Teemakohast

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Suletud
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Isake Stalin arvas ka, et tuhat inimest on maailmarevolutsiooniga võrreldes köömes. Tema juhtus neid küll mitte nireks vaid laastudeks nimetama. Vahet pole- üks alavääristamine kõik. Tuhat inimest ei saa olla mingitsorti ülejääk või rämps. Isegi Eestis mitte. Mina pean ka ühte inimest inimeseks.
Mis minu tegemistele või tegematajätmistele nime leidmist puudutab, siis võid seda nimetada oma fantaasia piirides kuidas iganes soovid, nendes küsimustes me ilmselt konsensust ei leia nii ehk naa.
Kui arvad, et ma peaksin täna ja kohe asuma oma tegemistest kellelegi aru andma, siis pöördu avaldusega politseisse. Vaidluste lahendamise tsiviliseerituim vorm on nende lahendamine õiguskorra reegleid järgides. Süüdistuste lahkamine emotsionaalsel pinnal jääb minu jaoks ebaoluliseks.
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Arheoloog kirjutas:
corvus kirjutas:Lisaks nagu juba privas mainitud, sai samal ajal ostetud-päästetud, üle 30ne araabia hõbedirhami, sest tasuta ju ei anna teie kuradi tsunft midagi nii väärtuslikku ju ära! Ka Ajaloo Muuseumile. Need viimased asuvadki seal kus peavad - Ajaloo Muuseumis.
Corvuse ees müts maha :!: Võin tema sõnu kinnitada. See puudutab nii 30-t araabia hõbedirhemit kui Bütsantsi milreesi imitatsiooni lugu. Äkki foorumikaaslased tahavad teada, kes on nende väljakaevamise ja veel palju muugi taga, mis Eestis nn. musta arheoloogia vallas viimasel kümendil toimunud on. Vastupidiselt teile härrased konksninad, on Corvusel olemas missioonitunne ja austus oma Ajaloo vastu...
Arheoloog,ma ei teagi nüüd enam mida mõtelda või ütelda...Kas siis seadused ning moraalinormid on Eestis isikupõhised?Alles hiljaaegu arvasid sa Hr.Vaigu mõõgaostu kohta järgmist-
Selle juhtumiga seotud inimeste arv on tõepoolest suurem kui esialgu paistis. Kui detektoristide ja antiigiärimeeste seadusi eirava tegevusega olen juba varemalt piisavalt palju kokku puutunud, et mitte endal liigseid illusioone tekkida lasta, siis ahela viimase lüli ehk isehakanud "muuseumi" direktori käitumine tekitab minus sügavat hämmingut (loe: tülgastust). Millegipärast on see sell seisukohal, et just tema on see priviligeeritud härra, kes võib vastupidiselt teistele EV kodanikele endale varastatud kraami soetada.

Meeldetuletuseks: EV seadused on täitmiseks võrdselt meie kõigi jaoks ja nende mittetundmine ei vabasta meid veel vastutusest!
Sest see mõõk ei ole mitte üheski riiklikus muuseumis ega ka muus kohas, kuhu ta seaduse järgi kuuluda saaks (Muuseumiseadusega tutvu ka!). See, et ta on kusagil eramuuseumis või kollektsioonis, on otsene seaduserikkumine, mis peab seaduses sätestatud viisil karistatud saama. Ma siiralt loodan, et meil Eesti Vabariigis seadused veel kehtivad..Samahästi võiks "muuseumijuhaaja" teadlikult!!! endale varastatud automaki soetada. Vahet ju pole...
Aga väärtushinnangud on mehel ikka täiesti paigast ära:
Meremuuseumi pidajana leiab mees, et kui riiklikel muuseumidel oleks rohkem raha ajaloolise väärtusega esemeid oma ekspositsiooni osta, siis ei rändaks väärtuslikud leiud mustale turule ja piiri taha. "Kes ja miks saboteerib eesti muuseumikultuuri rahastamist?" küsib mees kurjalt.

Taoliste mõõkade ostmisega antiigiärimeestelt toetatakse otseselt kuritegevust, st. muistsete matmispaikade rüüstamist isehakanud arheoloogide poolt. Lisaks pole Eesti riigile vaja kontekstist väljarebitud esemeid, sest nende leiusituatsioon ja -kontekst on jäädavalt hävitatud, nagu tegelikult ka sellest artiklist selgelt välja tuleb...Kontekstita leiud ei oma aga kultuuriloolisest aspektist enam erilist väärtust. Eesti ajaloo seisukohalt oleks parem kui taolised leiud lebaksid rahus edasi maapõues koos sinna juurde kuuluvate esemete ja inimluudega, mitte ei täidaks kellegi rahakukrut. Eesti riiklikud muuseumid ei osta "piiksutajate" poolt kokkuvarastatud kraami!!!...
Nüüd kõrvuta need postitused Bütsantsi järelmünti ja peotäit ''araablasi''puudutanud väljaütlemistega,loe minu teksti ja seleta,mida olen valesti ütelnud või teinud?
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Westland kirjutas:...arvasid sa Hr.Vaigu mõõgaostu kohta järgmist...
Milleks võrrelda võrreldamatut. Ühel pool seisab "muuseumidirektor" kellel pole absoluutselt mitte mingit seaduslikku alust enese :!: kollektsioonis omada muinasmõõka, teades, et see on varastatud; laskmata hiljem ligi selleks volitatud muinsuskaitseinspektoreid; levitades alusetut laimu mõne austatud ajaloolase aadressil; vassides üksikasjades etc etc. Teisel pool on aga meie keskmuuseum - Eesti Ajaloomuuseum...Eks need "araablaste" leidjad tegid muidugi kõik endast oleneva, et jälgi ja erinevaid leide kokku segada ja ühtteist pandi loomulikult ka kõrvale. Numismaatikud saavad aru, kui midagi taolist on tehtud!!! Kuufa dirhemeid see seakari muidugi hirmkalli raha eest läänes maha müüa ei suutnud!!! Neid lihtsalt seal keegi ei kogu, kuna väga vähe inimesi oskab neid üksteisest üleüldse eristada (loe: kuufa kirja lugeda).

Täna avalikustati järjekordne näide selle kohta, mis tagajärjed võivad olla pättide kaitsmisel ja tolereerimisel. Westland, Sa suunad oma energia täiesti valesse kohta. Vaata, mis toimub hetkel ühe siinse kasutaja poolt "kuivkäimlaks" tituleeritud foorumi nii avalikes kui ka suletud nurkades ja ka maastikul...

Tänane Järva Teataja kaanelugu on Saarjõe maastikukaitseal asuvate Kabelimägede rüüstamine. Jaanipäeva aegu on Kabelimägedest justkui "sead" üle käinud. Pärimuse kohaselt olevat sinna üks Põhjasõja aegne rootsi kindral maetud.

Kusagil on piirid seltsimehed :twisted:
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Hr. Corvus

Kirjutate, et oma aparaadi sandistasite ja nagu näha ostate Eesti ajaloo kodumaal säilimise huvides igas mõttes hinnalisi "maavarasid" kokku. Teise teguviisi kiidan ma igas asendis heaks, kuigi eks ta rohkem omapäraste kiiksude valdkonda liigitub. Sellest ma teen primitiivse järelduse, et teil selliste asjade "päästeostmiseks" ka vastavad vahendid olemas on või olid. Ühtlasi järeldan ma, et omate/omasite vastavat informatsiooni niisuguste müügiartiklite kohta. Paraku on aga asjad nii, et minusugune ei tea niisuguste müntide liikumisest kusagil ringkondades halligi, ammugi ei võimaldaks mu tengelpung parimagi tahtmise juures teie kombel talitada (ja olgu mis on, nii palju minusse ka aateid ei mahu, et õilsal eesmärgil ennast orjaks laenan). Ma väga loodan, et te enda järgimist kõigilt kaaskodanikelt ei eelda ning ei kaldu arvama, nagu teeks inimese tõeliselt ausaks ja usaldusväärseks vaid detektori mitteomamine.
Гив Ми Мани
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Arheoloog kirjutas:Tänane Järva Teataja kaanelugu...
Samas on artiklis ära näidatud miõned positiivse lahendi leidnud juhud: kasutaja AivarP hiljuti leitud ehted ning kasutaja eestileegion 2008. aasta kevadel leitud sõlg ja ehtenõel.

Erilist rõõmu valmistab enda leitud jahvekivi (millele esialgu hoopis teist otstarvet pakkusin).
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Paneks keegi lingi selle artikliga, kiiruga otsides ei leidnud.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

medal kirjutas:
Arheoloog kirjutas:Tänane Järva Teataja kaanelugu...
Samas on artiklis ära näidatud miõned positiivse lahendi leidnud juhud: kasutaja AivarP hiljuti leitud ehted ning kasutaja eestileegion 2008. aasta kevadel leitud sõlg ja ehtenõel.

Erilist rõõmu valmistab enda leitud jahvekivi (millele esialgu hoopis teist otstarvet pakkusin).
Siis on ju tore :wink: ...Kasutaja "eestileegionil" läks küll aega enam kui aasta, enne kui leiud riigile üle anti ja seda hoolimata nii kaashobilaste soovitustest kui ka siinses foorumis toimunud "lärmist"...
Viimati muutis Arheoloog, 07 Juul, 2009 16:58, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

LeBon kirjutas:Paneks keegi lingi selle artikliga, kiiruga otsides ei leidnud.
Otsisin kah, ja tundub, et veebis seda artiklit pole. Ise lugesin paberkandjalt. Pildid kah puha juures.
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

corvus kirjutas:muideks marxionu, keda pead sa silmas "meie" all? Kui mind, siis ma olen paar ettepanekut teinud aga nendest vaatate te alati elegantselt üle või alt. Aga nende, kes petitsiooni koostamisel kaasa lõid, avaldust võidki sa jääda ootama.
Mis puutub minusse, siis kordan taaskord mitmendat korda oma soovitust pidada kaheaastane vabatahtlik paus - püüdke näiteks kala sellel ajal. Kõik kes sellel ajal detektoritega kinni püütakse ei saakuidagi enam kvalifitseeruda "õnnetu juhuse" alla.
Või miks ei taha mõni teie grupp panustada nn "veretusse" jahti ehk omandada georadar või mõni veelgi kaasaegsem vidin, mille puhul jääb ära vajadus endast songermaaga märku anda. Esemete asemel rõhuge sel puhul hoopis pinnaalustele struktuuridele ja ehitistele. Ei sobi? Actionit on vähe? Käsi ei saagi mullaseks? See ei pidanud ju eesmärk olema?
Unusta ära, miks ma peaksin häbenema oma täiesti seaduslikku tegevust. Mingi udmurd lihtsalt arvab et ma ei või seda teha. Jääb ära.
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Ei näe sinu ettepanekus kompromissi. Sa näiteks jäta kaheks aastaks oma keelamise möla järele. Ja üldse minu tegevusel on igati seaduslik alus, mida ei saa öelda teie vaenu õhutamise kohta. Seega peaks olema sina see kes palub ja lömitab kui asjad sulle tõesti nii pühad on nagu lased välja paista. Need kes teevad midagi eriti ei räägi sellest on elu näidanud.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

corvus kirjutas:Lugupeetud gnadenlose:
Selge pilt, sain vastused kätte!
Гив Ми Мани
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Lihtsalt loobu ära. Saa aru et enamus detektori mehi tegutsevad kehtiva ja lubatud seaduse järgi. Sinust on nõme üldistada ja sinust on väga nõme oma keelamise ideega siin tolmata. Saa ükskord aru, iga keelamine teeb asjad kordades hullemaks ja täna on selleks juba hilja. Pealegi on igas piirangus alati mingi auk mida saab ära kasutada sest detektorit ei kasutata ainult kopikate otsimiseks. Sina ei saa seadusi ringi kirjutada ja kedagi keelata. Tee siin vaikselt oma kultusele reklaami, aga ära käi inimestele pinda ja levita valet.
Detektorismi all ei räägi muinasvärkide lõhkumisest vaid lihtsalt otsimisest. Mind päris tõesti ei hakka huvitama see kui kuskil foorumis keegi tundmatu räägib mingist kontekstist ja ma ei tea millest veel. Isegi kui peaks juhtuma et masinad ära keelatakse on mul omal maid 100 ks aastaks otsida ja oma maa peal ma teen tõesti mida tahan, ja vaata ette et sa sinna mind keelama ei satu.
Horst
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Horst »

corvus kirjutas:Nii ja see olekski siis enamuse detektoristide tase marxionu näol või ma eksin? ...
Kogu lugupidamise juures küsiks, et kas omal ajal Rahvusvahelises Sotsiaalteaduste Rakenduslikus Kõrgkoolis majandust või siis Tallinna Ülikoolis ajalugu õppides ei tulnud kordagi sellist arusaama, et üldistamised loovad sageli väga vale pildi. On ju ka mõnel Teie firmadest raskusi olnud aga ma ei järelda sellest, et tegu oleks mingi ... Kurb on vaadata, kuidas Eesti mehed siin Andrese ja Pearu kombel kemplevad, selle asemel, et see energia saaks suunatud koostööle, mille tulemusel muinsuskaitse all olevaid objekte rüüstavatele pättidele vastulöök anda. Ainult eluvõõras inimene võib loota, et lihtsalt millegi ärakeelamine lahenduse annab. Ligi 40 aastane inimene peaks ikka juba pisut elu näinud olema.
Me kõik oleme võhikud, ainult erinevates valdkondades.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

marxionu kirjutas:Saa aru et enamus detektori mehi tegutsevad kehtiva ja lubatud seaduse järgi.
Sinult küsiti - mis seaduse järgi? Räägi meile sellest, milliste kehtivate seaduste järgi nad tegutsevad. Näiteks kuidas on reguleeritud kaevamine (mitte kaitsealustel objektidel, kus see on lihtsalt keelatud), ja kuidas "seadusekuulekad detektoristid" hangivad lubasi riigi- või siis eramaal aukude tegemiseks?
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Horst kirjutas: ... Kurb on vaadata, kuidas Eesti mehed siin Andrese ja Pearu kombel kemplevad, selle asemel, et see energia saaks suunatud koostööle, mille tulemusel muinsuskaitse all olevaid objekte rüüstavatele pättidele vastulöök anda.
Minu jaoks pole vastupidiselt näiteks Eesti keskkriminaalpolitseile mingit vahet, kas inimene rüüstab muinsuskaitse all olevat või veel senini avastamata (vähemasti tema arvates) objekti. Tulemus on sama: hävib meie kõigi ühine ajalugu...Leides kusagilt põllult muinasaja lõpusajandite hauapanuseid, jättes need endale, varjates kiivalt riigi ja ka "konkrurentide" eest leiukohta, piiksutades seal peale igat kevadist ja sügisest kündi/randaalimist, suurendades sellega oma sõlgedekollektsiooni (muu väheväärtuslik põlenud "nodi" visatakse minema), kuidas me peaksime taolistesse tõbrastesse siis suhtuma. Patsutame õlale, et ära enam nii tee või? Taoline inimloom on võrreldav otseselt närilisega, kes kahjustab pöördumatult arhiiviürikuid.

Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline