Ja "päris vanasti", kui lastel oli vähe mänguasju, anti see (kuivatatud) jänesekäpp lastele mänguasjaks.
Samamoodi nagu tänapäeval on lastel erinevad kaisukad.
Ja "päris vanasti", kui lastel oli vähe mänguasju, anti see (kuivatatud) jänesekäpp lastele mänguasjaks.
Oli meil üks kohalik töökojajuhataja, vana kooli sepp. Tark ja muheda jutuga mees, kohalike seas väga lugupeetud. See tüüp oli mingil hetkel käinud Venemaal ekskursioonil ja sattus muuhulgas kusagile Moskva taha, kus tohutu suur konnafarm. Venelased kasvatasid prantslastele konni müügiks ja said selle eest kõva valuutat. Huvitav oli olnud transport - müügiarvestus käis vagunikaupa, konnad ladustati elusalt vagunitesse põhimõttel kiht konnasid ja kiht jääd. Kahepaiksed vajusid vaikselt talveunne ja rändasid sellistena Prantsusmaale. Huvitav nüanss oli olnud kvaliteedikontroll - jää kogus oli arvestatud selliselt, et jää sulaks ära kohalejõudmise ajaks ja esmane vastuvõtt käis audiomeetodil - prantslane kuulas, kõrv vastu vagunit, kui konnad krooksusid oli järelikult bien, aga kui vagun vaikis, siis kahtlane. Mehe jutu järgi, kui vagun ikka väga vait oli, siis saadeti üldse tagasi ja ei hakatud isegi avama.
Laktoosivabad on nad selle pärast, et hapnemisel laktoos lahustub piimhappeks, mitte suhkruks.vanahalb kirjutas: ↑04 Apr, 2025 18:17 Soomlased ise teevad samuti smetanat, erineva rasvaprotsendiga ja niipalju kui ma näinud olen on kõik laktoosivabad. See tähendab ühtlasi ka et magusad.
https://www.valio.fi/tuotteet/valio-hyv ... i-smetana/
Vbl mingi toode Soomes poodides on magustatud, vat ei tea ja ei tunne kõiki Soome hapukoore sorte, aga tavaline Soome smetana sisaldab umbestäpselt sama palju suhkruid (süsivesikuid elik hiilihydraatit), kui Eesti hapukoored.Piimhappebakterid oksüdeerivad laktoosi piimhappeks ja tekkiv hapupiim enam laktoosi ei sisalda. Seetõttu talutakse hüpolaktaasia puhul hapendatud piimatooteid, näiteks hapupiima, hapukoort, keefirit, jogurtit, kohupiima ja juustu.
https://tsoliaakia.ee/haigele/laktoositalumatus/
Mul siin naisukesel "pool" suguvõsa jahimehed (4tk) ja jahinaised (2tk) ja aeg-ajalt kostitatakse ka kopralihaga.wolfgang kirjutas: ↑05 Apr, 2025 16:55 Rotte ei tea kommenteerida, aga kopraid olen ikka lasknud ja praegugi vist mingid osad vaakumkotiga sügavas. Aga mulle ei maitse. Võibolla ei oska valmistada lihtsalt. Mingi tõrge tekib. Ilmselt võrdluse tõttu rotiga. Aga selle liha on ka heast tume ja kuidagi erliselt pehme, aga mu meelest veidra maitsega.
Jep.Aga ikka on kerge tõrge![]()
Vaheta silt ära.
Võtsin selle jutu peale Eestis tehtud Deliciesti ja Soomes tehtud Valio "smetana" koostisosi võrrelda. (Eesti hapukoor minuarust kõlbab ja soome oma mitte)
See on nüüd ka rumal jutt. Tehnoloogia kui selline ei määra tulemust, mida selle abil saavutada annab või saavutatakse. USA toiduturg on alareguleeritud, ükskõik, kas sisendid on GMO või mitte.Kapten Trumm kirjutas: ↑08 Apr, 2025 8:29EL ei luba siin müüa seda GMO kõntsa, mida keskmine MAGA mees õgib igapäevaselt (ja rikub oma tervist).
GMO pikaajalised tervisemõjud on läbi uurimata ja ebaselged, seepärast rohke GMO kasutusega USA põllumajanduse toodangut EL-s müüa ei saa.Kriku kirjutas: ↑08 Apr, 2025 8:42See on nüüd ka rumal jutt. Tehnoloogia kui selline ei määra tulemust, mida selle abil saavutada annab või saavutatakse. USA toiduturg on alareguleeritud, ükskõik, kas sisendid on GMO või mitte.Kapten Trumm kirjutas: ↑08 Apr, 2025 8:29EL ei luba siin müüa seda GMO kõntsa, mida keskmine MAGA mees õgib igapäevaselt (ja rikub oma tervist).
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline