Meie oma läänestunud ratsionaalse mõtlemisega näeme asja nii. Vatnikute maailm (mitte ainult vene zombied vaid ka läänes elav viies kolonn ja kasulikud idioodid) on täielikus ekstaasis hetkel. Kõik eelmised taganemised ja kaotused on hoobilt andeks antud ja kohe langeb Lääs põlvili ja hakkab andeks paluma ja läbi rääkima. Sellise silmamoonduse jaoks mõnisada milli ära kulutada on Kremli vaatest ikka väga hea diil. Aga eks lähitulevik peab näitama kauaks seda entusiasmi jagub. Igatahes energiasüsteemi ründamises tundub olevat mõningast edu võimalik saavutada. Iseasi, kas seda oli mõistlik juba oktoobris teha?
Vene-Ukraina sõda II osa
Re: Vene-Ukraina sõda II osa
Viimati muutis Ghostship, 11 Okt, 2022 14:54, muudetud 1 kord kokku.
Puhas venelaste kättemaksu või terroriprojekt, kasutegur null või pikemas perspektiivis miinusmärgiga. Paralleele võiks tuua 2MS aegse sakslaste V1 ja V2 rakettidega Londoni tümitamisega.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... ainian_War
Antud loetelus on sõna MANPADS (mis oli sõja esimeses pooles, mil vene lennuvägi kandis enim kaotusi) ainus "lääne kaasaegne" ÕT raketistüsteem, täpselt 15 tükki ehk 146-st loetelus olevast umbes 10%. Mingi osa (minu hinnangul 10-20%) on alla tulistanud UKR hävitajad ja ülejäänud 70-80% on alla tulistanud UKR maapealse õhutõrje poolt (Tor-ist ülespoole, Kub, Buk, S-125, S-300) või kaotatud õnnetustes.
Seega, enim kaotusi VF lennuvahenditele on tekitanud NSVL aegsed lähimaa, keskmaa ja kaugmaa õhutõrjesüsteemid.
Milles see vaidluskoht? Antud tabel kinnitab minu sõnu.
Antud loetelus on sõna MANPADS (mis oli sõja esimeses pooles, mil vene lennuvägi kandis enim kaotusi) ainus "lääne kaasaegne" ÕT raketistüsteem, täpselt 15 tükki ehk 146-st loetelus olevast umbes 10%. Mingi osa (minu hinnangul 10-20%) on alla tulistanud UKR hävitajad ja ülejäänud 70-80% on alla tulistanud UKR maapealse õhutõrje poolt (Tor-ist ülespoole, Kub, Buk, S-125, S-300) või kaotatud õnnetustes.
Seega, enim kaotusi VF lennuvahenditele on tekitanud NSVL aegsed lähimaa, keskmaa ja kaugmaa õhutõrjesüsteemid.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Berliini kohus tyhistas Berliini linnavõimude keelu asetada purustatud orkide tank nende saatkonna ette.
https://twitter.com/p_o_heinemann/statu ... 1a3iEkXsEQ
Vabandust OT pärast aga ei osanud seda kuhugi mujale panna.
https://twitter.com/p_o_heinemann/statu ... 1a3iEkXsEQ
Vabandust OT pärast aga ei osanud seda kuhugi mujale panna.
Sinu sõnad olid siiski:Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Okt, 2022 14:58Seega, enim kaotusi VF lennuvahenditele on tekitanud NSVL aegsed lähimaa, keskmaa ja kaugmaa õhutõrjesüsteemid.
Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Okt, 2022 9:01Kõik need paarsada ühikut vene lennukeid on alla lastud mitte-lääne süsteemide poolt.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Väide oli kategooriline - KÕIK lastud mitte-lääne süsteemidega!Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Okt, 2022 14:36Enamik VF õhukaotustest pärineb sõja esimestest kuudest, kus Ukrainas polnud ühtegi "lääne moodsat" õhutõrjeseadet peale nende VSHORADide.mart2 kirjutas: ↑11 Okt, 2022 10:46Palun tungivalt mitte lahmida ja kasutada väiteid, millede ümberlükkamiseks on juba suvest saati olemas piisavalt videosid...Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Okt, 2022 9:01 ... Kõik need paarsada ühikut vene lennukeid on alla lastud mitte-lääne süsteemide poolt...
Peale selliseid kaotusi muutusid venelased ettevaatlikuks ega tikkunud enam endisel viisil UKR õhuruumi.
Huviga ootaks viiteid videotele, et sellest 250 kaotatud lennukist vähemalt kolmandik on alla lastud nt NASAMSi poolt.
Ma pole kirjutanud ei poolest, kolmandikust või veerandist ega ka mitte 5%. Ma ei oma ka vastavat statistikat, kuid kindlasti mitte KÕIK.
Seekord ma palvele vastu ei tule ja viiteid ei jaga, kuid luban akf-l endal kasutada interneti otsinguid.
PS. Kas veidi imelik ei ole küsida Ukrainast NASAMS-i videosid, kui on teada tarnimise aeg?

Teema lõpp.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
vene publikutes liiguvad kuuldused venemaa suurest pealetungist Limanile täna. Kas keegi teab sellest midagi või on see vene telegrammi pröökurite märg unelm?
Röpcke tund aega tagasi kirjutas, et unconfirmed so far: https://twitter.com/JulianRoepcke/statu ... 6138248193
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ma arvan, et venemaa ei mõtle eriti palju need maksta võiksid või kui palju maksab nende asendamine. Nad lihtsalt kasutavad neid kuna nad on laos olemas. putini poolt vaadatuna ju täiesti õige käitumine, sest venemaa saab ju sõjas peksa nii, et tema jaoks pole mingit vahet, mis sest venemaast saab peale teda.
See on jaburad avaldused, et kui palju oleks venemaal infrat saanud raketirünnaku asemel ehitada. Mingit infrat ei saa ehitada rakettidega, sest nad kasutavad kuna oli laost võtta ja kui ladu on tühi, siis enam ei ründa.
Keegi eelnevalt seadis kahtluse alla, et venitatakse sõjaga. Ma ütleks meile, kellele on venemaa naabriks on kasulik, kui see sõda venib. Nagu ajaloollased ja luure tegelased on rääkinud, siis on üsna naiivne loota, et venemaa ise paremaks naabriks muutuks ja kole sõjapidamine on pigem neil geenides juba. Mistõttu praegu ongi soodne aeg kuna neid juhib idioot putin, kes võib pikale venivas sõjas seda riiki ikka päris julmalt läbi hakklihamasina lasta. Sõda peaks kestma piisavalt kaua, et venemaa riigina muutuks selliseks, et kellega koostöö on aastakümneid poliitiline enesetapp.
See on jaburad avaldused, et kui palju oleks venemaal infrat saanud raketirünnaku asemel ehitada. Mingit infrat ei saa ehitada rakettidega, sest nad kasutavad kuna oli laost võtta ja kui ladu on tühi, siis enam ei ründa.
Keegi eelnevalt seadis kahtluse alla, et venitatakse sõjaga. Ma ütleks meile, kellele on venemaa naabriks on kasulik, kui see sõda venib. Nagu ajaloollased ja luure tegelased on rääkinud, siis on üsna naiivne loota, et venemaa ise paremaks naabriks muutuks ja kole sõjapidamine on pigem neil geenides juba. Mistõttu praegu ongi soodne aeg kuna neid juhib idioot putin, kes võib pikale venivas sõjas seda riiki ikka päris julmalt läbi hakklihamasina lasta. Sõda peaks kestma piisavalt kaua, et venemaa riigina muutuks selliseks, et kellega koostöö on aastakümneid poliitiline enesetapp.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
SelgitanKriku kirjutas: ↑11 Okt, 2022 15:06Sinu sõnad olid siiski:Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Okt, 2022 14:58Seega, enim kaotusi VF lennuvahenditele on tekitanud NSVL aegsed lähimaa, keskmaa ja kaugmaa õhutõrjesüsteemid.
Milles see vaidluskoht? Antud tabel kinnitab minu sõnu.Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Okt, 2022 9:01Kõik need paarsada ühikut vene lennukeid on alla lastud mitte-lääne süsteemide poolt.
Ukraina claimitav VF lennukikaotuste arv on on 266 tänase seisuga. Sellest paarsada ehk 200 võib minna NSVL päritolu ÕT süsteemide arvele. Suurusjärgus 20-30 läheb MANPADSidele (peamiselt Stingerid, aga ka NSVL pärioli Strelad ja Iglad) ja teist samapalju UKRAF hävitajate arvele.
Et siin osadele meestele ei mahu pähe, et ka vene relvadega saab hästi sõdida, on nende endi probleem.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Ma julgeks sekundeerida, kui sa niimoodi tühja rakette, sõna otsese mõttes raiskad ja sul pole võimekust neid peale toota samas mahus, siis kolmanda klassi matemaatika ütleb, et ühel hetkel saavad varud otsa. Päris kõike ei saa ka suht suvaliste sihtmärkide peale saata, et paar turumutti kuskil ristmikul looja poole läkitada (kõige lugupidamise juures) ja paar Toyotat katki teha, ehk mõne maja ka.kmeesk kirjutas: ↑11 Okt, 2022 15:13 Ma arvan, et venemaa ei mõtle eriti palju need maksta võiksid või kui palju maksab nende asendamine. Nad lihtsalt kasutavad neid kuna nad on laos olemas. putini poolt vaadatuna ju täiesti õige käitumine, sest venemaa saab ju sõjas peksa nii, et tema jaoks pole mingit vahet, mis sest venemaast saab peale teda.
See on jaburad avaldused, et kui palju oleks venemaal infrat saanud raketirünnaku asemel ehitada. Mingit infrat ei saa ehitada rakettidega, sest nad kasutavad kuna oli laost võtta ja kui ladu on tühi, siis enam ei ründa....
Sellise idootse hullumeelsusega istuvad varsti raketikoplekside meeskonnad kabiinis ja sügavad teadagi mis kehaosasid, sest kõigil on kolm raketti.
Nii küüniliselt, kui see ka ei kõla. Pange veel üks laks sinna silla pihta, jälle sada raketti vähem. Vabandan.
Aru pähe panemiseks peab tingimata valetama ja "fakte" välja mõtlema?Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Okt, 2022 15:47Et siin osadele meestele ei mahu pähe, et ka vene relvadega saab hästi sõdida, on nende endi probleem.
Ukrainlased siis väidetavalt täna Venemaa poole peal elektritaristut hävitamas. "Belgorodi oblasti kuberner Vjatšeslav Gladkov teatas Ukraina relvajõudude rünnakust Šebekino elektrialajaamale".

Läti saadetud Stingerid pandi teele enne kui sõda ametlikult algas ja ameeriklaste esimesed saadetised kiideti heaks/pandi teele esimeste nädalate jooksul alates sõja algusest.Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Okt, 2022 14:36 Enamik VF õhukaotustest pärineb sõja esimestest kuudest, kus Ukrainas polnud ühtegi "lääne moodsat" õhutõrjeseadet peale nende VSHORADide.
Peale selliseid kaotusi muutusid venelased ettevaatlikuks ega tikkunud enam endisel viisil UKR õhuruumi.
Huviga ootaks viiteid videotele, et sellest 250 kaotatud lennukist vähemalt kolmandik on alla lastud nt NASAMSi poolt.
Enamusel nendest airframe lossidest pole mitte mingit märget juures, et millega nad täpselt alla lasti. Mille põhjal sa väidad, et enamus oli TOR, BUK, S-300 jne?Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Okt, 2022 14:58 https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... ainian_War
Nojah - venelased lasevad oma laod rakettidest tühjaks ja meie arvutame kui palju nad seelega raha kulutavad.
Aga vene foorumites ollakse rõõmsad. Et saadavad näituseks odava iraani drooni teele ja kuidas Ukraina pool siis kulutab omi ülikalleid rakette jne - ehk siis meeletult raha... ja ikka pooled? droonid lähevad läbi.
Mina hindu ei tea ja kehitan vaid õlgu venelaste jutu peale - et üks loodetavasti Ukrainale tarnitav Patriot süsteem maksvat miljard dollarit - las see arv olla, aga kindlasti odav ei ole.
Ka ei tea ma Ukraina elektrijaamade hindu tänases turuväärtuses - aga miski suure jaama sodiks tegemine ja saamata jääv elekter (Ukraina olla eilsest elektri impordi lõpetanud) ja sellest juhtuvad ahelreaksioonina majanduses jne kahjud jne - võivad olla hullemad kui mõne raketi hind tabatavale jaamale. Aga ei tea elektrijaamadest miskit - võibolla on koheselt kuskilt võtta elektrit tootvad misiganes "katlad" jne. Et näituseks Harkovi elektrisüsteem-jaam on varasemaltki matse saanud - linn-oblast pime - aga miski aja pärast jälle linn tuledes. (arvan - et Venemaa tahab Ukrainat tampida kiviaega ja sellega sõja võita - et kui kuskil elektrit, vett, soojust, sidet jne - keset talve ei ole - et mis siis saab).
Aga vene foorumites ollakse rõõmsad. Et saadavad näituseks odava iraani drooni teele ja kuidas Ukraina pool siis kulutab omi ülikalleid rakette jne - ehk siis meeletult raha... ja ikka pooled? droonid lähevad läbi.
Mina hindu ei tea ja kehitan vaid õlgu venelaste jutu peale - et üks loodetavasti Ukrainale tarnitav Patriot süsteem maksvat miljard dollarit - las see arv olla, aga kindlasti odav ei ole.
Ka ei tea ma Ukraina elektrijaamade hindu tänases turuväärtuses - aga miski suure jaama sodiks tegemine ja saamata jääv elekter (Ukraina olla eilsest elektri impordi lõpetanud) ja sellest juhtuvad ahelreaksioonina majanduses jne kahjud jne - võivad olla hullemad kui mõne raketi hind tabatavale jaamale. Aga ei tea elektrijaamadest miskit - võibolla on koheselt kuskilt võtta elektrit tootvad misiganes "katlad" jne. Et näituseks Harkovi elektrisüsteem-jaam on varasemaltki matse saanud - linn-oblast pime - aga miski aja pärast jälle linn tuledes. (arvan - et Venemaa tahab Ukrainat tampida kiviaega ja sellega sõja võita - et kui kuskil elektrit, vett, soojust, sidet jne - keset talve ei ole - et mis siis saab).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: s-v ja 2 külalist