24. leht 331-st

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 22 Okt, 2013 17:27
Postitas Heigo
Toodetud 040711, partii number 483 A239, säilivusaeg 3 aastat. Lahti ei ole teinud, toon Eestisse kingituseks arakile peale haukamiseks.


.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 22 Okt, 2013 19:38
Postitas Manurhin
Kapten Trumm kirjutas:Kui paljud mäletavad taolisi ilma igasuguse etiketiga karbis sealihakonserve, mida vahetevahel poes kohtas (enamasti vist ametühingud neid jagasid)?
Eristamiseks polnud muud kui karbi kaane sisse pressitud numbrid.
Vot sellised olid tegelikut "spetsrezerv", siin vist pole vaja selgitada, kuskohast need pärinesid ja miks tähtaja lõpuni vähe aega oli.
Hästi mäletan. Olid vürtsisealiha ja turisti eine, võibolla midagi veel. Võrreldes praegu saadaolevatega olid tõelised delikatessid, sealiha oli parajalt rasvane küll, aga suurema osa konservist moodustas siiski mõnusalt vürtsine liha. Turisti eine oli ka hoopis teisest ooperist, liha kenasti kallerdises, rasva peaaegu polnudki. Üsna defitsiitne ja hinnatud kraam oli. Nii kõva valuuta kui Vana Tallinn või korralik täissuitsuvorst nad ehk polnud, aga juba 4-5 karpi kellelegi vajalikule asjapulgale pihku laotuna avas nii mõnegi ukse. Keerulisematel ja tõsisematel juhtudel tuli mõnikord ka terve kast välja käia. Meie peres neist puudust polnud kuna isa töötas kohas, kus neid konserve tehti :P .

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 16 Jaan, 2014 14:32
Postitas herman30
Siin on üks väga huvidav konserv. http://www.varusteleka.com/en/product/k ... nned/27360

Aga nats kallis on see küll, 5.99/konserv.
A traditional Finnish delicacy in a can! This has to be the perfect outdoor meal - fresh for about 5 years in room temperature and is made entirely of the stuff they call "superfoods" these days, i.e. natural, good quality ingredients (but no cock). Try it, you might just love it!

"Kalakukko" or Fish Cock, is essentially pork and fish squeezed between two layers of rye bread - sort of like a hamburger, but very very healthy, proper good food. Don't tell anyone, but the 5 years shelf life is the official best before time - in reality this will remain edible much much longer.

Ingredients: smoked salmon, rye bread (whole grain rye flour, rye [50%], wheat flour, water, yeast, rye malt, sea salt [1,2%]), pork, salt 1,3%.

Nutritional facts:

100 g contains: energy 1124 kJ (269 kcal), protein 14.6 g, carbs 15.5 g, fat 16.4 g.

Portion of 170 g contains: energy 1911 kJ (457 kcal), protein 24.82 g, carbs 26.35 g, fat 27.88 g.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 16 Jaan, 2014 14:35
Postitas mx77
Pagan, siga ja kala koos :scratch: , see võib päris imelikult maitseda.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 26 Jaan, 2014 22:52
Postitas herman30
herman30 kirjutas:Siin on üks väga huvidav konserv. http://www.varusteleka.com/en/product/k ... nned/27360

Aga nats kallis on see küll, 5.99/konserv.
A traditional Finnish delicacy in a can! This has to be the perfect outdoor meal - fresh for about 5 years in room temperature and is made entirely of the stuff they call "superfoods" these days, i.e. natural, good quality ingredients (but no cock). Try it, you might just love it!

"Kalakukko" or Fish Cock, is essentially pork and fish squeezed between two layers of rye bread - sort of like a hamburger, but very very healthy, proper good food. Don't tell anyone, but the 5 years shelf life is the official best before time - in reality this will remain edible much much longer.

Ingredients: smoked salmon, rye bread (whole grain rye flour, rye [50%], wheat flour, water, yeast, rye malt, sea salt [1,2%]), pork, salt 1,3%.

Nutritional facts:

100 g contains: energy 1124 kJ (269 kcal), protein 14.6 g, carbs 15.5 g, fat 16.4 g.

Portion of 170 g contains: energy 1911 kJ (457 kcal), protein 24.82 g, carbs 26.35 g, fat 27.88 g.
Sai proovitud. Hästi maitses aga väga palju soola on sees.
Peekonimaitse mina küll ei leidnut. Maitse on rohkem nagu tuunikala konservis. Rukkileiva maitse oli ka natuge.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 26 Jaan, 2014 22:56
Postitas Jalutu
...aga väga palju soola on sees
Soolane eeldab palju vedelikku ehk vett - seljakotti ei sobi.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Jaan, 2014 15:42
Postitas metssiga
Jalutu kirjutas:
...aga väga palju soola on sees
Soolane eeldab palju vedelikku ehk vett - seljakotti ei sobi.
Raskel maastikul raskelt liikudes on nagunii vedelikku vaja, rohkem kui muidu. See "soolane" võib tähendada ka mineraalide suuremat sisaldust ja sealtpoolt hoopis head.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Jaan, 2014 15:44
Postitas Kapten Trumm
Liha (ehk valkude) seedimine nõuab nagunii kõvasti vett, see on igas ellujäämisõpikus kirjas - kui sul pole vett, siis mõtle kaks korda, kas tasub esimest kinnipüütud looma pintslisse pista.
NaCl iseenesest pole mingi vastunäidustatud aine - lihtsalt ta pole nii vajalik kui Ca ja Mg soolad. Mineraalvees ongi enamik mineraalidest tavaline NaCl - lugede pudelilt kui ei usu.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Jaan, 2014 15:52
Postitas metssiga
Kapten Trumm kirjutas:Liha (ehk valkude) seedimine nõuab nagunii kõvasti vett, see on igas ellujäämisõpikus kirjas - kui sul pole vett, siis mõtle kaks korda, kas tasub esimest kinnipüütud looma pintslisse pista.
Söö toorelt, iga lihaskeha sisaldab kõvasti vett. Või mine küsi kurki, sinimustvalgega käisel saad seda igast talust või suvilast vabalt ...

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 15 Mär, 2014 0:26
Postitas kalleb
siin kohalik kuliibin teeb ratsettepanekut

https://www.youtube.com/watch?v=6J8jULurs5I

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 15 Mär, 2014 1:59
Postitas ivanorav
Kapten Trumm kirjutas:Liha (ehk valkude) seedimine nõuab nagunii kõvasti vett, see on igas ellujäämisõpikus kirjas - kui sul pole vett, siis mõtle kaks korda, kas tasub esimest kinnipüütud looma pintslisse pista.
NaCl iseenesest pole mingi vastunäidustatud aine - lihtsalt ta pole nii vajalik kui Ca ja Mg soolad. Mineraalvees ongi enamik mineraalidest tavaline NaCl - lugede pudelilt kui ei usu.
Kahjuks ei ole see elukene nii lihtne, kui konservipurgilt lugeda vöib. Mg-Ca- K peavad olema rangelt tasakaalus, kui see tasakaal rikneb,vöi tahtlikult rikutakse , siis lihtsalt saadakse surma!(lihaskrambid, närvihalvatused)
Toitainetes on need ained pöhiliselt tasakaalus ja ei soovita neid (mingi terapeudi soovitusel) tasakaalust välja viia!
Las seda naatriumi olla ülearu, aga kui Kaalium hakkab Kaltsiumi välja törjuma, siis on kuri karjas!

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Dets, 2014 16:02
Postitas kalleb

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Dets, 2014 16:11
Postitas Hydrazine
Enese elushoidmiseks... söömata võid olla nädalaid. Aga joomata ei pea vastu kaua. Vesi on tähtis! Kui kere dehüdreerumine pihta hakkab siis on jõud ka kadunud! Konservidega siiski nii, et organism ei seedi neid hästi. Nimi juba ütleb, konserveeritud.

Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub

Postitatud: 07 Jaan, 2015 14:22
Postitas Svejk
mx77 kirjutas:Sveik, ma arvan, et lihasöömisest kasvab sul enne ahter taha.

Hea näide - USA maailma suurim liha- ja piimatoodetesööja per kärss ja kõige rohkem ülekaalulisi, Itaalia - palju teraviljatooteid, aga pakse inimesi väga ei kohta.
Okei, mx77 - teeme eraldi teema ja ma räägin sulle algusest peale kõik ära, millest sa aru ei saanud - kaasa arvatud neegrinaiste tagumikkude gabardiinid

Okei teeme siis uue teema.

Kõigepealt - selleks et algusest peale kõik ausalt ära rääkida, ütleksin, et siin on juba mitu teemakest.

1. Miks ei puutu tervislikkuse aspekt otseselt asjasse, kui me räägime vene inimese võimalustest toita ennast liha- ja piimasaadustega ehk millest algas meie vastasseis :D

2. Nõustun, et Sinu poolt väljatoodud andmed USA ja Itaalia kohapealt on tõesed ja paikapidavad
2.a. Kuid - asjassepuutumatud

3. Sinupoolne väide konkreetselt minu kohta ehk lihatoodetega enda pekiseksöömisest on paikapidamatu
Sveik, ma arvan, et lihasöömisest kasvab sul enne ahter taha
:D Alustan kõige lihtsamast ehk kolmandast punktist - isikliku näite varal tõmbasin ennast Atkinsoni ehk lihadieediga 105 pealt 80 peale 8)

Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub

Postitatud: 07 Jaan, 2015 16:13
Postitas Kilo Tango
Huvitav, et USA kodanik pole sugugi maailma suurim suhkrutarbija: http://www.helgilibrary.com/indicators/ ... per-capita