Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 22 Okt, 2013 17:27
Toodetud 040711, partii number 483 A239, säilivusaeg 3 aastat. Lahti ei ole teinud, toon Eestisse kingituseks arakile peale haukamiseks.
.
.
Militaarteemad minevikust kaasaega
https://www.militaar.net/phpBB2/
Hästi mäletan. Olid vürtsisealiha ja turisti eine, võibolla midagi veel. Võrreldes praegu saadaolevatega olid tõelised delikatessid, sealiha oli parajalt rasvane küll, aga suurema osa konservist moodustas siiski mõnusalt vürtsine liha. Turisti eine oli ka hoopis teisest ooperist, liha kenasti kallerdises, rasva peaaegu polnudki. Üsna defitsiitne ja hinnatud kraam oli. Nii kõva valuuta kui Vana Tallinn või korralik täissuitsuvorst nad ehk polnud, aga juba 4-5 karpi kellelegi vajalikule asjapulgale pihku laotuna avas nii mõnegi ukse. Keerulisematel ja tõsisematel juhtudel tuli mõnikord ka terve kast välja käia. Meie peres neist puudust polnud kuna isa töötas kohas, kus neid konserve tehtiKapten Trumm kirjutas:Kui paljud mäletavad taolisi ilma igasuguse etiketiga karbis sealihakonserve, mida vahetevahel poes kohtas (enamasti vist ametühingud neid jagasid)?
Eristamiseks polnud muud kui karbi kaane sisse pressitud numbrid.
Vot sellised olid tegelikut "spetsrezerv", siin vist pole vaja selgitada, kuskohast need pärinesid ja miks tähtaja lõpuni vähe aega oli.
A traditional Finnish delicacy in a can! This has to be the perfect outdoor meal - fresh for about 5 years in room temperature and is made entirely of the stuff they call "superfoods" these days, i.e. natural, good quality ingredients (but no cock). Try it, you might just love it!
"Kalakukko" or Fish Cock, is essentially pork and fish squeezed between two layers of rye bread - sort of like a hamburger, but very very healthy, proper good food. Don't tell anyone, but the 5 years shelf life is the official best before time - in reality this will remain edible much much longer.
Ingredients: smoked salmon, rye bread (whole grain rye flour, rye [50%], wheat flour, water, yeast, rye malt, sea salt [1,2%]), pork, salt 1,3%.
Nutritional facts:
100 g contains: energy 1124 kJ (269 kcal), protein 14.6 g, carbs 15.5 g, fat 16.4 g.
Portion of 170 g contains: energy 1911 kJ (457 kcal), protein 24.82 g, carbs 26.35 g, fat 27.88 g.
Sai proovitud. Hästi maitses aga väga palju soola on sees.herman30 kirjutas:Siin on üks väga huvidav konserv. http://www.varusteleka.com/en/product/k ... nned/27360
Aga nats kallis on see küll, 5.99/konserv.
A traditional Finnish delicacy in a can! This has to be the perfect outdoor meal - fresh for about 5 years in room temperature and is made entirely of the stuff they call "superfoods" these days, i.e. natural, good quality ingredients (but no cock). Try it, you might just love it!
"Kalakukko" or Fish Cock, is essentially pork and fish squeezed between two layers of rye bread - sort of like a hamburger, but very very healthy, proper good food. Don't tell anyone, but the 5 years shelf life is the official best before time - in reality this will remain edible much much longer.
Ingredients: smoked salmon, rye bread (whole grain rye flour, rye [50%], wheat flour, water, yeast, rye malt, sea salt [1,2%]), pork, salt 1,3%.
Nutritional facts:
100 g contains: energy 1124 kJ (269 kcal), protein 14.6 g, carbs 15.5 g, fat 16.4 g.
Portion of 170 g contains: energy 1911 kJ (457 kcal), protein 24.82 g, carbs 26.35 g, fat 27.88 g.
Soolane eeldab palju vedelikku ehk vett - seljakotti ei sobi....aga väga palju soola on sees
Raskel maastikul raskelt liikudes on nagunii vedelikku vaja, rohkem kui muidu. See "soolane" võib tähendada ka mineraalide suuremat sisaldust ja sealtpoolt hoopis head.Jalutu kirjutas:Soolane eeldab palju vedelikku ehk vett - seljakotti ei sobi....aga väga palju soola on sees
Söö toorelt, iga lihaskeha sisaldab kõvasti vett. Või mine küsi kurki, sinimustvalgega käisel saad seda igast talust või suvilast vabalt ...Kapten Trumm kirjutas:Liha (ehk valkude) seedimine nõuab nagunii kõvasti vett, see on igas ellujäämisõpikus kirjas - kui sul pole vett, siis mõtle kaks korda, kas tasub esimest kinnipüütud looma pintslisse pista.
Kahjuks ei ole see elukene nii lihtne, kui konservipurgilt lugeda vöib. Mg-Ca- K peavad olema rangelt tasakaalus, kui see tasakaal rikneb,vöi tahtlikult rikutakse , siis lihtsalt saadakse surma!(lihaskrambid, närvihalvatused)Kapten Trumm kirjutas:Liha (ehk valkude) seedimine nõuab nagunii kõvasti vett, see on igas ellujäämisõpikus kirjas - kui sul pole vett, siis mõtle kaks korda, kas tasub esimest kinnipüütud looma pintslisse pista.
NaCl iseenesest pole mingi vastunäidustatud aine - lihtsalt ta pole nii vajalik kui Ca ja Mg soolad. Mineraalvees ongi enamik mineraalidest tavaline NaCl - lugede pudelilt kui ei usu.
Okei, mx77 - teeme eraldi teema ja ma räägin sulle algusest peale kõik ära, millest sa aru ei saanud - kaasa arvatud neegrinaiste tagumikkude gabardiinidmx77 kirjutas:Sveik, ma arvan, et lihasöömisest kasvab sul enne ahter taha.
Hea näide - USA maailma suurim liha- ja piimatoodetesööja per kärss ja kõige rohkem ülekaalulisi, Itaalia - palju teraviljatooteid, aga pakse inimesi väga ei kohta.
Sveik, ma arvan, et lihasöömisest kasvab sul enne ahter taha