Uued käsirelvad EKV-le
Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem
Scouts saab ehk uued relvad.
Ma pakuks, et äkki nats rohkem...HeiniR kirjutas:
Nt on sees 5,56mm automaatide ost (12-kuulise kestvusega), maksumus 2mln €. Selle eest peaks saama ca. 1000-vilede/tuledega vinti.
.

Ilge papp läheb ikka erineva moona peale.Ca 19mln € eest 155mm moona.
25-30 mln. ÕT-rakettidele, 15-20 mln. 155-mm. lahingmoona, lisa veel TT-raketid, MP miinid, muud miinid/laengud, väiksemate relvade moon ja kokku tuleb arve, mis võtab õhku ahmima.....
Saksamaalt Bundeswehri varudest sümboolse hinnaga G36?HeiniR kirjutas:Nt on sees 5,56mm automaatide ost (12-kuulise kestvusega), maksumus 2mln €. Selle eest peaks saama ca. 1000-vilede/tuledega vinti.
Re: Uued käsirelvad EKV-le
Võimalik, võtsin lihtsalt sellise keskmise järgi, et G36/HK416 letihind tükina ilmselt kuskil 2000€, 1000tk saab hinnast alla ehk 25% ehk 1500€/tk. Lisana peale norm punatäpp vms hinnaga 500€/tk, kokku seega ca 2000€x 1000tk= 2mln €.Tommy: Ma pakuks, et äkki nats rohkem...
Mulle avaldas muljet just see 155mm hanke maksumus. MP miinid (nii 81mm kui 40mm) tulevad ilmselt Briti lao ülejääkidest (nii on kirjas Kamina lehel). ÕT-rakettide osas ma olen pisut segaduses, kuna Kamina lehel olev info ütleb, et ÕT-rakettide hange kestab 2015-2019 ning juba käesoleva või 2014.a hankekavas oli ÕT-rakettide jaoks sees 29mln €.Ilge papp läheb ikka erineva moona peale.
25-30 mln. ÕT-rakettidele, 15-20 mln. 155-mm. lahingmoona, lisa veel TT-raketid, MP miinid, muud miinid/laengud, väiksemate relvade moon ja kokku tuleb arve, mis võtab õhku ahmima.....
Vaadates kogu seda hankekava, siis sisaldab see muidugi kõiki muid EKV kuluvaldkondi, mitte aga ainult kaitseotstarbeliste erivarustuste hankimist, mis teeb olemise kuidagi rõõmsamaks.
Nt 2015.a kulude jaotus, milles ehitusega seotud kulud kanti ikka investeeringu kuludest ning majandusvahendid jms majandamiskuludest.
Kaitseotstarbeliste erivarustuse eelarve kuulub ikka ja puhtalt vast relvastusele/tehnikale panustamiseks.
104 miljonit eurot ehk 25,4% eelarvest hõlmavad personalikulud, mis on mõeldud kaitsevaldkonna tegevväelaste ja ametnike töötasudeks.
76 miljonit eurot ehk 18,4% moodustavad kaitsevaldkonna majandamiskulud, mis on eelkõige Kaitseväe igapäevase tegevuse ja väljaõppe tagamiseks tehtavad kulutused – sõidukite kütus, väljaõppekulud, kaitseväelaste toitlustamine, linnakute ülalpidamiskulu.
118,6 miljonit eurot ehk 28,8% eelarvest läheb kaitseotstarbelise erivarustuse hankimiseks. Selle raha eest soetatakse Kaitseväele uut relvastust ja varustust.
40 miljonit eurot ehk 9,7% kaitse-eelarvest hõlmavad investeeringukulud, millest lõviosa läheb väljaõppetingimuste kaasajastamiseks ja harjutusväljade arendamiseks.
50,7 miljonit eurot ehk 14% kogu kaitse-eelarvest moodustavad eraldised, mille hulka kuulub Kaitseliidule kui avalik-õiguslikule vabatahtlikule riigikaitseorganisatsioonile tehtav eraldis, aga ka erukaitseväelaste pensionid ja ajateenijate toetused ning NATO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide liikmemaksud.
15,3 miljonit eurot ehk 3,7% kaitse-eelarvest on muud kulud, mis sisaldavad julgeolekuasutuse Teabeameti eelarvet.
2 mln. € on tootjale nii sümboolne summa, et selle pealt keegi mingit 25% allahindlust tegema ei hakka. Norra ostis aastal 2008 omale 8200 automaati ja maksis ikka 2000 eurot tükist. Mingisuguse allahindluse võime nähtavasti saada vaid juhul kui seame eeltingimuseks 11 000 Galili hävitamise Kuusakoski metalliveskis.HeiniR kirjutas:Võimalik, võtsin lihtsalt sellise keskmise järgi, et G36/HK416 letihind tükina ilmselt kuskil 2000€, 1000tk saab hinnast alla ehk 25% ehk 1500€/tk. Lisana peale norm punatäpp vms hinnaga 500€/tk, kokku seega ca 2000€x 1000tk= 2mln €.
http://epl.delfi.ee/news/eesti/kaitseva ... d=51041239Kaitsevägi hävitas täna koostöös AS Kuusakoskiga 11000 relvastusest maha võetud automaati Galil, vanade automaatide hävitamise tõttu sai Eesti uued automaadid Heckler&Kochilt oluliselt odavama hinnaga.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Miks sa kvoodid oma fantaasiaid Galilidest, kui link ise puudutab püstolite hävitamist 2006?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
11000 või veidi enam oli neid Galile algusaegadel kokku. Ega need kõik tänaseks ei ole risud, et sellist juttu ajad. Kas mitte siinsed asjaga kokkupuutunud isikudki ei ole märkinud, et 1/3 on lõpule lähedal, 1/3 keskmised ja 1/3 täitsa korralikud (vähemalt kehtis see vist Galil SN kohta).
6 aastat tagasi saime veidi põrgata Galil ARMidega, mida ilmselt ei oldud veel eriti kasutatud. Usun, et 6 aastaga ei ole aga eriti miskit muutunud, kuna käesoleval hetkel kasutavad vahepeal näiteks ISEGI suurtükiväelased jms spetsiifilised üksused sageli AK4, millega omakorda säästetakse Galili ressurssi.
Kui keegi pakuks mulle KL kodurelvaks mõnd kulunud Galili 100 või 200 euriku eest, oleksin igati käpp (võtaksin igaks juhuks mitu
), sest lähivõitluseks kärab ilmselt ka siledaks lastud raud üsna kenasti.
Mis Norra tehingusse puutub, siis ei ole küll uurinud, aga kas neil mitte jao täpsuslaskur ei kasuta HK417 koos sihikute jms? Kindel, et need ei sisaldunud samuti hinnas? See võib oluliselt keskmist hinnasilti muuta. Lisaks rauaalused 40mm.
6 aastat tagasi saime veidi põrgata Galil ARMidega, mida ilmselt ei oldud veel eriti kasutatud. Usun, et 6 aastaga ei ole aga eriti miskit muutunud, kuna käesoleval hetkel kasutavad vahepeal näiteks ISEGI suurtükiväelased jms spetsiifilised üksused sageli AK4, millega omakorda säästetakse Galili ressurssi.
Kui keegi pakuks mulle KL kodurelvaks mõnd kulunud Galili 100 või 200 euriku eest, oleksin igati käpp (võtaksin igaks juhuks mitu

Mis Norra tehingusse puutub, siis ei ole küll uurinud, aga kas neil mitte jao täpsuslaskur ei kasuta HK417 koos sihikute jms? Kindel, et need ei sisaldunud samuti hinnas? See võib oluliselt keskmist hinnasilti muuta. Lisaks rauaalused 40mm.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Galili vintraud on müügis suhteliselt võiku hinnaga (IMI originaalosa) ja Soomes leidub relvaseppi küll, kes selle vahetaks.
100 eurot Galil võtaks isegi. Aru ma ei saa, miks meie riik neid vahetada ei suuda - raha palju käes või...?
Päris kindlasti tuleks Galil Snaipri vintraudade vahetus sisse seada, analoogse võimekusega püss maksab uuena ostes ikka korralikult ja kuna sellega valanguga pläristada ei saa, siis on muud jupid püsivad kauem.
100 eurot Galil võtaks isegi. Aru ma ei saa, miks meie riik neid vahetada ei suuda - raha palju käes või...?
Päris kindlasti tuleks Galil Snaipri vintraudade vahetus sisse seada, analoogse võimekusega püss maksab uuena ostes ikka korralikult ja kuna sellega valanguga pläristada ei saa, siis on muud jupid püsivad kauem.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Galilide hävitamise asemel nende näiteks kaitseliitlastele mõistliku hinnaga (max 200 eurot) isiklikuks relvaks müümine oleks minu meelest vägagi hea mõte.
Sellise hinna eest oleksin ühe SAR-i nõus iga kell võtma. Nagu ka lugupeetud ksf Trumm ütles pole osade vahetamine tegelikult nii keeruline midagi ja ka muid tuuningjuppe leidub Galilile tegelikult küllaga. Otsi ainult õige koht üles ja vali...
Sellise hinna eest oleksin ühe SAR-i nõus iga kell võtma. Nagu ka lugupeetud ksf Trumm ütles pole osade vahetamine tegelikult nii keeruline midagi ja ka muid tuuningjuppe leidub Galilile tegelikult küllaga. Otsi ainult õige koht üles ja vali...
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Halloo, uustulnuk - ise konstruisid selle "tsitaadi" siin kokku väboreas kirjutas:Kaitsevägi hävitas täna koostöös AS Kuusakoskiga 11000 relvastusest maha võetud automaati Galil, vanade automaatide hävitamise tõttu sai Eesti uued automaadid Heckler&Kochilt oluliselt odavama hinnaga.

Katus sõidab

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ei sõida! Mis mõtet seda relvaraudade vahetamise juttu ajada on kui 2 mln. € eest ostetakse uued püssid, Galil snaipreid hakkab asendama G3+Hensoldt/NM-149, mingeid uusi raudu ei tule ja müüma ei hakka neid samuti keegi, minu arvamust mööda lähevad need relvad Kuusakoski metalliveskisse või kingitakse sobival hetkel mõnele Aafrika suguharule ära.
Võiku hinnaga ostame siit http://www.keepshooting.com/imi-factory ... arrel.html 7 tükki ja sellele, et vindisamm on 1:12 me tähelepanu ei pööra.Kapten Trumm kirjutas:Galili vintraud on müügis suhteliselt võiku hinnaga (IMI originaalosa) ja Soomes leidub relvaseppi küll, kes selle vahetaks.
Ja siit 89 tükki juba 165 dollariga tükk http://blackthorneproducts.com/cart/ind ... 1c5df4c2c8
Ning siit saame veel mõne võiku juurde: http://www.apexgunparts.com/galil/imi-g ... liant.html
Ja ärme pööra üldse tähelepanu sellele, et tegemist on suuresti raua toorikutega, mida on vaja puurida ja freesida. Ning selle vaikime muidugi maha, et koos rauaga vahetatakse ka lukk välja. Selle hinda igaks juhuks me ei maini. Ning relvade Soome relvasepa juurde viimine ei maksa midagi. Tööpinkide hankimine ja käitamine Eestis on ka tasuta, tööjõud ei vaja ka väljaõpet ning töötab ju teatavasti tasuta. Peedist saab pesumasinale trumli.
Borja: Halloo, uustulnuk

siin teemas on ju vastus olemas, mőnele peab lihtsalt mitu korda kordamaKapten Trumm kirjutas:Galili vintraud on müügis suhteliselt võiku hinnaga (IMI originaalosa) ja Soomes leidub relvaseppi küll, kes selle vahetaks.

Martin Herem kirjutas: Lisaks vintrauale vajaks välja vahetamist umbes 20 erinevat relva osa (umbes 75st).
See kõik teeks umbes 70% uue relva hinnast.
Mul oleks teile üks asjakohane küsimus. Kes, kuidas selle valiku teeb, milline automaat Eestile ostetakse? ESTSOF, Terras või korraldatakse mingi vähempakkumisega hange?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline