Militaarne käsivõitlus.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

de Armani kirjutas:
Kui nüüd lahing olukorras juhtub selline häda, et satud vastasega silmitsi, nii, et relva pole võimalik kasutada, siis nagu pead ründama ja seda loetud sekundite jooksul, mitte luurama, mis tehnikaga vastane relvastatud on.
Samasugusele küsimusele on vastuseid otsimas ju kõik erinevate väekunstide loojad. Kõikide väekunstide eesmärgiks on vastase võimalikult kiiresti abituks tegemine. See, et kaks meest mitmeid raude järjest ringi hüppavad ei ole ju eesmärk. Mõlemad mehed on pidanud mingi kadalipu läbima, et sinna ringi üldse jõuda. Sellise tee läbimine tähendab reeglina, et kui nad lõpuks ringi jõuavad, siis on nad suhteliselt ühe tasemega. Praegune UFC on halb näide MMA propageerimiseks seepärast, et puuri/ringi satuvad mehed, kes on läbinud sarnase tee ning on universaalselt head nii püsti, klintšis kui ka maas. Taktikvalik sõltub vastase tugevamatest külgedest ning seepärast eelistab üks ja see sama mees mõnes matšis püsti võidelda ning teises kiiremas korras võitluse maha viia. 90. aastate keskpaiga UFC'd olid silmaavavad seepärast, et taolisi universaalseid mehi oli vähe (õigem on öelda, et neid ei olnudki) ning ringi tulid just nö klassikalise taustaga mehed ning olenemata kehakaalust ja löögikiirusest "loputas" neid brasiilia jiu-jitsu mees. Loodetavasti toimus Eesti publiku jaoks sarnane silmade avamine jaanuaris Saku suurhallis toimunud võistlusel, kus üks kodumaine MMA'kas tegi ära maailmas nime teinud kodumaisele kickpoksijale.

Video on siin

http://www.3dtreening.ee/videod/BOB_ott ... ar_320.wmv

Kordan lõpuks üle, et jutt käib ilma relvadeta võitlusest. Samas on see hea eeltingimus ka relvadega võitlemiseks, sest selline treening annab hea füüsilise ja vaimse baasi, kust edasi minna.
Kasutaja avatar
ottojama
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ottojama »

Jah. Kõik õige.

Aga ehk on välja pakkuda ka mõni video, kuidas täies välivarustuses - killuvestid ja rakmed ja põlvekaitsed ja misiganes rippriistad - mehed seda MMA kägarn...i teevad?
------------8<--------------
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

ottojama, nii palju kui mina tean, siis jänkid, kelle Combatives (armee käsitsivõitluse nimetus) põhineb osaliselt MMA'l, ei tee trenni täisvarustuses. Üks loogilisi põhjuseid oleks turvalisus, sest kogu selle tränipuntra sees on oht end vigastada, sõpra vigastada ning varustust lõhkuda. Tähtis on sõdurile selle piiratud kursuse jooksul selgeks õpetada loetud arv võtteid, millega esimene oht likvideerida. Kui ma nüüd meelde tuletan oma sõjaväepedagoogika tunde, siis enne nö action etappi oli ikka vaikne oskuste omandamise etapp jne.

Kui youtube'sse jne. Army Combatives sisse lüüa, siis peaks igasugu asju välja viskama. Mõni aeg tagasi rippus seal pool kursust üleval.
Kasutaja avatar
de Armani
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas de Armani »

Ainarit, ehk siis antud olukorras, kes kaotas näen ma vahetevahel Karl Lemanis poksima, andekas poiss, hästi vitaalne ja kõva poksija, mis siin salata.
Esiteks see mida me nägime on sport, seega siin on palju asju millele tahaksin tähelepanu juhtida. Paaris kohas loomulikult kõrvaltvaataja pilgu läbi jäid Ottil kubeme piirkond väga avatuks ja kui tahta saab sinna lüüa aga seda loomulikult mitte ringis see nagu tänava jms. koha teema, kus ainus reegel on ellu jääda.
Teiseks, vot siinkohal jääb mul teadmistest vajaka õigemini kogemusest, et kui ta üritas jalgadest haarata, et miks ta ei astunud sammu tagasi ja ei löönud jalaga näkku, samas võib seda ka üsna raske teostada. Ja veel on minu arust üldse üsna ohtlik jalgu rünnata küürus seljaga, sest küünarnukiga on võimalik selga lüüa, kuigi see vist sõltub ka asendist.
Selle MMA puhul ei seaks ma üldsegi mitte kahtluse alla nende noormeeste füüsilise vormi, mis minu arust on üsna hea, ma olen ka lugenud nende treeningprogrammi ja kui nad tõesti teevad nii nagu kirjutavad, peaks neil olema jõudu sitaks samas ka osavust kiirust jne.
Loomulikult on seal tasemed ühtlased, mis omakorda loovad olukorra, kus siis kaks mehemürakat terve 9 min üksteist põrandal "kallistavad". Minu jaoks antud ala nagu vaatemänguliselt ei jäta erilist muljet.
Ma isiklikult pooldan, et rakmetega tuleks ja lausa peaks trenni tegema, mitte alguses vaid ikka siis, kui juba on üksjagu harjutatud, siis ka juba olukorras, kus rakmed ümber oskad vältida võtteid, mis näiteks seob sinu ja vastase rakmed sõlme.
Välja, välja Wabariigi seest, kes söövad meie leiba ja ei räägi eesti keelt!!!
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

de Armani, sa vastasid ise enamusele püstitatud küsimustele ära.

Elu ja surma peale võitlemise situatsioone on reaalsuses väga raske harjutada. Manuaali võib sisse kirjutada, et suru pöidlad silmakoopasse, hammusta kõrva, löö jäsemetega kubemesse, raiu küünarnukiga kuklasse jne. Kuidas sa seda võtet küll elusa võitluspaarilise peal 1000x järjest harjutad? Keegi ei taha sinuga enam treenida ju!

Vaatemängulisusest. Selle kohta öeldakse, et ilu peitub vaataja silmades. Asjatundmatute jaoks on ka poks tahumatute meeste toores udjamine. Kägistamisvõttele, millega Ainar alistati, eelnes teadlik eeltöö, mis viis lõpuks sihile. Igale võttele on vastuvõte ning lõpuks võidab see, kes sellest tsüklist kiiremini välja tuleb ja ennast kehtestab. Suvalise Antsu võib paremsirgega maha võtta. Oskajama mehe "avamiseks" tuleb mitmelöögilisi seeriaid teha ning vajadusel ka ründenurka muuta.

Rakmetest. Pane nad siis lõpuks selga kui sa seda tahad ning anna minna.
PS. Miks peab üldse rakmed sõlme keerama. Vastast saab ilusti kägistada ka jaki revääre kasutades. Puhas jiu-jitsu teema.
Kasutaja avatar
de Armani
Liige
Kontakt:

Seda rakmetega värki me hakkamegi varsti proovima, kuna oleks ju huvitav teada, et mis siis jutub.
Olen nõus, et maitse asi, kelle miski äge tundub, et ka poks tundub enamusele kahe lolli löökide vahetamine peapiirkonda.

Ma ise planisin ka sinna 3Dtreeningusse minna, kuid antud härrade suhtumine tõrjus mind eemale ja tõrjub siiamaani.
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhan »

de Armani kirjutas:Ainarit, ehk siis antud olukorras, kes kaotas näen ma vahetevahel Karl Lemanis poksima, andekas poiss, hästi vitaalne ja kõva poksija, mis siin salata.
Nägin Eesti meistrikatel tema matši - päris muljetavaldav oli. Niipalju kui ma löbi poolteise silma nägin (ühe alla hakkas just enda matšist latern tekkima :roll: ), siis on tal väga hea tehnika. Samas teeb see tüüp 2x nädalas poksi, 2x nädalas kick-boxi ning lisaks veel ka judot vms.
Väga mitmekülgne.

Militaarse käsivõitluse koha pealt veel nii palju:
Ehk teadjamad mehed oskavad öelda, kas Kaitseliidus ka miski selline kursus vms. on? Tartu malevast räägin ise.
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas okaloka »

Kaitseliiduga kipub olema selline asi, et igal maleval, igal malevkonnal on täpselt selline kursus, nagu nad ise suudavad orgunnida. Universaalne ehk üleliiduline on vast laskmine, baasväljaõppekursus isegi erineb oma tasemelt malevate lõikes.

Kunagi kui ma kadunud Benno Leesikult küsisin, et kui Kaitseliidult eeldatakse kõiksugu päästmist ja tulekahjude kustutamist, siis kas sellealast koolitust ka ehk võiks anda - siis vastus oli selge - kui teil on asja vastu huvi, organiseerige ise.

Seega, keda asi huvitab, lülitage oma väljaõppesse ise asi sisse. Meil on 2008a kavas kõigi lootuste kohaselt lähivõitlus. Noa jms asjaga - mina üritan kindlasti läbi lükata, et kogu koolitus tehtaks rakmete ja saabaste jms jamaga.
Pauk või paar peab ikka olema - kasvõi selleks et 50 aastat hiljem avada debatt teemal "okupatsioon".
Kasutaja avatar
de Armani
Liige
Kontakt:

Kaitseliidul võiks jah olla mingi ühtne süsteem või vähemalt võimalus õppimiseks näiteks poks aga praegast on ju nii, et KL püsib koos suuresti isiklikul initsatiivil, mis on küll õige aga riiklik toetus on ikke väga nigel või õigemini minu kui rea KL-i liikme jaoks ei ole seda tunda.
Muret tekitav on ka noorte madal osalus, ei taheta kaitsta kodu. Parem on ju paadiga Rootsi poole kütta, kui jamaks läheb, kui oma nahk turule viia.
Mulle meeldis Laaneotsa intervjus Zukkermannile, kui siis Zukermann küsis, et missugused on füüsilise ettevalmistusega need meie poisid ja vastus oli nagu silgu niisad.
Emme on palju pead paitanud, ei ole varvast ära lastud lüüa ja siis ongi sellised s...ahädad.
Käsivõitlus algab siiski julgusest rünnata ja mitte karta lööke aga hetkel on noortel ikka änksam midagi muud teha, kui mingit sportlikku võitluskunsti samuti jääb julgusest puudu ka liituda KL-iga, sest emme seljataga on ju hää elada:)
Ah mis ma ikka torisen aga siiski ma pooldaks ideed, et näiteks KL-is viiakse igas malevkonnas sisse poksitrenn. Noh või kui mitte poks siis sambo jubo või miskit muud aga vähemalt mingi võitluskunst, et harjutada kindlust, karmatust ja füüsilist vastupanu.
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

De Armani
Me võime ju võllidele idee pakkuda moodustada KL võitluskunstide klubi. Nagu on KL laskurklubi ?
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas okaloka »

Mõte pole paha. Et asi oleks paindlikum, võikski see olla KL väekunstide klubi, mitte konkreetselt KL poksi või judo vms klubi. Aga koondaks siis erinevaid inimesi ja ühtlustaks osaliselt ka taset.
Pauk või paar peab ikka olema - kasvõi selleks et 50 aastat hiljem avada debatt teemal "okupatsioon".
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Katsun oma kompül iga rääkida . Vaatan mis tema asjast arvab
Kasutaja avatar
de Armani
Liige
Kontakt:

Olen nõus, idee pole üldsegi paha. Veel parem, olenematta, kuidas me seda nimetame, kas siis käsivõitlus klubi või võitlusklubi või judo klubi või poksi klubi või sambo või karate jne. klubi annab see meie tublidele kaitseliitlastele võimaluse tegeleda kehakultuuriga, sest mõnikord kohati on üsna imelik vaadata, kui kaitseliitlased osad loomulikult mitte ei kõnni kogunemistele vaid lausa veerevad.
Ma usun et asi on orgunni taga, ma ise oleks nõus õla orgunnile alla panema.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Siin on üks hea lugu CQC'st ja käsitsivõitlusest.

http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=2371356
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Leidsin paranoid.pri.ee foorumist sellise postituse.
Skännisin sisse H2H raamatu sissejuhatuse, kus seletatakse Combativesi tausta ja saamislugu. Ehk on kellelgi huvitav lugeda.

Raamat on ise selline - http://www.amazon.com/H2H-Combat-Modern ... 680&sr=8-1
Sissejuhatus on siin - http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=7127013
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Georges ja 3 külalist