Vene 2000000 tootmisvõimsuse võtsin KVJ intervjuust aasta alguses. Olen selle siia ka millalgi postitanud. Vene sõjaväevõimekuse teemasse vist. Seal ta ütles ka, et selle kahekordistamine peaks olema venelastele igati jõukohane. Aga 2 miljonit toodang on 5400 päevas ja 4miljonit on 11000 paevas. Et praegust taset hoida, peaks nad 6-8 miljonit aastas tootma.Otokas kirjutas: ↑10 Mär, 2023 17:57Lahe kiun on lahti läinud, kuidas Venemaa suudab ja Lääs ei suuda. Palun mõnda viidet sellele, et 2021 tootis Venemaa 2 000 000 mürsku aastas. Olen ka seda mürskude tootmise teemat sõja algusest saadik proovinud uurida ning näinud numbreid 200 000 - 700 000. Nüüd siin siis ütled, et ka kõige optimistlikum mulle teada olev number on ligi kolm korda väiksem kui tegelik Venemaa toodang. Nahhui nad hädaldavad seal siis, bizdiljon mürsku pidi ju laos ka veel olema.Põldur kirjutas: ↑10 Mär, 2023 16:45 Aga arvuta, mitu mürsku peab tootma kuus , et venemaa saaks ööpäevas 20000 jätkusuutlikult välja lasta. Enne sõda nad tootsid hinnanguliselt 2000000tk aastas. Nüüd ilmselt rohkem.Ja lääne numbrid on ka järjest selgemaks saanud. Euroopa toodab ca 325000 155mm mürsku aastas.Ukraina tahaks euroopalt saada 240000tk kuus. Usa tootis aasta lõpus 14000tk kuus, kevadeks pidi 20000 peale tõusma. Ehk siis heal juhul suudetakse kokku toota kevadel kuus 50000tk. Ja siis arvuta palju sellest päevaks jagub.
Usa küll ostab koreast enda varude asemele täiteks, sest korea urainale ei ole nõus müüma aga puudujääk on ikka meeletu.
Ma olen seda laskemoona teemat üritanud jälgida ja ei näe põhjust, miks selle puudusele viitamine kohe vene propaganda peaks olema. Eriti arvestades , et sellest räägivad kõik. Kasvõi täna KAMIN pressikal.
Eks meil kõigil on optimistlikumaid ja pessimistlikumaid päevi ja küll suurtükivägi tahaks 24/7 tuld anda. Samas mulle natuke tundub praeguses sõjas küll, et kohati venelased kütavad terve vaguni mürske vastu taevast ja ukrainlased vastavad 10-20 mürsuga ning vastastikune mõju on üsna sarnane. Seega ma väga ei muretseks, kui venemaa toodab 2 000 000 mürsku ja meie omad sinna 300 000 - 400 000 vastu toodavad. Minu mure on hoopis rohkem selles, et kui otsustataksegi, et see on pikaajaline suurtükiväevõistlus, kes rohkem raudjunne torust läbi suudab ajada, siis on mürsud väike probleem, sest need torud saavad otsa.
Kui see laskemoona koguste teema ukrainal probleem poleks, ei räägitaks sellest. Hetkel öeldakse ,et see on kõige pakilisem küsimus.
Kõik laskemoonaga seotud numbrid olen varasemalt viitega pannud. Hetkel kahjuks pole arvutis, et neid uuesti otsida.