... Piinlik, kui inimesed sellest aru ei saa. Usun, et hillart oli märksa motiveeritum meditsiini erialal töötades, kui siis kui ta oleks käsukorras pandud määrdeainetega tegelema. ...
Hakkab pihta! Fenomen, mida ajakirjanduses ning raadios-televisioonis viimasel ajal küllaga saab. Kõigil on küll selle, küll teise asja pärast aina piinlik ja häbi. Nii piinlik ja häbi, et enam millegi asjalikumaga tegelda ei jõuagi.
Aga selle määrdeainete värgiga panid küll täiega mööda. Ma nimelt olen omal ajal ka mitmeid aastaid autoremondi lukksepana ja majandi ning autobaasi autojuhina töötanud. Seega määrdeinetega piisavalt kokku puutunud. Ka pole mulle jalaväe eriala mitte võõras, sest ka rühma ning kompaniiülemana jalaväes olen suht korralikult toime tulnud. Noh, ja mitmeid erinevaid teisi ametikohti (NB! mittemeditsiinilisi) on olnud. Ja kõigiga olen hakkama saanud. Ja kõigist neist oli mu teenistuses küllaga kasu, kuigi enamasti olin neile ametikohtadele määratud just käsu korras, mitte minu personaalsid meeldimisi-mittemeeldimisi arvestades. See selleks siis.
Ja pole vaja mulle seega seda meditsiini nina alla hõõruda pidevalt - tean ja oskan ikka muud kah, kui räägin ja arvamust avaldan.
Kuid mis puutub motiveerituse määra, siis ei tähenda see veel põrmugi seda, et kui kohe täpselt seda ei saa, mida ise sooviks, siis alternatiiv sellele on vaid kõigele ja kõiges n.ö. vee peale tõmbamine. Pole vaja endast mingit jonnivat last ette kujutada! Kui juba kaitseväkke võeti, siis oleks nagu aeg täiskasvanuks saada. Nagu siin eelnevalt juba ära märgiti, siis meil on suhteliselt väikesearvuline kaitsevägi ja siin lihtsalt pole võimalik kõigile ja kõiges igaühe soovidele vastu tulla. Vastasel juhul jääksid üksused lihtsalt komplekteerimata. Edasi on aga lihtne. Jääbki konkreetsel persoonil need 2 varianti - olla kas HEA, või HALB sõdur. Hea sõdurina saab teenistus lõppkokkuvõttes olema meeldiv ja kasulik persoonile endale ning ka kaitseväele, aga halva sõdurina saab teenistus talle ja kaitseväele vaid üks rist ja viletsus olema.
Seega! Jätta kõrvale igasugu emotsionaalsed ejakulatsioonid ning analüüsida olukorda kainelt ja mitte ainult kitsalt oma EGO aspektis, ning siis on nii sellel, kui ka teistel konkreetsetel persoonidel just need KAKS VÕIMALUST oma teenistuse läbimisel. Kas olla HEA, või HALB sõdur? - see on küsimus.
P.S.
Ja mis puutub minupoolset selle kolmanda variandi kirjeldust, siis - see polnud mitte nali, ega mõnitamine. Taolise variandi kasuks otsustavad kaitseväes iga-aastaselt keskmiselt tubli kümmekond "šlangi". Ju nad ise teavad, mida teevad.
Ja muideks! Kui küsimuse esitanud persoon ei saa siit foorumist kohe endale sobivat vastust, aga see peaks tema arvates tõenäoliselt olema, et tee seda ja teist ning siis saad proovida küll seda, ja seejärel teist ning võib-olla pärast veel kolmandat eriala ja ametikohta, kus siis lõpuks peaks selguma see tõeliselt motiveeriv teenistusevorm, siis endale sobiva vastuse puudumine pole mitte põrmugi mõnitamine. See lihtsalt on niimodi ja sellega tuleb leppida. Pidagu meeles - on võimalus olla kas HEA, või HALB SÕDUR. Kolmas variant on muidugi kah, aga see, nagu ka eelnevalt selgitasin, on pigem selle teise võimaluse üks variantidest.
Oma KÕIGI teenistussoovide täitumise alternatiiviks ei pea kohe kindlasti olema n.ö. kõige allavoolu laskmine, millega küsimuse esitanud persoon, tema enda sõnadest tuletatult, aga just praegu tegeleb.

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!