Vot, väga huvitav!Rebane11 kirjutas: Teise partii tegin siis üldse praeahi - keedupott- praeahi.
Kuidas jäi?
Ega poe krakovid pole ka osad suitsuahju näinudki.
Vot, väga huvitav!Rebane11 kirjutas: Teise partii tegin siis üldse praeahi - keedupott- praeahi.
Lihtsalt, üks võimalik võimalus......... Suurt kivist suitsuahju saab edukalt lihakäntsa suitsetamiseks kasutada, vorstide jaoks aretan midagi paindlikumat, grill küttekehaks ja puust kast kõrvale tabureti otsa
Sa paned riisile riisi veel juurde? Minu meelest on need pajad piisavalt riisi täis.olavsu1 kirjutas: ↑06 Nov, 2024 1:03 minu üks retsept on selline
klaas sõmerat riisi (tegelikult sobib igasugune riis).
hawaii pata. (olen kasutanud erinevaid riisiga patasid).
pakk kanahakliha või veise hakkliha, olenevalt kätte juhtunud patast.
Riis keema, ca 20 minutit, kui saavutab al dente siis kurnata vesi välja. Võiks jääda sõmeraks.
Kanahakliha teise potti ja helepruuniks praadida (just niipalju, et pole toores), 1 liiter vett otsa, tasasel tulel keema ja hawaii pata pakisisu potti, ca 20min aegajalt segades keeta, kuni kõik komponendid pehmed.
lõpuks kogu kupatus kokkusegada.
Roog olemas.
Seni on olnud nii et kõik kasutatud potid, pannid, taldrikud lakutakse filigraanselt puhtaks, midagi ei jää järele.
need patad ükinda on haledalt väike kogus.AMvA kirjutas: ↑06 Nov, 2024 9:16Sa paned riisile riisi veel juurde? Minu meelest on need pajad piisavalt riisi täis.olavsu1 kirjutas: ↑06 Nov, 2024 1:03 minu üks retsept on selline
Riis keema, ca 20 minutit, kui saavutab al dente siis kurnata vesi välja. Võiks jääda sõmeraks.
Kanahakliha teise potti ja helepruuniks praadida (just niipalju, et pole toores), 1 liiter vett otsa, tasasel tulel keema ja hawaii pata pakisisu potti, ca 20min aegajalt segades keeta, kuni kõik komponendid pehmed.
Roog olemas.
Seni on olnud nii et kõik kasutatud potid, pannid, taldrikud lakutakse filigraanselt puhtaks, midagi ei jää järele.
Ühele mehele piisabolavsu1 kirjutas: ↑06 Nov, 2024 10:18need patad ükinda on haledalt väike kogus.AMvA kirjutas: ↑06 Nov, 2024 9:16Sa paned riisile riisi veel juurde? Minu meelest on need pajad piisavalt riisi täis.olavsu1 kirjutas: ↑06 Nov, 2024 1:03 minu üks retsept on selline
Roog olemas.
Ma olen peale liha pruunistamist hinnanud rasva kogust ja lihtsalt kulbiga välja tõstnud liigse. Aga kõik riisid mul pikateralised, jääb kenasti sõmer.wolfgang kirjutas: ↑06 Nov, 2024 11:28 Plovi tegemise kohta on YT vist kõige rohkem videosid üldse. Tüüpiline on, turkenstani rahvastel, suhe 1:1:1:1 so. kilo liha(soovitaks lamba või veise, kui kasutada siga siis algset rasvaine kogust kõvasti vähendada), kilo sibulat, kilo porgandit, kilo riisi. Mu meelest on selline suhe liiga riisine ja olen kasutand pigem 1:1:1:0,5. A riisi valik on siin kõige tähtsam, eeldusel et eesmärgiks on saada sõmer riis. Ma olen vaadand, et aurutatud riisid lähevad kõige vähem pudruks. Kindlasti peab olema pestud ja leotatud. Keskaasia plovi tomat, ükskõik mis kujul, ei käi. Ka ei käi sinna hmeli-suneli. Sool, pipar küüslauk, köömned, valikulised tšillikaunad, rosinad, barbariss, kikerherned jms..
Kui kõik välja tuleb, riis sõmer jääb siis pannakse 12 liitrine kazaan pintslisse nagu niuhti. Inimesed, kes lambaliha ei söö võtavad viis portsu ja kui ise paja äärde pääsed on põhjas vaid küüslaugud.
Ma olen söönud Uzbekistanis oma silmade all kazanis valmistatud ehtsat pilaffi ja peale seda ei üritagi seda ise teha ega söö ka kohalikes kohtades tehtut. See oli ikka võrratult hea.wolfgang kirjutas: ↑06 Nov, 2024 11:28 Plovi tegemise kohta on YT vist kõige rohkem videosid üldse. Tüüpiline on, turkenstani rahvastel, suhe 1:1:1:1 so. kilo liha(soovitaks lamba või veise, kui kasutada siga siis algset rasvaine kogust kõvasti vähendada), kilo sibulat, kilo porgandit, kilo riisi. Mu meelest on selline suhe liiga riisine ja olen kasutand pigem 1:1:1:0,5. A riisi valik on siin kõige tähtsam, eeldusel et eesmärgiks on saada sõmer riis. Ma olen vaadand, et aurutatud riisid lähevad kõige vähem pudruks. Kindlasti peab olema pestud ja leotatud. Keskaasia plovi tomat, ükskõik mis kujul, ei käi. Ka ei käi sinna hmeli-suneli. Sool, pipar küüslauk, köömned, valikulised tšillikaunad, rosinad, barbariss, kikerherned jms..
Kui kõik välja tuleb, riis sõmer jääb siis pannakse 12 liitrine kazaan pintslisse nagu niuhti. Inimesed, kes lambaliha ei söö võtavad viis portsu ja kui ise paja äärde pääsed on põhjas vaid küüslaugud.
Mul aastaid vedelenud hunnik õhukesi haavalaudu, punn ühendusega. Sauna remondist jäid üle. Nüüd lähevad käiku. Maakivid jäävad mängust välja, mobiilsust on vaja - sandi ilmaga saaksin ukse ees ka toimetada. Ja maakividega kivimürakas mul juba on. Kerget kasti ja kerget suitsu on vaja.mart2 kirjutas: ↑06 Nov, 2024 8:54 Suitsuahjuks sobib hästi immutamata servatud laudadest topeltseinaga kast. Üks luuk küljele ja laudadest eemaldatav kaas peal.
Kui küttekolle teha 1,5 kaugemale ning suits tuua toruga ahju allosasse. (Ideaalne oleks asukoht mingil kallakul - näiteks kraaviperv)
Kui kasti põhjas on kiht suuremaid maakive, siis need ühtlustavad temperatuuri ja püüavad tahmaosakesi.
Esimest sellist nägin Järvseljas praktikal 80-ndate algul tudengiprojektina ning ise olen ka hiljem ehitanud. Töötab ja odav.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline