Algses artiklis öeldakse, et: Kuid kõrg- ja madallennu harjutusalade loomine pole veel kõik. Liitlased lendavad siin lennukitega, mille piloodid peaksid harjutama ka õhk-maa-tulistamist ja pommide viskamist. „Ja mõned riigid tahaksid ka seda siin harjutada. Seepärast on meil plaanis 2014. aasta lõpuks kaitseväe keskpolügooni baasil käivitada ka selliste treeningute võimalus,” sõnas õhuväe staabi ülem, viidates, et töö õhuharjutusalade väljaarendamise kallal pole veel lõppenud.Kapten Trumm kirjutas:Kas vene ajal pommitati lennukitelt Aegviidus?![]()
...
Lendude mõttes ei hakka midagi märgatavat toimuma, 4 lennukit mitmekordse Eesti territooriumi peale tähendab, et nende nägeminegi on juba õnneasi.
...
Arvan, et pommide heitmist siia vaevalt et tuleb, ohutusega ülepingutamine+võimaliku kisa kartus on oma töö teinud.
Siit ka minu küsimus.
Ja saan ma sinust õigesti aru, et harjutusvõimalus kehtiks ainult rotatsiooni korras Leedus paiknevatele lennukitele? Ma alguses sain aru nii, et õhuturve õhurbeks, LISAKS on siia oodata aasta jooksul (kümneid?) eri lennukeid, mis näiteks paari nädala jooksul Ämarist teeninglende sooritavad ja siis koju naasevad.