Ei, sa ei saa õigesti aru. Ma ei ole EV kriitiline kriitik.Martin Herem kirjutas:Kas ma saan õigesti aru, et meil on sündunud uus (järjekordne) EV kriitiline kriitik, kes meie tähelepanu olulistele asjadele juhib?
Miks selline lahmimine ja sildistamine? Mida peaks tähendama väljend "Eesti Vabariigi kriitiline"?
Ma saan aru, et isik, kes on Eesti iseseisvuse vastu, kes soovib, Eesti kaotaks iseseisvuse, kes soovib, et Eesti okupeeritaks, selline isik on "EV kriitiline". Näiteks Johannes Lauristin ja Olga Lauristin soovisid, et Eesti Vabariik okupeeritaks.
Marju Lauristin ja kaitseminister Sven Mikser vist ei soovi, et EV okupeeritaks. Mina kindlasti ei soovi, et Eesti Vabariik okupeeritaks.
Jah, ma olen mõningates küsimustes EKRE kriitiline. Ma arvan, et Helmed tegelevad poliitikaga siis, kui neil muude toimingute kõrvalt aega jääb. Midagi konkreetselt pole saavutatud. Kuna Helmedel ei jätku aega, siis sisuliselt pidurdatakse ja naeruvääristatakse rahvuslikku liikumist. Ma arvan, et enamustele eestlastest on Mart Helme mõtted selged ja arusaadavad. Kuid kas sellist EKRE-t me tahtsime?
Jah ma olen mõningates küsimustes kriitiline. Näiteks ei saa ma aru, millega on tegelenud viimased 25 aastat Eesti Vabariigis ajaloolased ja valitsus ja kõik asjasse puutuvad loendamatud ametnikud, kui pole selgust kõige tähtsamas küsimuses: "Kas Eesti oli NSV Liidu poolt okupeeritud või ei olnud?"
Meil on okupatsiooni muuseum. Kuid me ei tea, millal täpselt see n. liidu okupatsioon algas ja millal lõppes?
Me ei tea, missugune on EV ametlik seisukoht, kas näiteks Läti ja Leedu olid n. liidu poolt okupeeritud või ei olnud? Missugune on näiteks USA, Soome, Rootsi, UK jne ametlik seisukoht. Seda pole isegi küsitud. USA ja UK hämavad mingist inkorporeerimisest ja annekteerimisest 1940 aastal. Aga missuguse juriidilise nimetusega tuleks iseloomustada riigi ja rahva olukorda peale "inkorporeerimist"? See olukord on ühemõtteliselt okupatsioon.
USA-lt ja UK-lt, meie liitlastelt Iraagis ja Afganistaanis, tuleks nõuda ametlikku vastust, mis toimus Eestis 1940-1941 ja peale 1944-dat aastat? Oli EV siis okupeeritud või ei olnud?
Pole isegi küsitud, missugune on okupatsiooni osas Venemaa ametlik seisukoht!
Ma saan aru, et need küsimused ja vastused on Venemaale ja teistele suurriikidele väga ebamugavad. Kuid 25 aastat on vaikitud, ehk aitab juba ükskord?
Kahju on Sinimäe kokkutuleku veteranidest. Valitsus tegeleb 25 aastat muude olulisemate probleemidega. Säilib ebamäärasus.
Veteranide jaoks on aga üks olulisematest küsimustest, kas nad on endiselt "valel poolel"?
Kogu okupatsiooni aja kuulus ta nende 70 000 mehe hulka, kes olid sõdinud valel poolel. Ja kahetsusväärselt on ta seda endiselt ka Eesti Vabariigis.”