Selge, ja see tundub ka õiglane, et sellistel juhtudel plekib Soome terviseamet.vanahalb kirjutas: ↑28 Mai, 2025 23:01 Tehniliselt käib see muteada nii et kui mul on Soome KELA väljastatud EL kaart ja tulen sellega Eestisse arsti juurde siis on samad õigused kui Eesti ravikindlustatul. Eesti saadab Soomele pärast arve. Üldiselt Soome soosib Eestis arsti juures käimist sest protseduur tuleb nagunii ära teha, Eestis on see odavam ja KELA - le jääb rohkem raha kätte.
Nutt ja hala
Re: Nutt ja hala
Ja mis see üldine kiiruspiirang suurtele siia peaks puutumaTead, ma ei võta juba sellepärast seda juttu tõeselt, et UK-s on üle 7,5 tonni veoautode kiiruspiirang elektrooniliselt piiratud 80 kmh ja nemad siis ka liiguvad ühtlases liiklusvoos või?

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Selle vastu aitab solenoidiga numbrialusWalter2 kirjutas: ↑29 Mai, 2025 7:33 nüüd on jama majas...
https://www.err.ee/1609707585/ppa-paneb ... unas-toole
![]()

Mis see kriitiline kiirus oli mida TopGear testis et kiiruskaamera pildiga hiljaks jääks?

Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Hea näide, kuidas väike arv debiilikuid keerab käru kõigile.Walter2 kirjutas: ↑29 Mai, 2025 7:33 nüüd on jama majas...
![]()
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Ma ei saa aru.. kui ei ületa kiirust siis ei ole ju probleemi? Kuigi jah.. kapis on +7kmh ja kolmjalal +4kmh.. seda peab meeles pidama.Walter2 kirjutas: ↑29 Mai, 2025 7:33 nüüd on jama majas...
![]()
-
- Liige
- Kontakt:
Võite mind lolliks pidada või arvata, mida soovite, aga väidan, et Eesti politsei (see tendents on jälgitav kogu endises sotsleeris) on kaldu kiirusemõõtmise suunas. See on lihtne ja odav. Igasuguste muude rikkumiste tabamine, ja kampaaniad heade juhtimistavade omandamiseks, mida kaugel vene ajal näiteks R. Karemäe saated tegid on keeruline ja kallis.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Advokaat Ginter paistab olevat sama meelt - politsei tegeleb asjadega, kust minimaalse kuluga tuleb maksimaalne trahviraha. Enamik kiirustrahvidest on pisiületamised, mil ohutusega hägune seos.
Ja selleks, et avalikkus selle alla neelaks, on käivitatud infokampaania "kiiruseületamise" mõiste hägustamiseks, kus enamasti tee/liiklusoludele mittevastavast kiirusest tulenev õnnetuste statistika pannakse sujuvalt lubatud piirkiiruse ületamise sanktsioneerimise vankri ette.
Oled kiirusemõõtmise vastu - tahad liiklussurmade kasvu? Tahad oma lähedaste surma? Selline sentimentaalpoliitika.
Ja selleks, et avalikkus selle alla neelaks, on käivitatud infokampaania "kiiruseületamise" mõiste hägustamiseks, kus enamasti tee/liiklusoludele mittevastavast kiirusest tulenev õnnetuste statistika pannakse sujuvalt lubatud piirkiiruse ületamise sanktsioneerimise vankri ette.
Oled kiirusemõõtmise vastu - tahad liiklussurmade kasvu? Tahad oma lähedaste surma? Selline sentimentaalpoliitika.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kuule, terve Lääne-Euroopa on kiiruskaameraid täis. Itaalias on suurem osa kiirteid keskmise kiiruse mõõtmisega varustatud.Erureamees kirjutas: ↑29 Mai, 2025 9:12 Võite mind lolliks pidada või arvata, mida soovite, aga väidan, et Eesti politsei (see tendents on jälgitav kogu endises sotsleeris) on kaldu kiirusemõõtmise suunas. See on lihtne ja odav. Igasuguste muude rikkumiste tabamine, ja kampaaniad heade juhtimistavade omandamiseks, mida kaugel vene ajal näiteks R. Karemäe saated tegid on keeruline ja kallis.
Siit võid vaadata, kui varem polnud kursis: https://speed-camera-map.lufop.net/italy/
-
- Liige
- Kontakt:
Ma tean väga hästi kui täis või mitte. Eriti Itaalia kohta on mul viimane kogemus. Ma ei mõelnud statsionaarseid kiirusemõõtmise seadmeid, mis on igal korralikul navigatsioonikaardil tähistatud. Ma võtan neid nagu teetaristu osa. Mobiilseid seadmeid miilitsaga või ilma kohtab lääne pool 100 000 liikleja kohta ikka väga harva.Kuule, terve Lääne-Euroopa on kiiruskaameraid täis.
Kui sul on terve tee ulatuses keskmise kiiruse mõõtmise süsteem, siis polegi enam neid mobiilseid vaja. Viimased kolm aastat Austrias elades nägin nii Saksamaal kuid eriti Austrias fööniga politseinikuid piisavalt väiksemate teede ääres.Erureamees kirjutas: ↑30 Mai, 2025 6:47Ma tean väga hästi kui täis või mitte. Eriti Itaalia kohta on mul viimane kogemus. Ma ei mõelnud statsionaarseid kiirusemõõtmise seadmeid, mis on igal korralikul navigatsioonikaardil tähistatud. Ma võtan neid nagu teetaristu osa. Mobiilseid seadmeid miilitsaga või ilma kohtab lääne pool 100 000 liikleja kohta ikka väga harva.Kuule, terve Lääne-Euroopa on kiiruskaameraid täis.
-
- Liige
- Kontakt:
Maailm areneb ja muutub ja alati mitte paremas suunas. Kuidagi on mul aastate jooksul õnnestunud fööniga mehega mulle ebasoodsatel asjaoludel kohtuda vaid Poolas, Leedus, Lätis ja Eestis. Loomulikult olen ka mujal vahel näinud. Kiiruskaamera trahve on Itaaliast ikka tulnud ja taks on neil valus. Vahel magad lihtsalt hoiatuse maha. Austrias pole juhtunud, aga väidetavalt on väike Itaaliaga võrreldes. Peale Leedu ei tule nagu ette, et oleks kuskil keskmise kiiruse süsteemi näinud. Arenenumad navid näitavad ära, kui oled alas ja milline on sinu suhe lubatud keskmisse. Aga Saksamaal ja sealt edasi pole üheksa aastat käinud. Nagu ütlesin- asjad muutuvad...
Sügisest vshetu kogemus- Prantsusmaal, Speinis ja Portugaalias olid vastavad hoiatussildid teede ääres täiesti olemas. Kas süsteem ka tegelikuses toimis, ei tea. Ilmselt saaks ERAA kodulehelt põhjalikuma info kätte.Peale Leedu ei tule nagu ette, et oleks kuskil keskmise kiiruse süsteemi näinud
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline