Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Proovin homme ühe 2018 või taolise tähtajaga paki ära. Võin juba praegu kindel olla, et täpselt sama okei kui ta 2018 oleks olnud. Seisnud pimedas ja kuivas.
professional retard
mongol, tee pilti ka ja kui saad jaga siin koos hinnanguga.
Ma teen marinaadi nii et alguses teen marinaadi põhja.
Ja siis peenhäälestan lopuni.
edasi loevad kõik omal vastutusel. Mõni saab kõhukrambid.
Sama marinaadi kasutan ka sibula marineerimiseks grilltoitude kõrvale salatiks.
Eelmainitud 2spl äädikat liialduseks nimetamine 1L vee kohta oli minu jaoks nali.
1l vee kohta panen ma 4 spl äädikat, 8 spl suhkurt ja 2 spl soola.
Ja siis seda hakkan natuke timmima siia sinna kuidas seekord tuju on.
Marinaad peab olema minu jaoks "tugev" sest seened ise on ju maitsetud käsnad.
Sibulate läheb ainult see.
Seentele läheb jah lisaks porgand, nelk,sibul...
Seene marinaad on suht sama nagu kartulisalat. Igal ühel on oma tõde.
Ja siis peenhäälestan lopuni.
edasi loevad kõik omal vastutusel. Mõni saab kõhukrambid.
Sama marinaadi kasutan ka sibula marineerimiseks grilltoitude kõrvale salatiks.
Eelmainitud 2spl äädikat liialduseks nimetamine 1L vee kohta oli minu jaoks nali.
1l vee kohta panen ma 4 spl äädikat, 8 spl suhkurt ja 2 spl soola.
Ja siis seda hakkan natuke timmima siia sinna kuidas seekord tuju on.
Marinaad peab olema minu jaoks "tugev" sest seened ise on ju maitsetud käsnad.
Sibulate läheb ainult see.
Seentele läheb jah lisaks porgand, nelk,sibul...
Seene marinaad on suht sama nagu kartulisalat. Igal ühel on oma tõde.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Täpselt nii, aga tänud mõlemale! Ma ise pigem seente(tavaliselt mingi assortii tõmmu-, männi- ja kaseriisikatest) hapendamise fanaatik, aga vbl. proovin midagi ka teie marinaadide ainetel.Seene marinaad on suht sama nagu kartulisalat. Igal ühel on oma tõde.
Mismoodi sa neid hapendad?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ei tea nüüd kuidas on täpselt õige : "1l vee kohta panen ma 4 spl äädikat, 8 spl suhkurt ja 2 spl soola ." , minu arvates on suhkrut liiast ning ka soola , aga , inimeste maitsemeeled on erinevad , parem laske mõni seenekoht "rahvamajandusse" .
-
- Liige
- Kontakt:
Seetõttu ka oma retsepti saatsin variatsioonivõimalustega. Mida kasutan koostises ja mida mitte on juba maitseasi.

Mis rakendusega tegemist on?tsivi_list kirjutas: ↑21 Aug, 2025 18:37 Kuna Hellmans on endiselt müügil veremaal, siis ise seda enam ei osta. Ukraina äpiga ikka uurin poest, et milline tootja agressorit toetab ja kes mitte.
Sisuliselt nagu kurkegi, aga soola läheb 2 spl KUPATATUD SEENTE liitri kohta. Kurnad seened ära, paned kuskile kaussi, soola peale, segad ära ja siis purki koos mustsõstralehtede, küüslaugu mädarõika lehtede, tillivartega jms.. Siis mingi alustass sellele massile peale(suure suuga purk oleks abiks) selle peale spetšomm kivi(mul üks purgisuust sisse mahtuv graniitkivi kamakas, mille nõudepesumasinas puhtaks pesin ja nüüd ongi spetšomm kivi). See kivi pressib nüüd seened kokku ja vee välja ja massi peale tekib soolveekiht. See veekiht on tähtis, kuna seened mis välja jäävad lähevad mädanema ja hallitama jms.. Siis hoian päevakese või kaks soojas, kuni vedelik halliks tõmbab(nagu kurkide puhulgi) siis külma ja kui varem ära ei söö kestab vabalt järgmise aastani. Äind, et kui vahepeal neid sealt nillida, ja vedelikku kaotsi läheb, tuleb soolvett peale valada. Kogu aeg peab kerge kiht peal olema!Mismoodi sa neid hapendad?
Kasutamine käib nii, et võtad seened välja ja loputad kraaniveega sõelas need läbi. Ja siis peenekshakitud sibul ja hapukoor sekka ning vanakooli seenesalat, prae lisandiks või leivakorvikeste täiteks, olemas.
Õnnestunud seened tunneb ära meeldivast lõhnast. Kui ikka häiriv lebra ninna lööb siis karta on, et ebaõnn, midagi läks valesti.
See oli nüüd mu ema retsept, Ingerimaalt, Volossovo kandist, aga soovitan Rain Kuldjärv, "Fermentatsioonist ausalt ja avameelselt. Hapendamise aabits". Seal on palju nippe.
On see hapendamine või soolamine?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Õige termin on ikka hapendamine, kuigi tõesti meie nimi oli neile soolaseened. Ent see, mida laiem Eesti üldsus soolaseeneks peab, on hoopis soolasem kraam. Ikka tulisoolane. Selleks, et sellist seent süüa/kasutada peab seda pikalt vees leotama.
Suurtootmine ja varustuskindlus. Keegi siin kiitles, et olla hää ja tänu sellele hinnad taskukohased.
EKSEKO poegimissigala taustal hindasin kodust ladustamisvõimekust, et võtaks ühe rümba 3.60 EUR/kg, nagu Vasula lihatööstuse kodulehel kirjas. Eile saatsin tellimuse, vaikus.Täna helistasin. Nemad septembrini ei väljasta enam 1/4, 1/2 ega 1 rümpi. Ja siis hind juba teisem, arvatavasti.
Suurtootmise juures üks plõks ja pool Eesti tootmisvõimekust küsimärgi all. Teine plõks ja?
EKSEKO poegimissigala taustal hindasin kodust ladustamisvõimekust, et võtaks ühe rümba 3.60 EUR/kg, nagu Vasula lihatööstuse kodulehel kirjas. Eile saatsin tellimuse, vaikus.Täna helistasin. Nemad septembrini ei väljasta enam 1/4, 1/2 ega 1 rümpi. Ja siis hind juba teisem, arvatavasti.
Suurtootmise juures üks plõks ja pool Eesti tootmisvõimekust küsimärgi all. Teine plõks ja?
Ülejäänud pool vist on rohkem hajutatud...?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kupatatud ja vajutuse all olnud seentele 3,5 % jämedat soola + tilli ms lehti ja küüslauku.Segad kõik läbi,lased mõned tunnid soolduda ja purki.Pudrunuiaga vajutad seened kokku ja õhu välja.Kaan peale ja keldrisse.Parim on kuldkukeseentest või männiriisikatest
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist