Viktoriin
...
Panzergeneral Hasso von Manteuffel
-
- Liige
- Kontakt:
Minu ees on kirjastuse Olion poolt 1999. aastal välja antud, kellegi Ian V. Hoggi poolt kirjutatud "Hutchinsoni lahingute leksikon". Tegemist ei ole ilmselgelt mitte just kõige põhjalikuma ja autoriteetsema teosega, aga selles raamatus omistatakse see tsitaat just Dietrichile. Tsiteerin raamatust:Charlemagne kirjutas:Ei Manteuffel ega Dietrich...
"Mul tuli kõigest ületada jõgi, vallutada Brüssel ja võtta Antverpeni sadam. Lumi aga ulatus vööni ning mul polnud ruumi isegi selleks, et paigutada kõrvuti neli tanki, rääkimata 6 tankidiviisist. Valgeks läks alles kell 8 ja kell 4 oli jälle pime, kuid minu tankid ei saa öösel võidelda. Ja kõik see toimus jõulude ajal!" - Sepp Dietrich, Saksa 6. soomusarmee juhataja, Ardennide operatsiooni ajal.
Kellele see tsitaat siis kuulub?
-
- Liige
- Kontakt:
Schade wohl, palun andeks ja pardon, messieurs! Sorry ja izvinite pealekauba! Olen vist ületöötanud..... tõesti see tsitaat kuulub Dietrichile, kus
mul see Rundstedt ette hüppas. Rundstedt, ehk "viimane preislane". Trevor N.Dupuy erinevalt Hogg'ist on autoriteet. Ja temagi ütleb DIETRICH!!!
Ja loomulikult A4 küsib, mina lähen häbiga magama. Koera kõrvale!

Ja loomulikult A4 küsib, mina lähen häbiga magama. Koera kõrvale!
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Võtan järje üle.
Teatavasti olid A.Puškini aegadel suurmoeks jalutuskepid.
Esines neid tollal õige mitmel erineval kujul.
Värvigamma, materjalid ja mdgi ka hinnad varieerusid seinast seina.
Mida rikkam inime, seda uhkema spazierstocki sai ta endale ka lubada.
Ka legendaarsel poeedil oli jalutuskepp, kaasaegsete arvtes midgi täiesti ainulaadset ja eriskummalist.
Küs: mille poolest oli ASP j.kepp eriline; millisel eesmärgil eriliseks loodud

Teatavasti olid A.Puškini aegadel suurmoeks jalutuskepid.
Esines neid tollal õige mitmel erineval kujul.
Värvigamma, materjalid ja mdgi ka hinnad varieerusid seinast seina.
Mida rikkam inime, seda uhkema spazierstocki sai ta endale ka lubada.
Ka legendaarsel poeedil oli jalutuskepp, kaasaegsete arvtes midgi täiesti ainulaadset ja eriskummalist.

Küs: mille poolest oli ASP j.kepp eriline; millisel eesmärgil eriliseks loodud

TÕDEONAJATÜTAR
- sammal.habe
- Liige
- Kontakt:
???
Kui ma ei eksi, siis ühe ASP jalutuskepi eripära oli selles, et nuppu kaunistas kullatud metallnööp , mis pärines Peeter I mundrikuuelt.
APS kohta on kirjutatud, et talle meeldisid rasked ja massiivsed jalutuskepid, et neid keerutades harjutada kätt tulevaste duellide jaoks...
P.S. Olen kunagi lugenud, et APS-l oli jalutuskeppe päris mitu, oli raskendatud (tinaga täidetud) ja üks oli isegi malmist (rauast) valmistatud.
Ja eks tema muuseumis Peterburis neid asjakesi päris mitu, kuid pole selle pilguga kunagi vadanud.
APS kohta on kirjutatud, et talle meeldisid rasked ja massiivsed jalutuskepid, et neid keerutades harjutada kätt tulevaste duellide jaoks...
P.S. Olen kunagi lugenud, et APS-l oli jalutuskeppe päris mitu, oli raskendatud (tinaga täidetud) ja üks oli isegi malmist (rauast) valmistatud.
Ja eks tema muuseumis Peterburis neid asjakesi päris mitu, kuid pole selle pilguga kunagi vadanud.
Viimati muutis stilett, 12 Sept, 2007 20:32, muudetud 1 kord kokku.
täienduseks
Tuhnisn natuke netis:
Пушкин носил тяжелую железную палку. Дядя спросил у него однажды: Для чего носишь ты такую тяжелую дубину?; Пушкин отвечал:Для того, чтоб рука была тверже: если придется стрелять, чтобы не дрогнула...
Kes viitsib see tõlgib ise.
Vabandust kahe postituse eest...
Пушкин носил тяжелую железную палку. Дядя спросил у него однажды: Для чего носишь ты такую тяжелую дубину?; Пушкин отвечал:Для того, чтоб рука была тверже: если придется стрелять, чтобы не дрогнула...
Kes viitsib see tõlgib ise.
Vabandust kahe postituse eest...
Peeter I mundrikuuelt päritud kullatud metallnööbiga j.kepi kohta minul kahjuks andmed puuduvad.
Küll on aga mitmed kaasaegsed maininud Sergei-poja pikka ja massiivset rauast spazierstocki.
'Igapäevane harjutus, püstolilaskmiseks, et käsi karastuks ega vajalikul hetkel väriseks' - selgitanud ise AP.
Paraku jäi neist harjutustest kepiga vajalikul hetkel siiski väheseks.....
Stilett, streljai!
Küll on aga mitmed kaasaegsed maininud Sergei-poja pikka ja massiivset rauast spazierstocki.
'Igapäevane harjutus, püstolilaskmiseks, et käsi karastuks ega vajalikul hetkel väriseks' - selgitanud ise AP.
Paraku jäi neist harjutustest kepiga vajalikul hetkel siiski väheseks.....

Stilett, streljai!
TÕDEONAJATÜTAR
???
II maailmasõja nõukogude esiäss Ivan Kožedub lasi alla 62 saksa lennukit (nõukogude andmed). Kuid äss sai kuulsaks mitte ainult saksa lennukite hävitamisega, lasi sõjapäevil alla veel kaks lennukit...
Mis riigi lennukid need olid?
Mis riigi lennukid need olid?
...
Õige, ja Aurik jätkab...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline