Siin on midagi värskemat.
http://imgur.com/gallery/7liH8
Soovitan vaadata galerii viimaseid fotosid (Load more 7 photos) Minu arust peitub seal vihje Kuznetsovi tossamise põhjustele.
Tüübid asuvad katlas, torud nende ümber on katla veesärk. Kuna tüüpidel on pikk saag käes, siis ilmselt on torusid no vähemalt 3/4 pikkusega võrdse paksusega kihtidena, võib olla ehk pisut rohkemgi - liiga pikk saag hakkab läbi painduma.
Täiendus. Pärast pisukest mõtisklust tundub, et probleemi saaks lahendada suvalise hiina tiigersaega, mille otsa on kombineeritud vajaliku pikkusega torudest pehmemast materjalist (alumiinium vms) sakilise servaga leht. Arvestades teema olulisust, oleks see toodud millega iganes kustiganes kohale. Mahuks ehk isegi ilmselt isegi mõne laeval baseeruva lennuki kabiini...
Mu tagasihoidliku arvamusse kohaselt oli vähemalt see kateldest, kus saega sees ollakse, rivist väljas. Pakun. et veesärgi torud on masuudi põlemisjääkide sisse ära uppunud ja katla efektiivsus oli väga madal. Seepärast saadeti kutid saega peale neid puhtaks kraapima. Edasi saevad nad selle saega torude vahelise sodi välja. Kui järgi mõelda, siis ega mingit mootoriga värki ma ei kasutakski - võimalus, et mingil hetkel saetakse läbi mõni veesärgi torudest on liiga suur.
Ülejäänud katlad (ausalt, ma tõesti ei tea palju seal neid on) ilmselt suurt paremad ei ole, aga et mingitki auru turbiinide liigutamiseks kätte saada, siis köeti nagu nagu vähegi võimalik. Loomulikult pole sel juhul põlemine efektiive ja sealt ka see toss.
Lemet kirjutas:Paar aastat tagasi pani üks kodanik üles terve galerii piltidest Kuznetsovi pardalt enne selle remontiminekut. Paraku ei märganud kohe salvestada ja galerii modereeriti kiirelt minema. Piltidel nähtu oli ikka tõsine teema...juhtmetel rippuvad elektroonikablokid, lennudeki valgustite auklikuks roostetanud ümbrus jne jmt.