"Tankid EKV-le"

Vasta
tommy
Liige
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas tommy »

Mul oleks ikka tõsine küsimus. Kus kohast te neid Leopard tanke kavatsete osta kui sakslased neid teile ei müü? Hiinast?
Kuulujuttudega opereerides kaotavad kõik küsimused tõsiseltvõetavuse...
Milline Saksamaa volitustega tegelane on kusagil väitnud, et just meile ei müüks..???
:roll:
Lisaks Saksamaale võiks ma veel nimetada vähemalt 4 riiki, kellel relvastusest maha võetud Leo 2 masinaid müügis....
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

tommy kirjutas:Kuulujuttudega opereerides kaotavad kõik küsimused tõsiseltvõetavuse...
Milline Saksamaa volitustega tegelane on kusagil väitnud, et just meile ei müüks..???
:roll:
hummel kirjutas:Märkimisväärne selle diili puhul on asjaolu, et hind 400 000 EUR ei ole üldse mitte kättesaamatu. Ütleme, et kui saaksime kuskilt teiselt maalt (sakslased ka ei tahtvat meile müüa) ka 500 000 - 700 000 EUR/tk, siis 18-25 miljonit EUR per pataljon ei ole kaelamurdev summa.
Igal kuulujutul peab mingi reaalne alus olema. Vaevalt, et foorumlane Hummel siin meile niisama luulusid pajatab. Samas ma ei näe, mis oleks sakslaste reaalne huvi neid meile üldse müüa? Nende tankide ostjaid, tahjaid on maailmas rohkem kui küll ja ma ei näe üldse mingit tõsist põhjust, miks peaks Saksamaa oma Venemaa suunalise poliitika väljavaateid kahjustama, mingi 20 second hand tanki müügiga Eestile?
tommy kirjutas:Lisaks Saksamaale võiks ma veel nimetada vähemalt 4 riiki, kellel relvastusest maha võetud Leo 2 masinaid müügis....
Need 4 riiki peavad saama esmalt Saksamaalt loa kellele, kuidas ja kas üldse neid tanke edasi müüa tohib. Kui sakslased ütlevad ei siis need 4 riiki neid tanke ka meile ei müü. Nii lihtne see asi ongi!
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

rbl kirjutas:Mul oleks ikka tõsine küsimus. Kus kohast te neid Leopard tanke kavatsete osta kui sakslased neid teile ei müü? Hiinast?
Tanke kavatseb osta Eesti Vabariik. Kas lugupeetud küsija vastandab end sellele?
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Ei vastanda mina ennast mitte millelegi, kellelegi. Ma küsin siis uuesti arusaadavamalt, et foorumlasele EOD ka asi viimaks ometi kohale jõuaks.

Mul oleks ikka tõsine küsimus. Kus kohast Me neid Leopard tanke kavatseme osta kui sakslased neid Meile ei müü? Kas Hiinast?
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kas lugupeetav soovib kaitseministri aruannet homseks hommikuks? Või piisab, kui esmaspäevaks jääb...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Neid tanke saaks kindlasti vabalt osta mujaltki, kui saksast ja nagu olen aru saanud, siis on juba ka mujal hammast ihumas käidud. Kui edukalt - vot ei tea. Leo 2A4 on ju mitmel pool maha kantud relvastusest, kuid seismas ladudes. Sakslased teadaolevalt ei takista teisi ja kunagi ilmselt müüksid ka ise meile. Isiklikult mõtleks hoopis sealsete lahingumasnate peale, mis küll vanad ja nõrga relvastusega (samas MILAN pole paha), kuid arvestades meie viletsaid rahalisi võimalusi, tunduvad vähemalt taskukohased.

Kas tank on ründe, või kaitserelv, on mingisugune jamajutt. Mina ütlen, et haubits on ka ründerelv! Absoluutselt! Katsu sa lahinguväljal ründavale vastasele suurtükituli kaela tellida nii, et ta enne edasi liikunud ei ole! Aga kui vastane istub kuskil võpsiku serval kaitses, määra rahulikult täpsed andmed, valmista autotäis moona ette ja anna minna nii, et maa ja taevas must! :P

KL vs tankid. KL peaks esilagu suutma viia oma tagalavõime sellisele tasemele, et suudab veoautosid remontida.

Tankide lahingulise kasutuse ja rakenduse üle ei soovitaks esialgu ülemäära muretseda. Need taktikad ja asjad on erinevateks oludeks juba välja mõeldud.
Kus kannatab DAF-iga ukerdada, seal saab üldiselt ka tankide ja lahingumasinatega.

Ehe näide, miks meile tanke vaja oleks, on just need pisut kummalised küsimused, mis siin viimastel lehtedel on ilmunud. Vajame oskusteavet ja näitlikustamisvahendeid, et oma riigikaitsjaid ja ka muidu huvilisi lihtsalt harida. Riigikaitse ka muidugi.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Omalajal soovitas briti erukindralmajor Patrick Cordingley Eestil tõesti prestiiži ja väljaõppe pärast 30-40 tanki muretseda aga iseasi kas meie vastutustundmatud poliitikud sellega tervele rahvale häda ja viletsust kaela ei too? Umbes nii nagu mõni aeg tagasi Gruusias läks?
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

rbl kirjutas:Igal kuulujutul peab mingi reaalne alus olema. Vaevalt, et foorumlane Hummel siin meile niisama luulusid pajatab. Samas ma ei näe, mis oleks sakslaste reaalne huvi neid meile üldse müüa?
Kesiganes kusiganes võib pajatada mis pähe tuleb.
Muideks, ka mina olen pidanud antud teemal kuulma küsimust," olete ikka kindlad, et te hakkama saate."...
Võib olla on keegi sama pajatanud ka Hummelile. Kuid ma ei usu miskipärast, et need olid inimesed , kes selliseid otsuseid reaalselt langetavad.
Küsimused stiilis, "saate te ikka hakkama" on meid saatnud pea kogu iseseisvusaja. Oli siis teemaks rahareform, läbiviidav poliitika, Eurovisiooni korraldamine või mis iganes eesseisev mittesõjaline või sõjaline suur ettevõtmine. Ja hakkama oleme me alati saanud.
Nende tankide ostjaid, tahjaid on maailmas rohkem kui küll ja ma ei näe üldse mingit tõsist põhjust, miks peaks Saksamaa oma Venemaa suunalise poliitika väljavaateid kahjustama, mingi 20 second hand tanki müügiga Eestile
Kuulujutte liigub maailmas küll ja küll, samuti neid, kes alati valmis seda uskuma.
Ja muidugi see Saksa Venemaa suund, masohistide trumpäss.
Justkui poleks pea kõik vähegi tõsisem "tulejõud" meie arsenalis pärit justnimelt Bundeswehri ladudest.
Need 4 riiki peavad saama esmalt Saksamaalt loa kellele, kuidas ja kas üldse neid tanke edasi müüa tohib. Kui sakslased ütlevad ei siis need 4 riiki neid tanke ka meile ei müü. Nii lihtne see asi ongi!
Postitades täielikku jama võid kaotada igasuguse usaldusväärsuse. Kui seda enam alles ongi..
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

tommy kirjutas:
rbl kirjutas: Võib olla on keegi sama pajatanud ka Hummelile. Kuid ma ei usu miskipärast, et need olid inimesed , kes selliseid otsuseid reaalselt langetavad.
Küsimused stiilis, "saate te ikka hakkama" on meid saatnud pea kogu iseseisvusaja. Oli siis teemaks rahareform, läbiviidav poliitika, Eurovisiooni korraldamine või mis iganes eesseisev mittesõjaline või sõjaline suur ettevõtmine. Ja hakkama oleme me alati saanud.
.
rbl. kasutajanimest võiks välja lugeda, et ega me sellega hakkama ei saanudki ja kus me seda üleüldse olekski pidanud kasutama :D
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

Küsimus ei ole selles,

a) kas eesti suudab need tankid hankida
b) kas eesti saab nende tankidega hakkama

Ilmselt, kellelgil pole kahtlust, et üldiselt, saab - tsiviilkasutuses (ehitus, mäetööstus jne) on tänasel päeval sadu vähemalt sama keerulisi masinaid, miks siis riiklikul tasemel ei suudeta toime tulla?

Kuid pigem on küsimus otstarbekuses - kas Eesti maastikul tank üldse on jätkusuutlik moodustis, eriti arvestades, et viimase sõja ajalt, on kordades suurenenud nii metsade kui ka teede arv ja kogus...ehk siis üldiselt, olukord muutunud dramaatiliselt...

Pilt
Ma saan aru, et suur osa maailmast on selline, kus tank on kuningas lahinguväljal ning jalaväelasel kelle käes on MILAN või JAVELIN ei ole ühtegi sanssi, kuid aga kas Eestil on sellist maastiku palju nagu siin pildil?
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Bokser
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Bokser »

ribikardin kirjutas: Miks ei peaks olema kasutatav väljaspool teed? Linttraktorid sõidavad põldudel ja metsas väga edukalt, ega see kui traktorile kahur peale panna ei tee tema läbivust nii palju halvemaks, et enam üldse ei saa.
Pole just parim võrdlus - tank on poole laiem ning kolmandi ku traktorist pikem. Offroad'i mehed teavad ju ka, et kui maastikule lasta pika ja lühikese raamiga maasturid, mis muidu näitajatelt on võrdsed, on alati eelis lühemal masinal;)

Tank on muidugi tore asi ja ma loodan, et need, kes näivad olevat nüüd juba nende soetamise otsuse teinud, teavad täpselt, milleks neid vaja on. Kui neid on vaja oma meeste väljaõppeks (mis kuluks ära tõesti, kasvõi selleks, et lõputud vaidlused tankist kui subjektist lõppeksid - igaüks saab seda katsuda, selle alt läbi roomata ja seda ka läbi sihiku vaadata), siis fine - ostame kümme tükki kusagilt endisest sotsialismileerist ja oleme õnnelikud. Kuid räägitakse tankidest siiski ennekõike ofensiivi võime loomiseks, st. et kui me muudkui kaitseme ja viivitame, siis ühel hetkel on vaja ka rünnata. Ja rünnakuks on soomus muidugi hea. Aga siit dilemma, kui palju ja milliseid tanke me siis vajame? Ning siiski, milleks ikkagi? Kui sihtmärkideks vastase lendavatele sõjamasinatele ja tankitõrjele (Vene motolaskurbrigaadi koosseisus on ainuüksi tankitõrjepataljone kaks, lisaks on tankitõrjevõimekus igas pataljonis ja roodus ning isegi jaos olemas), no siis nimetamegi asju nii ja ostame need 30-40 masinat sisse ning õpetame enesetapjad nendega sõdima - kui neid viivituse/kaitse faasis ära ei pommitata, võib mõni tank isegi lahinguväljale jõuda ja paukugi teha. Kui aga me tahame nendega tõeliselt sõdida, siis peaks mõtlema, mis maastikul, kellega, mis tingimustes jne. Seega oleks lisaks vaja kõva inseneritehnika, õhutõrje, tankitõrje, maapealse luure ja palju muu kola soetamist. Meie maastik on harva nii avatud, et sellele korralikul soomusmanöövrit sooritada, pealegi on ta liigendatud, soine, mudane, auklik jne, mis tähendab, et tanke tuleb pidevalt aidata. Tundub uskumatu, kuid meie pruuni, paksu savimulda jääb ka selline masin kinni, kui ta ennast kaevab kõhuni sügis-/kevadlögasse ja hakkab roomikutega tühja jahvatama.
See tankide värk on päris huvitav muidu. Olen selle üle paar korda mõelnud ja avastanud korra end näiteks selliselt mõttelt, et äkki me peaksime sel juhul (kui need tankid ikkagi soetatakse) panustama öise lahingutegevuse arendamisele koos kaasaskäiva aparatuuriga masinatel... Aga see oli selline uitmõte, ma eluaegse jalaväelasena väga tankide osas muidu pead ei vaeva, mind huvitab rohkem see, kuidas neid saaks hävitada (vastase omi, ma mõtlen).
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Võib ka niipidi mõelda, et meie suletud maastik annab võimaluse juba paari masinaga (tankirühm+mehhaniseeritud jalaväe kompanii) saavutada lokaalset ülekaalu, takistades vaenlast märkamast, et me soomusmanöövrit teostame, enne kui me juba tulekontaktis oleme. Ning kui nad meie manöövri avastavad, tuleb neil kulutada väärtusliku aega selgitamaks kaardil välja, kustkaudu nad oma vastukäigu teha saaksid.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
ribikardin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ribikardin »

Bokser kirjutas:
Aga kui palju loeb roomikmasinale selle pikkus (võrreldes ratasliikuri teljevahega)? Mis tähtust on laiusel sellise massi ja võimsuse juures? OK kui kitsastel mägiteedel oleme, siis võtame laiuse arvesse jah, aga võsas ja meie küllaltki laiadel metsateedel?
Tank on väga hea läbivusega alusele pandud kahur ning see alus on sisuliselt soomustatud linttraktor.
Enda lögasse kaevamine ei ole mingi eriline saavutus, tegijatel juhtub. Kes ei tee ei saa ka kogemusi, kuidas selliseid olukordi vältida. Või kuidas ennast palgi abil välja saada.
Madis22 kirjutas:Võib ka niipidi mõelda, et meie suletud maastik annab võimaluse juba paari masinaga (tankirühm+mehhaniseeritud jalaväe kompanii) saavutada lokaalset ülekaalu, takistades vaenlast märkamast, et me soomusmanöövrit teostame, enne kui me juba tulekontaktis oleme. Ning kui nad meie manöövri avastavad, tuleb neil kulutada väärtusliku aega selgitamaks kaardil välja, kustkaudu nad oma vastukäigu teha saaksid.
Võib ka niipidi mõelda, et meie suletud maastik annab võimaluse juba paari masinaga (tankirühm+mehhaniseeritud jalaväe kompanii) saavutada lokaalset ülekaalu, takistades vaenlast märkamast, et me soomusmanöövrit teostame, enne kui me juba tulekontaktis oleme. Ning kui nad meie manöövri avastavad, tuleb neil kulutada väärtusliku aega selgitamaks kaardil välja, kustkaudu nad oma vastukäigu teha saaksid.
Minu meelest see ongi meie maastiku eelis, et seal kus tankiga sõita saab ei mahu neid just väga palju, seega ei ole neid vaja nii palju kui näiteks kõrbes. Metsaserval või metsateel varitsevat masinat ei näe ka õhust, et kaugelt lennumasinatelt neid küttida. Vist.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

rbl kirjutas:Need 4 riiki peavad saama esmalt Saksamaalt loa kellele, kuidas ja kas üldse neid tanke edasi müüa tohib. Kui sakslased ütlevad ei siis need 4 riiki neid tanke ka meile ei müü. Nii lihtne see asi ongi!
tommy kirjutas:Postitades täielikku jama võid kaotada igasuguse usaldusväärsuse. Kui seda enam alles ongi..
Ma ei saa aru millises maailmas sina tommy küll elad aga mulle isiklikult tundub, et tegelikku reaalsust asendab sul fantaasia ja soovmõtlemine. Kaudselt samadel põhjusel jäi Austrial oma 40 Leopard2 tanki Kanadale müümata. Samas Eesti osaleb sarnaselt Kanadaga ka sõjategevuses Afganistaanis. Kas sa soovid väita, et kolmandatesse riikidesse Leopard2 tankide edasimüügiks Saksamaalt luba vaja ei lähe? Mul on sulle seniste näidete põhjal küll alus väita vastupidist...

"For any sale to a third country permission from the Germany, the producing country, is necessary."

http://stopwapenhandel.org/node/1243
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kaudselt samadel põhjusel jäi Austrial oma 40 Leopard2 tanki Kanadale müümata
Lugupeetav on ikka kursis asjaoluga, et Anschluss on ära muudetud ja Austria ja Saksamaa on taas kaks eraldi riiki eraldi seadusandlusega...?
Viimati muutis Lemet, 26 Dets, 2011 1:15, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline