateväli minu eestikeelsetel tuttavatel, enamasti AK, Ekspress, Postimees. Ka selles osas, mis maailmas toimub.

Ok - ütlen ausalt. Täna FB-s koputas vend ja ütles et ma pean Rossija TV sisse lülitama ja vaatama Putini kõnet. Ma ütlesin et ei taha. Ta ütles et ma olen idioot. Ta sõimas mind läbi - ok ma läksin teleka juurde ning proovisin seda Rossija TV sisse lülitada. Aga ma ei oska(((

Siis leidsin seda internetis ning vaatasin. See oli vist esimene juhtum väga pika aja jooksul et ma Vene kanali uudised vaatasin.

AK-d olen vaadanud üks kord - Sotchi olümpia esimesel päeval. Lihtsalt juhuslikult - vaatasin Olümpsi avanemist, ning seejärel juhtumisi tuli AK. Aga sealt tuli nii nilbe aju liivaprits Sotchi kohta, et ilmselt, ei vaata ma seda propaganda paska ka järgmised 10 aastat. Sry.

Nii et ma arvan kohalikud noored venelased on nii vene- kui ka eestipoolse ajupesu suhtes immuunsed. Minule piisab CNN, BBC, Spiegel jne, need on enamasti objektiivsed ja kajastavad piisavalt adekvaatset pildi sellest mis maailmas toimub.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
renard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas renard »

Mis teile meie presidendi avalduste üle venemaa või mõne muu teema puhul ei meeldi? Kas ei meeldi see, et mees on moodsa, avatud ja pigem sõbraliku, vägivallatu ühiskonna poolt? Kas teile meeldiks president, kes oleks nagu mingi käpiknukk, kes ei julge suud lahti teha? Iga kord kui Ilves räägib, siis on sellel ka põhjus. Kohalikke poliitikuid noomib nagu väikeseid lapsi, keda nad vahepeal etendavadki ja välismaa jaburustele tõmbab korralikult tähelepanu ning algatab diskussiooni.

Mida te virisete? Äkki peaks ta telegraafimasina ostma?
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Tuhanded saatmas ära mõrvatud krimmitatarlast Resat Ahmetovit.
Shahid Inshallah
http://www.kyivpost.com/content/ukraine ... 39911.html
virguja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas virguja »

välkjapauk kirjutas:http://ukrainianpolicy.com/shots-fired-in-crimea/
esimene ukrainlane surnud
OH kurja, vabandust! no ei klapi nende sündmustega seotud info tekstid, sisu ja ajatemplid. Aga igatahes on eesmärk saavutatud, hüsteeria on taevani ja ukraina poolele on antud käsk relvi kasutada.

Kas keegi oskab aidata postitusse tabeli lisamisega? Saaks võrdlust näidata. Aitäh.
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Ma ütleksin, et mitte "terav kommentaar" aga asjad on suhteliselt oma nimedega nimetatud - kui keegi näeb välja nagu nats, räägib nagu nats ning käitub kui nats , siis ta ongi nats.

Ja Svoboda ja Parem Sektor ongi natsid.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Liige

https://www.youtube.com/watch?v=AqHeZUS9_EY
3:10 kes soovib, võib ennas irriteerida
7:30 Batšhisarais näiteks selline seis: Baasi ümber 30 - 40 VF sõdurit, 8-10 Krimmi omakaitselast, 60 Ukraina armme sõdurit on poolt vahetanud. Üksuse komandör on jäänud 50 mehega lojaalseks. Jagavad Baasi "vastastega" ja ootavad korraldusi.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Mees kes ütleb et ta on Nõukogude Armee kindralleitnant errus oli Nliidu lagunemise ajal hästi kui 23 aastane..

Punapäine ebaadekvaatne naine on esinenud väga erinevates linnades erinevatel üritustel. Tõsi küll juuste värv on olnud erinev.

Korrespondent ei tundu erapooletu. Näiteks - need paadialused kes karjuvad Rossija. Ma olen 2 aastat Krimmis töötanud. Ma võin kindlalt öelda, et meie mõistes paadialuseid on seal vähe. Joodikuid keset päeva tänaval leida väga raske. Ei tea miks. Lihtsait vaeseid, lihtsaid, kuid siiski intelligentseid inimesi on enamus. Aga sellist seltskonna keda ta kogu aeg seal nopib välja tuleb tõsiselt otsima. Lihtsalt mõtlemisaineks.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

denis23 kirjutas:Ma ütleksin, et mitte "terav kommentaar" aga asjad on suhteliselt oma nimedega nimetatud - kui keegi näeb välja nagu nats, räägib nagu nats ning käitub kui nats , siis ta ongi nats.

Ja Svoboda ja Parem Sektor ongi natsid.
Ärme selle natsitamisega üle ka pinguta. Putin ei näe välja, räägib ilujuttu ja paneb käituma teisi - aga tulemus on palju hullem.
Euroopa on rahvuslikes küsimustes suhteliselt pingsa hoiakuga, seega rahustatakse Parem Sektor nagunii ruttu maha, kasvõi raha(ta jätmise)ga.
Muide, eestlasel ei teki sõnaga nats mingit adutavat seost. Paremäärmuslane ehk sobib paremini.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Paremäärmuslane on Tiit Madison.

Need on ikka natsid.
Liige

Šoigu on andnud käsu võtta Ukraina laevad VF laevastiku koosseisu. Laevad tõmbusid blokeeritud akvatooriumi keskele ca 500m kaldast ja ootavad, mis saab. Ultimaatumi tähtaeg 22:00 juba küll möödas aga
põhimõttelised variandid mida Ukraina sõjaväelastele pakutakse:
1) Avaldus astuda VF laevastiku teenistusse
2) Avaldus saada 4000 grivnat ja pilet Ukrainasse
3) Avaldus enese vabastamiseks teenistusest ja jätkata elu Vene kodanikuna Krimmis
4) Jõu kasutamine

http://www.unn.com.ua/ru/news/1318625-r ... s-do-22-00
Liige

denis23 kirjutas:Lihtsalt mõtlemisaineks.
Just-just, ilma sinu selgitavate kommentaarideta käib keskmisele foorumi lugejale videomaterjalist aru saamine üle jõu. Ole sa terve aitamast.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

denis23 kirjutas:Mees kes ütleb et ta on Nõukogude Armee kindralleitnant errus oli Nliidu lagunemise ajal hästi kui 23 aastane..

Punapäine ebaadekvaatne naine on esinenud väga erinevates linnades erinevatel üritustel. Tõsi küll juuste värv on olnud erinev.

Korrespondent ei tundu erapooletu. Näiteks - need paadialused kes karjuvad Rossija. Ma olen 2 aastat Krimmis töötanud. Ma võin kindlalt öelda, et meie mõistes paadialuseid on seal vähe. Joodikuid keset päeva tänaval leida väga raske. Ei tea miks. Lihtsait vaeseid, lihtsaid, kuid siiski intelligentseid inimesi on enamus. Aga sellist seltskonna keda ta kogu aeg seal nopib välja tuleb tõsiselt otsima. Lihtsalt mõtlemisaineks.
Joodikuid ei olnud jah eriti, ent võimalusi ennast täis juua pakuti küll iga järgmise nurga peal näiteks Jaltas :) Nii et sihukese pidupäeva puhul on usutav, et võimalust kasutati ohtralt. Tšernomorskes mäletan, sai turult (peatänava kõrval ranna ääres) vabalt puskarit osta... 8)
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline