Nali
Re: Nali
Mõhh, siin üks kaasfoorumlane on väga suures mahus tõestanud, et saab küll.
Mnjaaa.....kiusatus on suur...aga ropp saab see olema.Telc kirjutas:Mõhh, siin üks kaasfoorumlane on väga suures mahus tõestanud, et saab küll.
Venemaa, sõjaväeringkonna staabiülem saabub õppekogunemistelt tagasi ning kutsub kabinetti vana ning kogenud masinakirjutaja:
"Veera Ivan-na, kiiresti tuleb ette valmistada ringkonnajuhataja käskkiri distsipliinist väeosades. Olete valmis?"
"Olen!"
"Väga hea. Alustame siis..."
(Käib mööda kabinetti ja dikteerib)
VITTU KÜLL!!!
Masinakirjutaja trükib
"Seltsimehed ohvitserid!"
KEEGI MITTE TÜRATKI EI TEE!
Masinakirjutaja:
"Väeosades on märgata sõjaväelise distsipliini langust."
KÕIK VAHIVAD, MOKK TÖLLAKIL JA PEDEREERIVAD TÄIEGA ÜHIST ÜRITUST
Masinakirjutaja:
"Juhtivkoosseis hoidub kõrvale oma otseste kohustuste täitmist.."
MUNAPEAD MOLUTAVAD, SA LITS, ROOMAVAD RINGI NAGU RASEDAD TARAKANID, KAANIVAD VIINA SISSE, RIKUVAD KORDA JA NUSSIVAD ÜKSTEISE VÕIDU KÕIKE, MIS VÄHEGI LIIGUTAB!
Masinakirjutaja:
"Kasvatustööga ei tegele keegi, riviline väljaõpe on nõrk ning sagenenud on purjuspäi mürgeldamine ning kohaliku elanikkonna rahu häirimine..."
TULEB HAKATA KEPPIMA!
Masinakirjutaja:
"Seoses sellega KÄSIN!"
ERITI SEDA UUT KANTOSSI, KES ENDAST TÄISPUHUTUD ÕHUPALLI KUJUTAB- KLISTIIRI RAISALE, POOL PANGE TÄRPENTIINI POOLEKS GRAMMAFONINÕELTEGA, AGA MITTE LAMPASSE!
Masinakirjutaja:
"Diviisikomandör polkovnik Ivanovi hoiatada ametikohale mittevastavusest..."
ÜLEJÄÄNUD ELAJAKARI KEPPIGU ENNAST ISE!
Masinakirjutaja:
"Ülejäänud süüdlasi tuleb diviisikomandöril karistada iseseisvalt oma võimupiirides."
PIZDETS!!
Masinakirjutaja:
"Sõjaväeringkonna juhataja kindral-polkovnik Petrov."
Kuidagi sedamoodi peaks see sisuliselt maakeeles vast välja nägema. Vene keelt mittevaldavad kaasfoorumlased saavad vähemalt mingisugusegi ettekujutuse asjast...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Eks ma võtsin asja oma mätta otsast... Mina ei suudaks ntx tõlkida väljendit "nedojobannõi" ilma et mahl kaotsi läheks.
Aga eelpoolmainitud lugupeetud kaasfoorumlase ees võtan mütsi maha ja kummardan maani!

Aga eelpoolmainitud lugupeetud kaasfoorumlase ees võtan mütsi maha ja kummardan maani!

Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
ilma tõlketa läheks minu jaoks suur osa kaotsi, nii et tänud, Lemet! kuid kas siiski juttu polnud kubemetäidest, mitte tarakanidest?

miskipärast tuli kapten trumm meelde, kui seda pilti nägin
zapas zopu ne jebjot
Tõlkes siis enamvähem: Tagavara perse ei kepi.
Järsku siiski, et "Tagavara tagumikku ei sega" või "Varud tagumikku ei torgi"Wrangel kirjutas:zapas zopu ne jebjot

Ma jään oma tõlke juurde.
Kes saab santi sundida, kui sant ei taha kõndida...jää, pole mul sooja ega külma sellest, kui keegi tahab oma oskuste ja teadmiste puudulikust nii avalikult demoda. Lugupeetava tõlge tagasi vene keelde kõlaks ju hoopis "Zapasnaja žopa ne jebjot...". Mitte "Zapas žopu ne jebjot".
Tegelikult ei ole, see ikka puhtalt grammatika, tõlgendamiseks jääb ruumi minimaalselt. Ühel juhul on juttu tagavarast, mis kunagi liiast pole, isand Wrangeli tõlgenduses on aga saanud sellest tagavara tagumik, mis ei kepi...ülalmainit isand võiks oma kirjavea lihtsalt ära parandada- õige oleks "Tagavara perseT ei kepi"Erik kirjutas:Eks ta tõlgendamise küsimus sedakorda on. Nii ja naa...
-
- Liige
- Kontakt:
Tänud Docile ühe väga hea pildi eest. Ning kuna mu venekeele oskus on selline, et mesilaste pildist sain aru, aga sellest pikast venekeelsest jutust mitte, siis tänud ka Lemetile vägeva tõlke eest!
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Venemaa.
Leitnant põõnab hommikul peale suurt joomingut ja see, et vaja on väeosas hommikusel rivistusel olla, on kolmandajärguline mure.
Heliseb telefon. Kobamisi telefoni leidnud, uriseb ohvitser midagi torusse, sealt aga meeldiva häälega naisterahvas küsib: "Vabandage, ega te ei ole huvitatud telefoniseksist?"
Leitnant: "Loomulikult olen!"
Naisehääl: "Kohe annan telefoni väeosa komandörile!"
Leitnant põõnab hommikul peale suurt joomingut ja see, et vaja on väeosas hommikusel rivistusel olla, on kolmandajärguline mure.
Heliseb telefon. Kobamisi telefoni leidnud, uriseb ohvitser midagi torusse, sealt aga meeldiva häälega naisterahvas küsib: "Vabandage, ega te ei ole huvitatud telefoniseksist?"
Leitnant: "Loomulikult olen!"
Naisehääl: "Kohe annan telefoni väeosa komandörile!"
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tegelane5 ja 3 külalist