Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Sho »

OnuEnn kirjutas: mitte ei läinud käest vaid konkreetsed kaasfoorumlased okupeerisid teema oma tsiviilkaitsealaste märgade unenägude väljaelamiseks.
See oli ka n.liidu ajal "parem" - kehtiva rezhiimi paremuses ja igakülgses ainuõigsuses polnud lubatud kahelda. Järgnes vältimatu karistus. Näiteks mina pidin karistuseks nõukogudevastaste väljaütlemiste eest astuma pioneeriks ja komsomolkuseks.
Nüüd aga lubatakse endale luksust eelmist rezhiimi milleski paremaks pidada.. hoolimata sellest, et kuigi n.liidus oli värvitelereid palju rohkem kui 1916.aastal, on praegu Skype telefone jälle märgatavalt enam kui 1980.aastal.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Nüüd aga lubatakse endale luksust eelmist rezhiimi milleski paremaks pidada
Kahju kohe lugupeetavast, kui see elu tal nii kurb ja rõõmuta oli. Loodetavasti on tal praeguse režiimi ajal parem. Minu jaoks oli näiteks selle va paljukirutud eelmise režiimi ajal hea ka näiteks värskete heinte lõhn lakas. Millest praeguse režiimi ohvrid paraku ilma on.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OnuEnn »

"värskete heinte lõhn lakas. Millest praeguse režiimi ohvrid paraku ilma on."

eesti vabariik on süüdi, et sa ei viitsi heina teha?!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Lemet kirjutas: Minu jaoks oli näiteks selle va paljukirutud eelmise režiimi ajal hea ka näiteks värskete heinte lõhn lakas.
Selle lõhnaga käis harilikult kaasas lüpsisooja piima lõhn. Noil aegadel kui veel maaelu ja loomapidamine eksisteerisid, sai tihti lüpsi ajal kruusiga lauta mindud ja värsket piima otse sealsamas lehma kõrval joodud. Euronõuete kohaselt peaksin ma selle tõttu küll juba ammu surnud olema, aga mingil arusaamatul põhjusel on mul eluvaim täiesti sees ja, vähe sellest, isegi ühtegi allergiat ei ole.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Lemet
Liige
Kontakt:

OnuEnn kirjutas:"värskete heinte lõhn lakas. Millest praeguse režiimi ohvrid paraku ilma on."

eesti vabariik on süüdi, et sa ei viitsi heina teha?!
Aga kes keelab minna ja maainimeste käest küsida, miks nad sunnikud enam heina ei taha teha.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Aga kes keelab minna ja maainimeste käest küsida, miks nad sunnikud enam heina ei taha teha."

ma olen maainimene. kõik ümbritsevad heinamaad on aktiivses kasutuses. ei maksa mingit jama hambasse puhuda.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Sellest väikelehmapidamise kadumisest on natuke kahju küll. Ma pean nüüd iga suvi päris palju oma maakodu krundi ümbruses võsalõikajaga aega veetma, et mingigi kultuurmaastik säiliks, muidu lokkab lepavõsa varsti kõikjal. Nõuka ajal olid need lapikesed alati kenasti niidetud.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Sellest väikelehmapidamise kadumisest on natuke kahju küll."

ühe-kahe lehma pidamine on kallis hobi. kolhoosiajal sai loomulikult kolhoosist sööta varastada ja oma aeg ei maksnud midagi. praegu on odavam oma tööd teha ja piima osta selle käest, kes vähe suuremalt ette võtab.
Lemet
Liige
Kontakt:

kolhoosiajal sai loomulikult kolhoosist sööta varastada
Ei maksa kõiki enda järgi hinnata. Paljud näiteks ei varastanud, vaid tegi ise heina. Tänasel päeval teevad seda masinad ja traditsiooniline heinalakk koos seal magamisega on minevik. Heinapallidel magamine pole enam see :( Kusjuures minu suvekodu lähedal viimati lehmapidamise lõpetanu tegi seda seetõttu, et piimale enam rakendust polnud. Samas- kuuekümnendate lõpul- seitsmekümnendate algul käis sealkandis karjas pea 50 lehma.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Ei maksa kõiki enda järgi hinnata."

nõuka-ajal olin ma linnavurle. aga lehma ei pea üleval ainuüksi heinaga, tänapäeval käib kolhoosist varastatud jõusööda asemel vili, ükskõik kas siis ostetud või isekasvatatud. nii või teisiti pole see enam nii mõttekas tegevus kui kolhoosiajal. piima on panna küll kuhugi, piimakogumisauto sõidab jätkuvalt ringi nii et see ei ole põhjus.

loomulikult oli kolhoosiajal ka neid, kes ei varastanud, ükskõik kas võimaluse puudumise või põhimõtte pärast. nemad ostsid lavka pealt kartulikotiga leiba ja söötsid seda lehmadele.
Viimati muutis OnuEnn, 19 Veebr, 2012 19:49, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Lemet kirjutas: Kahju kohe lugupeetavast, kui see elu tal nii kurb ja rõõmuta oli. Loodetavasti on tal praeguse režiimi ajal parem.
Tänan kaastunde eest! :)
Ja tõepoolest on parem. Kõht on täis ja iga päev võib puhast tailiha süüa.
Kõige parem on veel see, et lakkas kehtimast nõukapõhimõte - kes ei tööta, see ei söö. Võib täitsa vabalt olla töötu ehk "ilma kindla töö- ja elukohata".. keegi ei karista selle eest. :wink:
Võtke teed ja tulge homme jälle..
OnuEnn
Liige
Kontakt:

... küll ma jõudsin peale niisama külaskäimist aasta kolhoosis autojuhina töötada, ma olen piisavalt kursis eluga maal.
Lemet
Liige
Kontakt:

piima on panna küll kuhugi, piimakogumisauto sõidab jätkuvalt ringi nii et see ei ole põhjus.
Jaaaa.....maaelust või vähemalt loomapidamisest olete ilmselt ...hm...pisut kaugevõitu. Tutvuge ühe või kahe lehma pidaja piima äraandmisvõimalustega, siis räägime edasi. Või tahab lugupeetav väita, et näiteks kasvõi Käsmus pole(ks) piima äraandmisega mingeid probleeme. Piimaauto teeb kohe omaette otsa sealt ühe lehma piima äravõtmiseks. Ja lisaks veel ühe-kahe lehma pidaja piima vastavus kombinaadi euro-nõuetele.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Jah, väiketootjalt piima vastu võtta ei taheta. Nii et kui looma tahta kasvatada siis kas lihaks või sii endale/naabreile. Varastatud jõusöödaga pole siin miskit pistmist
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

OnuEnn kirjutas:... küll ma jõudsin peale niisama külaskäimist aasta kolhoosis autojuhina töötada, ma olen piisavalt kursis eluga maal.
Jajah, aasta ajateenistuses teeb generalissimuseks ja aasta kolhoosi autojuhina vähemalt elavaks entsüklopeediaks maaelu teemadel.

Teema ise on üks mõtetumaid militaar.net -s.
Oma subjektiivsete veendumuste põhjal enda ilmeksimatuse kuulutamine(ei käi kasutaja OnuEnn kohta) on ikka ülim ulme. Minu jaoks liig kõrge pilotaaz nii järgi tegemiseks kui ka arusaamiseks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline