Droonid pea kohal

Vasta
Kalakala
Liige
Kontakt:

Re: Droonid pea kohal

Postitus Postitas Kalakala »

Ma tõepoolest sõbra jaoks küsin. Mul on üks noor Ukrainlasest kolleeg, kes aegajalt genereerib ideid kuidas kodumaale kasulik olla ja midagi militaarselt efektiivset leiutada. Viimase aja jutt käib jahipüssiga laskmisest kus kasutatakse magneesiumist moona. See kuidas ta püssiga droonile pihta kavatseb saada on omaette teema aga kas sellisel magneesiumiga tulistamisel ka mõte sees on? Moona nimega Dragonbreath on netis näha, aga kas sellest ka droonide vastu abi peaks olema?
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kalakala kirjutas: 28 Okt, 2025 15:58 Ma tõepoolest sõbra jaoks küsin. Mul on üks noor Ukrainlasest kolleeg, kes aegajalt genereerib ideid kuidas kodumaale kasulik olla ja midagi militaarselt efektiivset leiutada. Viimase aja jutt käib jahipüssiga laskmisest kus kasutatakse magneesiumist moona. See kuidas ta püssiga droonile pihta kavatseb saada on omaette teema aga kas sellisel magneesiumiga tulistamisel ka mõte sees on? Moona nimega Dragonbreath on netis näha, aga kas sellest ka droonide vastu abi peaks olema?
Dragonbreathi laskeulatus on väike (30m) ja ma ei saa aru, mis eelist see tavaliste haavlite ees antud situatsioonis peaks andma peale laskja asukoha paljastamise.

IMHO oleks parem lahendus varustada kaliiber 12 jahipüssid moonaga, mis sarnaselt normaalsele ÕT moonale plahvatab objekti läheduses ja paiskab laiali hunniku kilde. 18,5mm sisse peaks tänapäeval olema võimalik vajalik mant ära paigutada küll. Ise küsimus, kas see laiali paiskuv lehvik saab olema suurem, kui haavlipauk.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

A mis hind oleks ühel padrunil ja kas RKIK ostaks sellise hinna eest?
professional retard
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

mongol kirjutas: 28 Okt, 2025 22:59 A mis hind oleks ühel padrunil ja kas RKIK ostaks sellise hinna eest?
No kuna sellist moona ei ole olemas, siis saab võtta ainult väga ligikaudse analoogi ja sellest midagi tuletada. Rheinmetalli 30mm PABM airburst moon paksab jämedalt 1000€ plaks. Pakun, et selliselt tuletades võiks säärase 12-kaliibrise toru moona hind jääda kusagile 2-300€ kanti. Kui tõhusus on suurusjärgu võrra suurem, siis ilmselt on arukas, sest inimesi on meil teatavasti vähe ja sõduril on kiire drooni vastu heal juhul 2-3 lasku. Isegi 5 lasu puhul - 1000€ sõduri elu eesti ei ole just palju makstud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline