See ei ole alati nii olnud ja mitte väga kauges minevikus olid asjad hoopis teisiti.Poti soldat kirjutas: Eks tõesti stereotüüpsete meeste ja naiste ametite skaalal on õpetaja amet selgelt naiste poolel
Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Eesti lood: Miks ma siis ei lähe?
https://arhiiv.err.ee/vaata/eesti-lood- ... is-ei-laheKati, Triin ja Siiri kolisid Londonisse, et seal paar aastat keelt õppida ning kogemusi omandada. Tänaseks on möödunud üle kümne aasta, loodud pere ja sündinud lapsed ning tundub, et tulevik on nüüd seotud välismaaga. Igatsus kodumaa järgi on jäänud, kuid tagasipöördumine hirmutab. Miks tundub kojutulek järsku nii keeruline?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Fucs:IMHO (in my humble opinion) on põhiprobleem, miks lapsi sünnib vähe selles, et
a) enamuses noortel peredel pole kindlust ja elualustamiseks vajalikke tagatisi. Need tuleb endal välja teenida ja võidelda, millele kulub suhteliselt pikk aeg.
Vaja on soetada ja luua oma kodu, see eeldab head töökohta ja head töötasu, see omakorda eeldab head haridust ja kogemusi.
Kui lõpuks ollakse ennast kõige vajalikuga kindlustatud ja elementaarne turvatunne on saavutatud, siis ollakse juba seal kusagil hilises nooruses...
See minu eespool viidatud EPL-s avaldatud tõdemus aastast 2003 tegelikult seda kinnitab.
Noored naised vanuseni 35 peavad laste saamisel takistuseks enamasti seda, et elu on sisse seadmata (sh eluase siis) ja kas tahaks seda vastutust võtta (sh ka ebakindlus).
Natuke vanematel naistel 35-44 on juba peamine probleem sobiva mehe puduumine.
Sellele viitab kaudselt ka sünnitusea pidev kasv (mida arstid heaks ei kiida üldse).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Siia juurde hargnes mul nüüd kaks mõttekildu. Üks reaalsest elust. Vaatus 1. Augustikuu. Põhjaranniku kaluriküla. Vurab väravast sisse auto, roolis noor ja edukas emainimene, kes mõni aeg tagasi oma "lollile ja mõttetule" mehele oma sõnul hundipassi andnud (hiljem selgus küll, et asi oli küll vähe teisiti, aga see selleks). Tagapingil vanainimese olemisega allakooli järeltulija. Köögilaua ääres kohvitades tuli tiraad stiilis "Milleks mulle mingit sussilohistajat kodu tarvis, meil on kahekesigi nii hea elada,...!!!"...kas saada lapsi ja kui palju...
Vaatus 2. Sume augustiöö, leegid limpsivad halge ja seesama noor ja edukas noorik ulub peale teist punaveini täiel häälel, kuidas tena elu on tühi ning sisutu js miks küll teda kodus keegi ei oota. Selliseid situatsioone oli suve jooksul mitmeid, lõpuks sai lausa huvist "noorte ja edukatega" eksperimenteeritud.
Ja teine mõte- ilmselgelt saab lähikümnenditel sotsiaalsüsteem põhjsliku reorganiseerimise läbi elama, see võib meeldida või mitte, aga see lihtsalt on nii. Vaevalt et pension kui selline kestma jääb, matemaatika lihtsalt ei võimalda sedasorti püramiidskeemil tiksuda. Ja siis pole enam üldsegi "kas ja kui palju..."
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Lisaks veel üks suur ja põhimõttelone asi- ühiskonnas oli ränk disballanss naiste enamuse poole, märkimisväärne hulk mehi oli lihtsalt sõjas surma saanud.Nõuka aegne haridussüsteemi ja kõrghariduse feminiseerimine aga pole tõenäoliselt tulnud mitte feministlikel-võrdõiguslikel kaalutlustel, vaid mäletatavasti oli nõuka elule omased mõned nüansid:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
-
toomas tyrk
- Site Admin
- Kontakt:
Haridussüsteemi feminiseerumine ei ole ainult (endisele) N Liidule omane. Mäletad, mida ma postitasin eelmisel lk-l? 75% humanitaar- ja PEDAGOOGIKA erialade üliõpilastest Soomes on naissoost.Kapten Trumm kirjutas: Nõuka aegne haridussüsteemi ja kõrghariduse feminiseerimine aga pole tõenäoliselt tulnud mitte feministlikel-võrdõiguslikel kaalutlustel, vaid mäletatavasti oli nõuka elule omased mõned nüansid:
Aeg, kui sai rääkida koolipapast, on ilmselt jäädavalt minevikku veerenud.
Tõsi, kui Eestis suudetaks koolidesse ka tuua ca 25% õpetajatest mehed - seegi oleks positiivne muudatus.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Täpsuse // mõtteselguse huvides pean ma parandama ühte punkti oma varasemast postitusest
Parandustvajav lõik oli:
Parandustvajav lõik oli:
Parandatud lõik on:- tulemuseks on üleharit naiste üleküllus ning alaharit meeste uputus ühiskonnas..
- tulemuseks on (pseudo)üleharit naiste üleküllus ning alaharit meeste uputus ühiskonnas..
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
-
toomas tyrk
- Site Admin
- Kontakt:
Vahelduseks ka veidi uurimistulemusi. Kahjuks allikat ei saa sealjuures viidata.
Sõbra tütar lõpetas eelmisel aastal põhikooli. Üks asju, mille põhjal seal mingeid hindeid sai, oli iseseisvalt läbiviidud uurimistöö. Igaüks ise valis teema, viis läbi, ja esitles tulemust. Siis üks tema sõbranna oli valinud uurimistöö teemaks kooliga rahulolu. Mitte mingeid väga keerulisi ja spetsiifilisi küsimusi. Väga lühike küsimustik, küsitles intervjuude korras. Üritas katta võrdselt vanusegruppe 1. klassist viimaseni. Poisse ja tüdrukuid võrdselt.
Küsitluse tulemuseks ei olnud, et poistele meeldis vähem või et tüdrukutele oleks meeldinud rohkem. Küsitlusest koorus välja selge muster - mida noorem õpilane, seda suurem oli rahulolu. Mida edasi - seda kriitilisemaks muututi.
No aga see oli ka tüdruku tehtud uuring. kallutatud jõud. ja muu klassika...
Sõbra tütar lõpetas eelmisel aastal põhikooli. Üks asju, mille põhjal seal mingeid hindeid sai, oli iseseisvalt läbiviidud uurimistöö. Igaüks ise valis teema, viis läbi, ja esitles tulemust. Siis üks tema sõbranna oli valinud uurimistöö teemaks kooliga rahulolu. Mitte mingeid väga keerulisi ja spetsiifilisi küsimusi. Väga lühike küsimustik, küsitles intervjuude korras. Üritas katta võrdselt vanusegruppe 1. klassist viimaseni. Poisse ja tüdrukuid võrdselt.
Küsitluse tulemuseks ei olnud, et poistele meeldis vähem või et tüdrukutele oleks meeldinud rohkem. Küsitlusest koorus välja selge muster - mida noorem õpilane, seda suurem oli rahulolu. Mida edasi - seda kriitilisemaks muututi.
No aga see oli ka tüdruku tehtud uuring. kallutatud jõud. ja muu klassika...
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Veel sellest "femiinahariduse" küsest.
Keegi ksf tuletas siin meelde, et pääle haridussfääri on meil ka näit prokuratuur ju täiega feminiseerunud.. ja ma viskaks nüüd üles kinda, et ehk see ongi (vähemalt) üks põhjusi, miks niipallu riigile olulisi kohtuasju hävib.. kusjuures mul kama kaks sest savisaare keissist - te ikka panite tähele, et hetkel on täiega hävimas Tallinna Sadama miljonialtkäemaksuvõtjate süüdistus

Keegi ksf tuletas siin meelde, et pääle haridussfääri on meil ka näit prokuratuur ju täiega feminiseerunud.. ja ma viskaks nüüd üles kinda, et ehk see ongi (vähemalt) üks põhjusi, miks niipallu riigile olulisi kohtuasju hävib.. kusjuures mul kama kaks sest savisaare keissist - te ikka panite tähele, et hetkel on täiega hävimas Tallinna Sadama miljonialtkäemaksuvõtjate süüdistus
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kui sa üritad nüüd välja jõuda sinna, et madala sündivuse põhjus on (klassikaliselt) Eesti meestes (nõuavad naistelt 3K-d ja muu klassika), siis ma võiks sind pisut lohutada.
Mina näiteks arvan, et mats Eesti mees on lihtsalt otsitud põhjus iseenda mugavusele ja laiskusele ja selliste asjade esitlemist kütab tänane ülikoolides ruuliv neomarksistlik-feministlik kaader mõnuga tagant. Loomulikult ei hakka keegi tõsimeeli küsimusele, et mis segab laste sündi vastama, et ma ei viitsi, või ilma on mugavam. Ikka moodsad, ühiskonnas kandepinda omavad argumendid - kus iseendas probleemi eales pole.
Ilmselt oled ka läbinud aine nimega sotsioloogia, kus käsitletakse sotsioloogiliste uurimiste tegemist ja meetodeid (meil tuli ka praktiline uuring läbi viia, mis käsitles sundüürnikke.)
Seal ehk jäi ka meelde hoiatus, et inimeste hoiakuid puudutavad uurimused/küsimused sisaldavad mingit % vastuseid, mis on moekas ja mida arvatakse küsitlejat ootavat.
Selliste uuringuvastuste hulka kuulub igas riiklikus eduraportis sisalduv Eesti venelaste tohutu riigitruudus kui ka igasugu stampsed mõttemallid (kõik mehed on sead).
Paraku toodab meile neomarksistlik-feministlik, põhiosas sotsiaalteadustel põhinev kõrgharidussüsteem pidevat endasuguseid.
See kõik ei põhine millelgi, lihtsalt minu tähelepanekud elust, seega kui ei meeldi - ärge lugege.
PS: ja veel üks asi. Millegipärast usuvad feminismi (postulaatide) uskujad, et feminism/feministlik võrdõiguslikkus võitleb kuidagi naiste võrdse seisundi eest ühiskonnas.
See arvamus on sama vale kui see, et bolševikud võitlesid töörahva eest.
Iga taoline võitlev liikumine võitleb tegelikult liikmete enda eelisseisundi eest.
Paraku aga karjäärile pühendunud (ja naistetöid mitte tegev) naine, mida promotakse klantsajakirjadest mariannemikkodeni, pole ühiskondlikult jätkusuutlik nähtus.
Juba põhjusel, et järeltulijaid ei ole (mida me tegelikult kogeme).
Kui nüüd keegi üritab väitma hakata, et Kapten Trumm on elus kibestunud vanamehenäss/naistevihjaja, siis tsiteeriks seepeale Leninit tõe kriteeriumi teemal. Mul on 4 last ja olen enda arvates täiesti õnnelikus abielus hästi haritud ja kõrgepalgalise naisega.
Mina näiteks arvan, et mats Eesti mees on lihtsalt otsitud põhjus iseenda mugavusele ja laiskusele ja selliste asjade esitlemist kütab tänane ülikoolides ruuliv neomarksistlik-feministlik kaader mõnuga tagant. Loomulikult ei hakka keegi tõsimeeli küsimusele, et mis segab laste sündi vastama, et ma ei viitsi, või ilma on mugavam. Ikka moodsad, ühiskonnas kandepinda omavad argumendid - kus iseendas probleemi eales pole.
Ilmselt oled ka läbinud aine nimega sotsioloogia, kus käsitletakse sotsioloogiliste uurimiste tegemist ja meetodeid (meil tuli ka praktiline uuring läbi viia, mis käsitles sundüürnikke.)
Seal ehk jäi ka meelde hoiatus, et inimeste hoiakuid puudutavad uurimused/küsimused sisaldavad mingit % vastuseid, mis on moekas ja mida arvatakse küsitlejat ootavat.
Selliste uuringuvastuste hulka kuulub igas riiklikus eduraportis sisalduv Eesti venelaste tohutu riigitruudus kui ka igasugu stampsed mõttemallid (kõik mehed on sead).
Paraku toodab meile neomarksistlik-feministlik, põhiosas sotsiaalteadustel põhinev kõrgharidussüsteem pidevat endasuguseid.
See kõik ei põhine millelgi, lihtsalt minu tähelepanekud elust, seega kui ei meeldi - ärge lugege.
PS: ja veel üks asi. Millegipärast usuvad feminismi (postulaatide) uskujad, et feminism/feministlik võrdõiguslikkus võitleb kuidagi naiste võrdse seisundi eest ühiskonnas.
See arvamus on sama vale kui see, et bolševikud võitlesid töörahva eest.
Iga taoline võitlev liikumine võitleb tegelikult liikmete enda eelisseisundi eest.
Paraku aga karjäärile pühendunud (ja naistetöid mitte tegev) naine, mida promotakse klantsajakirjadest mariannemikkodeni, pole ühiskondlikult jätkusuutlik nähtus.
Juba põhjusel, et järeltulijaid ei ole (mida me tegelikult kogeme).
Kui nüüd keegi üritab väitma hakata, et Kapten Trumm on elus kibestunud vanamehenäss/naistevihjaja, siis tsiteeriks seepeale Leninit tõe kriteeriumi teemal. Mul on 4 last ja olen enda arvates täiesti õnnelikus abielus hästi haritud ja kõrgepalgalise naisega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ma lisaks siia, et Rakvere tapamaja äkiline mässamine oma 10 a mitte tõusnud palga teemal langes kuidagi kahtlaselt kokku naisülemuse ametisse määramisega.Borja kirjutas:Veel sellest "femiinahariduse" küsest.
Keegi ksf tuletas siin meelde, et pääle haridussfääri on meil ka näit prokuratuur ju täiega feminiseerunud.. ja ma viskaks nüüd üles kinda, et ehk see ongi (vähemalt) üks põhjusi, miks niipallu riigile olulisi kohtuasju hävib.. kusjuures mul kama kaks sest savisaare keissist - te ikka panite tähele, et hetkel on täiega hävimas Tallinna Sadama miljonialtkäemaksuvõtjate süüdistus![]()
Ju siis olid soomlaste poolt ebaausaks tembeldatud meesülemustes midagi, mis hoidis tapamaja mehi vaos. Näiteks isiklik autoriteet. Vähemalt enne nad ei mässanud.
Vaevalt küll. Riigiprokuröride seas on jaotus umbes võrdne: http://www.prokuratuur.ee/et/kontaktid/riigiprokuratuurBorja kirjutas:Keegi ksf tuletas siin meelde, et pääle haridussfääri on meil ka näit prokuratuur ju täiega feminiseerunud.. ja ma viskaks nüüd üles kinda, et ehk see ongi (vähemalt) üks põhjusi, miks niipallu riigile olulisi kohtuasju hävib..
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
toomas tyrk
- Site Admin
- Kontakt:
Ma võin sind ka lohutada. Sündivus ei ole alla taastootmise taseme mitte ainult Eestis. Seega pole eesti mees mingi erandlik nähtus.
Samuti pole ma sündivuse vähenemist kuidagi põhjendanud eesti mehe ja 3K-ga. Ma olen väitnud, et 3K abil sa sündivust lihtsalt ei suurenda. See ei ole see tee, mis aitaks.
Kõik muu on juba lüürika...
Samuti pole ma sündivuse vähenemist kuidagi põhjendanud eesti mehe ja 3K-ga. Ma olen väitnud, et 3K abil sa sündivust lihtsalt ei suurenda. See ei ole see tee, mis aitaks.
Kõik muu on juba lüürika...
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Hüva - see seis näikse siis mõne viimase aastaga tiba normaalsemaks muutunud aga on ikka piisavalt femiinne:Kriku kirjutas:Vaevalt küll. Riigiprokuröride seas on jaotus umbes võrdne: http://www.prokuratuur.ee/et/kontaktid/riigiprokuratuurBorja kirjutas:Keegi ksf tuletas siin meelde, et pääle haridussfääri on meil ka näit prokuratuur ju täiega feminiseerunud.. ja ma viskaks nüüd üles kinda, et ehk see ongi (vähemalt) üks põhjusi, miks niipallu riigile olulisi kohtuasju hävib..
- kõigist riigiprokuröridest 9 : 7 naiste kasuks
- sh kolmest "prokurörbossist" 2 : 1 naiste kasuks
Ma olen edasi "kallutatult kiuslik" ja ütlen, et meie riiklust enim kahjustav valgekraede kuritegevus sellist proksi ei karda ning meie ülemakstud tippadvokaadibürood ammugi mitte.......
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Lisan siia ühe kokkuvõtte tegelikust elust:Siis mingi aeg avas mu naine veelgi mu silmi ja tegi mulle selgeks, et tydrikute eelistamine haridussüsteemis algab meil ammu enne kooli - nimelt õkva lasteaias:
- kus (ikka needsamad) naiskasvatajad juurutavad tydrikute loomupärast pugejalikkust kätt tõsta // "õigeid vastuseid" anda..
- ja väiksed koerpoisid saavad esmase negatiivse sähvaka oma haridusteel..
Mul käib praegu noorim laps, 5a poiss lasteaias ja viimasel aastal on hakanud tulema kasvatajatelt kaebusi käitumise teemal. Et poiss rikub korda, kiusab ja tema eestvõttel tehakse rumalusi.
Kaebuste kohta teiste poiste vanematele olen ka ääri-veeri kuulnud. Lasteaia rühma uksest hommikul sisse astudes avaneb järgmine vaatepilt: kasvataja on sukeldunud kõrvuni arvutisse või nutiseadmesse, lastel on "vaba mängukava". Õhtul järgi minnes on teisiti: kasvataja istub laua taga 3-4 pugejama tüdrukuga (enamasti sama seltskond) ja mängib mingit lauamängu, "koerpoisid" teevad kuskil midagi omaette (kuna rühmas on mitu ruumi, siis kuskil teises ruumis, näiteks lollusi). Poiss ise ütleb, et kasvatajad poistega "mängida ei taha", st eelistavad tüdrukuid (mida kinnitavad ka tähelepanekud, kui ootamatult sisse sadada). Õhtul kodus teema jätkub - ärritunud "koerpoiss" kiusab vanemaid õdesid ega taha rahuneda.
Ühesõnaga on näha, et poisil (poistel) on energiat ülearu, kasvatajal on tegevusvabal ajal lihtsam tüdrukutega nukule kleite sättida ja nimetatud energia ülejäägist teevad poisid lollusi.
Enne käis mul lasteaias korraga 2 tütart (1,5a vanusevahet) ja siis polnud lasteaiast ainsat kaebust - puha kiidulaulud, kui kenad, targad ja nii edasi. Aga poisiga näe on probleemid.
Kuna mul poiss saab nädalas 1-2 lasteaia vaba päeva, siis näiteks minuga ehitusel töötades on kõik ideaalne - matkitakse minu tegevusi, tassitakse lauajuppe hunnikusse ja vehitakse akutrelliga. Lemmik on meil pinnasetihendaja ja murutraktor -5a poiss võib nendega lõputult sõita. Ja pärast kodus, olles ära väsitatud, mingeid pahandusi ei ilmne.
Ma ei leia sellele probleemile muud seletust, kui poisslaps tajub kasvatajate erinevat kohtlemist, sh vähemat tähelepanu/tegelemist kui "püüdlikult kätt tõstvatele" tüdrukutele ja elab sedasi oma pahameelt välja. Ja kasvatajad ei saa sellest lihtsalt aru. Pahandust tehes aga tõmmatakse endale (kasvataja) tähelepanu - ka negatiivne tähelepanu on tähelepanu. Et tema eestvõttel tehakse pahandust, pole iseenesest halb omadus - lihtsalt on tegemist liidritüübiga (mul olid kooliajal samad probleemid). Kasvataja/õpetajatädid lihtsalt ei suuda seda poiste energiat õiges suunas suunata ja lähevad kergemat teed (tegelevad püüdlik-pugejalike tüdrukutega) ning seepärast poisid satuvad pahandustesse. Ja pärast, enese kaitseks on kõige lihtsam käsa laiutada - aga teie poiss ONGI paha ja teda TULEBKI karistada. Kuid nagu sõjaväes pole sittasid sõdureid, on sitad juhid, on ka muude organiseerimise-juhtimise protsessidega sama lugu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist