Ma kõike postitust siia lisama ei hakanud (lõikasin kõik Soomesse puutuva välja), aga mis jutt see üleval on? Kõigepealt antakse definitsioon (mis kordab pea sõna-sõnalt muuseas kaitseministeeriumi oma - oled Sa äkki eduraportöör?) ja siis seatakse trummiliku elegantsiga ainult talle mõistetava loogika alusel mingi lisakriteerium - valmisolek on vähemalt ühe kogunemisega kontrollitud. Ning siis tõdetakse, et meil on operatiivsus 25%. Mis maailmas Sa inimene ikkagi elad?Kapten Trumm kirjutas:"Operatiivüksuse" mõiste alla pean silmas üksust, mis on suuteline kogunema ja tegevust alustama kiiresti, st olemasolevate varude ja reaalsete inimeste arvelt ning üksusel ja koondisel, kuhu üksus kuulub, on olemas kõik vajalik sõjapidamiseks. Kriteeriumiks võiks olla see, et see valmisolek on vähemalt ühe kogunemisega kontrollitud.
Nende kriteeriumite järgi on "operatiivüksused" Eestis täna 1. jalaväebrigaad (läbis kontrolli 2015 Siilil). Varsti saab selleks loodetavalt ka 2. jalaväebrigaad. Ja ongi kõik. Arvestades brigaadi suuruseks 5000 meest on see operatiivsus täna nii 25%.
Palun põhjenda mulle loogiliselt, miks peab kontrollima IGA operatiivstruktuuri valmidust VÄHEMALT ühe kogunemisega? Et kui näiteks ühe suvaliselt valitud üksuse puhul (eelmise aasta detsembris) asi toimis ja kui me teame, et teised üksused on organiseeritud sarnaselt ning varustatud-mehitatud, siis ikkagi peame nad kokku kutsuma, et olla veendunud, et asi toimib? Ning palun mitte vastuseks ajada demagoogiat, et mina ei taha üksuseid kokku kutsuda - väga tahan. Minu küsimus on teine.