Ühe autoga kõvad praktikud, kel on õnnestunud kraavis käimist seni vältida, teavad ikka rohkem

Selles hinnaklassis rehv ei saa lihtsalt mingi valemiga väga hea olla. Odav hind tuleb sellest, et arendustöö tehti väga ammu ja selle osa rehvi hinnas on pisuke. Mul olid need talvel tööautol all, kui selle 2013 ostsin, 10a tagasi - ja siis oli see mudel turul juba aastaid olnud. Täpselt samasugused said 2 talve tagasi ka naise pisiauto alla. Loomulikult on see täitsa rahuldav toode ja perfektselt sõidetav, aga tänaste "testivõitjatega" ma seda ikkagi ei võrdleks, ka Nokianiga mitte.AMvA kirjutas: ↑13 Dets, 2023 16:13 Mul on iPiked ja ütleks, et vaiksemat rehvi pole mul olnud ning ka muud omadused on väga head. Seni sõidetud Nokian'i, Conti, Bridgestone ja muude kvaliteetrehvidega.
Nokiani kiitmisest ma suurt aru ei saa, sest eelmised suverehvid olid selle firma toodang ja ma olin ülipettunud. Müra suurem kui nendelsamadel iPike naastrehvidel, lisaks ei olnud ühtegi muud omadust, mis oleks selle suure müra kuidagi heastanud.
Politsei kasutas omal ajal seda Kelly mudelit, mida Goodyear nimetas Ultra Grip 400. Mäletan, et kui ma 1997 paiku autoremondi töökojas töötasin, olid jõukamatel kundedel juba sellised all -ehk tegemist on muidu 25a vana mudeliga. Kui täna paneks alla mingid ürg-Hakkapelitad, siis ei jõuaks vist keegi ära imestada, kui libedad on need jääl ja kui kõva müra teevad, rehvimajandus siiski areneb.wolfgang kirjutas: ↑08 Dets, 2023 14:21 Oi jeerum! Mulle meelestuvad nonde Kellydega küll elu libedamad sõidud. Tol aastal oli vaja palju mööda metsateid seigelda, kus vahel ka mõningane kõrgustevahe. Naelad olid neist ammu lahkunud(rendiauto, Corolla) ja sa tundsid ennast hokilitrina nendega sõites. Üks eriti ere mäluklipp - mäest alla ja languse lõpus kurv paremale(nii 120 kraadi vbl), samal ajal tekib sinna Eesti Posti pirukas ja lihtsalt libised nende pasteldega nagu kuradi tuubiga... Kuidagi sain pirukast mööda ja kuuske ka ei sööstnud, aga no raisk need olid sitad kummid! Peale seda on mu veeremil alla PREEMIUM NAASTREHVID ja mu meel on sel teemal igasuguseks kompromissiks lukus. Kusjuures naelu peab olema niiet mustab(helgib).
Me räägime siis ilmselt erinevatest iPike rehvidest. Minul on all iPike RS2 ja see on suhteliselt uus rehv. Max 3 aastat vana mudel. Ja pole ta midagi nii väga odavKapten Trumm kirjutas: ↑14 Dets, 2023 9:25Selles hinnaklassis rehv ei saa lihtsalt mingi valemiga väga hea olla. Odav hind tuleb sellest, et arendustöö tehti väga ammu ja selle osa rehvi hinnas on pisuke. Mul olid need talvel tööautol all, kui selle 2013 ostsin, 10a tagasi - ja siis oli see mudel turul juba aastaid olnud. Täpselt samasugused said 2 talve tagasi ka naise pisiauto alla. Loomulikult on see täitsa rahuldav toode ja perfektselt sõidetav, aga tänaste "testivõitjatega" ma seda ikkagi ei võrdleks, ka Nokianiga mitte.AMvA kirjutas: ↑13 Dets, 2023 16:13 Mul on iPiked ja ütleks, et vaiksemat rehvi pole mul olnud ning ka muud omadused on väga head. Seni sõidetud Nokian'i, Conti, Bridgestone ja muude kvaliteetrehvidega.
Nokiani kiitmisest ma suurt aru ei saa, sest eelmised suverehvid olid selle firma toodang ja ma olin ülipettunud. Müra suurem kui nendelsamadel iPike naastrehvidel, lisaks ei olnud ühtegi muud omadust, mis oleks selle suure müra kuidagi heastanud.
Kui väike müra tuleb sellest, et need on sul XC70 all, siis tõesti - XC70 on isegi Masteri prottidega perfektselt vaikne auto (erinevalt Aasia justudest, millel naastudega võib 100 kmh pealt kõrvaklapid pähe panna). Aga vaikus ei tule mitte rehvist, vaid auto silmapaistvast müraisolatsioonist. Seepärast autot ostma minnes tasub vaadata neid, millele esindus proovisõiduks on julgenud naastud alla panna.
Praegu rehvi vanusele tehnonõuete poolt piirangut ei ole.
Rehvid, mis tulid mu tööautoga esindusest kaasa 2013 sügisel ja mis ostsin oma naise pisiautole kaks aastat tagasi, on täiesti identse mustriga, samamoodi pandud naeltega jne. Ma ei ole kõiki tähti võrrelnud, aga tundub sama rehv, mis 10a tagasi, võibolla on Hankook teinud selle "uueks" uuema tähistuse kasutamisega. See 2-3 a vanune teeb samasugust pigem kõvemat mürinat ja omab suht palju naelu, mis kahjuks on enamasti paigutatud samale joonele nagu vanasti kombeks oli. 4WD auto all tunduvadki rehvid head, sest enamasti tekib see tunne paremast kiirendusest ja külgsuunalisest pidamisest, mitte hädapidurdusest.
Seda kaaluti, aga loobuti, kuna meil on läbisõidud pigem väikesed ja palju on rahvast, kel pole jõukohane uusi korralikke rehve nii tihedalt osta. Või ei tundu mõttekas. Mul on garaazis üks auto, millele ostsin uue jooksu 2002 paiku, kuid rehvid on all nagu uued, sest ma olen vahepeal sõitnud ehk 2000 km sellega.Marvin kirjutas: ↑15 Dets, 2023 10:18 Praegu rehvi vanusele tehnonõuete poolt piirangut ei ole.
https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/10 ... lisa_1.pdf
Tekkis küsimus, et mida siis Taiwan toodab ja tuleb välja, et siinkandis populaarne Nankang nende hulgas.
No siis mine ja vaata, mis sul seal all on, parem tee veel ka foto.Kapten Trumm kirjutas: ↑15 Dets, 2023 13:13Rehvid, mis tulid mu tööautoga esindusest kaasa 2013 sügisel ja mis ostsin oma naise pisiautole kaks aastat tagasi, on täiesti identse mustriga, samamoodi pandud naeltega jne. Ma ei ole kõiki tähti võrrelnud, aga tundub sama rehv, mis 10a tagasi, võibolla on Hankook teinud selle "uueks" uuema tähistuse kasutamisega. See 2-3 a vanune teeb samasugust pigem kõvemat mürinat ja omab suht palju naelu, mis kahjuks on enamasti paigutatud samale joonele nagu vanasti kombeks oli. 4WD auto all tunduvadki rehvid head, sest enamasti tekib see tunne paremast kiirendusest ja külgsuunalisest pidamisest, mitte hädapidurdusest.
Ütlen veel korra, et need pole halvad rehvid, lihtsalt "testivõitjad" tunduvad siiski natuke paremad.
irwSome kirjutas: ↑15 Dets, 2023 16:17 Täna oleks vaja olnud kappi vedada. Tahtsin Tähesaju Hortese taga olevast parklast Bolti rendikaubikut võtta, seal paistis neid palju olevat. Kohale jõudes selgus, et sealses parklas pole sel talvel veel lund lükatud - sahkasin oma sportauto spoileriga tee ette ja parkisin ära. Kaubikud olid parklas risti-rästi, nii nagu parkijad olid parasjagu kinni jäänud. Parasjagu kaapis kolm kaubikut, sai siis ise neljandaks hakatud. Üritasin autot käikudega edasi-tagasi kiigutada, edutult. Proovisin siis teist parklast olevat kaubikut - sama tulemus. Kst, mis imelikud rehvid neil all olid, hüppasin oma sportautosse tagasi ja surusin läbi lume ennast edukalt koduteele tagasi. Sportauto vs kaubik lumes 1:0 spordika kasuks. PS, vahepeal aitasin ühte taksot ka samast parklast välja lükata.
See sportlimu on tagaveoline/neljaveoline. Peaks olema nupust valitav.Fucs kirjutas: ↑15 Dets, 2023 18:52irwSome kirjutas: ↑15 Dets, 2023 16:17 Täna oleks vaja olnud kappi vedada. Tahtsin Tähesaju Hortese taga olevast parklast Bolti rendikaubikut võtta, seal paistis neid palju olevat. Kohale jõudes selgus, et sealses parklas pole sel talvel veel lund lükatud - sahkasin oma sportauto spoileriga tee ette ja parkisin ära. Kaubikud olid parklas risti-rästi, nii nagu parkijad olid parasjagu kinni jäänud. Parasjagu kaapis kolm kaubikut, sai siis ise neljandaks hakatud. Üritasin autot käikudega edasi-tagasi kiigutada, edutult. Proovisin siis teist parklast olevat kaubikut - sama tulemus. Kst, mis imelikud rehvid neil all olid, hüppasin oma sportautosse tagasi ja surusin läbi lume ennast edukalt koduteele tagasi. Sportauto vs kaubik lumes 1:0 spordika kasuks. PS, vahepeal aitasin ühte taksot ka samast parklast välja lükata.
A sport limu oli esiveoline eks?
Need igasugused kaubikud ja kastikad mis tagaveolised vajavad lobjakas liiklemises ballastiks liivakotte vms, et kerge tagumiku "effekti lumes" vähendada.
Esiveolistel on 99% mootor ees ja seetõttu lumes parema läbivusega.
Vana zapper läks ka üsna eduliselt läbi lume ja sopa, sest mootor oli taga.
![]()
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist