Uued relvasüsteemid EKV-le

Vasta
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Re: Uued relvasüsteemid EKV-le

Postitus Postitas kaur3 »

Nii nagu ma oma väikese peaga aru saan, siis MRAPid ehitati Iraagi ja Afganistani sõja tingimustele vastavaks liiklusvahenditeks. Enne seda prooviti Hummereid soomustada, kuni tehniliselt tuli sein vastu. Tehti veokas Hummerite asemele. Oleks vaid meie meestel olnud tavalise kastika asemel MRAP, kui nad pommi otsa sõitsid ... Mrap tuletab omakorda väga meelde LAVi sisside vastu võitlemise veokat, mille põhiohuks olid Nõukogude päritolu miinid. Ma kahtlustan, et Eesti ja varem nimetatutud kohtades toimuv sõjapilt ja maastik oleks erinevad.

http://www.army.mil/article/103351/Vehi ... AP_legacy/

Hindadest.
It costs about $12,000 to crunch and dispose of a single MRAP here, said Mark E. Wright, a Defense Department spokesman. To ship one back to the U.S. and rebuild it to current standards would cost $250,000 to $450,000, he said. Selling the vehicles as scrap instead of shipping them home and refitting them will consequently save about $500 million, Wright said.
http://www.stripes.com/news/middle-east ... nder=later

Mõtle palju NLAWe saaks kasvõi üks kompanii selle eest :)
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

kaur3 kirjutas:Nii nagu ma oma väikese peaga aru saan, siis MRAPid ehitati Iraagi ja Afganistani sõja tingimustele vastavaks liiklusvahenditeks. Enne seda prooviti Hummereid soomustada, kuni tehniliselt tuli sein vastu. Tehti veokas Hummerite asemele. Oleks vaid meie meestel olnud tavalise kastika asemel MRAP, kui nad pommi otsa sõitsid ... Mrap tuletab omakorda väga meelde LAVi sisside vastu võitlemise veokat, mille põhiohuks olid Nõukogude päritolu miinid. Ma kahtlustan, et Eesti ja varem nimetatutud kohtades toimuv sõjapilt ja maastik oleks erinevad.
Otse loomulikult pole MRAP meie kandi liikur. Samas, arvan ma endiselt, et kaitselt ületab ta kummeeritud presenti kordades.
Kahest halvast valitakse see, mis on vähem halb ehk siis kui nende masinatega õnnestuks EKV kasvõi killukindlaks teha, lähimaks 5 - 10 aastaks siis on, minu arvates, asjal mõte olemas.
Praegune seis on ju, laias laastus, I Maailmasõja aegne, kus biplaanilt visatud granaat oli suuteline rivist välja lööma terve jao.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

To ship one back to the U.S. and rebuild it to current standards would cost $250,000 to $450,000, he said.
Ameerika standardite järgi läheks see lõbu kallimaks kui Hollandist ostetud Pasid.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Mutionu sa ei saanud aru. Küsimus poel antud juhul "kuidas saab", vaid "miks" seda "kuidas saab" vaja on :)
Minu hinnangul arvavad siin foorumis tegutsevad ja sõjaväega vähem seotud inimesed, et MRAPi või Hummeri soomus tasub ära muud kulud. Sõjaväega rohkem seotud (mulle nii tundub) inimesed arvavad, et SEE SOOMUS EI TASU ÄRA kõiki kulusid ja ebaotstarbelist ekspluatatsiooni - need masinad ei ole isegi lahingutaksod Eesti kaitsmisel. Nad arvavad, et presentkattega masinad on hoolduse, otstarbe, jms poolest ikkagi paremad vaatamata puuduvale soomusele.
Kui mul on õigus, siis kas meie sõjaväega seotud või seal lausa teenivad inimesed on lollid ja kõrvalseisjad oluliselt targemad. Või ... äkki ... räägivad kõrvalseisjad asjadest millesse usuvad, kuid mida ei tea 8)
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kui mul on õigus, siis kas meie sõjaväega seotud või seal lausa teenivad inimesed on lollid ja kõrvalseisjad oluliselt targemad. Või ... äkki ... räägivad kõrvalseisjad asjadest millesse usuvad, kuid mida ei tea
Alati, kui ma sedasorti postitusi juhtun lugema, tuleb mulle meelde, kuidas "sõjaväega seotud inimesed" omal ajal tõsimeeli rusikaga rinnale kõmistades kõrgetelt tribüünidelt aastaid väitsid, kuidas tankid meile vajalikud pole, sest meie lääneliitlastel on neid piisavalt. Ja kuidas nüüd siiski soomusvõimekus plaanidesse on võetud. Ja kuidas täpselt samasuguste argumentidega ka siinsel foorumil teisitiarvajaid tümitati, sest ega's ometi jne...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
ribikardin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ribikardin »

soesilm kirjutas:Mutionu sa ei saanud aru. Küsimus poel antud juhul "kuidas saab", vaid "miks" seda "kuidas saab" vaja on :)
Minu hinnangul arvavad siin foorumis tegutsevad ja sõjaväega vähem seotud inimesed, et MRAPi või Hummeri soomus tasub ära muud kulud. Sõjaväega rohkem seotud (mulle nii tundub) inimesed arvavad, et SEE SOOMUS EI TASU ÄRA kõiki kulusid ja ebaotstarbelist ekspluatatsiooni - need masinad ei ole isegi lahingutaksod Eesti kaitsmisel. Nad arvavad, et presentkattega masinad on hoolduse, otstarbe, jms poolest ikkagi paremad vaatamata puuduvale soomusele.
Kui mul on õigus, siis kas meie sõjaväega seotud või seal lausa teenivad inimesed on lollid ja kõrvalseisjad oluliselt targemad. Või ... äkki ... räägivad kõrvalseisjad asjadest millesse usuvad, kuid mida ei tea 8)

Muide, vanasõnast (või mis iganes see ka ei ole):
"Andis jumal ameti, andis kaasa ka mõistuse." kumab ikka "pisut" ka iroonianooti läbi.
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

soesilm kirjutas:Mutionu sa ei saanud aru. Küsimus poel antud juhul "kuidas saab", vaid "miks" seda "kuidas saab" vaja on :)
Sina ei saanud aru.
Kaitseväe üks primaarsemaid ülesandeid on oma mehi elus hoida(ja see võiks olla iga hinna eest), mitte aga "SEE SOOMUS EI TASU ÄRA kõiki kulusid ja ebaotstarbelist ekspluatatsiooni" stiilis arvamusi avaldada.
Seda muidugi minu arvamust mööda, mis ilmselgelt on ekslik kuna pole ametit.
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jalutu »

mutionu kirjutas:
Otse loomulikult pole MRAP meie kandi liikur. Samas, arvan ma endiselt, et kaitselt ületab ta kummeeritud presenti kordades.
Nõus, kuid mida see tähendab? Maastikule ei kõlba, kuid on parem kui presendiga masinad. Kus selle mittepresendist vähese läbivusega masin meie oludes paigutuks? Ilmselgelt masinale sobivasse keskkonda, mis meie oludes valitseb vaid inimasustuse piirkonnas ehk linnades ja suuremates asulates.
Siinkohal tekib eespool juba korduvalt tõstatatud küsimus hinnast ja lisaks veel üks: mida teeb sõjavägi selliste masinatega linnas?
Omaette küsimus: kas linnast väljaspool sõidame presentkatte all ja linna servas istume soomuse alla? Võtab mõtlema: kas see on kilpla kaasaegne versioon või miskit hullemat?

Iseasi, kui meie maksumaksja nõuaks eraldi üksuste moodustamist suurematesse asulatesse-linnadesse... Siis oleks ehk pisut rohkem mõtteainet.

Hetkel ei tohiks aga aastate taguseid jutte rasketehnika vajadusest ja selle vastuargumente kanda tänasesse päeva. Põhjusi mitmeid ja siin pole see koht nende lahkamiseks. Maailm muutub ja areneb, kas meie peaksime paigal seisma? Kaitsevõime on kõvasti arenenud, kodutööd on tehtud ja tehakse kogu aeg edasi. Igasugune etteennustamine on üsna tänamatu tegevus, kuid ilma läbimõtlemata lihtsalt kõhutunde najal ennustada ühe või teise rasketehnika sobivust ja vajalikkust meile - ei ole enam ammu tõsiseltvõetav.
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Lemet
Liige
Kontakt:

Siinkohal nõustun isand Trummiga- ei ole nii, et vaat aastal 2027 ja 15ndama maikuu päeval on EKV valmis ja siis võime sõdima hakata, seniks aga sõidavad võitlejad ringi presentsoomuse all, sest ohuhinnangutes on niimoodi plaan maha pandud, et enne midagi ei toimu. Aga kui toimub, mis siis? Laiutame käsi ja teatame, et "ohuhinnang ei näinud ette". Ei kohapeal mootorite ja sildadega varustatud metallkastide kokkukeevitamist ega ka mingisuguse analoogia kohalevedamist kuskilt mujalt. Laigulisele rahvale tekitab see kardetavasti vaid ühe mõtte- RIIK EI HOOLI minu elust, et oleks vaevunud presenti millegi kindlama vastu välja vahetama. Ja tekitab ilmselt omakorda küsimuse- kui riik ei hooli, siis miks mina peaksin. Lihtne minu arust.
Hetkel ei tohiks aga aastate taguseid jutte rasketehnika vajadusest ja selle vastuargumente kanda tänasesse päeva.
Aga miks mitte. Sest toona ei väitnud ju tümitajad teps mitte, et oleks vaja, aga rahakott ei võimalda vms. Vaid lajatasid unisoonis, et teisitimõtlejad on vingujad, oma riigi vaenlased ja loomulikult ka muidu lollid. Sest vastutavatel kohtadel seltsi...härrased pole ometi lollid ja teavad vingatsitest märksa paremini.
tommy
Liige
Kontakt:

Kui mulle seda manti ei osteta(ja mul on savi, kuskohast selleks raha peab tulema), vat siis mina riiki ei kaitse.
Lihtne.
Seega, praegu saame me arvestada vaid paari pataljoniga kogu riigi peale. Kuna rohkem meil soomust ümber anda ei ole...?? :(
Karm perspektiiv, kui see tõesti nii oleks.
Õnneks aga ei ole kõik mehed siin riigis Lemetid...
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jalutu »

Kui mulle seda manti ei osteta(ja mul on savi, kuskohast selleks raha peab tulema), vat siis mina riiki ei kaitse.
Lihtne.
See on naiivselt rumal kunstlik kombinatsioon soovunelmatest ja iseenda edvistavast esitlemisest.
Õnneks aga ei ole kõik mehed siin riigis Lemetid...
Tegelikult esitas Lemet siinkohal vaid meie esijutupauniku kõrget mõttelendu, seega "vale puu, mille pihta pissida..." Sihikut annab korrigeerida :write:

Lihtsad mehed otsivad siitsamast foorumist omale paremat-uuemat varustust, mitte ei mõtle soomusele. Soomusest leelotavad isehakanud eksperdid justkui nõiakepikesest, mis kõik probleemid lahendab. Mina isiklikult kaldun kuulama soomusel istunud, selles liikunud ja soomuse kasutamist õppinud-harjutanud meeste juttu. Reeglina ei näe neist keegi soomuses meie "kõikidele hädadele" lahendust.
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
tommy
Liige
Kontakt:

mutionu kirjutas: Kaitseväe üks primaarsemaid ülesandeid on oma mehi elus hoida(ja see võiks olla iga hinna eest), mitte aga "SEE SOOMUS EI TASU ÄRA kõiki kulusid ja ebaotstarbelist ekspluatatsiooni" stiilis arvamusi avaldada.
Seda muidugi minu arvamust mööda, mis ilmselgelt on ekslik kuna pole ametit.
Kuidas see arvamus reaalses elus peaks siis rakenduma.??
Me peaksime endale siia kohale vedama lõpukorral ressursiga meile mitte sobivad masinad??.
Mis, hoolimata tasuta kätte saamisest lähevad lõpuks tänu transpordi-ja kordaseadmiskuludele lõpuks kallimaks(või samas klassis) maksma, kui meie senised soomusmasinad.

Kuna, neil on soomustatud kere, mis iseenesest on muidugi kindlam, kui seniste jaomasinate presentkate.?
Seda hoolimata sellest, et soomusest hoolimata ei sobi enamus MRAP-e jaomasina funktsiooni.
Lemet
Liige
Kontakt:

ja mul on savi, kuskohast selleks raha peab tulema
Jällegi- kas polnud mitte isand tommy see, kes Valve Kirsipuud, kes ennast poolakate kingitusena pakutud tankide peale sügavalt solvatuna tundis, tarkuse etaloniks pidas ja end omakorda siinsete lollidega vaidlemisest sügavalt alandatuks pidas? Tulemusena- meil oleks võinud juba 15 aastat tagasi olla oma soomusvägede koolkonna seeme idanemas ja tänaseks seesama 15 aastat kogemust, aga tänu kutsutud ja seatud rahva- ja sama särasilmsete ametkondade esindajate tagajärjekale tegutsemisele on meil tänase päeva seisuga sesosas mis? Õige, h...i da nih...ja ning mitusada lehekülge verbaalset onaneerimist. Mis muideks on juba ammu oleksoloogia alla toimetatud. Kõnekas seegi. Ja tommy, ära nüüd näe vaeva minu tümitamisega(ehkki ma saan aru, et see üksjagu su egot toidab), vaid otsi üles tolleaegsed Ants Laaneotsa arvamused. Ja siis kraaksu tema kallal. Kui keel paindub.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Lemet kirjutas:sama särasilmsete ametkondade esindajate tagajärjekale tegutsemisele on meil tänase päeva seisuga sesosas mis? Õige, h...i da nih...ja ning mitusada lehekülge verbaalset onaneerimist. Mis muideks on juba ammu oleksoloogia alla toimetatud. Kõnekas seegi.
Onanistid süüdistavad oma onaneerimises ka Eesti riiki? :) Kiunuva fraktsiooni uus tase.
tommy
Liige
Kontakt:

Palju Soomel soomukeid kokku tuleb..??
Ca 200 IFVd, lisaks miski 600 Pasit ja muud soomustatud roomikud.
Surakas üle tuhande ehk tuleb ära.??
Ehk 10 000meest saab sõtta sõita soomuse katte all.
Seda planeeritava 230 000 SA kaitseväe korral.
Ja oli see ju külma sõja ajal miski 400 000 ligidal.
Järeldus, SOOME RIIK EI HOOLI...oma sõdurite elust..
:(
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist