vanahalb kirjutas:Ma olen neist läbirääkimistest ikka aru saanud et Venemaa eesmärk on Ukraina "finlandiseerimine" . Kui ka Ungaris Orban võimule jääb saab päris pika ora Kesk-Euroopani välja ajada. Ungari mäletatavasti teatas hiljuti et nad ei vaja mingeid NATO lisajõude oma territooriumile. Ungaris pidavat olema Nato jõud ja see on Ungari kaitsevägi.
Tont teab, mida finlandiseerumise all nüüd Ukraina osas mõeldakse. Soome veeretas neutraliteeti kuni ELiga liitumiseni, aga Soome - Vene suhted on endiselt suhteliselt nitševoo. Maidaniks ei läinud Nato tõttu, vaid ELiga tihedama koostöö tõttu - assotsieerumise leping -, millest Janukovitš püüdis kannapöördega loobuda.
Ungari peale mõeldes, Orban on Putleri ultimaatumi üsna hästi vastu võtnud: Nato liitlasi oma territooriumile ei vajata ega lubata, skeptilised ollakse sanktsioonipoliitika suhtes, seevastu arendatakse strateegilist majanduslikku jm koostööd (sõlmitakse Venemaaga gaasi pikaajalisi lepinguid ehk pikaajaline sõltuvus, tuumajaamade ehitus ja küte, Vene koroona vaktsiinide kasutamine ja tootmine). 1997. aastasse tagasipöördumisega ehk Natost lahkumisega vast nõus ei olda (nagu ka lahkumisega soroslikust EList), aga neid arenguid tasub jälgida. Orbani poliitika pooldajaid on ka meil.
vanahalb kirjutas:Meenutuseks, pärast Shaakasvili mahavalimist soojenenud Gruusia suhted Venemaaga kohe oluliselt. No Borjomi vesi sai päevapealt vene turule tagasi ja see on ka märk.
Venelased on mu meelest Gruusiat sõjajärgselt edukalt õõnestatud. Piirkonnad on okupeeritud, aga Miša järgses Gruusias võtavad poliitilist juhtrolli rohkem ja vähem Kremliga koostöö meelsed jõud. Venelane kõigutab seal osavalt. Ühtlasi eemaldutakse läänest samm-sammult.
Nii et Ukraina ja teiste postsoveti ruumi riikides tuleb Kremli käpiku pukki upitamise ohule tõsiselt suhtuda. Kui juba taoline narts kui Dodon võis ja võib Moldovat juhtida, siis Janukovitši come-back, Medvedtšuk või nt peenem võimalik alternatiiv Ahmetov ei ole ilmaime. Rahvas surutaks kodu ja Vene - Valgevene liitriigi ühiste jõududega maha - st tehtaks antimaidan.