Brittide juures Newcastlest Edinburghi poole kulgedes tuli patrull tanklas juurde ja soovitati enam üldist tempot kui liiklust piiravaid märke järgida...Ma ei tea, kust sa oma Soome sõidu kogemused oled saanud, aga käin tavaliselt talvel mitu korda Soomes suustamas ja ei sõideta seal küll sugugi nii nagu sa kirjedad.
Nutt ja hala
Re: Nutt ja hala
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vaatan, et sellel maanteel on päris mitu kiiruskaamerat. Kas politseinikud lubasid ise ka trahvi ära maksta? Või jäi neil kuuplaanist veidi trahviraha puudu?Lemet kirjutas: ↑28 Mai, 2025 16:41Brittide juures Newcastlest Edinburghi poole kulgedes tuli patrull tanklas juurde ja soovitati enam üldist tempot kui liiklust piiravaid märke järgida...Ma ei tea, kust sa oma Soome sõidu kogemused oled saanud, aga käin tavaliselt talvel mitu korda Soomes suustamas ja ei sõideta seal küll sugugi nii nagu sa kirjedad.
Selleni, et kaamerate juures liiklusvoog ühtlaselt aeglustub, talupojamõistus mõistagi ei küüni...Vaatan, et sellel maanteel on päris mitu kiiruskaamerat. Kas politseinikud lubasid ise ka trahvi ära maksta?
Nii tore on siit lugeda, kuidas inimeste mölaklikus käitumises on loomulikult riik ja seadused süüdi.... Mis see muud on, kui mölaklus - suunatule mittenäitamine, nohuga EMO-sse trügimine, kiiruse ületamine jne.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Ja siis politsinikud soojalt soovitasid kiiruskaamerate vahel kiirust ületada? Ei tahaks kohe kuidagi uskuda.
Aga mis oleks need asjad, mis mõjutaks meie käitumist? Ikka riik ja seadused. Tavade lõhkumine?
-
- Liige
- Kontakt:
Mul pole siiani õnnestunud veel kiirust oma saanidega ületada....masendav. Kuidas sihuke asi üldse võimalikuks on saanud?
Aga võib-olla on üldse asi selles, et ma pole lihtsalt veel vahele jäänud...
Load-90-ndast.
Kes ise ei oska, oskab õpetada: Võiks silmad lahti hoida sõidu ajal, vähemalt kasvõi hoida vidukil.
T.
Aga võib-olla on üldse asi selles, et ma pole lihtsalt veel vahele jäänud...
Load-90-ndast.
Kes ise ei oska, oskab õpetada: Võiks silmad lahti hoida sõidu ajal, vähemalt kasvõi hoida vidukil.

T.
Ma sõitsin kunagi Tallinna, kusagil langus, asula märk ja sähviv kaamera. Asulast asi kaugel, vähemalt 300 m oli veel võsavahet.
Siin üks perearsti härra seletab miks se süsteem on selline nagu on. Ilmselt tasuline artikkel seega copida ei julgeMarvin kirjutas: ↑27 Mai, 2025 23:08 Perearstisüsteemi luues oli unistus, et need praksisekohad saavad olema väärtus, mida ostetakse ja müüakse ning mis tagavad arstile sündsa sissetuleku ja patsiendile personaalse lähenemise.
See unistus ei ole täitunud ning ei ole ka näha eeldusi, et täituks vaadeldavas tulevikus. Minu perearst on küll väga hea arst ning võluv noor daam takkapihta, aga et ta on juba mõnda aega lapsepuhkusel, käin ma oma perearstikeskuses erinevate tohtrite juures külakorda. Mitte et tervisel miskit viga oleks, aga mingeid tõendeid on vahel ikka vaja. Seega - personaalsust ei ole, on perearstiteenuse manufaktuur. Mille poolest see erineb N. aja polikliinikust, jääbki mulle arusaamatuks. Eriarstide valiku kesisuse poolest, tundub mulle. Aga see on ka kogu erisus. Miks suures perearstikeskuses ei võiks olla elementaartaseme diagnostikavõimet vähemasti röntgeni tasemel, ei saagi ma aru. Piltide tõlgendamine eriarstide tasemel käib niikuinii tänapäeval üle võrgu ning patsiendi ringijooksutamine lihtsamate teenuste osutamiseks ei tundu mitte kuidagi mõistlik. Aga riik on otsustanud kõike tsentraliseerida, sest nõnda tekib illusioon kulude kontrollist. Ja patsient jookseb ning ootab.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/8810 ... tahtsamaks
Aastaid tagasi Poolas.
Liigun maasturi ja kerghaagisega Lomzast siiapoole kodu suunas, ükskord järsku sau ees. Imestan et mis siis nüüd, suht viisakalt sõitsin ju - tuleb välja, et Poolas maanteedel haagisega max 70 km/h piirang, kas pan siis ei teagi? Mul tiba üle 90 rauas. Trahv oli suht tühine, ma ei viitsinud õiendama hakata. Üks motopolitseinikest oli korraliku keeleoskusega, tema siis seletas et kiirusepiirang on küll 70, aga oleks isegi lausa soovitatav, kui pan sõidaks 80-85, siis pan ei ole maanteel teistel jalus ja nemad ei kiusa. Aga kui üle 90 läheb, et siis politsei peab juba trahvima hakkama.
Päras kodus kontrollisin üle. Oligi 70 piirang täitsa kehtiv. Aga trahvitšekid olid miskid poolakeelsed vorstilao kviitungid.

Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Politseinikud soovitasid ühtlast liiklusvoogu mitte segada. Aga see, kas lugupeetav midagi usub või mitte, on sügavalt violetne ega muuda mingilgi kombel toimunut.Ja siis politsinikud soojalt soovitasid kiiruskaamerate vahel kiirust ületada? Ei tahaks kohe kuidagi uskuda.
Tead, ma ei võta juba sellepärast seda juttu tõeselt, et UK-s on üle 7,5 tonni veoautode kiiruspiirang elektrooniliselt piiratud 80 kmh ja nemad siis ka liiguvad ühtlases liiklusvoos või? Mis te sõitsite 70-ga või? Või lihtsalt uimasite kiiretes ridades?Lemet kirjutas: ↑28 Mai, 2025 20:30Politseinikud soovitasid ühtlast liiklusvoogu mitte segada. Aga see, kas lugupeetav midagi usub või mitte, on sügavalt violetne ega muuda mingilgi kombel toimunut.Ja siis politsinikud soojalt soovitasid kiiruskaamerate vahel kiirust ületada? Ei tahaks kohe kuidagi uskuda.
Enne kui tasuline osa algab jõuab härra olulisema ära öelda - et "perearste rahastatakse pearahapõhiselt"Sten1111 kirjutas: ↑28 Mai, 2025 20:01
Siin üks perearsti härra seletab miks se süsteem on selline nagu on. Ilmselt tasuline artikkel seega copida ei julge
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/8810 ... tahtsamaks
Neil on minuteada nimistu, maksimaalselt 2000 inimest per arst ja iga inimese pealt saadakse riigilt kindel summa. Olenemata sellest kas ja kui palju keegi arsti juures käib.
Perearsti huvides on et üldse mingit vastuvõttu ei toimuks. Ideaalis tiksub pearaha jooksvalt kontole ja oma butiigi võib üldse kinni panna.
See süsteem on juba olemuselt idiootne.
(Võib-olla on tänpäeval midagi paremuse poole muutunud ja tasulises osas seda ka kirjeldatud)
Huvi võib olla patsiente mitte vastu võtta, kuid siis sa ei saa Tervisekassaga lepingut.vanahalb kirjutas: ↑28 Mai, 2025 21:10 Perearsti huvides on et üldse mingit vastuvõttu ei toimuks. Ideaalis tiksub pearaha jooksvalt kontole ja oma butiigi võib üldse kinni panna.
See süsteem on juba olemuselt idiootne.
(Võib-olla on tänpäeval midagi paremuse poole muutunud ja tasulises osas seda ka kirjeldatud)
Huvitav on see, et kalevipojad kipuvad ikka tagasi Eesti perearstide vastuvõtule möllima. Ei ole kursis, mis tingimustel neil see õigus veel on. Residentsus? Kela korraldagu kalevipoegade tervist nende tervisekeskustes/polikliinikutes, kus lähed üldises jonos vaba kabinetti, kus saad murele lahenduse.
Huvi võib olla patsiente mitte vastu võtta, kuid siis sa ei saa Tervisekassaga lepingut.
Huvitav on see, et kalevipojad kipuvad ikka tagasi Eesti perearstide vastuvõtule möllima. Ei ole kursis, mis tingimustel neil see õigus veel on. Residentsus? Kela korraldagu kalevipoegade tervist nende tervisekeskustes/polikliinikutes, kus lähed üldises jonos vaba kabinetti, kus saad murele lahenduse.
[/quote]
Kõigepealt ikka leping ja siis võib jala sirgeks lasta

Nn kalevipoegade probleem:
Euroliidus on niisugune asi nagu Euroopa ravikindlustuskaart. See antakse küsimise peale igaühele kes on sotsiaalkindlustatud. Vahet pole - Eestis, Soomes, Rumeenias , Austrias jne.
Kasu on sellest nii palju et ükskõik millises EL saab selle kaartiga tervishoiuteenused samadel alustel nagu kohalik elanik. Kui siin varemalt oli kadetsemist Austria tervishoiusüsteemi üle siis küsige Tervisekassast EL kaart (see on tasuta) , minge Austriasse ja ravige end kasvõi surnuks.
Tehniliselt käib see muteada nii et kui mul on Soome KELA väljastatud EL kaart ja tulen sellega Eestisse arsti juurde siis on samad õigused kui Eesti ravikindlustatul. Eesti saadab Soomele pärast arve. Üldiselt Soome soosib Eestis arsti juures käimist sest protseduur tuleb nagunii ära teha, Eestis on see odavam ja KELA - le jääb rohkem raha kätte.
Mul olid varemalt nii Eesti kui Soome haigekassa kaart sest sotsmaksu maksin mõlemas riigis. Ükskord küsisin , siis veel Haigekassast täpsemalt ja seletati et Euroliidus ei tohi olla üheaegselt mitmes riigis sotskindludtatud. Paljud tegelikult on , juba teadmatusest.
Sotsmaks ainult ühte riiki, sealt saab rahvusvahelise kaarti ja ravida võib end ükskõik kus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist