Mina sain kartseris olla/oodata ainult neli tundi.Selliseid ootajaid oli seal õhtuks umbes nelikümmend ,need kes olid ilma linnloata postkontorisse läinud .Ilmselgelt juba aastaid käidi postkontoris kui kõigile pühas kohas ilma linnaloata ,muude kohustuste vahel.Ja sellist asja ei tulnud kellelgi pähegi ei küsida ega pakkuda, linnaluba 400-500 meetrit eemal olevasse nii tähtsasse asutusse.Igal ajastul on omad vabameelsed ja nii leidis mingi loitenant ,et nüüd ja täna taastab patrulli pealikuna ustaavi korra. Ehk oli tal veel häid soovitajaidki.Asuski usinasti tööle ja organiseeris konveieri POSTKONTOR- KUBU. Olin just pahaaimatult külastajana sisenenud kui eelpool mainitud loitenant järjekordset saaki tuli korjama. Postkontori moorid küll sisisesid patrulli juhtoina peale ja ajasid oma kaheharulised keeled välja,aga see mind ega teisi samasuguseid ei päästnud. Ja nii ta toimetas päris mitu tundi.Rahvast tuli iga natukese aja tagant meile hukkamist ootavatele juurde ning oli ilmselge ,et püsiasukate väljaviskamisest enam ei piisa .Tuleb abiks võtta mõni suurema kaliibriga vangla või õhtuks luua koonduslaager. Kuulu järgi olla postkontori moorid aina rohkem erutunud ja nende kui kõiki alamaid ja ülemaid teenindajate hääl võis ulatuda päris kaugele.Pealegi olid neil telefonid vabalt käes.Minu kontoris oleku lühikese aja jooksul vahetati tapvalt mürgiseid repliike ,et see püstihull inimene ajab juba homseks postiasutuse laushukatusse.
Ju oli minevikus ka USTAVi järgi elada püütud ja külastatavus kukkus alla nulli. Moorid jäävad niiviisi tööta. Ega sõjaväelinnakus ohvitseride naistel mingitki töökohta niisama leida ei olnud kerge.
Pole teada ,kas ähvardati USTAVI otsetõlgendajaid kastreerimisega või tulid mängu mingid muud mustad jõud.
Igatahes õhtusöögiks oli kinnipüütud isikute väeosade autod ukse ees ja vedasid nii suure vaevaga kokku kogutud seltskonna mõne minutiga laiali.
Midagi siiski muutus järgmistel aegadel.Tuli lihtsalt küsida käskjala käeside aga see kalts ei vajanud kellegi kirjatööd.
GUBA (KUBU)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline