Mis Ukrainas toimub? vol.3

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Svejk »

Blackhawk kirjutas:Nii proovin ka kätt siis tõlketööga. Andestage, kui vead on sees.
http://crime.in.ua/news/20150118/dap-ataka (1/18/2015-12:13)
Ukraina otsustas vasturünnakule minna. Terroristid põgenevad lennujaamast.
Ja kuidas hakkati seal утюжить (???) . Me ei näinud, küll aga kuulsime hästi.
Kübersõdalaste tõlkegrupp on saanud kriitilises olukorras täiendust! :)
Minu lugupidamine! 8)

Pakuksin puusalt selle "utjuzit"i tähenduseks "raskekuulipildujaga niitma", ehk kuulipilduja nimest "Утес"
sass40 kirjutas:
Troll kirjutas: Ärge nüüd liiga õhku täis ka minge, ei käi see asi nii kergelt. Hea kui tegelikkuses DL ja mõned ümbritsevad külad puhtaks tehti ja ühendus lennuväljaga taastati. Mingit suurrünnakut seal küll ei toimu.
Kas hakkame panuseid panema, :)? Ukropid on suure tõenäosusega võitlusmoraali täis pumbatud ja selline asi võib imet teha
Et segi mind ei aetaks lolliga -
seks ühinen ses asjas Trolliga :D
Otto K kirjutas:Sellised Novohuilandia kaitsjad siis...https://www.youtube.com/watch?v=eMYvEh9z0MM
Vaatasin seda kus see on filmitud, ja koht on sama, kus see eilehommikune "näitlejatunnustega ööbik" laulis oma laulukesi, kuidas "tema on alates Slovjanskist kaasa löönud, ja kuidas kõik kes siin UT`s praegu ennast annavad, on vabatahtlikud, tema pikaaegsed kaasvõitlejad, kohalikud patrioodid, ja teevad seda ilma tasu saamata" 8)
Ja siis kõlas taustalt "aaallahhu akbar" Link: http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... 07#p402207

Aga mitte sellest ma ei pidanud rääkima, vaid hoopis, et mida nad sellest asfaldist tulistavad? Või on seal tühje purke keegi püsti pannud, et saaks märki lasta? No ei ole seal vaenlasi, no ei ole! :mrgreen:
Koht on UT lõuna - ehk linnapoolne serv (võimalikult kaugel lennurajast ja küborgitest), ja vennad seisavad parklat UT`ga ühendaval jalakäijate sillal ja kõmmutavad midagi....
Viimati muutis Svejk, 18 Jaan, 2015 8:20, muudetud 2 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Seal laivi chatis tuli info, et Mariupolis oli Gradide rünnak kohalike jutu järgi. Küsisin allikat, öeldi et VK-s. Eks varsti kuuleb, kas vastab tõele ja kus täpsemalt - kas eeslinnade läheduses või lihtsalt rajoonis.
На восточном в Мариуполе град скорей всего был. Люди из Мариуполя отписывают. в группах пишут мариупольских в вк.
EDIT: Kl 8:08 alates nagu viskab raskekuulipilduja häält sekka kui ei eksi. Hmm...
EDIT2: väga märgiliselt 8:12 kellad löövad, ristimine kusagil kirikus :roll:
keegel
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas keegel »

Svejk kirjutas:Pakuksin puusalt selle "utjuzit"i tähenduseks "raskekuulipildujaga niitma", ehk kuulipilduja nimest "Утес"
Tuletatud sõnast "утюг" => triikraud
goga66
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas goga66 »

Rändur kirjutas:Seal laivi chatis tuli info, et Mariupolis oli Gradide rünnak kohalike jutu järgi. Küsisin allikat, öeldi et VK-s. Eks varsti kuuleb, kas vastab tõele ja kus täpsemalt - kas eeslinnade läheduses või lihtsalt rajoonis.
На восточном в Мариуполе град скорей всего был. Люди из Мариуполя отписывают. в группах пишут мариупольских в вк.
siin antakse teada , et Azovi polk sai Mariupoli all Gradi tule selga http://inforesist.org/pozicii-polka-azo ... li-gradom/
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

keegel kirjutas:Tuletatud sõnast "утюг" => triikraud
Tänks 8) Niikui ütlesid, tuli endal ka kohe meelde

Presidendi nõunik - "On antud käsk tuli avada"
Ilmselt siis on ametlikult lubatud vastast niimoodi tampida, nagu vaja, ja mitte põdeda selle "peremiirje" pärast:

Военные получили приказ открыть огонь по боевикам - советник президента
http://ru.tsn.ua/ukrayina/voennye-poluc ... 05895.html
"Уже можно сказать о том, что вся группировка наших войск в секторе Б получила приказ и открыла массированный огонь по известным позициям сепаров. Мы соблюдали перемирие, да?", - пишет Бирюков. "Мы показывали, что заинтересованы в спокойном урегулировании, да? Ну так вот, сегодня мы покажем насколько мы умеем бить по зубам", - добавил волонтер. Как ранее сообщал пресс-центр АТО, украинские военные отбили мощную атаку боевиков, а "киборги" продолжают контролировать Донецкий аэропорт.
Võib ütelda, et kogu grupeering B sektoris sai käsu avada massiivne tuli ruslikute teadaolevate positsioonide pihta.
"Me juba näitasime, et oleme huvitatud rahumeelsest lahendusest, eks? Me pidasime vaherahust kinni, onju?
No vott, ja nüüd täna näitame, kuidas vastu hambaid andmine käib", - tõdeb vabatahtlik

Küsimus suurele ringile:

Mis tüüpi tankidega eile möllati?
Viimati muutis Svejk, 18 Jaan, 2015 10:12, muudetud 1 kord kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Ukraina väed olid avanud mitmes piirkonnas suurtüki ja raketilöögid separatistide ja vene vägede pihta. Hetkel pommitatakse sisuliselt üle rinde. Sellest teatab ka ATO staap.
http://espreso.tv/news/2015/01/18/na_do ... _centr_ato
http://espreso.tv/news/2015/01/18/o_600 ... __biryukov
Võimalik, et siin on tegu sellega, et venelaste rünnakuajad lekkisid ja eelnevalt anti löök pealetungile asuda plaanivate üksuste pihta. Kogunes ju tanke ja muud tehnikat ikka väga palju. Ukraina pool otsustas lihtsalt ära kasutada võimaluse vene vägede kogunemiskohad segi lasta. Donetski suuruse suurlinna ära võtmine eeldaks ikka väga suuri vägesid. Mariupoli all pommitab arvatavalt ka Ukraina pool.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

18.01.2015a.JPG
18.01.2015a.JPG (76.31 KiB) Vaadatud 8563 korda

Rõtškova: UKR üksuste pealetung jätkub.
UKR üksustele alandav asjade/varustuse läbivaatus enne DL suundumist on lõpetatud.
Волонтер Рычкова: Наступление украинских войск продолжается, раненых на данный момент нет
Сегодня 09:46
По словам волонтера Татьяны Рычковой, условное перемирие и унизительный проход ВСУ в аэропорт после обысков прекратили.

Активная фаза военной операции в донецком аэропорту продолжается. По состоянию на 9.00 18 января раненых нет. Об этом в своем Facebook сообщила волонтер Татьяна Рычкова, которая помогает в снабжении 81-й аэромобильной бригады, обороняющей донецкий аэропорт.

"Общественность просила прекратить это условное затишье (перемирие) и прекратить унизительный проход в аэропорт, Вас услышали. Наступление ВСУ продолжается, такими темпами вечером дойдем до границы (дай Бог)", – написала она.

Ранее при проведении ротации защитников донецкого аэропорта боевики досматривали еду и личные вещи украинских военных. Украинская сторона пошла на это условие, чтобы избежать провокаций и показать, что Украина придерживается Минских договоренностей, заявил представитель Генштаба Богдан Бондарь.

Министр обороны Степан Полторак заявил, что обыск "киборгов" боевиками "ДНР" и российскими военными – это одно из условий договоренности в рамках трехсторонней контактной группы под наблюдением ОБСЕ, позволяющей провести ротацию украинских военных в донецком аэропорту без жертв.

http://gordonua.com/news/war/Volonter-R ... 61786.html

DL suunalt hommikust saadik kuulda kanonaadi.
В Донецке с утра слышна канонада
18 января 15, 09:47
Всю ночь с 17 на 18 января в Донецке не смолкали звуки мощных взрывов и залпов тяжелого орудия, передают в горадминистрации.

По информации ведомства, в результате ведения военных действий имеются массовые повреждения жилого фонда, инфраструктуры и коммуникаций города.

В частности, "по ул.Энгельса,101 попадание( два человека ранено)", - говорится в сообщении.

Данные о погибших и раненных уточняются.

По городу обесточены 152 трансформаторные подстанции, в Куйбышевском, Киевском и Петровском районах города.

По состоянию на утро в Донецке крайне напряженная обстановка. По всему городу раздается канонада из тяжелых орудий.
В свою очередь, в ДНР говорят про обстрелы района железнодорожного вокзала, Куйбышевского и Киевского районов Донецка.

Ранее сообщалось о четырех погибших при обстреле города. По данным скорой помощи, еще пять человек получили осколочные ранения различной степени тяжести.

Напомним, в последние дни эпицентром боевых действий в Донбассе стал донецкий аэропорт и его окрестности.
http://news.siteua.org/%D0%A3%D0%BA%D1% ... 0%B4%D0%B0
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Porošenko nõunik Birjukov: Kõik UKR väed sektoris B said vastava käsu ja avasid massiivse tulelöögi gängarite pihta.
Наші бійці відкрили масований вогонь по терористах, — Бірюков
09:37, сьогодні
По информации советника Президента Юрия Бирюкова, все группировки наших войск в секторе Б получило приказ и открыло массированный огонь по позициям боевиков.

Об этом он написал на своей странице в Facebook.

"Мы придерживались перемирия, так? Мы показывали, что заинтересованы в спокойном урегулировании, так? Ну так вот, сегодня мы покажем НАСКОЛЬКО мы умеем бить по зубам" ,
- Отметил Бирюков.

Добавим, пресс-центр АТО сообщал об относительном затишье в районе донецкого аэропорта по состоянию на утро и опровергает распространенную ранее информацию о том, что наши военные ведут боевые действия в самом городе.
http://24tv.ua/news/showNews.do?nashi_b ... tId=532702

Ajakirjanik: Zahartšenko jooksis minema ja Motorolat enam pole.
Сьогодні, 09:43
Захарченко втік, а Мотороли вже нема - журналіст
Украинский журналист Андрей Дзиндзя сообщает, что лидеры "ДНР" убегают из Донецка.

Об этом Дзиндзя пишет на своей странице в Faceebook.

"Свежая новость террорист Моторола как 200, а Захарченко (лидер" ДНР "- ред.) В сопровождении 10 джипов забрал свою тещю и бежал в Макеевку. Вот и вся ДНР", - пишет Дзиндзя.

Накануне сообщалось, что украинские войска зашли в Донецк, однако пресс-центр АТО эту информацию опровергает.

Разо с тем, волонтеры и приближенные к президенту лица сообщают, что армия пошла в наступление.
http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1539896
AKM
Liige

Postitus Postitas AKM »

Mihkel666 kirjutas:
sass40 kirjutas:
Otto K kirjutas: Aga järgmine uudis ei ole naljakas.
Järjest ja järjest vene noori poisse saab hukka ning jääb vigaseks Ukrainas.
Järjekordne raskesti haavatud vene sõdur toimetati kiiresti Moskvasse aga käsi on läinud ja nägemine ka suure tõenäosusega.
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-5742 ... 091286b09c
See on laps ju. Kuskil juhuslikult pihta saanud või lõhkekehaga hullanud. Pildi juures on ka jutt, et viidi lastehaiglasse.
Oot nagu ma aru saan siis see nö laps ronis võõrasse riiki sõdima mitte pole mingi turist!
Pigem ikka tavaline laps. aga vigastuste järgi ilmselt küll mingit lõhkelaengut ise näppinud aga mitte lahingtegevuse tagajärjel vigastatud.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Võibolla lihtsalt ootasid, kuni tekib piisav vastase kontsentratsioon. Tänu droonidele peaks ka ukrainlastel olema vastase paiknemisest ülevaade, nüüd päevad ka juba veidi pikemad. See jutt ju õige, et küll seda vaherahu peetud juba ukraina poolt ja head tahet üles näidatud.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Bojevikud tümitavad GRAD-idest Granitnoet. Nikišinos praegu vaikne.

Боевики накрыли Гранитное "Градами"
Олександр Рудоманов — 18 января 2015, 09:34
В Никишино обстановка спокойная.

Сегодня, 18 января с утра боевики начали обстреливать Гранитное из "Градов" и минометов.

Об этом корреспонденту LB.ua сообщили военные, находящиеся там.

По их словам, вчера обстрел не прекращались из САУ и РПГ.

В районе Никишино обстановка на данный момент спокойная.

Напомним, 16 января в боях под Гранитным погиб военный. Ранее сообщалось о том, что террористы стянули в район данного населенного пункта танки и тяжелую артиллерию и перегруппировывают войска в наступательный порядок.

Напомним, желающие помочь военным в зоне АТО - артиллеристам 25­-ой ВДВ бригады, военным 95-ой бригады и механизированной 30-­ой бригады, сводному батальону морской пехоты ­ могут переводить деньги на карту Приватбанка 5168 7420 1009 2421 (Тука Георгий).
http://society.lb.ua/war/2015/01/18/292 ... adami.html

Luganda all tümitas UKR pool gängareid. Tule alla jäi "Buratino" ja ca 200 gängarit.
Версии: под Луганском артиллерия ВСУ накрыла огневую установку «Буратино» и около 200 боевиков (скрин)
18.01.2015 10:10
В результате воздушной разведки разведывательно-диверсионной группы батальона «Айдар», 26-я, 24-я и 92-я бригады ВСУ за 14-15 января при помощи артиллерии уничтожили около 180 боевиков. Из них около 70 — военные РФ. Кроме того, уничтожен склад боеприпасов противника и российская тяжелая огнеметная система залпового огня «Буратино». Об этом сообщает Орест Каракевич на своей странице в сети.

Напомним, ТОС «Буратино» была замечена в составе колонны военной техники РФ, которая незаконно пересекла украинскую границу в ноябре 2014 года в районе трассы Изварино-Молодгвардейск-Краснодон.

Pilt

http://informator.lg.ua/?p=62206
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Noh kui selline tinutamine öö otsa käis,vahest siis tegid tõesti ukrainlased "Kurskit",kus II maailmasõja ajal venelased avasid sakslastele ennetava suurtükitule,olles Tsitadelli alguseaja täpselt teada saanud.
Ja oli siinsesgi foorumil enne sõnumeid,et miski soomustehnika liigutamine Donetski ja erinevate suundade alla on tõusnud separatist-vene vägede poolt.
Lennujaama ümbrust aga tambiti kindla plaaniga teha vast lennujaama ümbrusele korralik rünnak,et teha selle ümber korralik turvatsoon.
Siin oli juttu tankitõrjerakettidest,mida ukrainlased on hakanud kasutama ja mille parameetrid tulid üllatusena venelaste soomusüksustele.Pakun,et just nende olemasolu kriitilistel tundidel oli see,mis hoidis suurema soomuse eemal terminaalist,kui massiga sinna peale vajuti.
Kas tegemist oli siis Javelini või ukrainlaste omatoodanguga,selgub meil peagi.
Pakun,kui ukrainlased hakkavad oma raketti reklaamima,siis tegemist nende toodanguga(maailmaturule oleks see superreklaam-meie raketid tapsid T-80-näiteks selline logo),kui ei siis võib arvata,et seekord siis jõudsid Ukraina külapoodi ilutulestiku vahendid.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

ATO staap eitab UKR vägede tungimist Donetskisse sügavuti.
Äge tulevahetus käib linna bussijaama rajoonis.
Штаб АТО заперечує просування українських військ вглиб Донецька
09:58 18 січня 2015 | АТО НА СХОДІ
Подразделения Вооруженных сил Украины не продвигалось в глубь Донецка.

Об этом сообщает пресс-центр АТО в Facebook.

"Информация, по продвижению наших войск в глубину Донецка не соответствует действительности", - говорится в сообщении.

Ранее в соцсетях появилась информация о боях в Донецке.

В частности, народный депутат Игорь Мосийчук сообщил, что ожесточенные противостояния происходят в районе городского автовокзала.
http://www.5.ua/ato-na-shodi/shtab-ato- ... d=noscript

Siin hakkab täna jooksma online reportaaž
Обострение конфликта на Донбассе. 18 января. Онлайн-репортаж
Сегодня 10:12
В зоне проведения АТО сохраняется напряженная обстановка. Боевики продолжают интенсивные обстрелы украинских позиций и попытки атак на отдельных участках фронта, в частности, в районе донецкого аэропорта. "ГОРДОН" следит за развитием событий.

10:14

В Донецком аэропорту проведена эвакуация раненых. Все раненые доставлены в медицинские учреждения. В настоящее время в аэропорту относительное затишье, ситуация контролируется нашими военными. Информация, по продвижению наших войск в глубину Донецка не соответствует действительности, сообщает штаб АТО.

http://gordonua.com/news/war/Obostrenie ... 61792.html

UKR arstid teatavad eile õhtuse seisuga 20 langenust ja 54 haavatud UKR sõdurist DL ruumis.
Врачи сообщают о 20 погибших и 54 раненых военных в донецком аэропорту – СМИ
18 января, 10:24

По состоянию на вечер субботы в донецком аэропорту было 20 погибших и 54 раненых украинских военных

Об этом в эфире Hromadske.tv рассказал медик-волонтер Армен Нигосян со ссылкой на врачей, работающих возле аэропорта.

В свою очередь комбат 5-го отдельного батальона «Правого сектора» под позывным «Черный» опроверг информацию о 20 погибших.

Как сообщал depo.ua, советник президента Украины и помощник министра обороны Юрий Бирюков отмечал, что из аэропорта уже удалось вывезти тела трех погибших и 23 раненых. А в штабе АТО утверждают, что проведена эвакуация всех раненых, они доставлены в медучреждения.

http://www.depo.ua/rus/life/vrachi-soob ... 2015102400
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Porošenko nõunik Birjukov vihjab sellele, et UKR pool toob eesliinile Totška-U süsteemid.
Сьогодні, 10:26
Армія виставляє «Точки У»
На передовій після поповнення танками ставлять "Точки У".

На це натякає радник президента Юрій Бірюков.

"А тепер ставлять у деяких питаннях точку. Ууу...", - пише Бірюков.
"Там не "точку" поставили, а три крапки. Гриміло потужно", - пише Бірюков.

Раніше Бірюков повідомляв, що вранці армії в секторі "Б" дали наказ атакувати бойовиків.

Цю інформацію підтвердила волонтер Тетяна Ричкова.

http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1539899

UKR partisanid rääkisid, kuidas nad jahivad gängareid.
Партизаны на Донбассе рассказали, как охотятся на террористов
10:50, — Украина
Бойцы засекреченного фронта рассказали, как воюют на Востоке.

Участники одного из самых засекреченых фронтов в зоне боевых действий, партизанского, рассказали "Сегодня" о своей работе и о том, почему решили уйти в подполье. "Мы ушли в партизаны после того, как чеченцы изнасиловали близкую нам женщину в Краматорске. В группе сначала нас было четверо, но после событий на горе Карачун весной осталось двое. В наши задачи входил сбор информации о живой силе и технике противника, о размещении блокпостов. Данные мы передавали украинским военным, — говорит один из местных бизнесменов, ставший партизаном. — Были поначалу и совсем не партизанские задачи: доставить на украинские позиции воду, снаряжение".

Волынский волонтер, неоднократно помогавший партизанам, Андрей Охремчук, рассказал, что средний возраст участников подполья — от 30 до 40 лет. Среди бойцов, помогающих украинским солдатам, немало уроженцев Донбасса. А один из нардепов, Игорь Мосийчук, неоднократно общавшийся с партизанами, нам рассказал, что от разведывательных задач нынешние бойцы невидимого фронта перешли к минированию территории вблизи границы с Россией, пишет segodnya.ua.

"Там партизаны ставят растяжки", — уточнил он. "Есть как бы два вида партизан. Первые — воюют, вторые — собирают информацию и передают ее украинским военным. В повседневной жизни последние ничем не отличаются от большинства мирного населения. Они приняли решение остаться на Донбассе и в Луганской области, многие из них продолжают жить в своих домах, носят гражданскую одежду, но когда есть необходимость — отправляются на разведку. Просто изучаем территорию, проезжаем блокпосты, чтобы запомнить количество людей. Как итог — взорванные партизанами вагоны с боеприпасами противника, зарезанные на блокпостах боевики", — рассказал нам один из волонтеров.

Впрочем, неофициально военные нам рассказали, что реалии партизанского движения сейчас таковы: в своем большинстве партизаны вне закона, потому как это обычно самосформированные группы патриотов, взявших в руки оружие. Правоохранители подтверждают это, но надеются, что власти легализуют деятельность подполья.

http://www.charter97.org/ru/news/2015/1/18/135788/
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Aga järgmine uudis ei ole naljakas.
Järjest ja järjest vene noori poisse saab hukka ning jääb vigaseks Ukrainas.
Järjekordne raskesti haavatud vene sõdur toimetati kiiresti Moskvasse aga käsi on läinud ja nägemine ka suure tõenäosusega.
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-5742 ... 091286b09c
Poisi nimi on Vanja ja vanust 8 aastat.Olla vennaga koos õues mänginud kui tule alla jäi.Viie aastane vend sai koha peal surma,Vanjal rebis plahvatus parema käe ja mõlemad jalad.Mingil vene telekanalil oli pikem saatelõik õnnetu poisikese evakueerimisest Moskvasse.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist