TUVASTADA relvadetailid, salved ja muud lisajubinad

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
nemps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nemps »

ok panen siis veel ühe pildi, esimene padrun risti salve tagumise servaga, teine padrun sellise nurga all kuidas ta oleks võimalik sinna salve suruda:

Pilt
Kasutaja avatar
-=Mortyr=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Mortyr=- »

Nurk tundub suur küll, kui nad isegi nii paiknema peavad, siis ikka teistpidi diagonaalis (sama koha peal padrunit natuke vastupäeva pöörata)
Kas kellelgi on normaalseid pilte Fedorovi poolautomaat vintpüssist või selle salvest ?
Nii palju raamatust ma leidsin (kui seda mõtled):

Pilt
Netiavarusest:
Pilt
Viimati muutis -=Mortyr=-, 19 Juun, 2009 23:31, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
rains
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas rains »

Panen veel venekeelset infot:

7,62-мм автоматическая винтовка системы Дегтярева ?
--------------------------------------------------------------------------------
----------
Ну что Вы такие только в прототипах существовали если
А это серийная автоматическая винтовка Симонова обр. 36 года.
Книжку Жука полистайте - она там есть в картинках. Оч полезная книжка
Выпускалась серийно с 36 года, первые экземпляры известны с 35-го. Выпуск прекращен перед войной в связи с переходом на валовое производство СВТ-40.
Наклепать успели около 76 тыс. штук. Редкость изрядная - они почти все в войну и ... того.
nemps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nemps »

Kuna padrunid on tagant jämedamad siis pigem ikka sama nurga all nad võiksid paikneda, aga vaadates ülaltoodud AVS-i salve läbilõiget peaks nad siiski olema suht risti ja ruumi samuti peaks veel paar kolm millimeetrit ülegi jääma. Keegi äkki ikka viitsib AVS-i salve keskelt ära mõõta, siis oleks selgus käes kas on AVS-i rats või mitte.
marukoer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marukoer »

Kas EW varades polnud ka sellisel salvel kohta :)
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Pilt
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

oskab ka keegi öelda, kas viimatistel piltidel olnud vintpüssi looja ikka pandi seina äärde? süda ei saa lihtsalt enne rahu, kui kindlalt tean...
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Suri ta 92 aastaselt, 1966.aastal.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

kahju. maha laskma oleks pidanud. selline salve ja eesmise käepideme konstrueerimine on ilmne kahjurlus nõukogude sõduri võitlusvõimele.
Kasutaja avatar
-=Mortyr=-
Liige
Kontakt:

Relv iseenesest oli eduka konstruktsiooniga, mõned allikad nimetavad lausa perfektseks. Pealegi esimene relv, mida hakati kutsuma automaadiks. Satakas, ehk seletad oma kurjustust? Mis selles käepidemes ja salves nii halba on?
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

süsteem on kindlasti väga hea (usun sind pimesi). ka salv on ilus ja mehine ning eesmist käepidet vaadates tuleb lausa heldimuspisar silmi. aga vaat...salve ja käepideme omavaheline kombinatsioon toob hoopis muud pisarad silma. nimelt, kui mina kujutlen ennast ühe käega sellest pidemest kinni haaramas, siis jääb mu kujutlusvõime selle koha peal puudulikuks, mismoodi mu käsi sinna pideme ja salve vahele ära mahub, mismoodi ma seda kätt hoidma pean, et see salve lukustit kogemata kombel ei riivaks nii, et salve keset lahingumöllu välja ei pudeneks ja kui ma leiakski käele sellise asendi, mis püssi ergonoomikaga ühildub, siis kas see asend ka minu füsiloogiaga ühidub ja kui kaua ma oma kätt sellises asendis hoida suudan.

vot niisugused mõtted tulid mulle pähe ja seepärast arvan ma, et seltsimees konstruktori oleks pidanud ikkagi maha laskma. hoiatuseks teistele.
Kasutaja avatar
sigalahe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sigalahe »

see käepide vast mõeldudki selleks et käsi vastu lukustit ei libiseks ja kätt toetaks.mitte kinnihoidmiseks.
Kasutaja avatar
-=Mortyr=-
Liige
Kontakt:

Kuidas kellelegi. Vaadates mustvalgeid pilte, märkab seda, et kinni on võimalik hoida ka vintpüssikombel. Ju siis aretatud sinna selleks, et saaks mõlemat moodi proovida (võib-olla oleneb olukorrast), sest iseenesest gabariite ta relval ei muuda, sest salv on nagunii pikem. Kuidas käsi sinna vahele läheks...? Ega enne teada ei saa, kui ise järgi ei proovi :) Kui ainult nii, et kõik sõrmed ümbritevad käepidet ühelt poolt, täpselt nagu ahvid hoiavad ülajäsemetega okstest kinni! Sel juhul pole sellest käepidemest väga tolku tõesti.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

ei hakka keegi tegema sellist junnkärakat vaid selleks, et hoida kätt libisemast. selle eest oleks samuti pidanud maha laskma. samuti ei usu iial, et see käepide oli mõeldud ilma pöidlahaardeta kinnihoidmiseks. sellise asja peale lihtsalt ei tule keegi :? pealegi on see ebapraktiline ja samuti mahalaskmist väärt mõte (ah, kuidas mulle ikka tollane "töökorraldus" meeldib - keerad sitta - laseme maha. ja keegi ei julge enam sitta keerata :twisted: )

lühidalt on relv sellise laega sisuliselt kasutuskõlbmatu! isegi kui otsustad, et "ah, võtan siis käepidemest eestpoolt kinni!" pole ka see lahenduseks sest sel juhul on käsi tõenäoliselt liiga pikalt ette sirutatud ning samuti ebamugav ja kiiresti väsitav.

nii, et vähemalt lae konstrueerija seina äärde! aga äkki siiski pandigi? äkki selle lae mõtles keegi teine välja?
Kasutaja avatar
-=Mortyr=-
Liige
Kontakt:

Imelik tõesti, olnuks see käepide väheke ettepoole kaldu, oleks juba tunduvalt parem. Samas, leidis relv ju I Maailmasõjas ja ka hiljem kasutust. Tea, kas kuskil on võimalik seda isendit elusalt ka näha?

http://world.guns.ru/assault/as86-r.htm Siin sellest pikemalt juttu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline