Meie poisid Helmandis

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Umbes pool Eesti rahvast EI toeta oma sõdureid.
See väide vajaks mingit küsitlust miinimumina! Küsida saab muidugi erinevalt: 1. Kas olete Eesti kaitseväelaste osalemise poolt meie ühise kaitseorganisatsiooni missioonidel? 2. Kas pooldate Eesti poiste saatmist tapalavale? Püüdke siis vastata, eriti kui on ainult üks küsimusevariant.
Ja vastusevariandid on "jah" ja "ei".
B2 Spirit
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas B2 Spirit »

Neid küsitlusi on püsivalt tehtud ja püsivalt on toetus olnud veidi üle poole.
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taipohh »

on olemas kolme tüüpi valet,suur vale,väike vale ja statistika.

Ei tasu neid küsitlusi niiväga tõsiselt võtta.
Kui ma oma suhkru normi ei saa, siis ma vihastan!
B2 Spirit
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas B2 Spirit »

taipohh'i oma isiklikku mullikesse pole kogu Läänemaise ühikonna toimimispõhimõtted lihtsalt kohale jõudnud, ma saan aru. :wall:
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

B2 Spirit kirjutas:taipohh'i oma isiklikku mullikesse pole kogu Läänemaise ühikonna toimimispõhimõtted lihtsalt kohale jõudnud, ma saan aru. :wall:
Üldiselt ma toetan B2 Spirit-it selles diskussioonis. Avalikustamine on sedalaadi teema, et alati vastutab avalikustaja nende inimeste ees, kelle kohta käiva info ta avalikustab. Vastutab nii üksikindiviidide kui grupi ees. Kahjuks töllerdab meil siiani väga palju sedalaadi rahvast ringi, kes ei suuda kuidagi aru saada, et iga õigusega kaasnevad ka kohustused ja vastutus.
goga66
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas goga66 »

Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

tegelt üsna segane, et mida siis konkreetselt eesti sõduritele antakse?
Nimelt on MRAP ühine nimetus väga mitmetele eriotstarbelistele sõidukitele - on väikesed MRAPid, mis mõeldud HMMWV asendamiseks ja on hiiglalikke kolmeteljelisi soomustatud masinaid spetsiaalselt IED'de hävitamiseks, vahepeale veel suuremaid ja vähemaid soomustatud bussitaolisi meeskonnasõidukeid.
MRAP- Mine Resistant Ambush Protected
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

B2 Spirit kirjutas:taipohh'i oma isiklikku mullikesse pole kogu Läänemaise ühikonna toimimispõhimõtted lihtsalt kohale jõudnud, ma saan aru. :wall:

Mingi lääs vms. abstraktne moodustis mille toimimispõhimõtted on kahtlase väärtusega jätavad mind jah üsna külmaks.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

taipohh kirjutas:

Mingi lääs vms. abstraktne moodustis mille toimimispõhimõtted on kahtlase väärtusega jätavad mind jah üsna külmaks.
Eelmise teksti tõlgendus:

Kood: Vali kõik

Taipohh kui kõva mees ma olen. Taipohh. "toimimispõhimõtted kahtlase väärtusega", "abstraktne moodustis". Taipohh. Vilets värk. Taipohh kui viitsiksin, teeksin teile sihukese lääne, et taipohh. Oibljaad. Vot tebe zapad.

Muidu olen külm. Endiselt. Lääs kah ei soojenda.
Vaat sellised mehed on meil foorumis. Vaata ja imesta.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Lemet kirjutas:
tegelt üsna segane, et mida siis konkreetselt eesti sõduritele antakse?
Nimelt on MRAP ühine nimetus väga mitmetele eriotstarbelistele sõidukitele - on väikesed MRAPid, mis mõeldud HMMWV asendamiseks ja on hiiglalikke kolmeteljelisi soomustatud masinaid spetsiaalselt IED'de hävitamiseks, vahepeale veel suuremaid ja vähemaid soomustatud bussitaolisi meeskonnasõidukeid.
MRAP- Mine Resistant Ambush Protected
Täpsustaksin, eestlastele hangitakse MaxxPro MRAP-id.
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

Kood: Vali kõik

Taipohh kui kõva mees ma olen. Taipohh. "toimimispõhimõtted kahtlase väärtusega", "abstraktne moodustis". Taipohh. Vilets värk. Taipohh kui viitsiksin, teeksin teile sihukese lääne, et taipohh. Oibljaad. Vot tebe zapad.Muidu olen külm. Endiselt. Lääs kah ei soojenda.

Pole väitnud,et olen kõva mees,aga võtan seda kui komplimenti.
Ja ei tule teile kellegile õpetama missugune se lääs peab olema ja mismoodi teie selle järgi elate.

minule isiklikult,ei meeldi tänapäevased lääne väärtused ja põhimõtted mis koosnevad peaasjalikult homoarmastusest rahvuslaste rõhumisest ja lokkavast vasakpoolsusest...

ja venekeelt ma ei mõista,niiet siin mulle selles keeles mingeid vaimukaid väljendeid pole mõtet visata.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Eks see ole paljude nooremate probleem, et kasutatakse venekeelseid väljendeid, ise neist aru saamata. Ega antud subjektigi puhul pole üheselt selge, seostab ta end nüüd rohkem jumala või isainimese soojätkamiseks vajaliku organiga... :mrgreen:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Wrangel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wrangel »

"Jumal annab, jumal võtab"

Jumal andis palju, võttis vähe: andis keha, võttis mõistuse.
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

Erik kirjutas:Taipohh ,millise ilmakaare väärtused ja vaated sulle sobilikud ja arvestatavad oleksid-on? Põhi-lõuna-ida-lääs, kirre-kagu-edel-loe? Vene keelt sa ei mõista aga nicki oled endale ju slaavikeelse valinud.(küll väga vigases grammatikas)

Mina üritan elada enda põhimõtete ja väärtuste järgi.
Üritan ümbritseva ühiskonnaga läbi käia võimalikult vähe.
nimi on sellepärast nagu on,et ei ole eriti originaalne panna ants271 või tauno112.Aga nagu näha,on nüüd probleem mitte videos vaid minu nn väärtus hinnangutes ja nimes.

kas tuleb veel mingeid asjalikke kommentare või mõnitate niisama tühja?

PS! birgit varjun ütles ka,et teda shokeeris pilt Wahidis...
teete kambaka nüüd?
Wrangel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wrangel »

Šokk on siis kui ennem pole sellist asja kogenud. Need hetked jäävad meelde ja see ongi asja tuum, et järgmises analoogses situatsioonis šokki enam ei tekiks. Sõda on julm keskkond, kuid nagu iga uue olukorraga saab ka sellega kohaneda. Need, kes lihtsalt niisama lähevad Stockmani riiulite vahelt Helmandi ei adu ehk seda uut keskkonda. Alles siis kui sa asjas sees oled ja šokist on saanud reaalsus alles siis saad hakata rääkima taas samal lainepikkusel.

Helmandi suurim kogemus ongi see, mida need mehed tagasi tulles endaga kaasa toovad. Meil ongi vaja seda kogemust, et me laiemas laastus ei muutuks "pehmekesteks". Elava ühiskonnana on vaja olla valmis sõjaks. See, kes ei taha toita oma armeed, toidab varsti võõrast. Jutt pole materiaalsest vaid vaimsest "toitmisest".

Meie sõdurid on edukalt sõdinud ka 10+ kordses vähemuses, kuid mass pole jõud. See kui ühiskonnas on tekkinud arusaam, et sõdureid pole vaja näitab, et kook on küps ja ahjust võtmiseks valmis. 40 aastal kaotati iseseisvus samal põhjusel, ühiskond oli muutunud "pehmeks". Vabsid kandsid seda liini, mis poleks lasknud lahinguta alla anda. Ühiskond oma mugavuses ei pidanud vajalikuks selliste karmide meeste jutte. Meile on vaja reaalset sõjalist kogemust. Sõja mõte Helmandis pole üldse tähtis, tähtis on see, et MEIL on olemas sõjaline kogemus.
Viimati muutis Wrangel, 23 Okt, 2010 21:01, muudetud 4 korda kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline