Kapten Trumm kirjutas:Muide F-16 üritati suruda ka tekilennukiks (oli isegi üks prototüüp), kuid merevägi vajas a) kahte mootorit b)väikest minimaalkiirust.
F-18 suudab teha uskumatuid manöövreid kiirusel, mil teised lennukid (sh F-16) juhitamatuks muutuvad. Ta on optimeeritud madalatele kiirustele - väikese noolsusega tiib ja tugevalt arendatud LERX.
Aeglaste kiiruste kohta niipalju, et Mattias Metsa raamat annab maandumis kiiruseks F16-nel 226km/h ja F18-nel 248km/h. Kuidagi ebaloogiline tundub, et väiksema maandumis kiirusega lennuk ei ole võimeline lendama aeglasemalt kui suurema maandumis kiirusega masin.
Kapten Trumm, sul jutt jookseb ja lennundus teadmisi varrukast võtta. Ehk seletad lennukite kiirus erinevusi erinevatel kõrgustel. Võimalik, et ainult mina olen sellel ajal koolist poppi teinud kui füüsikas seda käsitleti aga kui vaadata hävitajate kiirusi maapinnal ja maksimum kiirusi siis ei ole see päris arusaadav. Ma nagu mäletan, et energia vajadus on ruut sõltuvuses ehk siis 8,5 korda hõredamas õhus (~15000m kõrgusel) peaks sama lennuk olema 2,91 korda kiirem.