Venemaa ootamatu rünnak
Re: Venemaa ootamatu rünnak
President on rääkinud (2010.): „Schengeni viisaruumiga liitumine tõi Eesti politseile ja piirivalvele suurema vastutuse kogu Euroopa Liidu ees, sest see, kui hästi on kaitstud Eesti kagu- ja idapiir, näitab, kui hästi on kaitstud kogu Schengeni piir. Mul on hea meel, et Eesti piir on hästi kaitstud.“
-
- Liige
- Kontakt:
Väga raske on teiega teemade üle arutleda, kui teie mõttelend nii kiiresti areneb.
Sinu küsimus oli:
Kui saaks korragi sellise vastuse: Nõus. Või: Ei oska sellele vastata ... või ...
Kokkuvõtteks: ma ei jaksa enam vastata uutele hüpoteesidele. Mitte et neid esitada ei tohiks aga juhuk kui mind siin vastuseid andmas pole
Päris asjadega tuleb ka tegeleda! 

Sinu küsimus oli:
Ma vastasin. Ja siis tuli:Mõtlen, et mis see täiendav oli, mida ka välja näidati? Andes nii öelda sõnumeid idanaabrile ja oma publikule...?
Ma mõtlen, et kui mõne aasta pärast võtavad venelased uuesti kasutusele Gdovi lähedal asuva lennuvälja ja istutavad sinna kolm eskadrilli, siis sellega suureneb üllatamise võimalus veelgi, sest lennuväli ise on 50 km piirist ja sellest vahemaast moodustab olulise osa Peipsi järv, kus mingitki õhutõrjet on keerukas korraldada.
Venelaste lahinglennuväe (mitte transa nagu Pihkvas) lennuväli nii ligidal tähendab, et igasugu piiri suunalised meie närvide kontrollid saavad igapäevaseks ja varsti ei hakka keegi lennukeid välja saatma.
Sellised mõtted tekkisid.
Kui saaks korragi sellise vastuse: Nõus. Või: Ei oska sellele vastata ... või ...
Kokkuvõtteks: ma ei jaksa enam vastata uutele hüpoteesidele. Mitte et neid esitada ei tohiks aga juhuk kui mind siin vastuseid andmas pole

Kas (nüüd siis juba) President eksis..??President on rääkinud (2010.): „Schengeni viisaruumiga liitumine tõi Eesti politseile ja piirivalvele suurema vastutuse kogu Euroopa Liidu ees, sest see, kui hästi on kaitstud Eesti kagu- ja idapiir, näitab, kui hästi on kaitstud kogu Schengeni piir. Mul on hea meel, et Eesti piir on hästi kaitstud.“
Kas Eesti piir on kuidagi halvemini kaitstud, võrreldes ülejäänud Schengeni piiriga??
Kas meil aset leidvate piiriintsidentide arv on suurem kui mujal..??
Kas meie Piirivalve tegutsemine ja reageering sellele on teistega võrreldes oluliselt viletsam??
Ei saa aru....
Mina jälle ei saa aru, miks läks lahti selline rabistamine peale Kohvri intsidenti. Kui piiril kõik korras oli. Oleks võinud ju samamoodi edasi lasta. Ei saa aru...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Võibolla eksis president, võibolla siseminister.
Ma ei näe sinu küsimustele vastamisel mõtet.
Mis ma tahtsin öelda, oli see, et aeg-ajalt on erinevad riigivõimu esindajad väitnud erinevates valdkondades, et kõik on parimas korras (ei hakka siin viiteid tooma),
kuigi tegelikkuses see alati nii ei ole ja sellised väljaütlemised tekitavad usaldamatust riigivõimu suhtes. Minu poolt teema lõpp.
Ma ei näe sinu küsimustele vastamisel mõtet.
Mis ma tahtsin öelda, oli see, et aeg-ajalt on erinevad riigivõimu esindajad väitnud erinevates valdkondades, et kõik on parimas korras (ei hakka siin viiteid tooma),
kuigi tegelikkuses see alati nii ei ole ja sellised väljaütlemised tekitavad usaldamatust riigivõimu suhtes. Minu poolt teema lõpp.
See ongi see, mida ma pidasin silmas "teistele sõnade suhu mõtlemise all".....a11 kirjutas: Mis ma tahtsin öelda, oli see, et aeg-ajalt on erinevad riigivõimu esindajad väitnud erinevates valdkondades, et kõik on parimas korras (ei hakka siin viiteid tooma),
kuigi tegelikkuses see alati nii ei ole ja sellised väljaütlemised tekitavad usaldamatust riigivõimu suhtes.
No ei väitnud President selles tsitaadis, et "Kõik on parimas korras".
"On kaitstud, toimib, peab,..." misiganes omadussõna, mida (enamasti) poliitikud armastavad kasutada ei võrdu kohe kuidagimoodi "on parimas korras, tehtud on kõik mis võimalik, enam paremini ei saagi"...stiilis maksimaalse üldistusega.
Aastal 2013 oli Kirde piirivalveringkonnas täitmata 30% piirivalvurite ametikohti. Igal aastal koolitatakse 38-50 piiriivalvurit, töölt lahkub 150-200. Lahkumine sai hoo sisse peale politseiga liitmist. Kui poliitikute avaldusi lugeda, siis see piirivalvekvaliteeti ei mõjuta - rõhutakse tehnilisele valvele. Ainult, et ma pole veel näinud kaamerat mis salakaubavedaja kinni peaks...
Narvas kooli äkkrünnaku õppus http://www.delfi.ee/news/paevauudised/k ... d=72757525 . Eks need samad mehed oleks rohelistemehikeste puhul ka ühed esmased reageerjad .
Kindlasti on neil peale püstoli veel midagi MP 5,Galil ...
Kindlasti on neil peale püstoli veel midagi MP 5,Galil ...
-
- Liige
No, ei ole võimalik ja pole eriti mõtet ka võrrelda. Neil ohvritel seal, ei olnud tahet võidelda. Ja polnud neile see ka eriline ootamatu rünnak, kui vaadata barrikaadi kasarmu ees. Meie territooriumil ei asu võõrvägesid, aga seal võisid nad ju enam-vähem vabalt ümbruskonnas ringi liikuda.trafomees kirjutas:https://www.youtube.com/watch?v=sSXaA614ci8
Nüüd proovige mõelda, et sama toimuks Eestis.
Kui midagi sellist teha, kas keegi kujutab ette erioperatsiooni, et samaaegselt õnnestuks ootamatult rünnata kõiki Eesti väeosi ja KL malevaid? Jah, ühte-kahte võib-olla võib. Suur jama, aga mitte lõpp, vaid algus. Ning me võiksime pigem mõelda, kas meil on kõik vajalik selleks alguseks kiiresti võtta. Aga no nii kõvadeks me ei saa kunagi, et mingit meie territooriumi ruutmeetrit poleks isegi ajutiselt võimalik hõivata, sest seal istub oma relvakapi otsas mõni kaitseliitlane.
Dona nobis pacem!
-
- Liige
- Kontakt:
1. See, et vaat meil on sellel teoreetilisel hetkel X tahet võidelda, on vaid rahuaegne ideaalides mõtlemine. Reaalsuses hakkavad tegevusse astujate peades vasardama sajad mõtted, nende seas ka sellised, mis on tingitud enese alalhoiust, ning see on alateadlik mõtlemine. Kui isüsteemist, mille raames tuleb kõik mis endal on - elu mängu panna, on jäänud mulje, et see on ebaloogiline ja ei tööta (ehk pole usku organisatsiooni), et teised süsteemi osad (poliitbroileritest ametnikud, poliitbroileritest sõjalised ülemad, poliitikud jne) ei ole endast piisavalt andnud (või pole suutnud/tahtnud süsteemi olemust ja põhimõtteid selgitada), siis võib sellel kes tulejoonel on, hakata alateadvusest kõhklusi tekkima ning resultaat on rahuaegsest unistusest väga kaugel.Martin Peeter kirjutas:No, ei ole võimalik ja pole eriti mõtet ka võrrelda. Neil ohvritel seal, ei olnud tahet võidelda. Ja polnud neile see ka eriline ootamatu rünnak, kui vaadata barrikaadi kasarmu ees. Meie territooriumil ei asu võõrvägesid, aga seal võisid nad ju enam-vähem vabalt ümbruskonnas ringi liikuda.trafomees kirjutas:https://www.youtube.com/watch?v=sSXaA614ci8
Nüüd proovige mõelda, et sama toimuks Eestis.
Kui midagi sellist teha, kas keegi kujutab ette erioperatsiooni, et samaaegselt õnnestuks ootamatult rünnata kõiki Eesti väeosi ja KL malevaid? Jah, ühte-kahte võib-olla võib. Suur jama, aga mitte lõpp, vaid algus. Ning me võiksime pigem mõelda, kas meil on kõik vajalik selleks alguseks kiiresti võtta. Aga no nii kõvadeks me ei saa kunagi, et mingit meie territooriumi ruutmeetrit poleks isegi ajutiselt võimalik hõivata, sest seal istub oma relvakapi otsas mõni kaitseliitlane.
2. Kõiki malevaid ja sõjaväeosi ei peagi korragi korraga ründama, ikka tähtsuse järjekorras ja neid väga tähtsaid, kus see põhi osa meie natukesest tulejõust on, eriti palju ju ei ole.
-
- Liige
Eelmiseks sõjaks valmistumine on sõjalise ettevalmistuse põhiline lõks. Ukraina olukord 2014 ei ole praeguse Eestiga kuidagi võrreldav ega ka kuidagi mitte Ukraina praeguse olukorraga.ribikardin kirjutas: 2. Kõiki malevaid ja sõjaväeosi ei peagi korragi korraga ründama, ikka tähtsuse järjekorras ja neid väga tähtsaid, kus see põhi osa meie natukesest tulejõust on, eriti palju ju ei ole.
Kui on eesmärgiks ootamatu rünnakuga hävitada põhiosa meie tulejõust, siis on mõistlik seda teha tiibrakettidega või pommitades, selleks ei pea tegema erioperatsiooni või õhudessanti. Aga selle vastu ei aita kaitseliitlastele relvade koju jagamine, sest suure osa tulejõust andvad haubitsad on selleks natuke suured.
Erioperatsioonil peab olema mingi mõte, miks selline risk ette võtta. Pole mingit mõtet ülisuure riskiga nii palju relvi ja mehi sisse smugeldada, et näiteks Tapa ära võtta ja selle pärast ikkagi ameeriklastega sõda alustada. Ei ole tõenäoline.
Dona nobis pacem!
Kui see oleks tõsi, siis kuidas hinnata tegevust, mille eesmärgiks on iga hinna eest justnimelt jätta see mulje, et süsteem on ebaloogiline ja ei tööta, ning "teised süsteemi osad (poliitbroileritest ametnikud, poliitbroileritest sõjalised ülemad, poliitikud jne)" pole oma ülesannete kõrgusel, või mis hullem, ei soovigi seda olla..????ribikardin kirjutas:Kui isüsteemist, mille raames tuleb kõik mis endal on - elu mängu panna, on jäänud mulje, et see on ebaloogiline ja ei tööta (ehk pole usku organisatsiooni), et teised süsteemi osad (poliitbroileritest ametnikud, poliitbroileritest sõjalised ülemad, poliitikud jne) ei ole endast piisavalt andnud (või pole suutnud/tahtnud süsteemi olemust ja põhimõtteid selgitada), siis võib sellel kes tulejoonel on, hakata alateadvusest kõhklusi tekkima ning resultaat on rahuaegsest unistusest väga kaugel.
Kuidas hinnata tegevust, kus sellesama mulje jätmine ongi eesmärk omaette ja pea kõik toodavad põhjused purunevad lähemal uurimisel kildudeks..???
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
..see text, mida tommy siin aretab, on tegelt ikka väga lahe küll.. sisuliselt välistab ta igasuguse võimuparteide kriitika, kuulutades nad eksimatuks ja sildistades valimatult kõiki, kes julgevad võimude pühas eksimatuses kahelda (ja nende riigikaitselisi tegematajätmisi esile toovad).. vägisi meenub mulle, kuidas seesama tegelane siin foorumis avalikult ja räigelt solvas nii teenekat inimest nagu Leo KUNNAS.. et mix mu bänni-sõrm kogu aeg sügeleb, kui ma tommy-nime näen..tommy kirjutas:Kui see oleks tõsi, siis kuidas hinnata tegevust, mille eesmärgiks on iga hinna eest justnimelt jätta see mulje, et süsteem on ebaloogiline ja ei tööta, ning "teised süsteemi osad (poliitbroileritest ametnikud, poliitbroileritest sõjalised ülemad, poliitikud jne)" pole oma ülesannete kõrgusel, või mis hullem, ei soovigi seda olla..????ribikardin kirjutas:Kui isüsteemist, mille raames tuleb kõik mis endal on - elu mängu panna, on jäänud mulje, et see on ebaloogiline ja ei tööta (ehk pole usku organisatsiooni), et teised süsteemi osad (poliitbroileritest ametnikud, poliitbroileritest sõjalised ülemad, poliitikud jne) ei ole endast piisavalt andnud (või pole suutnud/tahtnud süsteemi olemust ja põhimõtteid selgitada), siis võib sellel kes tulejoonel on, hakata alateadvusest kõhklusi tekkima ning resultaat on rahuaegsest unistusest väga kaugel.
Kuidas hinnata tegevust, kus sellesama mulje jätmine ongi eesmärk omaette ja pea kõik toodavad põhjused purunevad lähemal uurimisel kildudeks..???
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Sa ei saa siis kohe üldse aru, mida teine öelda üritab......see text, mida tommy siin aretab, on tegelt ikka väga lahe küll.. sisuliselt välistab ta igasuguse võimuparteide kriitika, kuulutades nad eksimatuks ja sildistades valimatult kõiki, kes julgevad võimude pühas eksimatuses kahelda (ja nende riigikaitselisi tegematajätmisi esile toovad)..
Kriitika peaks ikka millelegi ka põhinema, erinevale poliitilisele vaatele, teistsugusele visioonile, mingilegi alusele, mitte lihtsalt soovis tampida ja mürgitada, külvata usaldamatust ja ebakindlust.
Kui kellegile meeldib seisukoht, et "kõik nad on nagunii sulid ja vargad, kes meid esimesel võimalusel maha müüvad", siis tahaks ma küll teada, kas see tore arvamus kuidagiviisi ka põhjendatud on.??
Milliste sulle teadaolevate faktide põhjal selline arusaam tekkinud on??
Mis otsapidi puutuvad siia aga võimuparteid ja nende kriitika, ei saa kohe üldse aru.
Kriitikatalumatus on iseenesest muidugi kole asi. Nii mõnigi karjäär on sellepärast tagasilöögi saanud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist