TUVASTADA tulirelv
-
- Liige
- Kontakt:
Ei saa täpselt aru, mida silmas pead, aga on ju ikka küll sama asi. Heal asjal mitu nime, Ross... ja Mauser... pole ametlikud nimetused, tuletatud tearavast sarnasusest nimet. relvade süsteemidega. Inglased tähistasid kõike markide-mudelite-numbritega. Seda relva taheti I MS paiku kasutusle võtta anglo-ameerika maade ühtse relvana, valmistati ka USA-s aga kasutusele eriti ei võetud, valmistatud relvi müüdi peale sõda mitmele poole, näit. Eestisse, Lätti. Kusagil netist saab tellida broshüüre vms. Koopiad omaaegsetest juhenditest?, seal ka selle relva kohta.
MUIDE, eespool kirjutatu ei pruugi sugugi mul 100% tõde olla.
Mauseri nimi vist külge poogitud lukuehitusre sarnasusest ja Kanada Rossi jäänust olen näinud, mõtlesin, et mis pagana toru see on, nii "inglase moodi" aga välissalvega ja muidu erinev....
MUIDE, eespool kirjutatu ei pruugi sugugi mul 100% tõde olla.
Mauseri nimi vist külge poogitud lukuehitusre sarnasusest ja Kanada Rossi jäänust olen näinud, mõtlesin, et mis pagana toru see on, nii "inglase moodi" aga välissalvega ja muidu erinev....
Vahest on siiski parem vaikida kui ei tea täpselt millega tegu.Mausrist on asi kaugel.
Tegu kas P14 voi siis uue nime järgi Rifle no.3 Mk. I voi p17 mudelitega,vöivad olla kas Remingtoni,Enfieldi,Winchesteri tehaste omad.Ka paljud muud tehased tegid seda relva aga eestis vaevalt et kohtab neid.
Eestis olen kohand millegi pärast ainult Remingtoni omasid.Ju siis Vabariigiaegsed olid kuna kui mälu ei petta olid kaitseväel just inglased.
Kui kellegil kaba vöj seda osa mis sihtimis plangu peal jookseb pakkuda
siis ostaks vöi vahetaks Wehrmacht,i asjade vastu.
Lugupidamisega West.
PS. Relvamees,olen tähele pannud et sul väidetavasti köikidel asjadel puuduvad tehasemarkeeringud,numbrid,templid,millegi pärast ma selles väga kahtlen.Ehk sa kui järgmine kord pilti teed,teed ka markeeringutest pilti,see on haruldase relva määramisel vägagi oluline.AlexWest.
Tegu kas P14 voi siis uue nime järgi Rifle no.3 Mk. I voi p17 mudelitega,vöivad olla kas Remingtoni,Enfieldi,Winchesteri tehaste omad.Ka paljud muud tehased tegid seda relva aga eestis vaevalt et kohtab neid.
Eestis olen kohand millegi pärast ainult Remingtoni omasid.Ju siis Vabariigiaegsed olid kuna kui mälu ei petta olid kaitseväel just inglased.
Kui kellegil kaba vöj seda osa mis sihtimis plangu peal jookseb pakkuda
siis ostaks vöi vahetaks Wehrmacht,i asjade vastu.
Lugupidamisega West.
PS. Relvamees,olen tähele pannud et sul väidetavasti köikidel asjadel puuduvad tehasemarkeeringud,numbrid,templid,millegi pärast ma selles väga kahtlen.Ehk sa kui järgmine kord pilti teed,teed ka markeeringutest pilti,see on haruldase relva määramisel vägagi oluline.AlexWest.
Kobiseks veel vastu... mudel 14 on tuletatud inglismaal katsetatud mudel 13-st mis oli loodud kanada Rossi padrunile 0.280 ja mille luku ja salve ehitus sarnanes saksa mauseri omale kuid oli siiski iseseisev süsteem. Selle baasil tehti inglismaal mudel 14 kaliibriga 0.303 ja USA-s mudel 17 kaliibriga 0.30-06 (7.62x63). Eelnevast vast järeldub, miks kutsuti mitteametlikult seda relva ka Mauser/Ross-E... Edasise väitluse ärahoidmiseks täpsustan, et mind ennast polnud relva loomise ega ka aktiivse kasutamise juures ja minu poolt kirjutatu on pärit teiste poolt kirjutatust!
ka lugupidamisega...
ka lugupidamisega...
Müügil raamatukesed Ian Skennertonilt, ka P14-ne kohta, ~50 lk, 10$.
http://www.ima-usa.com/product_info.php ... ts_id/1476
Kui keegi tellida kavatseb, oleks ise ka huvitatud mõnest sealsest asjast!
http://www.ima-usa.com/product_info.php ... ts_id/1476
Kui keegi tellida kavatseb, oleks ise ka huvitatud mõnest sealsest asjast!
Mis päritolu jahipüss?
Tere relvateadlased,
Kas keegi oskab öelda, et mis maa toodanguga on täpselt tegemist ja mis ajast see sileraudne on pärit. (Ise pakun kas Prantsusmaa või Belgia ning eelmise sajandi algust.)
All päästikukaitse juures on kullavärvi tekst JOST Á COSNE, võib see olla tootja nimi? Kaliiber on 12.
Templeid on palju: choke rectifie portee garantie, choke rectifie p.delalle, siis on kroon mille all on PT, nr 65, V&M 2687 (seeria number), St Etienne 18.2
Ametiisikutele infoks, et relv on ametlikult deaktiveeritud, puuritud, keevitatud ja kõik muud jubedused mida ühe ilusa relvaga teha saab..
Relv ei ole müügiks!
Tänan!

Kas keegi oskab öelda, et mis maa toodanguga on täpselt tegemist ja mis ajast see sileraudne on pärit. (Ise pakun kas Prantsusmaa või Belgia ning eelmise sajandi algust.)
All päästikukaitse juures on kullavärvi tekst JOST Á COSNE, võib see olla tootja nimi? Kaliiber on 12.
Templeid on palju: choke rectifie portee garantie, choke rectifie p.delalle, siis on kroon mille all on PT, nr 65, V&M 2687 (seeria number), St Etienne 18.2
Ametiisikutele infoks, et relv on ametlikult deaktiveeritud, puuritud, keevitatud ja kõik muud jubedused mida ühe ilusa relvaga teha saab..
Relv ei ole müügiks!
Tänan!

Pakkuge aastaarvu ja marki
http://s168.photobucket.com/albums/u186 ... did001.jpg
Vabandan pisut uduse pildi eest...
Vabandan pisut uduse pildi eest...
[img]http://i168.photobucket.com/albums/u186 ... etrac2.jpg[/img]
IseOlenRahul
IseOlenRahul
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist