REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Peeter kirjutas:Nendele, kes siin kõik usuvad Hiina ametlikku infot..
..ma siiski usun, et niiilolle siin foorumis ei ole :twisted:

Ehkki vahest kippus jääma halb maik, et mõni on(gi) hiina saatkonna palgal...
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
atnekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas atnekas »

Fucs kirjutas:...
30:10 Hanna-Kadri Kuusk Õhtulehest esitas küsimuse, et kas eile Hiinast saadud vahendid on OK või on ka seal analoogselt Regionaalhaigla hankega saadetise hulka topitud mingit ebavajalikku jama, aga Terviseameti peadirektor pole RH juhtumist üldse midagi kuulnudki.... :scratch:
Mul ei pidanud närv vastu. Kohe alguses kui ekraanile tuli see haldusjuhtimist õppinud tola, siis keerasin hääle maha.
Vassimisele orienteeritud tegelased need TA staažikad karjeristid.

Tegelikult oleks viimane aeg see sealt lahti lasta. Halvemaks ei läheks midagi, paremaks aga küll.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas:
Kriku kirjutas:
Peeter kirjutas:Seda et keegi sõi nahkhiiresuppi ja haukas kooriklooma peale, ja et sellest sai kõik alguse, seda ma eriti ei usu.
See on sinu väljamõeldis. Sina oled ainus, kes sellest on siin kirjutanud ja sulle on korduvalt selgitatud, et kahest liigist loomi süüa polnud nakatumiseks vajalik.

See on minu demagoogiline liialdus, olen nõus. Aga see ei muuda mu seisukohta, et selle jama algus ei ole sealt turult pärit.
Muidugi on laborist lahti pääsemine võimalik ka loodusliku viiruse puhul, mis ei ole mingisuguse tootearenduse produkt (praegusel juhul pole mingit mõtet seda oletada). Aga turul lahti pääsemine on samuti võimalik ning seda on korduvalt juhtunud. Raamat, mida ma teema alguses tsiteerin, on täis lugusid sellest, kuidas maastikul nahkhiirtega kokku puutunud isikud nakatusid. Hendra puhul olid nahkhiirte ja inimeste vahel hobused, kes sõid puu all, mille otsas nahkhiired tavatsesid käia: https://en.wikipedia.org/wiki/Henipavirus . Ühel teisel viiruse puhul Indias saadi nakkus puuviljadelt, mida puu otsast korjamas käidi ja mida nahkhiired ka väga armastasid. Hiina (aga mitte ainult) loomaturgude teemat on ka põhjalikult käsitletud.

Ma ei saa jätkuvalt aru, mis alusel peale oma iskkliku sisekaemuse sa loomaturu või mingi muu laborivälise (olgu siis turult või mujalt) edasikandumise viisi välistad?

---

"The New Yorker Magazine'i" artikkel nahkhiirte ja SARS viiruste kohta: https://www.newyorker.com/science/eleme ... oronavirus
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Siin pole mingit vandenõud - taolist paska on seal piirkonnas ennegi liikuma läinud, lihtsalt seni on läinud õnneks.
Soe kliima, rohke loomastik, keskaegsed hügieeni- ja toitumustavad on sellisele asjale ideaalne taimelava.

Kesk- ja uusajal käisid siinkandis ka koledad haigused, üks suurimaid leiutisi nende vastu oli kanalisatsioon ja jäätmekäitlus.

Näiteks koleda asja nagu Ebola looduslik algallikas on ka senini teadmata. Liigirikkas vihmametsas võib see olla kusiganes. On vaid teada teatud loomad, mis seda kannavad, aga kuskohast see tuleb, pole selge :dont_know:

Biorelvaga aga on Ebola palju väärtuslikum stuff kui koroona. Peamiselt vanemaealisi tappev koroona ei võimaldaks realiseerida ühtegi sõjalist ega poliitilist eesmärki, sest viimane seltskond on enamikus riikides juba ülalpeetav. Tapad maha, muutub vaenlase elu lihtsamaks! Kiire ja kontrollimatu levik aga võib selle "külla tuua" kergesti riigile, kes selle ise lahti laseks.
Viimati muutis Kapten Trumm, 03 Apr, 2020 12:51, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kapten Trumm kirjutas:Vägagi võimalik, sest talvistel vaheaegadel vägagi levinud lehvida perega mööda sooje maid. Kuna Eestis oli kriisi alguses koolivaheaeg (mäletan, et lapsed palju käia ju ei jõudnud, enne kui koolid suleti), siis Itaalia suusahuvilised ja muidu Idamaade kultuuri huvilised tõid siia hulgi "kingitusi" kaasa.
Tõenäosus, et Eestisse toodi viirust Lätist rohkem sisse välisreisidelt on küllaltki suur.
Värskemaid andmeid ei leidnud, aga 2016 kohta leidsin statistikaameti 2018a lehelt sellise graafiku
Pilt

:idea: Kas nende "Hiina keisside" (jms laibahunnikute ning laibakülmikute röögatuste kohta Kolumbiast, Itaaliast, Ungarist, USA-st jne) arutelude kohta ei võiks avada eraldi teemat? A`la "COVID pandeemia mujal maailmas" näiteks? Kuidagi jube väsitav on nende vahelt kohalikku infot üles leida ja välja selekteerida kui on vajadust.
Lihtsalt ettepanek :roll:
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

atnekas kirjutas:
Fucs kirjutas:...
30:10 Hanna-Kadri Kuusk Õhtulehest esitas küsimuse, et kas eile Hiinast saadud vahendid on OK või on ka seal analoogselt Regionaalhaigla hankega saadetise hulka topitud mingit ebavajalikku jama, aga Terviseameti peadirektor pole RH juhtumist üldse midagi kuulnudki.... :scratch:
Mul ei pidanud närv vastu. Kohe alguses kui ekraanile tuli see haldusjuhtimist õppinud tola, siis keerasin hääle maha.
Vassimisele orienteeritud tegelased need TA staažikad karjeristid.
Tegelikult oleks viimane aeg see sealt lahti lasta. Halvemaks ei läheks midagi, paremaks aga küll.
Sama siin - madaamist paremal-vasakul istunud PA pealik ja PPA asepealik valdasid teemat aga madaami enda text oli sisuta möga ning ühelegi operatiivse iseloomuga küsimusele tal vastust ka ei olnud..
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Kapten Trumm kirjutas:
Olle Horm: käib soojendus suuremaks kriisiks
https://www.pollumajandus.ee/uudised/20 ... ndus.ee%29
Veel üks asi, teemal põllumajandus, tööjõud ja võõrtöölised, kellest tahetakse kangesti lahti saada.
Ütlesin seda juba varem ja seda on kaamera ees mõned põllumehed ka kinnitanud - et peene tööga harjunud linnarahval pole lihtsalt häda nii suur minna vähemakstud mustale ja raskele farmitööle, et need asendaksid mitmel pool mustemaid töid tegevaid ukrainlasi. Lihtsalt Siseministeeriumil ja EKRE tegelastel pole sel teemal vaja ise fantaseerida, vaid tasub kuulata, mida sektor ise räägib.
Austraalias, Uus-Meremaal ja ka Soomes saavad Eesti koolilõpetajd suurepäraselt farmitöid tehtud
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Borja kirjutas:

Kui kaks osapoolt on omavahel infosõjas siis see ei tähenda et 1 pool valetab ja teine räägib absoluutset tõtt.

Olukorrast Tallinnas (kuna ise käin nii korra-paar nädalas siis oli täna jälle see päev)
Inimesi oli tänaval vähe näha (ilm), autosid oli vaid tsipa vähem kui tavapäraselt. Oli foore kust esiese tsükliga üle ei jõudnud. 1 õnnetu Starshipi ratastega kast oli liikvel, varasemalt olen neid ikka rohkem näinud. Tund aega hiljem oli see suht sama koha peal, oli vaid üle tee pääsenud. Kontoris olid töötajad ilusasti kodusel režiimil va 1 kes meil poole kohaga (üliõpilane) ja pidi täna kodus olema, tema arvuti pärast ma tegelikult linna läksingi, arvuti sai korda, töötaja oli aga kontoris kuna seal koolitööde tegemiseks ka paremad võimalused kui kodus. Niipalju kui läbi klaasuste nägin, oli igas kontoris keegi, samamoodi vooris inimesi avalikus alas oleva kohvi ja kommiautomaadi manu. Paari tuttavat nägin, küsisin et miks tööl, ütlesid et nagunii peab selle viiruse 70% inimestest läbi põdema seega, kuna nad noored (minu teada suht minu vanused küll) ja kuna riskirühmas pole siis suht suva. Ajasime tsipa juttu, elavad nagu tavaliselt edasi, poodides olevaid kindaid ja deso ei kasuta (1 oli proovinud, kindad ei läinud kätte).
Teinepool käis eile objektikoosolekul - kontoris ikka ka mitte ainult objektil, kohal oli ligi 10 inimest eri firmadest, maske kandis 1 kus kandmine oli tööandja poolt kohustuslikuks tehtud...
Kohaliku kaubamaja kõik osakonnad töötasid tavapäraselt, nüüd oli kõikidel teenistujatel maskid, inimesi tavapäraselt ja ilma maskideta. Kindaid ja deso ei näinud et kasutati (eile nägin)
Samas, Klooga minimarketis sai kohalik poolparmust poodiastuja poe juhataja käest peapesu (vennasrahvaste üldises suhtluskeeles) kui jättis käed puhastamata. Mis väljendeid kasutati võite ise ette kujutada.
Disc-golfi rajad ametlikult kinni, aga mängijaid jagus isegi tänase ilmaga. Kui neid isegi see ei huvita, mida siis veel rääkida viirusohust...
Viimati muutis Dr.Sci, 03 Apr, 2020 12:58, muudetud 1 kord kokku.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Ei maksa unustada ka seda, et Eesti tõmbas selle võrkpallimatšiga lühema tiku ja kui Eesti ja Läti suht ühel ajal olukorra tõsidusest aru said, oli viirus saanud siin juba laastamistööd teha ja märkamatult suuremale levikule aluse panna. Paraku on Saaremaa faktor meie kehva statistikas ikka päris suure osakaaluga. "Õnneks" tähendab see ka suurima kolde lokaliseeritust ja sisulist karantiini.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Taanis haigestusid haiglatöötajad viirustesti vale tulemuse tõttu
Taanis on mitmed haiglatöötajad haigestunud koroonaviirusesse, sest negatiivse testitulemuse saanud patsiendid on siiski osutunud viirusekandjateks, edastas ajaleht Jyllands-Posten täna.
https://maailm.postimees.ee/6941192/taa ... muse-tottu

Tõstamaa arsti peale köhinud lätlane polnud koroonahaige (TASULINE)
Esmaspäeval marssis Tõstamaa tervisekeskusse halva enesetunde üle kaevanud mees, sisenes omal volil arstikabinetti ajal, kui tohter tegeles pereõega parajasti teise patsiendiga, ja läkastas tere asemel üle ruumi köhida.

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi isoleeris mehe viivitamata, pani talle ette maski, vaatas isehakanud patsiendi üle ja saatis kiirabiga Pärnu haiglasse. Tegu oli Läti Vabariigi kodanikuga.

Kirjutasime sellest juhtumist neljapäevases Pärnu Postimehes ja nüüd on teada, et sel tervisekeskusse tunginud lätlasel ei tuvastatud õnneks COVID-19 haigust, ehkki sümptomite põhjal võis seda karta.

Edasi lugemiseks 1EUR kuus
https://parnu.postimees.ee/6941210/tost ... roonahaige
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Austraalias, Uus-Meremaal ja ka Soomes saavad Eesti koolilõpetajd suurepäraselt farmitöid tehtud
Kui sa räägid nt puuviljadest, aga juurikatest ja köögiviljadest, siis sealne töö ongi enamasti käsitsi tehtav. Või suures osas.
Kui sa räägid piimakarjast, kartulist ja teraviljast, siis need tööd on mehhaniseeritud ja eeldavad oskusi neid mehhanisme ka kasutada.
Ma tunnen lähikonnas kolme põllumeest, üks tegeleb juurikate ja köögiviljaga, teine peab piimakarja ja kolmas tegeleb teraviljaga.
Neist ukrainlasi kasutab just esimene (tal on terve elamu neid täis). Ülejäänud kasutavad kvalifitseeritud sulaseid, no traktoriga kündmine või külvamine vajab ikka oskust ja vilumust (tegelt ka juhilubasid).

Laos mullustel kapsastel mädanud lehti ära lõigata enne poodisaatmist ja neist kasti laduda on puhas käsitöö ja sellega saaks ka küünetehnik hakkama. Aga sellele tööle ta ilma suure hädata (töötuskindlustuse lõppemine, misjärel saab vaid piskut töötushüvitist) keegi minema ei hakka, seega vähemalt see kevad lõikavad neid kapsaid parajaks ikka ukrainlased, kes on valmis taolise pisku palgaga seda tegema.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Dr.Sci kirjutas:
Borja kirjutas:
Kui kaks osapoolt on omavahel infosõjas siis see ei tähenda et 1 pool valetab ja teine räägib absoluutset tõtt.
..äi saand ma päris hästi sellest sinu väitest aru :?

Minu point on lihtne:

(a) hiina reaalseid kaotusi selles pandeemias ei saa me MITTE KUNAGI TEADA..

(b) enamvähem sama kehtib ka idanaabrist tsaaririigi kohta..

(c) USA kaotused loetakse aga KOMAKOHA TÄPSUSEGA KOKKU // kantakse kogu maailma üldsusele ette..
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Borja kirjutas: ..äi saand ma päris hästi sellest sinu väitest aru :?

Minu point on lihtne:

(a) hiina reaalseid kaotusi selles pandeemias ei saa me MITTE KUNAGI TEADA..

(b) enamvähem sama kehtib ka idanaabrist tsaaririigi kohta..

(c) USA kaotused loetakse aga KOMAKOHA TÄPSUSEGA KOKKU // kantakse kogu maailma üldsusele ette
Infosõda siis Hiina sisene - võimu ja opositsiooni vaheline. Üks näitab asja maailmale võimalikult positiivselt, teinepool jälle võimalikult negatiivselt võimendades võimude saamatust ja vassimist.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Väike täpsustus veel statistikas, tegelikult saadi viimase ööpäevaga 93 positiivset testitulemust, mitte 103. Veel 10 lisandus varasemast ajast (12.-13.märts) arvessevõtmata jäänutena.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89452257
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Kapten Trumm kirjutas:Laos mullustel kapsastel mädanud lehti ära lõigata enne poodisaatmist ja neist kasti laduda on puhas käsitöö ja sellega saaks ka küünetehnik hakkama. Aga sellele tööle ta ilma suure hädata (töötuskindlustuse lõppemine, misjärel saab vaid piskut töötushüvitist) keegi minema ei hakka, seega vähemalt see kevad lõikavad neid kapsaid parajaks ikka ukrainlased, kes on valmis taolise pisku palgaga seda tegema.
Suur häda on juba käes ja läheb veel suuremaks !
Kui küünetehnikule üks salong ei meeldinud läks ta teise salongi. Nüüd pole tervetes sektorites (laevandus, lennundus, toitlustamine) lähiajal tööd enam üldse pakkuda aga süüa on vaja ja kodulaen tahab maksmist.
Kohane või jääd nälga, sama kehtib ka põllumeeste kohta. Kui suudad osta miljonilisi traktoreid ja ehitada uusi tootmishooneid suudad ka korralikku palka maksta (või sured maha).
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline